Özdemir: DigitalPakt Okulu, dijital eğitim merkezinin itici gücüydü ve olmaya da devam ediyor

Felaket

New member
DigitalPakt Okulu'ndaki bu yılki durum konferansı, 12-13 Kasım 2024 tarihleri arasında çevrimiçi olarak ve Berlin'deki Café Moskova'da gerçekleştirilecek. Değerlendirme sonuçları ilk kez sunuluyor.

DigitalPakt Okulu'ndaki durum konferansının temel amacı, DigitalPakt'ın yardımıyla Alman okullarındaki dijital altyapının iyileştirilmesinde şu ana kadar elde edilen başarıları değerlendirmek, görünür kılmak ve kabul etmektir. Değerlendirme, Almanya'daki hemen hemen tüm okulların dijital eğitim altyapılarından yararlandığını ve geliştirebildiklerini gösteriyor.

Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Cem Özdemir şöyle açıklıyor:

“Okullar için Dijital Pakt ile federal, eyalet ve yerel yönetimler, ortak bir çabayla okulların BT ekipmanlarında kapsamlı bir iyileştirmenin sağlanabileceğini gösterdi. Ama aynı zamanda dürüst olmak istiyorum; bu daha önce de olabilirdi ve olmalıydı. Ancak iyi haber şu ki bundan ders alabiliriz. Bu nedenle Dijital Pakt 2.0'a devam etmek yapılacak doğru şeydir. Giderek dijitalleşen dünyanın zorlukları göz önüne alındığında, bu tüm hükümetin görevidir. Bu nedenle Dijital Pakt 2.0 sadece teknik donanımı geliştirmekle kalmamalı, aynı zamanda Almanya'daki dijital eğitim için genel bir konsept de sağlamalıdır. Bunun için dijital araçların öğretimde kullanımının pedagojik ve medya didaktik yönlerinin daha fazla geliştirilmesine ihtiyacımız var.
Bu amaçla ülkelerle yapıcı ve sonuç odaklı görüşmeler yapmaya ve bunları zamanında başarıyla tamamlamaya kararlıyım. Dijitalleşme devam eden bir görev olduğu için Dijital Pakt 2.0'ın gelmesi gerektiğine inanıyorum. Çocuklarımızın hayata en iyi şekilde hazırlanabileceği güçlü kamu kurumlarına ihtiyacımız var ve aynı zamanda çocuklarımıza bakanları da daha iyi desteklemeliyiz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde birlikte göğüslememiz gereken görev budur.”

Haberin Detayları

Başvuru sürecinin Mayıs 2024'te sona ermesiyle birlikte Temel Dijital Pakt'taki fonların yüzde 97'si onaylandı. Temel dijital anlaşmadan sağlanan 5 milyar avronun neredeyse 4,9 milyarı dijital okul altyapısına yatırılacak.

DigitalPakt Okulu ile federal ve eyalet hükümetleri dijital dönüşümün temelini ortaklaşa oluşturdu. Halihazırda yaklaşık 30.000 okulun faydalandığı bölgesel, ulusal ve sınır ötesi bir eğitim altyapısının koşullarını yarattılar. Bu, Almanya'daki tüm okulların çoğunluğudur. DigitalPakt Okulu'ndaki durum konferansı, 1.200'ün üzerinde kayıtlı katılımcıyla başarıları görünür hale getirecek.

Daha fazla bilgi

www.digitalpaktschule.de/statusconference