Nane Limon Çayı Tanımı: Nane Limon Çayı Nasıl Yapılır, Neye Güzel Gelir?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Nane limon çayı üst teneffüs yolu hastalıkları ve yavaşça mide ağrısı şikayetlerinde şifa bulmak için sıkça tercih edilen sıcak içeceklerdendir. Nane limon çayı tüketildiğinde ortasında bulunan salisik asit kuvvetli bir antibakteriyel tesir gösterir. Boğazın yumuşamasını sağlar, öksürük ve ağrı şikayetlerini en aza indirir. Nane limon çayı nasıl yapılır? Bitkisel tekniklerle rahatsızlıklarına tahlil arayanların araştırdığı bir mevzudur. Her mevsim tüketilebilen nane limon çayı tanımı, yumuşak içimi ve güzel aroması ile kolay bir içime de sahiptir. Nane limon çayının faydaları saymakla bitmez! Pekala, nane limon çayı nasıl yapılır, neye güzel gelir? İşte nane limon çayının yapılışı ve yararları…


Nane, limon ve suyun birleşiminden elde edilen nane limon çayı her meskende hastalıklara, yorgunluklara ve gerilime karşı birinci akla gelen bitki çaylarındandır. Nane limon çayı lezzetli ve sağlıklı olduğu kadar kas gevşetici ve rahatlatıcı tesirlere de sahiptir. Şayet uyku sıkıntılarınız varsa nane limon çayı tüketmek anahtar bir usul olacak. Yapılışı da bir o kadar kolay olan nane limon çayına bal ek ederek lezzetlendirebilir, yararını artırabilirsiniz. İşte her kedere deva nane limon çayı hakkında merak edilenler…


Nane Limon Çayı Neye Düzgün Gelir?


• Kış aylarında ve mevsim geçişlerinde sık karşılaşılan nezle, grip ve soğuk algınlığı üzere hastalıkların güzelleşme sürecini hızlandırır.

• Sindirimi kolaylaştırır, mideyi rahatlatır.

• Boğazı yumuşatır ve kuru öksürüğün giderilmesi için içilir.

• Diş ağrıları ve ağız kokusunu azaltır.

• Emziren anneler için önerilir. Zira süt artışı sağlar.

• C vitamini bakımından varlıklı olan bu çay, mevsimsel alerjilere karşı tesir sağlar.


Nane Limon Çayı Nasıl Yapılır?


Gereçler


• 1 yemek kaşığı kuru nane (taze nane de olur)

• 1 su bardağı su

• Yarım limon

• Tatlandırmak için bal ya da şeker

Yapılışı

1. Bir cezvenin içine nane, bir bardak su ve limon dilimleri alınır.

2. Karışım kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Bu sayede limon ve nane içerdiği özelliklerini kaybetmeden yavaş yavaş suya bırakır.

3. Çay kaynadıktan daha sonra karışım süzgeçten süzülerek fincana alınır.

4. Bal ya da şeker ilavesinden daha sonra tüketilir. Nane limon çayını frech press’de de yapabilirsiniz.

Afiyet, şifa olsun.
 
Üst