Öğlen Yemeğinde Dışarıdan Yemeye Son! Öğrenciler ve Çalışanlar İçin Süratlice Hazırlanabilecek Yemek Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Her gün ne yiyeceğim diye düşünmekten sıkıldınız mı? Hem sağlıklı besleneyim birebir vakitte yemeğe hayli fazla para harcamayım diye düşünüyorsanız meskende pratik bir biçimde hazırlayabileceğiniz yemek tanımlarını sizin için derledik! Yarın ne yiyeceğim diye düşünmeyi çabucak bir kenara bırakın ve elinize kağıt, kalem alarak birbirinden lezzetli bu tanımları not almaya başlayın.


1. Öğlen yemeğinin şayet olmazsa olmazı: Soğuk sandviç


Malzemeler



  • 1 adet sandviç ekmeği


  • 1 adet domates


  • 1 adet salatalık


  • 2 yaprak marul


  • 3 dilim cheddar peynir


  • 3 dilim beyaz peynir


  • 2 dilim salam
Soğuk sandviç nasıl yapılır?

1. Tüm zerzevatları yıkayıp kurutun.

2. Domatesleri ince ince yuvarlak biçimde dilimleyin.

3. Salatalıkların kabuklarını soyduktan yuvarlak dilimleyin.

4. Sandviç ekmeğini iki yana kesin.

5. En alta beyaz peyniri koyun. Peynirlerin üzerine salatalık, salatalıkların üzerine marul ve domates koyun.

6. Cheddar peyniri ve salam dilimlerini en üste ekleyin.

7. Dilerseniz sandviçinizi streç ile sinemaya sarabilirsiniz.


2. Hem sağlıklı birebir vakitte pek doyurucu: Tavuk salata


Malzemeler



  • 2 dilim tavuk göğsü


  • 1 adet salatalık


  • 2 yaprak marul


  • 1 su bardağı mısır


  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için malzemeler


  • 3 yemek kaşığı yoğurt


  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı


  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


  • 1 çay kaşığı pul biber


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı kekik
Tavuk salata nasıl yapılır?

1. Tavuk göğsünü jülyen kesin ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın. Dilerseniz tavukları harşlayabilirsiniz.

2. Marulları yıkayın ve ince ince kesin.

3. Salatalıkları yıkayın, kabuklarını soyun ve yuvarlak biçimde kesin.

4. Dondurulmuş mısır tercih ediyorsanız 1 su bardağı sıcak su da mısırlarınız 5 dakika bekletin.

5. Sosu için farklı bir kapta yoğurt, zeytin yağı, toz biber, kekik, pul biber ve tuzu karıştırın.

6. Geniş bir kap içerisine marullarınızı ve salatalıklarınızı ekledikten daha sonra hazırladığınız sosu ekleyin ve hafifçeçe karıştırın. Karışıma mısırlarınızı da ekledikten daha sonra en son pişirdiğiniz tavuklarınızı ek edin.


3. çok pratik bir lezzet: Makarna salatası


Malzemeler



  • Yarım paket makarna


  • 1 su bardağı mayonez


  • 1 su bardağı yoğurt


  • 8 adet kornişon turşu


  • 1 büyük kavanoz garnitür (bezelye, havuç ve patates)


  • Yarım demet maydanoz


  • 1.5 avuç siyah zeytin (çekirdekleri ayıklanmış)


  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1 su bardağı mısır


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber
Makarna salatası nasıl yapılır?

1. Öncelikle makarnanızı tuzlu suda haşlayın ve süzün.

2. Satın aldığınız garnitürlerinizi süzün. Dilerseniz bezelye, havuç ve patatesi kendinizde konutunuzda haşlayabilirsiniz.

