Pratik Kedi Lisanı Pastası Tanımı: En Hoş Kedi Lisanı Pasta Nasıl Yapılır?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kedi lisanı pasta kendini şımartmak isteyenler için birebir bir tanım. Bilhassa kolay pasta yapmak isteyenler için kurtarıcı bir tanım olan kedi lisanı pasta, çocuklar tarafınca da bir çok ilgi görüyor. Kedi lisanı bisküvileri ile biroldukça tatlı ve pasta hazırlanmaktadır. Bu tarifler içinde dikkat çeken kedi lisanı pasta, canınız tatlı çektiğinde şipşak hazır olma özelliğine sahip. İşte detaylı anlatımıyla kedi lisanı pasta tarifi…


Kedi lisanı pasta o denli çeşit çeşit materyal kullanması gerektirmiyor. Bu özelliği ve lezzeti ile de fazlaca araştırılan bir pasta. Altta kedi lisanı bisküvileri, içinde kreması, üzerinde ise şahane çikolata sosuyla göz doldurun kedi lisanı pasta, yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Pandispanya yerine bisküviler ile birbirinden lezzetli tatlılar yapabilirsiniz. Bu tarifler içinde kedi lisanı pasta çok tanınan. Pekala, kedi lisanı pasta nasıl yapılır? İşte en hoş ve pratik kedi lisanı pasta tarifi…


Kedi Lisanı Pasta İçin Gereken Materyaller


• 1 paket kedi lisanı bisküvi

• 1 su bardağı soğuk süt

Kreması için;

• 1 su bardağı toz şeker

• 1 litre süt

• 1 su bardağı un

• 1 paket vanilya

• 3 çorba kaşığı nişasta

• 1 paket krem şanti

Üzeri için;

• 2.5 su bardağı süt

• 1 paket çikolata sosu


Kedi Lisanı Pastanın Yapılışı


1. Pastanın kremasını yapmak için toz şeker, un, nişasta ve sütü tencereye alıp uygunca çırpın. Kaynama noktasına geldiğinde altını kapatarak vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip yaklaşık 3 dakika kadar daha karıştırın.

2. Borcamlardan büyük olanına kedili bisküvileri yerleştirin lakin evvel süte batırın. Şekerli kısımları üst bakacak biçimde bisküvileri sıralayın.

3. Ilıyan kremayı bisküvilerin üzerine dökün. Bir paket çikolata sosu üstündeki talimata nazaran pişirip ılıdığında kremanın üzerine dökün.

4. Pastayı hazırladıktan daha sonra dinlendirme müddeti değerli. Yaklaşık 5-6 saat dinlendirmeniz kâfi olacaktır.

5. Şayet imkanınız var ise bir gece önce yapıp buzdolabına kaldırırsanız daha da lezzetli ve hoş bir kıvama sahip olacaktır.

Afiyet olsun.
 
Üst