Bir yemek yapmak için saatlerce mutfakta olmayı sevmeyenler buradaysa tanımları vermeye başlayalım!
1. Mantar aşıkları için… Portobello mantarlı margarita
Hazırlama mühleti: 5 dakika
Pişirme mühleti: 15 dakika
Pişirme derecesi: 180 derece
Malzemeler
2. Zeytinyağı, sarımsak tozu, tuz ve karabiberle mantarları tatlandırın ve gövdesi aşağı bakacak biçimde Philips Airfryer XXL sepetine yerleştirip 180 derecede 5 dakika pişirin.
3. Üstü için domates sosunu kurutulmuş kekik ve pul biberle karıştırın ve çeri domatesleri dilimleyin.
4. Portobello mantarları piştikten daha sonra Philips Airfryer XXL’dan çıkarın ve gövde tarafı üst gelecek biçimde çevirin.
5. Her birinin üzerine domates sosu, rendelenmiş mozzarella peyniri ve dilimlenmiş çeri domatesleri ekleyin.
6. Hazırladığınız mantarları Philips Airfryer XXL sepetinin içine koyun ve 180 derecede 10 dakika pişirin.
7. Taze fesleğen yapraklarını pişen mantarların üzerine ekleyin ve üzerine balzamik krema gezdirin.
Afiyet olsun!
2. Bir İtalyan klasiği olan… Stromboli
Hazırlama müddeti: 10 dakika
Pişirme mühleti: 15 dakika
Pişirme derecesi: 180 derece
Malzemeler
2. Yuvarlak haline gelen hamurun kenarlarını kapatın. (iç gerecinin dökülmesinin önüne geçmek için)
3. Philips Airfryer XXL sepetine hamurunuzu yerleştirin ve üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Üzerine biraz rendelenmiş parmesan peyniri, kekik kurusu ve susam serpin.
4. Philips Airfryer XXL’da 180 derecede 15 dakika pişirin ve 10 dakika kadar dinledikten daha sonra servis edin.
Afiyet olsun!
3. Et severler için… Sarımsak soslu kuzu pirzola
Hazırlama mühleti: 3 dakika
Pişirme müddeti: 27 dakika
Pişirme derecesi: 200 derece
Malzemeler
2. Kekik otu, deniz tuzu, biber ve zeytinyağını karıştırın ve kuzu pirzolaları hazırladığınız karışımın yarısıyla incecik kaplayıp beş dakika bekletin. Kalan ot ve yağ karışımını çabucak sonrasında kullanmak üzere kenara ayırın.
3. Sarımsakları sepetten çıkarın ve sepete dört tane kuzu pirzolayı dizin. Philips Airfryer XXL’da 200 derece 7 dakika pişirin.
(Kuzu pirzolalar yumuşacık ve kahverengi olana kadar ızgarada pişirin. İçi kırmızı yahut pembe kalabilir.)
4. Pişen kuzu pirzolaları bir kapta sıcak tutarken, kalan pirzolaları da Philips Airfryer XXL’da 200 derecede 7 dakika pişirin.
5. Sarımsak dişlerini işaret parmağınız ve baş parmağınız içinde sıkıştırıp kalan ot ve yağ karışımına katın ve kuzu pirzolaları sarımsaklı sosla birlikte serivis edin.
Afiyet olsun!
4. Klasik bir mesken yemeği… Kıymalı kabak dolması
Hazırlama mühleti: 8 dakika
Pişirme mühleti: 23 dakika
Pişirme derecesi: 180 derece
Malzemeler
2. Kabakların içlerini bu kıyma karışımıyla doldurun ve bebek patatesleri zeytinyağı ile kaplayın.
3. Hazırladığınız kabak dolmalarını Philips Airfryer XXL sepetine yerleştirin ve patatesleri etrafına dizin. 180 derecede 23 dakika pişirin.
