Mutfakta ne kadar düzgün olursak olalım, bilmediğimiz mutfak sırları her vakit olacak. Pratik bilgiler ve ufak sırlarla mutfakta işimizi kolaylaştırmak bizim elimizde. Artık öğreneceğiniz, daha evvel tahminen de hiç duymadığınız bu ufak sırları hayli sevecek, öğrendiklerinizi kesinlikle sevdiklerinizle paylaşacak ve onları şaşırtacaksınız.
1. Tereyağını süratli bir biçimde yumuşatmak için mikrodalgada ısıtılmış bardaktan yardım alabilirsiniz.
Tereyağı kullanarak hazırlamanız gereken bir tanım var ve yumuşatmak için vaktiniz yok. Tahlili fazlaca sıradan. Çok pratik ve süratli bir biçimde bir bardak suyu mikrodalgada ısıtın. daha sonrasında suyu dökün ve bardağı tereyağının üzerine kapatın. Bardağın altında kalan tereyağı birkaç dakika ortasında süratlice eriyecek.
2. Domatesleri zahmetsiz bir biçimde soymak hayli kolay!
Domatesleri kolay kolay soymak için, sıcak suda 1-2 dakika bekletmeniz kâfi olacak. Sıcak suda beklettiğiniz domatesleri daha sonrasında soğuk sudan geçirin. Hepsi bu. Artık domatesleri daha kolay soyacaksınız.
3. Yeşillikleri doğramaya başlamadan evvel üzerine bir tutam tuz serpin.
Yeşillikleri doğrarken bıçağa yapışmamaları ve işinizi zorlaştırmamaları için üzerine bir tutam tuz serpin. bu biçimdelikle, yeşillikler bıçağa yapışmayacak ve epeyce daha kolay kesebileceksiniz.
4. Patates püresi yaparken yalnızca ılık süt kullanmanız gerektiğini biliyor muydunuz?
Patates püresi yaparken ılık süt kullanmalısınız. niçini ise, buzdolabından çıkarttığınız sütü patates püresine eklediğinizde rengini değiştirmesi. Rengi griye dönmüş bir patates püresi istemiyorsanız, sütünüzü oda sıcaklığında bekletin ve bu türlü patates püresine ekleyin.
5. Çok kızan yağı olağan ısısına döndürmek için soğan kullanın.
İstemeden çok ısınan yağı, olağan ısısına döndürmek epeyce kolay. Bir soğanı ikiye bölün ve yağın içine ekleyin. Birkaç dakika ortasında yağın ısısı olağana dönecek.
6. Eti tavada pişirirken ne vakit çevireceğinizi sallama yoluyla anlayabilirsiniz.
Tavada pişirdiğimiz eti epeyce sık aykırı düz etmek, tatsız ve kuru bulunmasına sebep olur. Daima aykırı düz etmeden pişip pişmediğiniz anlamak için de ateşteki tavayı hafifçeçe sallamanız kâfi olacak. Etler kolay kolay hareket ediyorsa öteki tarafını çevirebilirsiniz. Etiniz pişmiş demektir.
7. Portakal, mandalina, limon üzere meyveleri sıkmadan evvel mikrodalgaya atarsanız daha fazla suyunu çıkarabilirsiniz.
Narenciye olarak geçen tüm meyveleri mikrodalgaya atıp kısa bir süre ısıttıktan daha sonra sıktığınızda, daha fazla suyunu çıkarabileceksiniz. Meyveleri mikrodalgaya atmak biraz tuhaf gelse de denediğinizde işe yaradığını goreceksiniz.
8. Yanmış pilav artık sorun değil zira ekmek var.
Pilav yaparken pirinci kavurduğunuzda yakmış olabilirsiniz. bu biçimde bir durumda hiç paniklemeyin. Bir dilim beyaz ekmeği pilavın üzerine yerleştirin ve 5 -10 dakika bekletin. Ekmek yardımıyla pilavdaki yanık tadı yok olacak. Pilavınız çöp olmayacak.
9. Buz küpleriniz şeffaf olsun istiyorsanız.
Buz küpleri dondurduğunuzda şeffaf olsun ve bardakta daha şık olsun istiyorsanız, evvela suyu kaynatın ve daha sonrasında buz kalıbına kaynamış su ekleyin. bu biçimdelikle buzlarınız şeffaf renkte olacak.
10. Körelmiş bıçakları bilemek artık epeyce kolay.
Körelmiş bıçaklarınızı bilemek kahve kupalarıyla epey kolay olacak. Sevdiğiniz bıçaklardan vazgeçmez zorunda değilsiniz. Seramik kahve kupalarını kullanarak bıçakları eskisi üzere keskin bir hale getirebilirsiniz. Kupayı zıt çevirin ve bıçakları bardağın altındaki seramik şeride sürün. Hepsi bu.
11. İtinayla hazırladığınız salatalar daha uzun mühlet taze kalsın.
