Restoran yemekleri her vakit daha lezzetli olur. Şeflerin kullandığı soslar yahut baharatlar olsun eşsiz yemeklerin ortaya çıkmasını sağlar. Pekala, restoran şefleri yemeklerini nasıl yapar? İşte, restoran yemekleri kadar lezzetli yemekler yapmanızı sağlayacak değerli şeflerden derlenmiş ipuçları…
1. Yemeklerinizde kullanacağınız gereçlerin her vakit kalitelisini satın almalısınız.
Birfazlaca restoran yemeklerini hazırlarken taze eserleri kullanır. Bilhassa semtinizdeki lokal çiftçi pazarlarından alışveriş yapmaya itina göstermelisiniz. Konutta kendi meyve ve sebzelerinizi de yetiştirebilirsiniz. Konutta kendi yetiştirdiğiniz meyve ve sebzeler her vakit daha lezzetli olacaktır. Kaliteli baharat, yağ ve soslar en sıradan yemeği bile bir şahesere dönüştürebilir.
2. Soslarınıza servis etmeden hemilk evvel soğuk tereyağı ile kadifemsi doku verebilirsiniz.
Biroldukca restoran soslarını servis etmedilk evvel soslarına soğuk tereyağı ekler. Bu sayede soslar daha kadifemsi dokuya kavuşur. Lezzetin ağırlaşması için de esasen bu gereklidir. Soslarınızı bir üst düzeye taşıyacak sıradan bir adım.
3. Tuz, biber ve limon suyu yemeklerinizi aydınlatabilir.
Yemeklerinizde bir şey eksik lakin ne eksik olduğunu bulamıyor musunuz? Muhtemelen tuz, biber ve limon suyu eksik olabilir. Ayrıyeten bu materyaller yemeklerinizi aydınlatacaktır. Kalitenin her vakit nicelikten üstün olduğunu unutmamalısınız. O yüzden materyallerin kalitelisini almaya ihtimam göstermelisiniz.
4. Mutfak bıçaklarınızı her vakit keskin tutmalısınız.
www.google.com
Mutfak bıçaklarını kaliteli seçmelisiniz. Zira bu yemeklerde daha profesyonel davranmanızı sağlayacak. Yüksek performanslı bir blender her mesken şefinin sahip olması gereken bir ekipmandır.
5. Tek bir tarife güvenmemelisiniz.
Tanımdaki talimatların birebirini uygulamaya çalışmalısınız ve tek bir tarife güvenmemelisiniz. Tanımın birkaç farklı versiyonunu uygunca okumalısınız. Tanımları okuduktan daha sonra gereçlerinizi hazırlamalısınız. Tanımda yazan pişirme tekniklerini birebir uygulamaya ihtimam göstermelisiniz.
6. Yumurtaları orta ateşte kızartmalısınız.
www.google.com
Yumurtaları devasa yükseklikte ateşte kızartmamalısınız. Yumurtayı ateşe koyduktan daha sonra üzerini tencere kapağı ile kapatmalısınız. Orta ateş yumurtanın tam kıvamında pişmesini sağlar.
7. Yemeklerde yanlışsız şarabı kullandığınızdan emin olmalısınız.
www.google.com
Yemeklerinizde hakikat şarabı kullandığınızdan emin olmalısınız. Bunun yanında kullandığınız şarabın da lezzetli olması gerekir. Yani buzdolabında bulunan rastgele bir şarabı tercih etmemelisiniz. Bu yemeğin tadını etkileyebilir.
8. Arpacık soğanı yemeklerinizin lezzetini arttırabilir.
Birçok restoran arpacık soğanını şimdi birçok tuzlu yemekte kullanmaktadır. Bu sebeple arpacık soğanını tuzlu yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Soğan ve sarımsaktan daha yavaşça bir tada sahiptir. Kusursuz bir lezzet derinliği katar.
9. Çıtır bir et pişirmek istiyorsanız, etlerinizin nemini kâğıt havlu ile aldırmalısınız.
Et, balık ve sebzeler nem fiyat. Bu sebeple bunları yıkadıktan daha sonra fazla nemini kâğıt havlu ile aldırmalısınız. Bu sayede et, balık ve sebzeler istediğiniz kıvamda olacaktır. Etleri ızgarada pişirecekseniz, hayli çevirmemeye itina göstermelisiniz. Pişirdikten daha sonra etleri dinlendirmelisiniz. bu biçimdece daha sulu ve nefis etler tüketmiş olursunuz.
10. Yemekleriniz sulu olduysa üzülmeyin. Zira tahlili var.
Yemekleriniz istemediğiniz derecede sulu olduysa içerisine patates püresi eklemelisiniz. bu biçimdece yemekleriniz daha koyu kıvama gelecektir.