3. Zeytinlerinizi küçük küçük doğrayın.

4. Turşularınızı küçük küçük doğrayın.

5. Maydanozu yıkayın ve ince ince doğrayın.

7. Garnitür, mısır, zeytin ve maydanozu güzelce karıştırın.

8. Bu karışıma yoğurt, sıvı yağ ve mayonezi de ekleyin.

9. Haşlayıp süzdüğünüz makarnalarınızı da ek edin ve karıştırın.


4. Puf puf manzarasıyla nazarannleri kendine hayran bırakan: Puf poğaça tarifi


Malzemeler:



  • 2 adet yumurta


  • 1 su bardağı ılık süt


  • 1 su bardağı ılık su


  • 1 su bardağı sıvı yağ


  • 1.5 çorba kaşığı toz şeker


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1 paket kuru maya


  • 7 bardak un
Poğaçanın iç gereçleri:


  • Yarım demet maydanoz


  • Yarım kalıp beyaz peynir dilerseniz kaşar peynir de kullanabilirsiniz.
Üzeri için gereçler:


  • 1 çay kaşığı susam


  • 1 çay kaşığı çörek otu
Puf poğaça nasıl yapılır?

1. Yumurtanın beyazı ve sarısı ayırın. Sarı kısmı poğaçanın üzerine sürmek için kenarda bekletin.

2. Süt, ılık su, kuru maya, sıvı yağ ve toz şeker yumurta beyazının üzerine ek edin ve karıştırın.

3. Yavaş yavaş unu ek edin ve yoğurmaya başlayın yoğurma sürecine başlamadan evvel tuzu ek edin.

4. 10 dakika boyunca yoğurduğunuz poğaçanızı streç sinema ile kapatarak sıcak bir yerde 40-45 dakika boyunca mayalanmaya bırakın.

5. Peynir ve maydanozu dilimleyin ve başka bir kapta ikisini karıştırın.

6. Mayalanan hamurunuzu bezelere ayırın ve içerisine peynir ve maydanoz karışımını ekleyin. Dilerseniz sade biçimde de yapabilirsiniz.

7. Tepsiye hamurlarınızı dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün bu biçimdelikle poğaçalarınız daha kızarık olacak. (Yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı süt eklerseniz poğaçanız da yumurta kokusu olmaz.)

8. Poğaçalarınızın üzerine susam ve çörek otu ekledikten daha sonra tepside 20 dakika boyunca mayalandırabilirsiniz.

9. 180 derece öncesinden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin.


5. Hem sağlıklı besleneyim hem da tatlı yiyim diyorsanız bu tanım tam size nazaran: Tiramisu tadında yulaf lapası


Malzemeler



  • 3 yemek kaşığı yulaf


  • 1 su bardağı süt


  • 1 tatlı kaşığı bal


  • 2 yemek kaşığı labne peyniri


  • 1 tatlı kaşığı kakao


  • 1 tatlı kaşığı granül kahve


  • Yarım muz
Tiramisu tadında yulaf lapası nasıl yapılır?

1. 3 yemek kaşığı yulafı, sütü ve kahveyi kısık ateşte 10 dakika pişirin.

2. Ezdiğiniz muzu pişen yulaf lapasının üzerine ekleyin. Dilerseniz muz kullanmadan da yapabilirsiniz.

3. Labne ve balı farklı bir kapta karıştırın.

4. Küçük kavanozun tabanına hazırladığınız yulaflı karışımı ekleyin ortasına kremayı ekleyin yenidendan kalan yulaflı karışımı ek edin.

5. Buzdolabında bir gece dinlendirin.

6. Servis etmedilk evvel üzerine kakao ek etmeyi unutmayın.


6. Yaz günlerinin şayet olmazsa olmazı: Ayran aşı çorbası tarifi


Malzemeler



  • 1 su bardağı yarma


  • 8 su bardağı su


  • 1 su bardağı haşlanmış nohut


  • 2 su bardağı yoğurt


  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için sos


  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1 yemek kaşığı tereyağı isterseniz margarin de kullanabilirsiniz.


