Evet, bir Ramazan daha geride kaldı. Uzun saatler boyunca aç kaldığımız için kan şekerimiz daima yerlerdeydi. Artık vakit tatlılara gömülme vakti. Konuklarınıza ikram edebileceğiniz, bayramın tadını hissedebileceğiniz birbirinden hoş tatlı tanımlarını sizler için yazdık!
Şimdiden herkese uygun bayramlar…
1. birinci vakit içinderda Ramazan’dan kalan hurmaları değerlendirelim.
Fıstık Dolgulu Hurma Tatlısı
2. Tulumbanın yeri her vakit farklı.
Tulumba Tatlısı
3. Biraz daha saf tatlılara yönelirsek.
İncir Dolması
4. Kaymağın en epeyce yakıştığı tatlı.
Kaymaklı Ekmek kadayıfı
5. Lokumsuz bayram olmaz tabi.
Lokum Tanımı
6. Krema ve şerbet bir ortada olur mu demeyin.
Etimek Tatlısı
7. İşin içine biraz da baharat giriyor.
Kadayıf Dolgulu Baklava
8. Şipşak elimin altında tatlım hazır olsun diyenlere.
Şam Tatlısı
9. Klasiklerden gidelim.
Mesken Baklavası Tanımı
10. Şerbetli tatlılardan içi bayılanlara.
Kremalı Milföy Tatlısı
11. Bulduğumuz her şeyin dolmasını yapmaya meraklı bir milletiz sonuçta.
Kadayıf Dolması Tanımı
12. Üzerine biraz da tarçınla enfes gidiyor.
Lokma Tatlısı
Birinci evvel şerbeti yapıp soğumaya bırakın. Su, maya, tuz ve şekeri bir kaba alın. Şeker eridikten daha sonra unu ekleyin. Hamuru yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın. Hamuru sıkma torbasına alın. Yağı kızdırın. Yağın içine hamurları koyun ve kızartın. Kızaran hamurları şerbetin içine atın ve servis edin.
Öbür içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
Şimdiden herkese uygun bayramlar…
1. birinci vakit içinderda Ramazan’dan kalan hurmaları değerlendirelim.
Fıstık Dolgulu Hurma Tatlısı
Ramazan’dan kalan hurma
1/4 SB fıstık
1 YK badem unu
1 YK Hindistan cevizi
1-2 TK bal
1/4 TK portakal kabuğu (isteğe bağlı)
30 gram bitter çikolata
- Hindistan cevizi
2. Tulumbanın yeri her vakit farklı.
Tulumba Tatlısı
2 SB su
50 gram tereyağı
2+1/2 SB un
1 YK mısır nişastası
3 YK irmik
3 yumurta
2 SB şeker
3 SB su
1/2 TK limon suyu
- Sıvı yağ
3. Biraz daha saf tatlılara yönelirsek.
İncir Dolması
25 adet kuru incir
1 SB ceviz
1/2 SB süt
1/2 SB şeker
1/2 SB su
Kaymak
Toz fıstık
4. Kaymağın en epeyce yakıştığı tatlı.
Kaymaklı Ekmek kadayıfı
1 adet hazır ekmek kadayıfı
5 SB su
1 SB kaymak
2+1/2 SB toz
3 su
1/2 limon suyu
5. Lokumsuz bayram olmaz tabi.
Lokum Tanımı
4 SB şeker
4 YK nişasta
4 SB su
1/2 TK kabartma tozu
1 TK vanilya
Antep fıstığı
Nişasta
Pudra Şekeri
Toz Antep Fıstığı
6. Krema ve şerbet bir ortada olur mu demeyin.
Etimek Tatlısı
1 paket etimek
2 SB su
2 SB şeker
5 SB süt
5 YK un
4 YK şeker
1 YK tereyağı
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 SB süt
Fıstık
7. İşin içine biraz da baharat giriyor.
Kadayıf Dolgulu Baklava
2 YK tereyağı
2 YK sıvı yağ
2 limon kabuğu
3/4 SB badem
1+1/2 YK şeker
1/2 TK tarçın
1/4 TK muskat
12 adet hazır baklava yufkası
220 gram kadayıf
1+1/3 SB şeker
1+1/3 SB şeker
1+1/3 SB bal
Limon kabuğu
1 adet tarçın çubuğu
8. Şipşak elimin altında tatlım hazır olsun diyenlere.
Şam Tatlısı
2 SB toz şeker
3 SB süt
4 SB irmik
1/2 TK karbonat
1 SB soyulmuş badem
4 SB su
4 SB şeker
Limon suyu
9. Klasiklerden gidelim.
Mesken Baklavası Tanımı
5 SB un
2 yumurta
1 SB yoğurt
1 SB sıvı yağ
1 YK sirke
Tuz
Kabartma tozu
Nişasta
- 2+1/2 SB ceviz
4 SB şeker
5 SB su
1 TK limon
10. Şerbetli tatlılardan içi bayılanlara.
Kremalı Milföy Tatlısı
1 paket milföy hamuru
1+1/2 SB krema
1 TK vanilya
6 YK pudra şekeri
3 TK limon kabuğu
Taze meyveler
Pudra şekeri
11. Bulduğumuz her şeyin dolmasını yapmaya meraklı bir milletiz sonuçta.
Kadayıf Dolması Tanımı
500 gram kadayıf
160 gram tereyağı
2 SB Antep fıstığı
4 SB şeker
4 SB su
1/2 limon suyu
12. Üzerine biraz da tarçınla enfes gidiyor.
Lokma Tatlısı
2 SB un
1 SB ılık su
1 YK kuru maya
1/2 TK tuz
2 YK şeker
Sıvı yağ
Birinci evvel şerbeti yapıp soğumaya bırakın. Su, maya, tuz ve şekeri bir kaba alın. Şeker eridikten daha sonra unu ekleyin. Hamuru yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın. Hamuru sıkma torbasına alın. Yağı kızdırın. Yağın içine hamurları koyun ve kızartın. Kızaran hamurları şerbetin içine atın ve servis edin.
Öbür içeriklerimize de göz atabilirsiniz: