Öksürük En Süratli Nasıl Geçer? Öksürük Kesen Birbirinden Tesirli Doğal Karışımlar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Öksürük bedenin istemli yahut istemsiz olarak boğaz ve teneffüs yollarını temizlemek için verdiği reaksiyondur. Kış aylarında soğuk algınlığı niçiniyle, korona yahut mevsim geçişlerinde alerjik tepkilerin niye olduğu sıhhat sorunudur. Öksürük nasıl geçer? Öksürük yol açar? üzere sorulara karşılık arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz
👇



Öksürük yol açar?


Öksürük çoklukla virüslerden kaynaklanabilir. Akut ya da kronik öksürük farklı niçinlerle ortaya çıkar. Akut yani 3 haftadan daha kısa süren öksürük ekseriyetle üst yada alt teneffüs yolu enfeksiyonundan kaynaklanabilir.

Üst ve alt teneffüs yollarını etkileyerek öksürüğe niye olabilen durumlar:


  • Grip


  • Akut Sinüzit


  • Soğuk Algınlığı


  • Farenjit


  • Bahar Alerjisi


  • Bronşit


  • Zatürre


  • Boğmaca


  • Tahriş edici unsur solumak
Kronik öksürüğe niye olan durumlar:


  • Sigara kullanması


  • Geniz akıntısı


  • Astım


  • Solunum yolu alerjileri


  • Bazı ilaçlar


  • KOAH


  • Akciğer mantar enfeksiyonları


  • Akciğer embolisi


  • Akciğer kanseri
1. Ballı limonlu su, kuru öksürüğe yeterli gelir.


Bir bardak ılık suyun içine yarım limon sıkın ve üzerine 1 yemek kaşığı süzme bal ekleyin. Tüm materyalleri karıştıktan daha sonra birkaç yudumda için. Bu içecek yardımıyla balgam temizlenir ve boğaz rahatlar.


2. Karabiber ve bal balgamlı öksürüğü keser ve gıcığı alır.


Malzemeler



  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber


  • 2 tatlı kaşığı bal


  • 1 su bardağı kaynamış su
Karabiberli ballı çay nasıl yapılır?

1. Fincanın içerisine karabiber ve balı ekleyin. Üzerine kaynamış suyu ek edin. Afiyet olsun.

Not: Dilerseniz karabiberin üzerine bal ek edipte tüketebilirsiniz.


3. Zencefil ve limon harika ikili öksürüğün en büyük düşmanı.


Zencefille limon suyunu karıştırıp içtiğinizde öksürüğü en kısa müddette güzelleştirebilirsiniz.


4. Siyah turp ve bal ikilisi. Turpta yer alan mineraller yardımıyla, öksürüğe niye olan bakteri ve virüs bedenden bu metotla kolaylıkla atılır.


Siyah turpu yeterlice yıkayıp baş kısmını kapak üzere kesin. Alt kısmından da derin olmamak ve delmemek kaydıyla biraz kesin. İçini oyun. Turpu bir bardağın içine oturtun. İçerisine bal ekleyin. Turpun üst kısımdan kestiğiniz kesimini kapak üzere kapatın. En az 1 gece dışarıda bekletin. Bekledikçe, turp kendi öz suyuyla birlikte bardağa akmaya başlayacaktır. Bardakta biriken sudan günde 2-3 kaşık içmeniz kâfi olacaktır.


5. Üzüm pekmeziyle öksürüğü kesebilirsiniz.


Doğal üzüm pekmezi temin ederek boğazı yoran balgamı ve öksürüğü basitçe temizleyebilirsiniz. Her gün 1 kaşık üzüm pekmezi içmek öksürüğe uygun gelecektir.


6. Meyan kökü balgamı sökmek için birebir.


Malzemeler



  • 1 fincan sıcak su


  • 1 çay kaşığı meyan kökü
Meyan kökü çayı nasıl yapılır?

1. Şayet demlik ortasında hazırlamak istiyorsanız 1 çay kaşığı meyan kökünü demliğe ekleyin.

2. Üzerine 1 fincan sıcak su ek edip 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. daha sonrasında içmek için süzüp tüketebilirsiniz.

Not: Meyankökünü de çiğnemek oldukça değerli bir tesir yaratabiliyor. Balgam sökücü tesiri bulunan meyankökünden günde 2-3 tane çiğnediğiniz takdirde kısa vakitte rahatlayabilirsiniz.


7. Okaliptüs yağı öksürüğe fazlaca güzel gelir.


Eğer birkaç gündür geçmeyen öksürüğü güzelleştirmek istiyorsanız; odanıza ve yastığınıza okaliptüs yağı damlatabilirsiniz. bu biçimdece daha rahat nefes alabilirsiniz.


8. Bu üçlü hayli kuvvetli: Muz, bal ve su karışımını sistemli kullanırsanız öksürüğünüzün azaldığını fark edeceksiniz.


Malzemeler:

• 2 adet orta uzunluk muz

• 2 yemek kaşığı bal

• 400 ml ılık su

Muzlu ballı su nasıl yapılır?


1. Muzları soyun ve akabinde cam bir kasenin içine alıp püre haline getirin.

2. Akabinde kaynattığınız suyu muz püresinin üzerine ek edin ve yaklaşık yarım saat kadar bekletin. Karışım soğuyunca içine 2 yemek kaşığı balı ek edin. Fakat dikkat, karışımın soğuduğundan emin olmadan balı ek etmeyin, kaynar suyun içine bal koyarsanız kendiniz için faydalı değil, bilakis oldukcaça ziyanlı bir şey yapmış olursunuz.

