Pesto Soslu Makarna Tanımı: Pesto Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Pesto soslu makarna, soslu makarna tanımlarının en sık tercih edilen çeşididir. Ana materyali fesleğen olan pesto sos; et yemekleri, salatalar ve sandviçlerde de kullanılmaktadır. Fakat pesto sos bilhassa makarnaya epeyce yakıştığından severek tüketilmektedir. Klasik bir İtalyan mutfağı sosu olan pesto sosu hazır alabileceğiniz üzere kendinizde yapabilirsiniz. Biz hazır olanı tercih ettik beraberinde pesto sosu kendi yapmak isteyenler için bu sosun tanımına haberimizde yer verdik. İşte pesto soslu makarna tarifi…


Makarnayı sevmeyen neredeyse yoktur. Tek başına bile son derece lezzetli olan bu enfes yemeğe bir de sos eği yaptığınızda ortaya nefis mi nefis bir lezzet çıkıyor. Makarnaya bir anda hayat verecek pesto sosla hazırlanmış makarna tanımı için gerçek adrestesiniz. Pekala, pesto soslu makarna nasıl yapılır? İşte pesto soslu makarna tarifi…


Pesto Soslu Makarna İçin Gereken Materyaller


• 1 paket sür kreması

• Yarım paket penne makarna

• 2 çorba kaşığı sıvıyağ ya da zeytinyağı

• 2-3 çorba kaşığı pesto sos

• Tuz

• Karabiber


Pesto Soslu Makarna Yapılışı


1. Pesto soslu makarna için evvela işe makarnayı haşlamakla başlayalım. Bir tencerenin içinse su alıp tuz ekleyerek makarnaları haşlamak üzere bu suyun içine ek din.

2. 8-9 dakika pişirmeniz kâfi olacaktır. Makarna pişerken bu esnada tavaya sıvıyağ alın. Akabinde pesto sosu, az ölçüde karabiberi ve kremayı ekleyip karıştırın. Çok kaynatmadan hafice pişirmeniz kafidir.

3. Süzgeçten geçirdiğiniz makarnayı ekleyerek makarnanın sosla buluşması için nazikçe karıştırın.

4. Pesto soslu makarnayı servis tabağına alabilirsiniz. Sıcak sıcak dumanı üzerinde tüten petso soslu makarna tanımı hazır.


Pesto Sos Nasıl Yapılır?


• 3 yemek kaşığı rendeleniş permesan peyniri

• 2 su bardağı dolusu fesleğen yaprağı

• 2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu

• 2 yemek kaşığı limon suyu

• 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

• Çeyrek su bardağı ayçiçeği çekirdeği

• ¾ su bardağı zeytinyağı

• 2 diş sarımsak

• Karabiber

• Tuz

Yapılışı: Materyallerin tümünü mutfak robotundan pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçirin. Hava almaz bir kabın içine aldıktan daha sonra 5 gün koruma edebilirsiniz. Pesto sosu; makarna, sandviç, et, tavuk ya da salatınızda kullanmadan evvel yaklaşık 5 dakika oda sıcaklığında bekletip karıştırmayı unutmayın.
 
Üst