11. Kuruyemişleri kızartarak yemeklerinize ilave edebilirsiniz.
Kuruyemişleri kızartarak yemeklerinize ilave etmeniz yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Kuruyemişleri kavurmak onların lezzetini ortaya çıkarır. Ocakta pişirebilirsiniz lakin fırında da harika olacaktır.
1. Yemeklerinizde kullanacağınız gereçlerin her vakit kalitelisini satın almalısınız.
Birfazlaca restoran yemeklerini hazırlarken taze eserleri kullanır. Bilhassa semtinizdeki lokal çiftçi pazarlarından alışveriş yapmaya itina göstermelisiniz. Konutta kendi meyve ve sebzelerinizi de yetiştirebilirsiniz. Konutta kendi yetiştirdiğiniz meyve ve sebzeler her vakit daha lezzetli olacaktır. Kaliteli baharat, yağ ve soslar en sıradan yemeği bile bir şahesere dönüştürebilir.
2. Soslarınıza servis etmeden hemilk evvel soğuk tereyağı ile kadifemsi doku verebilirsiniz.
Biroldukca restoran soslarını servis etmedilk evvel soslarına soğuk tereyağı ekler. Bu sayede soslar daha kadifemsi dokuya kavuşur. Lezzetin ağırlaşması için de esasen bu gereklidir. Soslarınızı bir üst düzeye taşıyacak sıradan bir adım.
3. Tuz, biber ve limon suyu yemeklerinizi aydınlatabilir.
Yemeklerinizde bir şey eksik lakin ne eksik olduğunu bulamıyor musunuz? Muhtemelen tuz, biber ve limon suyu eksik olabilir. Ayrıyeten bu materyaller yemeklerinizi aydınlatacaktır. Kalitenin her vakit nicelikten üstün olduğunu unutmamalısınız. O yüzden materyallerin kalitelisini almaya ihtimam göstermelisiniz.
4. Mutfak bıçaklarınızı her vakit keskin tutmalısınız.
www.google.com
Mutfak bıçaklarını kaliteli seçmelisiniz. Zira bu yemeklerde daha profesyonel davranmanızı sağlayacak. Yüksek performanslı bir blender her mesken şefinin sahip olması gereken bir ekipmandır.
5. Tek bir tarife güvenmemelisiniz.
Tanımdaki talimatların birebirini uygulamaya çalışmalısınız ve tek bir tarife güvenmemelisiniz. Tanımın birkaç farklı versiyonunu uygunca okumalısınız. Tanımları okuduktan daha sonra gereçlerinizi hazırlamalısınız. Tanımda yazan pişirme tekniklerini birebir uygulamaya ihtimam göstermelisiniz.
6. Yumurtaları orta ateşte kızartmalısınız.
www.google.com
Yumurtaları devasa yükseklikte ateşte kızartmamalısınız. Yumurtayı ateşe koyduktan daha sonra üzerini tencere kapağı ile kapatmalısınız. Orta ateş yumurtanın tam kıvamında pişmesini sağlar.
7. Yemeklerde yanlışsız şarabı kullandığınızdan emin olmalısınız.
www.google.com
Yemeklerinizde hakikat şarabı kullandığınızdan emin olmalısınız. Bunun yanında kullandığınız şarabın da lezzetli olması gerekir. Yani buzdolabında bulunan rastgele bir şarabı tercih etmemelisiniz. Bu yemeğin tadını etkileyebilir.
8. Arpacık soğanı yemeklerinizin lezzetini arttırabilir.
Birçok restoran arpacık soğanını şimdi birçok tuzlu yemekte kullanmaktadır. Bu sebeple arpacık soğanını tuzlu yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Soğan ve sarımsaktan daha yavaşça bir tada sahiptir. Kusursuz bir lezzet derinliği katar.
9. Çıtır bir et pişirmek istiyorsanız, etlerinizin nemini kâğıt havlu ile aldırmalısınız.
Et, balık ve sebzeler nem fiyat. Bu sebeple bunları yıkadıktan daha sonra fazla nemini kâğıt havlu ile aldırmalısınız. Bu sayede et, balık ve sebzeler istediğiniz kıvamda olacaktır. Etleri ızgarada pişirecekseniz, hayli çevirmemeye itina göstermelisiniz. Pişirdikten daha sonra etleri dinlendirmelisiniz. bu biçimdece daha sulu ve nefis etler tüketmiş olursunuz.
10. Yemekleriniz sulu olduysa üzülmeyin. Zira tahlili var.
Yemekleriniz istemediğiniz derecede sulu olduysa içerisine patates püresi eklemelisiniz. bu biçimdece yemekleriniz daha koyu kıvama gelecektir.
11. Kuruyemişleri kızartarak yemeklerinize ilave edebilirsiniz.
Kuruyemişleri kızartarak yemeklerinize ilave etmeniz yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Kuruyemişleri kavurmak onların lezzetini ortaya çıkarır. Ocakta pişirebilirsiniz lakin fırında da harika olacaktır.