  • 1 tatlı kaşığı kuru nane


  • 3 yaprak taze nane
Ayran aşı çorbası nasıl yapılır?

1. Yarmaları güzelce yıkayın ve geniş bir tencereye ekleyin.

2. Yarmaların üzerine soğuk su, nohut ve tuz ek edin orta ateşte yaklaşık 25 dakika kaynatın.

3. Yarma yumuşadıktan daha sonra çorbayı soğumaya bırakın.

4. Farklı bir kapta yoğurdu yeterlice çırpın ve soğuyan çorbanın üzerine ek edin.

5. Tereyağını ve sıvı yağını tavada eritin ve üzerine kuru naneyi ekleyin.

6. Yağ soğuduktan daha sonra çorbanın üzerine ek edin.

7. Çorbayı servis etmedilk evvel taze nane eklemeyi unutmayın.


7. Yılın her mevsimi çarçabuk yapabileceğiniz bir lezzet: Kabak mücver tarifi


Malzemeler



  • 2 adet yumurta


  • 3 adet kabak


  • Yarım su bardağı un


  • 3 kısım yeşil soğan


  • Yarım demet maydanoz


  • Yarım demet dereotu


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1 tatlı kaşığı karabiber


  • 1 tatlı kaşığı pul biber


  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için sos malzemeleri


  • 2 su bardağı yoğurt


  • 2 diş sarımsak
Kabak mücver nasıl yapılır?

1. Kabakları soyun ve rendeleyin.

2. Yeşil soğan, maydanoz ve dere otunu doğrayın.

3. Geniş bir kaba yumurtaları kırın ve çırpın üzerine pul biber, karabiber ve tuzu ek edin çırpmaya devam edin.

4. Kabakların suyunu uygunca sıkın. Dereotu, yeşil soğan, kabak ve maydanozu karışıma ekleyin.

5. Teflon tavaya az ölçüde sıvı yağ ekleyin ve kabak karışımından 1 kaşık ekleyerek her iki tarafını kızartın.

6. Dilerseniz tabağınıza kağıt havlu serin bu biçimdelikle fazla yağın emilmesini sağlayabilirsiniz.

7. 2 su bardağı yoğurdunuzu bir kaba alın ve sarımsaklarınızı soyduktan daha sonra ezerek yoğurdun içerisine ekleyin dilerseniz sade yoğurtta kullanabilirsiniz.


8. Yiyenleri kendine hayran bırakan bir tost: Avokado tost


Malzemeler



  • Yarım avokado


  • 1 dilim tam buğday ekmeği


  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı


  • 1 adet yumurta


  • 1 yemek kaşığı labne


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber
Avokado tost nasıl yapılır?

1. Avokadoyu soyun ve çatal sayesinde ezin.

2. Ezdiğiniz avokadonun üzerine zeytin yağı, tuz ve karabiber ek edin güzelce karıştırın.

3. Tam buğday ekmeğinizi ısıtın. Isıttığınız ekmeğinizin üzerine labne peynirini sürün.

4. Labne peynirli ekmeğinizin üzerine avokadolu karışımı sürün.

5. Yumurtanızı kısık ateş teflon tavada pişirin.( Püf noktası; yumurtayı hayli fazla pişirmemek.) Yaklaşık 2.5-3 dakika pişirebilirsiniz.

6. Pişen yumurtanızı avokadolu ekmeğinizin üzerine koyun. Dilerseniz üzerine sevdiğiniz baharatlar da ekleyebilirsiniz.


9. Hem yavaşça birebir vakitte pratik bir lezzet: Sebzeli krep tarifi


Malzemeler



  • 2 adet yumurta


  • 1 su bardağı süt


  • Yarım su bardağı su


  • Yarım demet maydanoz


  • Yarım demet dereotu


  • 1 adet havuç


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1.5 su bardağı un


  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (krepleri pişirmek için)
Sebzeli krep nasıl yapılır?

