Her biri yarım saatten az müddette hazırlanabilecek, ekonomik ve pratik yemek tanımları arayanlara özel hepsi ayrıntılı tanımları sizlerle paylaşıyoruz. Akşama süratli bir biçimde yemek hazırlamak istiyorsanız, bu tanımlara göz atın
Kolay Etsiz Patates Yemeği Tarifi
Malzemeler
1. Soğanları yemeklik doğrayın.
2. Patatesleri küp küp doğrayıp suyun içine alın.
3. Soğanları yağda kavurun.
4. Akabinde salçaları da 5 dakika orta ateşte kavurun.
5. Patatesleri ve baharatları ekleyip sıcak su ekleyin.
6. Patatesler yumuşayınca ocağın altını kapatın.
7. Üzerine süzme yoğurt koyarak servis edin.
Yanında peynir ve zeytinle doyurucu bir öğün: Hamur Kızartması Tarifi
Malzemeler
1. Bir kaba yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu alıp düzgünce karıştırın.
2. Üzerine yavaş yavaş daima karıştırarak unu ekleyin.
3. En son ele yapışmayan bir hamur elde edince, yeterlice yoğurmaya devam edin.
4. Hamuru 6 kesime bölüp bezeler yapın.
5. Tezgaha un serpip bir tane beze alın.
6. Güzelce hamuru açın, epey ince olmasın.
7. Bütün bezeler bitene kadar birebir sürece devam edin.
8. Son olarak küçük bir tavanın içerisine sıvı yağ koyun, kızgın yağda hamurları önlü artlı güzelce kızartın.
Başlı başına bir yemek: Cevizli Peynirli Erişte
Malzemeler
1. Tereyağını tencereye alıp eritin.
2. Üzerine erişteleri ekleyip 1-2 dakika kavurun.
3. Akabinde sıcak su ve fazlaca az tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
4. Erişteler suyunu büsbütün çekip yumuşadığında ocağı kapatın ve dinlenmeye bırakın.
5. Erişteyi tabağa alın, üzerine istediğiniz peyniri ekleyin
6. Son olarak cevizleri ekleyin ve servis edin.
En kolay tavuk yemeği: Köri Soslu Tavuk Tarifi
Malzemeler
1. Tavuğu ince uzun (jülyen) doğrayın, bir kaba alın ve üzerine zeytinyağını, kekik karabiber, kırmızı biberi ekleyip bir kenarda dinlendirin.
2. Bir tavaya yağı alın, tavuğu tavaya ekleyin.
3. Tavukları çevirerek pişirin, 2-3 dk daha sonra yemeklik doğradığınız soğanları da ek edin.
4. Tavukların her tarafı altın rengi olunca, sıvı kremayı, köri ve tuzu ekleyin. Karıştırın, 1-2 dk pişirin.
5. Sıcak servis edin.
Az materyalli, epey lezzetli: Kolay Köfte Tarifi
Malzemeler
1. Soğanları rendeleyin ve suyunu sıkın.
2. Kıymanın üzerine ekmek içini, soğanları, baharatları ve yumurtayı koyun.
3. Macun kıvamına gelene kadar yoğurun.
4. 10 dakika bekletin ve kızgın yağda kızartın.
Kolay Etsiz Patates Yemeği Tarifi
Malzemeler
3 adet patates
1 adet soğan
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
3 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe nazaran)
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su
3 kaşık süzme yoğurt
1. Soğanları yemeklik doğrayın.
2. Patatesleri küp küp doğrayıp suyun içine alın.
3. Soğanları yağda kavurun.
4. Akabinde salçaları da 5 dakika orta ateşte kavurun.
5. Patatesleri ve baharatları ekleyip sıcak su ekleyin.
6. Patatesler yumuşayınca ocağın altını kapatın.
7. Üzerine süzme yoğurt koyarak servis edin.
Yanında peynir ve zeytinle doyurucu bir öğün: Hamur Kızartması Tarifi
Malzemeler
1 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvı yağ
1. Bir kaba yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu alıp düzgünce karıştırın.
2. Üzerine yavaş yavaş daima karıştırarak unu ekleyin.
3. En son ele yapışmayan bir hamur elde edince, yeterlice yoğurmaya devam edin.
4. Hamuru 6 kesime bölüp bezeler yapın.
5. Tezgaha un serpip bir tane beze alın.
6. Güzelce hamuru açın, epey ince olmasın.
7. Bütün bezeler bitene kadar birebir sürece devam edin.
8. Son olarak küçük bir tavanın içerisine sıvı yağ koyun, kızgın yağda hamurları önlü artlı güzelce kızartın.
Başlı başına bir yemek: Cevizli Peynirli Erişte
Malzemeler
2 su bardağı erişte
3 su bardağı sıcak su
2-3 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
1 kase ufalanmış beyaz peynir
İstediğiniz kadar ceviz
1. Tereyağını tencereye alıp eritin.
2. Üzerine erişteleri ekleyip 1-2 dakika kavurun.
3. Akabinde sıcak su ve fazlaca az tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
4. Erişteler suyunu büsbütün çekip yumuşadığında ocağı kapatın ve dinlenmeye bırakın.
5. Erişteyi tabağa alın, üzerine istediğiniz peyniri ekleyin
6. Son olarak cevizleri ekleyin ve servis edin.
En kolay tavuk yemeği: Köri Soslu Tavuk Tarifi
Malzemeler
1 kesim tavuk göğsü
Yarım soğan (ya da 1 küçük soğan)
Yarım kutu sıvı krema
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz
1. Tavuğu ince uzun (jülyen) doğrayın, bir kaba alın ve üzerine zeytinyağını, kekik karabiber, kırmızı biberi ekleyip bir kenarda dinlendirin.
2. Bir tavaya yağı alın, tavuğu tavaya ekleyin.
3. Tavukları çevirerek pişirin, 2-3 dk daha sonra yemeklik doğradığınız soğanları da ek edin.
4. Tavukların her tarafı altın rengi olunca, sıvı kremayı, köri ve tuzu ekleyin. Karıştırın, 1-2 dk pişirin.
5. Sıcak servis edin.
Az materyalli, epey lezzetli: Kolay Köfte Tarifi
Malzemeler
Yarım kilo yağsız kıyma
Bir adet soğan
Bir ekmek içi ya da 3 kaşık galeta
Bir adet yumurta
Pul biber
Karabiber
Tuz
1. Soğanları rendeleyin ve suyunu sıkın.
2. Kıymanın üzerine ekmek içini, soğanları, baharatları ve yumurtayı koyun.
3. Macun kıvamına gelene kadar yoğurun.
4. 10 dakika bekletin ve kızgın yağda kızartın.