3. Balı da ekledikten daha sonra, son bir sefer gereçler birbiriyle düzgünce karışana kadar tahta kaşıkla karıştırın ve öksürüğe karşı doğal formülünüz hazır.

Not: Karışımınızı hazırladıktan daha sonra günde 4 kere, eşit ölçülerde olacak biçimde tüketin. Bu karışımı 5 gün boyunca tertipli olarak uygulayın. Öksürüğünüzün kesileceğini goreceksiniz.


9. Soğan suyu öksürüğe karşı pek tesirlidir.


Malzemeler



  • 1 adet soğan


  • 500 ml su
Soğan suyu nasıl yapılır?

1. Öncelikle soğanın kabuklarını ayıklayın. Bir tencerenin içine su koyun ve kaynamaya başladıktan daha sonra kuru soğanı 4 modüle bölerek suyun içine atın.

2. 5 dakika kaynattıktan daha sonra soğan kürünüz hazır olacaktır. Ilık bir biçimde tüketmeniz önerilmektedir.


10. Konut üretimi öksürük şurubuyla büsbütün doğal bir biçimde öksürükle vedalaşın.


Malzemeler



  • 1 büyük limonun suyu


  • 2 diş sarımsak


  • 5 yemek kaşığı süzme bal


  • 1 tatlı kaşığı tarçın


  • 1 adet kuru soğan


  • 1 tatlı kaşığı zencefil


  • 1, 5 su bardağı kaynar su


  • 2 adet karanfil
Ev üretimi öksürük şurubu nasıl yapılır?

1. Soğanı ve sarımsakları küp küp doğrayın. 2 bardak kaynar suyun içerisine atıp, su soğuyana kadar bekletin.

2. Sarımsak ve soğanın tanelerini almadan yalnızca özünü alın.

3. Bal, zencefil, karanfil, tarçın, limon suyunu da ek edip; kavanozu düzgünce çalkalayın. Sabah akşam tok karnına 1 çorba kaşığı kullanabilirsiniz.


11. Zerdeçal sütü yalnızca öksürüğü kesmekle kalmaz biroldukça hastalığa da epey âlâ gelir.


Malzemeler

• Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal ya da küçük bir modül taze zerdeçal kökü

• 1 su bardağı süt

• Yarım su bardağı su

• 3-4 tane karabiber tanesi

• İsteğe göre kendi belirleyeceğiniz ölçülerde bal, toz tarçın ve karanfil

Zerdeçal sütü nasıl yapılır?


1. Süt ve suyu cezve ya da küçük bir tencereye alın ve ısıtmaya başlayın. O ısınırken içine toz zerdeçalı ekleyin. Karışımı kaynayana dek karıştırın. Kaynadıktan daha sonra altını kısın ve 10 dakika boyunca karıştırarak pişirmeye devam edin

2. Pişen bu karışımı bir su bardağına alın içine çektiğiniz karabiberleri ekleyin. Dilerseniz, içeceğin daha tatlı olması için ılıdıktan daha sonra içine bal, tarçın ya da karanfil ekleyebilirsiniz.


12. Tam da mevsimiyken düzgün kıymetlendirmek lazım, kuru öksürük düşmanı: Ayva çayı tarifi


Malzemeler



  • 1-2 dilim ayva


  • 1 tutam ıhlamur yaprağı ve çiçeği


  • 2-3 adet ayva çekirdeği


  • 1-5 su bardağı su
Ayva çayı nasıl yapılır?

1.Ayvaları, ıhlamur yaprağını, ıhlamur çiçeğini ve ayva çekirdeğini bir tencereye aktarın. Üzerine 1-5 su bardağı kadar su ek edip kaynamaya bırakın.

2. Kaynama süreci bittikten daha sonra ılımaya bırakın ve içerisine bal ek edin.


13. Kuşburnu çayı: Tam bir C vitamini deposu sayılan, antioksidan özellikleriyle bağışıklık sistemini güçlendiren kuşburnu, çayıyla kuru öksürüğe de deva olmayı başarıyor.


Malzemeler



  • 1 su bardağı kadar kuşburnu


  • 4-5 su bardağı su


  • 1 küçük çubuk tarçın
Kuşburnu çayı nasıl yapılır?

1. Çaydanlığın içerisine suyu ve kuşburnu tanelerini ekleyin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.

2. Kaynadıktan daha sonra süzün içerisine 1 tatlı kaşığı bal da ek edip için.


14. Kekik ve bal karışımını deneyin ve farkı görün.


Birkaç çay kaşığı kuru kekiği ya da taze kekik kollarını kaynattığınız suyun ortasında bekletin. Hazırladığınız çayın içerisine tatlandırmak için bir ölçü bal kattığınızda öksürüğünüzden kurtulma yolunda tesirli bir doğal şurup elde etmiş olursunuz.


15. Öksürüğe en güzel gelen meyvelerden: Portakal


Badem ve portakal suyu karışımı öksürüğe düzgün gelen karışımlardan. Bir tatlı kaşığı bademi parçalayarak, bir bardak ılık portakal suyuna karıştırın ve tüketin. Bu karışım kısa müddette tesirini gösterecek ve öksürüğünüzde azalmaya sebep olacaktır.


Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
 
Üst