Şarküteri Eserleriyle Yapılan Hem Pratik Hem Nefis 7 Yemek Tanımı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ana yemek, atıştırmalık, orta sıcak yemeklerini pratik ve nefis bir biçimde şarküteri eserleriyle hazırlamak ister misiniz? Yanıtınız evetse bu içerikte her çeşit lezzetten var. Haydi bu biçimde başlayalım!


1. Hiç elbet birbirine epey yakışan en hoş ikili: Sucuk ve yumurta.


Sucuklu Yumurta Tanımı, Nasıl Yapılır?

Materyaller



  • 100 gram dana sucuk


  • 1 adet köy yumurtası


  • 1/4 çay kaşığı tuz


  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı


  • Sucuğu kişi sayısına göre azaltıp arttırabilirsiniz. Sucuğu ince bir biçimde dilimleyin.


  • Yanmaz yapışmaz tavaya tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince sucukları pişirin.


  • Sucukların her tarafını orta ateşte pişirin. Yumurtayı sucuk dilimlerinin ortasına kırın (Yumurta kişi sayısına bakılırsa arttırılabilir).


  • yavaşça bir biçimde karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tuz ile tatlandırın. Pişen sucuğu vakit kaybetmeden afiyetle tüketin.
2. Krep olmadan yaşayamayanlar bu tanımı kesinlikle denemeli!


Tavada Krep Tanımı, Nasıl Yapılır?

Materyaller

Krep için:



  • 2 adet yumurta


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1,5 su bardağı un


  • Yarım su bardağı su
Pişirmek için:

  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
İçi için:


  • 8 dilim kaşar peyniri


  • 7 dilim salam


  • 1 kâse mısır
Hazırlanışı


  • Krep için gerekli materyalleri geniş bir kapta güzelce karıştırın.


  • Yanmaz yapışmaz bir tavaya her seferinde 1 yemek kaşığı yağ alın ve hazırladığınız krep karışımından bir kepçe dökün.


  • Krepleri önlü ve gerili olacak biçimde güzelce pişirin. Pişirdiğiniz krepleri bir kenara alın.


  • Krepler pişince üstlerine salam, kaşar peyniri ve mısır serpiştirin. Bohça biçiminde katlayın.


  • Katladığınız krepleri önlü ve gerili olacak biçimde kızartın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
3. Bu enfes keki kahvaltılık gereçlerle basitçe hazırlayabilirsiniz.


Zeytinli Peynirli Kek Tanımı, Nasıl Yapılır?

Gereçler



  • 1 su bardağı ufalanmış yumuşak beyaz peynir


  • 1 su bardağı yoğurt


  • 0,7 su bardağı zeytinyağı


  • 3 adet köy yumurtası


  • 3 su bardağı un


  • 1 paket kabartma tozu


  • 0,5 tatlı kaşığı karbonat


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1 su bardağı siyah zeytin
Hazırlanışı


  • Beyaz peyniri ufalayın yahut rendeleyin. Yoğurdu, yumurtaları ve yağı ekleyip karıştırın.


  • Unu, tuzu, karbonatı ve kabartma tozunu azar azar ekleyip karıştırın.


  • Zeytini çekirdeklerinden ayırın ve küçük küçük dilimleyin. Akabinde içerisine ek edin.


  • Orta uzunluk bir kek kalıbına pişirme kâğıdı serin. Harcı içerisine ekleyin ve üzerini düzeltin.


  • Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kürdan batırıldığında pak çıkana kadar pişirin. Afiyet olsun.
4. Kısa müddette hazırlanan efsane lezzet.


Otlu Krep Tanımı, Nasıl Yapılır?

Materyaller



  • 3 adet yumurta


  • 3 su bardağı süt


  • 3 su bardağı un


  • 2 çay kaşığı tuz


  • 1 kâse maydanoz


  • 2 yemek kaşığı ayıklanmış dereotu


  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı


  • Yumurtaları geniş bir kâseye kırın. Krema kıvamını alana kadar çırpın.


  • Akabinde sütü ek edin. Unu azar azar eleyerek ekleyin. Tuz, dereotu ve maydanozu ek edin.


  • Gereçleri düzgünce karıştırın. Yanmaz yapışmaz tavaya hayli az yağ ekleyin ve krepten bir kepçe alarak tavaya dökün.


  • Kreplerin her iki tarafını pişirmeye ihtimam gösterin. Krep harcınız bitene dek birebir süreci yapın.


  • Çabucak servis edin. Üzerine yahut içine beyaz peynir de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
5. Kahvaltının vazgeçilmezi olacak!


Fırında Omlet Tanımı, Nasıl Yapılır?

Materyaller



  • 2 adet patates


  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ


  • Yarım adet kırmızı biber


  • 1 adet yeşil biber


  • 2 diş sarımsak


  • 4 adet yumurta


  • Yarım yemek kaşığı tereyağı


  • Yarım çay kaşığı tuz


  • Yarım çay kaşığı karabiber


  • Yarım çay kaşığı pul biber


  • 2 kol taze soğan
Hazırlanışı


  • Patatesi soyun ve yıkayın. Minik küp halinde doğrayın. hafifçeçe tuzlayın.


  • Tavayı ısıtın. Sıvı yağı ekleyip patatesleri kızartın. Kızartınca peçete ile fazla yağını aldırın.


  • Tereyağını bir tavaya alın. Sarımsakları ekleyin ve soteleyin. Biberleri ve patatesleri ekleyip karıştırın.


  • Ocağın altını kapatın. Yumurtaları bir kapta çırpın. Taze soğanları ve baharatları ek edin.


  • Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.
6. Her öğünün vazgeçilmezi: Tost.


Grilled Cheese Tanımı, Nasıl Yapılır?

Materyaller



  • 2 dilim tost ekmeği


  • 2 dilim cheddar peyniri


  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı


  • 1 adet tost ekmeğini kesme tahtası üzerine aldıktan daha sonra cheddar peynirleri yerleştirin.


  • Öbür tost dilimleri ile ekmeğin üzerini kapatın. Hazırladığınız tost ekmeğini dilediğiniz biçimde kesin.


  • Tost ekmeklerinin kenar kısımlarına tereyağı sürün. Tavayı kızdırın.


  • Tereyağı sürülmüş ekmekleri önlü ve artlı olacak biçimde düzgünce kızartın. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.
7. Chia tohumlu pudingi denemiş miydiniz?


Chia Tohumlu Puding Tanımı

Gereçler



  • 2 su bardağı süt


  • 2 çorba kaşığı bal


  • 3 çorba kaşığı chia tohumu
Hazırlanışı


  • Gereçleri bir kaba aktarın. 10 dakika boyunca düzgünce karıştırın.


  • Chia tohumları şişmeye başlayınca servis bardaklarına alın.


  • Buzdolabında soğumaya bırakın. Servis ederken dilediğiniz meyveyi kullanın. Afiyet olsun.
Tariflerinizde gereksiniminiz olan tüm gereçler semtinizdeki şarküteride, semtinizdeki şarküteriler GetirÇarşı’da!


Semtindeki şarküterilerden sipariş vermek için tıkla!
 
Üst