1. Yumurta, süt, su, sıvı yağ ve tuzu çırpın.

2. Yumurtalı karışımın üzerine 1.5 su bardağı un ek edin ve karıştırın.

3. Maydanoz ve dereotunu yıkayın ince ince dilimleyin.

4. Havucu yıkayın ve rendeleyin.

5. Karışımın için maydanoz, dereotu ve havucu ek edin ve karıştırın.

6. Krep tavanızı öncesinden ısıtın ısınan tavanıza sıvı yağ ekleyin, yumurtalı karışımınızı eşit biçimde dökerek pişirin.


10. Kaç yaşında olursanız olun hayır diyemeyeceğiniz bir lezzet: Hot dog


Malzemeler



  • 1 adat sandviç ekmeği


  • 1 adet uzun sosis


  • 1 tatlı kaşığı margarin


  • 1 tatlı kaşığı salça


  • 1 tatlı kaşığı un


  • Yarım su bardağı sıcak su


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber
Hot dog nasıl yapılır?

1. Margarin, salça ve unu küçük bir tencerede pişirin.

2. Su ve tuzu da karışıma ekleyerek karıştırın.

3. Salçalı su kaynamaya başlayınca sosisi de bu karışıma ekleyin. Ortalama 25 dakika pişirin

4. Sandviç ekmeğinin ortasına salçalı sostan sürüp çabucak sonrasında pişen sosisi ekleyin. Üzerine ketçap, mayonez, hardal üzere soslardan tercihinize bakılırsa ekleyebilirsiniz.


11. Sardım yedim wrap wrap başım düştü direkt diyorsanız işte karşınızda: Tavuklu wrap tarifi


Malzemeler



  • 2 dilim tavuk göğsü


  • 1 adet soğan


  • 1 adet kapya biber


  • 1 adet yeşil biber


  • Yarım su bardağı mısır


  • Yarım su bardağı kaşar peyniri


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 1 çay kaşığı pul biber


  • 1 çay kaşığı köri


  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı tercihen sıvı yağ da kullanabilirsiniz.


  • 1 adet lavaş


  • 1 adet marul
Tavuklu wrap nasıl yapılır?

1.Tavukları ince ince dilimleyin.

2. Tavaya zeytin yağı ekleyin ve tavuklar kızarana kadar soteleyin.

3. Soğanları jülyen doğrayın ve tavaya atayın.

4. Kapya biber ve yeşil biberi de doğrayın tavada kızartın.

5. Köri, tuz, karabiber ve pul biberi de tavaya atın biberler yavaşça yumuşayınca ocaktan alın.

6. Lavaşın içine evvel rendelenmiş kaşarları ekleyin üzerine marul, marulun üzerine de tavuklar ve son olarak mısır koyup sarın.

7. Tost makinasında peynir eriyene kadar kızartın.


12. Dilim dilim yemelere doyamayacağınız: Mozarella peynirli pizza tarifi


Malzemeler



  • 5 su bardağı un


  • 1.5 su bardağı su


  • 1 paket kuru maya


  • 1 çay kaşığı toz şeker


  • Yarım çay kaşığı tuz


  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
Sosu için malzemeler


  • 2 su bardağı domates sos


  • 1 çay kaşığı fesleğen


  • 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için malzemeler


  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar


  • 1 çay bardağı mozarella peyniri
Mozarella peynirli pizza nasıl yapılır?

1. Bir kabın içerisine kuru mayayı dökün ve üzerine ılık su ve şekeri ekleyerek güzelce karıştırın.

2. Mayalı karışıma un, zeytin yağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyin. sonrasındasında hamuru yoğurmaya başlayın.

