Ramazan Ayı Rahmetiyle Gelsin! Sofranıza Lezzet ve Rahmet Katacak Ramazana Özel 12 Yiyecek!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bir ay boyunca beslenme alışkanlığımızı baştan sona değiştiren bir ay Ramazan ayı. 15-16 saatlik açlık ve susuzluk; kâfi, istikrarlı ve yanlışsız beslenmeyi de kaide koşuyor. Ramazan ayında hem sıhhatimiz birebir vakitte kilo bakımından gerçek beslenmenin değerini bir defa daha vurguluyor ve sofranıza lezzet ve rahmet katacak Ramazan’ın şayet olmazsa olmaz 12 yiyeceğini sizler için listeliyoruz.


1. Badem


www.citlekci.com.tr

Günlük beslenme alışkanlıklarımızda da kesinlikle yer edinmesi gereken bir besin badem. Olağan ki bilhassa çiğ bademden bahsediyoruz. Lif ve mineral açısından pek güçlü olan çiğ bademi sahur sofralarınızdan eksik etmemenizi öneririz. İçeriği yardımıyla hem uzun periyodik tokluk hissi sağlayacak birebir vakitte daha enerjik hissetmenize yarayacak.


2. Maden suyu


Bu ay boyunca kâfi sıvı takviyesi almanız hem daha sonraki oruçlarınızın daha kolay geçmesini sağlayacak birebir vakitte sıhhat açısından daha faydalı olacaktır. Saatler uzunluğu susuz kalan bedenimize olağan ki iftardan sahura kadar olan vakit dilimi içerisinde günlük tüketmemiz gereken 2-3 litre suyu destek etmelisiniz. Bu noktada maden suyu da elektrolit ve mineral kaybını engellemek için son derece âlâ bir dayanak olacaktır.


3. Yumurta


Bilhassa sahurda tüketilmesi önerilen ve çoğunlukla tercih de edilen yumurta bol protein içermesi ve uzun müddet tok tutması açısından değerli bir besin. Lezzetli olması da uğraşı.


4. Hurma


İftar sofralarımızın şayet olmazsa olmazı hurma! Çok sayıda çeşitli vitamin ve minerale sahip olan bu Ramazan meyvemiz lif, yağ ve proteinler açısından son derece zengindir. Uzun müddetli açlık kararında düşen kan şekerimizi dengelemek için iftar sofrasında birkaç tane yiyebilirsiniz. Lakin unutmayın ki tabiplere bakılırsa orucunuzu her vakit birinci olarak su ile açmalısınız!


5. Ceviz


Çok sayıda vitamin ve yağ içeren ceviz de her vakit beslenme alışkanlıklarımızın içerisinde yer alması gereken kuru yemişlerden biri. Lakin varlıklı içeriği yardımıyla hem tok tutması tıpkı vakitte uzun müddetli açlık kararında kaybettiğimiz besinleri karşılaması açısından Ramazan sofralarınızda eksik etmemeniz gereken besinlerin başında geliyor.


6. Ayran


bir daha sıvı muhtaçlığımızı karşılayabilmek tıpkı vakitte faydalı minerallerle yüklü sıvılar tüketebilmek açısından ayran da sofranızda kesinlikle olması gereken içeceklerden. Keza yoğurt da o denli. Dilerseniz ayran aşı üzere çorbalarla da destekleyebilirsiniz iftar ya da sahur sofranızı.


7. Kefir


Gerek içerdiği yağlar sebebiyle gerek probiyotik bir besin olması sebebiyle sindirim sistemi için kesinlikle tüketilmesi gereken besinlerden birisi kefir. Uzmanlar, midemizi ve bağırsakları koruyan bu hayli değerli içeceğin Ramazan ayında her gün tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Oruç sebebiyle yavaşlayan metabolizmayı da hızlandırmak için kefirin epey değerli olduğunu da vurgulayalım.


8. Muz


Uzun vadeli tokluk hissi veren meyvelerden biri olan muz, doğal bir potasyum kaynağı bildiğiniz üzere. Bu niçinle bilhassa sahurda yemekten daha sonra tüketilmesi öneriliyor.


9. Tam tahıllı ekmek


Bilhassa Ramazan ayında lif oranı yüksek yiyecekler tüketmenin kıymetinden bahsettik aslına bakarsan. Tam tahıllı ekmek de bunlardan birisi. Ramazan pidelerine gönlümüzün düşmemesi elbette mümkün değil lakin en azından bilhassa sahurda oldukcaça lif, protein, vitamin, mineral, içeren ve yüksek doygunluk pahasına sahip tam tahıllı ekmekler tüketmelisiniz.


10. Tarçın


İster çayınıza ister sütünüze ister suyunuza katarak tüketin. Ancak kesinlikle tüketin. Zira tarçın kan şekerimizi istikrarlar ve tokluk hissi verir.


11. Posalı besinler


Uzun periyodik açlık durumundan kaynaklı bağırsaklarımızda ve sindirim sistemimizde çoğunlukla sıkıntılar yaşanabilir. Kabızlık ve reflü üzere şikayetler artabilir. Bunun için sofranızdan eksik etmemeniz gereken besinlerin başında posalı ve mevsimine uygun sebzeler geliyor. beraberinde bir daha bol posalı kurubaklagiller de tercih edilmesi gerekenlerden.


12. Ve olağan ki çokça su!


Unutmayın uzun vadeli susuz kalıyoruz ve havalar da ısındı… Bedenimiz daha hayli su kaybetmeye elverişli. İftardan sahura kadar olan vakit diliminde kesinlikle gün içerisinde almamız gereken 2-3 litre suyu tüketmeye ihtimam gösterin. Bu bununla birlikte sindirim sisteminiz için de pek kıymetli.


İftardan sahura tüm gereksinimleriniz için GetirÇarşı’ya uğrayın!


100 binden çok çeşit çeşit esere ulaşıp semtindeki işletmeler anında sipariş vermek için tıkla!
 
Üst