4. Çeri domatesleri ikiye bölün ve sos tavasında kısık ateşte üzerine balzamik sirke, fesleğen ve defne yaprağı ekleyerek 10 dakika ısıtın. (karışımı kaynatmayın, ılık olması gerekiyor)
5. Çeri domateslerle hazırladığınız chutney sosunu kabak dolmalarının üzerine dökün ve üzerine öğütülmüş karabiber serpin. Patateslerin üzerine de deniz tuzu serpiştirin.
Afiyet olsun!
5. Güvece değişik bir soluk getirmek için… Siyah fasulyeli domatesli güveç
Hazırlama müddeti: 8 dakika
Pişirme mühleti: 20 dakika
Pişirme derecesi: 180 derece
Malzemeler
2. Philips Airfryer XXL’ın pişirme aksesuarına soğan, fasulye, kabak küpleri, domates püresi, füme kırmızı biber tozu, kimyon, kırmızı biber, tuz ve karabiber ekleyip hepsini karıştırın.
3. Philips Airfryer XXL’ın pişirme aksesuarını Philips Airfryer XXL sepetine yerleştirin ve 180 derecede 20 dakika pişirin. (pişerken birkaç kere karıştırın)
4. Pişen karışımı ekmek ve ekşi krema ile servis edin.
Afiyet olsun!
6. Suşinin dana etli versiyonu… Dana Negimaki
Hazırlama müddeti: 15 dakika
Pişirme müddeti: 10 dakika
Pişirme derecesi: 200 derece
Malzemeler
2. Tahta bir çekiçle bifteği dövün ve beş eşit dikdörtgen modüle ayırın. Üzerine hazırladığınız terbiyenin bir kısmını sürün ve bir modül kuşkonmaz ile dana etini sarın.
3. Taze soğanın yeşil kısmını kullanarak dana eti sarmasını bağlayın ve Philips Airfryer XXL’ın sepetine yerleştirin. Bağladığınız sarmaların üzerine de terbiyeden sürün.
4. Philips Airfryer XXL’da 200 derece 5 dakika olacak biçimde pişirin. Sarmaları çevirin ve üzerine kalan terbiyeden yine sürün. 200 derecede 5 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun!
7. Balık severler için… Somon fileto
Hazırlama mühleti: 15 dakika
Pişirme müddeti: 16 dakika
Pişirme derecesi: 160 derece
Malzemeler
2. Somon filetoyu bu salamura suyuna batırın ve marine olması için 1 saat buzdolabında bekletin.
3. Marine süreci bittikten daha sonra somonu salamuradan çıkarın ve fırça sayesinde üzerine kanola yağı sürün.
4.Philips Airfryer XXL sepetine yerleştirin ve 160 derecede 16 dakika pişirin. Karıştırma kabına süzme yoğurt, ekşi krema, doğranmış taze dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırın.
(Dereotunun bir kısmını süsleme için ayırabilirsiniz.)
5. Somonları Philips Airfryer XXL’dan çıkarın ve üzerine deniz tuzu ve doğranmış dereotu serpiştirin. Yanında hazırladığınız yoğurtlu sos ile servis edin.
Afiyet olsun!
8. Köftesiz yapamayanlar için… Domatesli ve zeytinli köfte!
Hazırlama mühleti: 20 dakika
Pişirme müddeti: 20 dakika
Pişirme derecesi: 180 derece
Malzemeler
2. Sarımsakları küçük küpler şeklinde doğrayıp karışıma ekleyin ve yoğurun. Üzerine tuz, karabiber, doğranmış mercanköşkü ve kekik ekleyin.
3. Hazırladığınız karışımdan eşit büyüklükte olacak biçimde köfteler yapın ve Philips Airfryer XXL’da 180 derecede 5 dakika pişirin.
4. Taze soğanları ve arpacık soğanlarını soyup ince halkalar halinde doğrayın. Köftelere çeri domatesleri, toz biberi, süzülmüş domatesleri, zerzevat suyunu, taze soğanı, zeytinleri ve arpacık soğanı ekleyin.
