Patatesli Gül Böreği Nasıl Yapılır? Patatesli Gül Böreği Tarifi…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Böreğin lezzeti kadar en az formu de çok kıymetlidir. Bu niçinle hem tadı tıpkı vakitte görünümü ile iştah açıcı bir börek tanımı olan gül böreği ile karşınızdayız. Isırıldığında çıtır çıtır sesini duyacağınız yedikçe yumuşaklığına varacağınız patatesli gül böreği, her öğünde tercih edilebilen bir hamur işidir. Sıcak patatesli gül böreğinin kokusu meskeninize yayıldığında, ölçüsünü herkes kaçırabilir. Lezzetli iç harcı ve yumuşacık hamuruyla patatesli gül böreği başınızı döndürecek. Pekala, patatesli gül böreği nasıl yapılır? İşte patatesli gül böreği tarifi…


Börek olmadan çay saatleriniz manasını yitiriyorsa bu tanım tam size nazaran. Her yaş kümesinin ilgi ile tüketeceği patatesli gül böreğini mesken ortamında dakikalar ortasında hazırlayabilirsiniz. Damak lezzetine bakılırsa patatesli, peynirli ya da ıspanaklı pişirilen gül böreği, süratli tüketime sahip olan besin bedeli yüksek besinler içinde yer alıyor. Konuk sofralarınızda gerçek bir lezzeti sunabileceğiniz patatesli gül böreği nasıl yapılır? İşte mesken üretimi patatesli gül böreği tarifi…


Materyaller


• 5 adet taze yufka

Sosu için;

• 1 çay bardağı yoğurt

• 1 çay bardağı sıvıyağ

• 1 çay bardağı süt

• 1 yumurta

İç harcı için;

• 1 adet soğan

• 5-6 adet haşlanmış patates

• Bir ölçü maydanoz

• Çeyrek çay bardağı sıvıyağ

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• Tuz

• Karabiber


Hazırlanışı


1. Patatesli yufkalara hal vermedilk evvel haşlayıp çatal sayesinde ezin.

2. Akabinde bir adet iri soğanı küp küp doğrayıp kavurun.

3. Soğanların üzerine salça ve baharatları ek edin. Son olarak bir tutam maydanoz ekledikten daha sonra ocağın altını kapatın.

4. Bir kabın ortasında ezdiğiniz patateslerin üzerine soğan karışımını ekleyip uygunca harmanlayın.

5. Sosu için gereçleri bir ortaya getirip düzgünce çırpın.

6. Yufkaları tezgah ya da masanın üzerine üst üste serin.

7. Yufkaları dört eşit kesimlere getirdikten daha sonra üçgen hali verin.

8. Bir modül yufkaya sosu sürün, geniş kısmına patatesli harcı yerleştirip rulo olarak sarın. çabucak sonrasında kendi etrafı etrafında çevirerek gül biçimi verip tepsiye dizin.

9. Böreklerin üzerlerine kalan sosu sürün. İsterseniz fırına vermedilk evvel çörek otu ya da susam da dökebilirsiniz.

10. 180 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişirin.
 
Üst