Pişirmeden Evvel Çiğ Haliyle Kırmızı ya da Beyaz Et Yıkanır mı? Yanlışsız Bilinen Tüm Yanlışları Anlatıyoruz

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Gündelik hayatta et ve et eserleri tüketenlerimiz aslında yapılmaması gereken bir şeyi yapıyor. Bu yanlış birlikteinde fazlaca berbat sonuçları doğurabileceği için açıklamayı kendimize bunu vazife ediniyor ve sizler için anlatıyoruz: Et yıkanır mı?

Gelin birlikte öğrenelim…????


bir epeyce mesken mutfağında kırmızı ve beyaz et pişirilmedilk evvel yıkanır.


Etlerin üzerinde yıkanmasını gerektirmeyecek rastgele bir şey yoksa, etlerinizi yıkamamanız ısrarla önerilir. Şayet var ise şöyleki bir sudan geçirebilirsiniz alışılmış. Pekala niye et yıkanmaz?


Etlerin üstündeki birtakım bakteriler, etin üzerine sıkıca tutunmuş bir biçimde duruyor. Aslında yıkama süreci bu bakterilerden kurtulmanızı sağlamak yerine onların süratle çoğalmasına taban oluşturuyor.


Şayet etlerin üstündeki tüm bakterileri yok etmek istiyorsanız, yıkamak yerine makul bir ısıda pişirmeniz kâfi.


Çiğ ette e.coli, salmonella, staphylococcus aureus olarak isimlendirilen ve zehirlenmelere yol açan çok riskli bakteriler bulunuyor. Yani ete dokunduğunuz anda hemencecik bulaşma mümkünlüğü olan bu bakterileri önlemenin yolu ete dokunduktan daha sonra ellerinizi su ve sabunla uygunca yıkamak.


Yalnızca bununla da kalmıyor; hem de eti doğradığınız tahtayı, bıçağı özetlemek gerekirsesı etin değdiği her yeri yıkamalısınız.


Değersizmiş üzere gözükse de bir ufak bakteri yüzünden epeyce önemli sıhhat problemleri yaşayabilirsiniz. Herkese sağlıklı günler diler, öteki içeriklerimize de bakmanızı isteriz…????
 
Üst