4. Philips Airfryer XXL’da 180 derecede 15 dakika hepsini bir arada pişirin ve son olarak köfte, domates ve zeytinleri tuz, biber ve doğranmış kekik otu ile tatlandırın.
Afiyet olsun!
9. Klasik bir Meksika yemeği… Etli Taco
Hazırlama mühleti: 15 dakika
Pişirme müddeti: 16 dakika
Pişirme derecesi: 200 derece
Malzemeler
2. Philips Airfryer XXL sepetine marine edilen dana etini koyun ve 200 derecede 12 dakika pişirin.
3. Bu sırada 12 adet taco ekmeği oluşturmak için yuvarlak bir kesici (yaklaşık 9 cm çapında) kullanarak her tortillayı 4 daire formunda kesin.
4. Şekillendirdiğiniz tacoları Philips Airfryer XXL sepetinde yan yana olacak biçimde sıralayın ve dana etini ince şeritler halinde kesin.
5. Her bir tako ekmeğine eti birkaç şerit olacak biçimde ekleyin ve Philips Airfryer XXL’da 180 derecede 4 dakika pişirin.
6. Domatesle soğanı doğrayıp, marulu yıkayın ve küçük şeritler halinde kesin. Avokadoyu ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın.
7. Guacamole sosu için avokadoyu kaşık sayesinde küçük bir kaseye çıkarın. Misket limon suyu ve pul biberi de kaseye ekleyip tüm materyalleri bir çatal sayesinde ezin.
8. Her bir tacoya marul, guacamole, doğranmış domates ve soğanları koyun. Üzerine biraz çedar peyniri rendeleyin ve sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun!
10. Türk mutfağının vazgeçilmezi… Adana kebap
Hazırlama müddeti: 10 dakika
Pişirme mühleti: 12 dakika
Pişirme derecesi: 180 derece
Malzemeler
2. Karışım kenarlarında ince bir katman bırakmaya başlayana ve yapışkan hale gelene kadar elinizle yoğurun. Üzerini örtüp buzdolabında 30 dakika soğumaya bırakın.
3. Buzdolabından çıkardığınız kuzu karışımının dörtte birini alıp top haline getirin ve daha sonra da uzun, düz bir kebap oluşturmak için bir şişin etrafına sarıp hal verin.
4. Toplamda dört adet kebap elde etmek için kalan et karışımı için de tıpkı süreci yinelayın.
5. Yağladığınız Philips Airfryer XXL sepetine kebapları yerleştirin ve 180 derecede 12 dakika pişirin.
(Kebapları ince pide ekmeğinin üzerinde sarımsaklı yoğurt ve kırmızı soğanlı maydanoz salatasıyla servis edebilirsiniz.)
Afiyet olsun!
1. Mantar aşıkları için… Portobello mantarlı margarita
Hazırlama mühleti: 5 dakika
Pişirme mühleti: 15 dakika
Pişirme derecesi: 180 derece
Malzemeler
4 portobello mantarı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
0,5 çay kaşığı sarımsak tozu
1 tutam tuz
0,25 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
4 yemek kaşığı domates sosu
0,5 yemek kaşığı kurutulmuş kekik otu
0,5 çay kaşığı pul biber
8 çeri domates
200 gram rendelenmiş mozzarella
12 fesleğen yaprağı
4 yemek kaşığı Balzamik Kreması
2. Zeytinyağı, sarımsak tozu, tuz ve karabiberle mantarları tatlandırın ve gövdesi aşağı bakacak biçimde Philips Airfryer XXL sepetine yerleştirip 180 derecede 5 dakika pişirin.
3. Üstü için domates sosunu kurutulmuş kekik ve pul biberle karıştırın ve çeri domatesleri dilimleyin.
4. Portobello mantarları piştikten daha sonra Philips Airfryer XXL’dan çıkarın ve gövde tarafı üst gelecek biçimde çevirin.