3. Yoğurduğunuz hamuru 30 dakika dinlendirin. Üzerini streç sinema ile kapatmayı unutmayın.

4. Dinlenen hamuru tezgaha alın ve havasını aldıktan daha sonra hamuru toparlayıp 2-3 kesime ayırın.

5. Kestiğiniz parçayı beze haline getirip un serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane sayesinde açın. Dilediğiniz inceliğe ulaştığınızda pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine alın. Pişirme kağıdının üzerine biraz un serptikten daha sonra açtığınız pizza hamurunu kağıdın üzerine yerleştirin.

6. Bir çatal sayesinde pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve evvelde ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

7. 10 dakika daha sonra yavaşça pişen hamuru fırından çıkarıp, hazırladığınız domates sosundan üzerine sürün. Pizza sosunu, domates sosuna, fesleğen, kekik, sarımsak ve zeytinyağı ekleyerek hazırlayabilirsiniz.

8. Pizza sosunun üzerine çokça rendelenmiş kaşar ve mozarella peyniri ekleyin ve 20 dakika 175 derece de pişirin.


13. Yemede yanında yat cinsinden bir tanım: Pankek tarifi


Malzemeler



  • 2 adet yumurta


  • 1.5 yemek kaşığı şeker


  • 1 su bardağı süt


  • 1 su bardağı un


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 paket vanilya


  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirme kademesinde kullanmak için)
Pankek nasıl yapılır?

1. Yumurtalar ve şekeri çırpın.

2. Tavanın her tarafını eşit biçimde yağlayın. Püf nokta: ne kadar az sıvı yağ kullanırsınız pankekiniz o kadar lezzetli olur mümkün olduğu kadar az sıvı yağ kullanın.

3. 1 büyük kaşık hamur dökerek kendi halinde hamurun yayılmasını bekleyin.

4. Üzeri göz göz olan pankekinizin öteki tarafını da eşit biçimde pişirin.

5. Çilek, muz, çikolata, bal, reçel, sürülebilir çikolata ile damak zevkinize bakılırsa servis edebilirsiniz.


14. Gün sofralarının şayet olmazsa olmazı her insanın bayılarak yediği bir lezzet: Kısır tarifi


Malzemeler



  • 2 su bardağı ince bulgur


  • 1,5 su bardağı sıcak su


  • 2 yemek kaşığı domates salçası


  • 1 çay bardağı zeytinyağı


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1 tatlı kaşığı pul biber


  • 2 adet limon suyu


  • Yarım çay bardağı nar ekşisi


  • 6 kol taze soğan


  • Yarım demet maydanoz


  • Yarım demet taze nane
Kısır nasıl yapılır?

1. Bulguru sıcak su ile ıslatın ve streç sinemaya sarıp dinlendirin.

2. Soğuduktan daha sonra salça ekleyin ve karıştırın.

3. İçine ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, taze nane, pul biber ve tuz ekleyin.

4. Limon, nar ekşisi ve sıvıyağı karıştırın ve materyallere ekleyin. yenidendan güzelce karıştırın daha sonra servis edin.


15. Kahvaltı, öğlen yemeği, akşam yemeği fark etmez her öğünde severek tüketeceğiniz: Acuka tarifi


Malzemeler



  • 5 yemek kaşığı tatlı biber salçası


  • 1 çay bardağı zeytinyağı


  • 2 yemek kaşığı domates salçası


  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz


  • 3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi


  • 5 diş sarımsak


  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı kekik


  • 1 çay kaşığı nane
Acuka nasıl yapılır?

1. Zeytinyağını tavada ısıtın. Üzerine domates ve biber salçasını ek edip kavurun.

2. Kavrulan karışımı ocaktan almadan kısa bir süre evvel ezilmiş sarımsakları da ekleyerek karıştırın.

3. Tüm gereçleri bir karıştırma kabına alıp kaşık sayesinde ezdikten daha sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

4. Dinlenen acukayı kavanozlara doldurup serin bir yerde saklayın. Püf noktası: Acukayı saklamak için hava geçirmeyen kavanozlar kullanın. Bu sayede kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.
 
Üst