Salata fazlaca çabuk bozulabilen bir öğün ne yazık ki. Çabucak tüketmeyecekseniz ve bu esnada yeşilliklerin sararmasını, kararmasını ve solmasını istemiyorsanız, salatanızın içine buz küpleri koyun. bu biçimdelikle yeşillikler taptaze kalacak.
1. Tereyağını süratli bir biçimde yumuşatmak için mikrodalgada ısıtılmış bardaktan yardım alabilirsiniz.
Tereyağı kullanarak hazırlamanız gereken bir tanım var ve yumuşatmak için vaktiniz yok. Tahlili fazlaca sıradan. Çok pratik ve süratli bir biçimde bir bardak suyu mikrodalgada ısıtın. daha sonrasında suyu dökün ve bardağı tereyağının üzerine kapatın. Bardağın altında kalan tereyağı birkaç dakika ortasında süratlice eriyecek.
2. Domatesleri zahmetsiz bir biçimde soymak hayli kolay!
Domatesleri kolay kolay soymak için, sıcak suda 1-2 dakika bekletmeniz kâfi olacak. Sıcak suda beklettiğiniz domatesleri daha sonrasında soğuk sudan geçirin. Hepsi bu. Artık domatesleri daha kolay soyacaksınız.
3. Yeşillikleri doğramaya başlamadan evvel üzerine bir tutam tuz serpin.
Yeşillikleri doğrarken bıçağa yapışmamaları ve işinizi zorlaştırmamaları için üzerine bir tutam tuz serpin. bu biçimdelikle, yeşillikler bıçağa yapışmayacak ve epeyce daha kolay kesebileceksiniz.
4. Patates püresi yaparken yalnızca ılık süt kullanmanız gerektiğini biliyor muydunuz?
Patates püresi yaparken ılık süt kullanmalısınız. niçini ise, buzdolabından çıkarttığınız sütü patates püresine eklediğinizde rengini değiştirmesi. Rengi griye dönmüş bir patates püresi istemiyorsanız, sütünüzü oda sıcaklığında bekletin ve bu türlü patates püresine ekleyin.
5. Çok kızan yağı olağan ısısına döndürmek için soğan kullanın.
İstemeden çok ısınan yağı, olağan ısısına döndürmek epeyce kolay. Bir soğanı ikiye bölün ve yağın içine ekleyin. Birkaç dakika ortasında yağın ısısı olağana dönecek.
6. Eti tavada pişirirken ne vakit çevireceğinizi sallama yoluyla anlayabilirsiniz.
Tavada pişirdiğimiz eti epeyce sık aykırı düz etmek, tatsız ve kuru bulunmasına sebep olur. Daima aykırı düz etmeden pişip pişmediğiniz anlamak için de ateşteki tavayı hafifçeçe sallamanız kâfi olacak. Etler kolay kolay hareket ediyorsa öteki tarafını çevirebilirsiniz. Etiniz pişmiş demektir.
7. Portakal, mandalina, limon üzere meyveleri sıkmadan evvel mikrodalgaya atarsanız daha fazla suyunu çıkarabilirsiniz.
Narenciye olarak geçen tüm meyveleri mikrodalgaya atıp kısa bir süre ısıttıktan daha sonra sıktığınızda, daha fazla suyunu çıkarabileceksiniz. Meyveleri mikrodalgaya atmak biraz tuhaf gelse de denediğinizde işe yaradığını goreceksiniz.
8. Yanmış pilav artık sorun değil zira ekmek var.
Pilav yaparken pirinci kavurduğunuzda yakmış olabilirsiniz. bu biçimde bir durumda hiç paniklemeyin. Bir dilim beyaz ekmeği pilavın üzerine yerleştirin ve 5 -10 dakika bekletin. Ekmek yardımıyla pilavdaki yanık tadı yok olacak. Pilavınız çöp olmayacak.
9. Buz küpleriniz şeffaf olsun istiyorsanız.
Buz küpleri dondurduğunuzda şeffaf olsun ve bardakta daha şık olsun istiyorsanız, evvela suyu kaynatın ve daha sonrasında buz kalıbına kaynamış su ekleyin. bu biçimdelikle buzlarınız şeffaf renkte olacak.
10. Körelmiş bıçakları bilemek artık epeyce kolay.
Körelmiş bıçaklarınızı bilemek kahve kupalarıyla epey kolay olacak. Sevdiğiniz bıçaklardan vazgeçmez zorunda değilsiniz. Seramik kahve kupalarını kullanarak bıçakları eskisi üzere keskin bir hale getirebilirsiniz. Kupayı zıt çevirin ve bıçakları bardağın altındaki seramik şeride sürün. Hepsi bu.
11. İtinayla hazırladığınız salatalar daha uzun mühlet taze kalsın.
Salata fazlaca çabuk bozulabilen bir öğün ne yazık ki. Çabucak tüketmeyecekseniz ve bu esnada yeşilliklerin sararmasını, kararmasını ve solmasını istemiyorsanız, salatanızın içine buz küpleri koyun. bu biçimdelikle yeşillikler taptaze kalacak.