5. Her birinin üzerine domates sosu, rendelenmiş mozzarella peyniri ve dilimlenmiş çeri domatesleri ekleyin.
6. Hazırladığınız mantarları Philips Airfryer XXL sepetinin içine koyun ve 180 derecede 10 dakika pişirin.
7. Taze fesleğen yapraklarını pişen mantarların üzerine ekleyin ve üzerine balzamik krema gezdirin.
Afiyet olsun!
2. Bir İtalyan klasiği olan… Stromboli
Hazırlama müddeti: 10 dakika
Pişirme mühleti: 15 dakika
Pişirme derecesi: 180 derece
Malzemeler
400 gram pizza hamuru
40 gram sosis
120 gram pişmiş jambon
40 gram mozzarella
15 gram ıspanak
1 orta boy yumurta
1 tutam kurutulmuş kekik otu
1 çay kaşığı parmesan, rendelenmiş
2 çay kaşığı susam
2. Yuvarlak haline gelen hamurun kenarlarını kapatın. (iç gerecinin dökülmesinin önüne geçmek için)
3. Philips Airfryer XXL sepetine hamurunuzu yerleştirin ve üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Üzerine biraz rendelenmiş parmesan peyniri, kekik kurusu ve susam serpin.
4. Philips Airfryer XXL’da 180 derecede 15 dakika pişirin ve 10 dakika kadar dinledikten daha sonra servis edin.
Afiyet olsun!
3. Et severler için… Sarımsak soslu kuzu pirzola
Hazırlama mühleti: 3 dakika
Pişirme müddeti: 27 dakika
Pişirme derecesi: 200 derece
Malzemeler
12 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı taze kekik otu
1 tutam deniz tuzu
1 tutam karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
8 kuzu pirzola
1 tutam deniz tuzu
1 tutam karabiber
2. Kekik otu, deniz tuzu, biber ve zeytinyağını karıştırın ve kuzu pirzolaları hazırladığınız karışımın yarısıyla incecik kaplayıp beş dakika bekletin. Kalan ot ve yağ karışımını çabucak sonrasında kullanmak üzere kenara ayırın.
3. Sarımsakları sepetten çıkarın ve sepete dört tane kuzu pirzolayı dizin. Philips Airfryer XXL’da 200 derece 7 dakika pişirin.
(Kuzu pirzolalar yumuşacık ve kahverengi olana kadar ızgarada pişirin. İçi kırmızı yahut pembe kalabilir.)
4. Pişen kuzu pirzolaları bir kapta sıcak tutarken, kalan pirzolaları da Philips Airfryer XXL’da 200 derecede 7 dakika pişirin.
5. Sarımsak dişlerini işaret parmağınız ve baş parmağınız içinde sıkıştırıp kalan ot ve yağ karışımına katın ve kuzu pirzolaları sarımsaklı sosla birlikte serivis edin.
Afiyet olsun!
4. Klasik bir mesken yemeği… Kıymalı kabak dolması
Hazırlama mühleti: 8 dakika
Pişirme mühleti: 23 dakika
Pişirme derecesi: 180 derece
Malzemeler
2 dolmalık kabak
2 arpacık soğanı
1 diş sarımsak
200 gram sığır kıyması
1 orta boy yumurta
2 tutam deniz tuzu
1 çay kaşığı kurutulmuş kekik otu
2,5 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
400 gram bebek patates
200 gram kırmızı çeri domates
2 yemek kaşığı balzamik sirke
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam taze fesleğen
2 defne yaprağı
1 tutam taze öğütülmüş karabiber
2. Kabakların içlerini bu kıyma karışımıyla doldurun ve bebek patatesleri zeytinyağı ile kaplayın.
3. Hazırladığınız kabak dolmalarını Philips Airfryer XXL sepetine yerleştirin ve patatesleri etrafına dizin. 180 derecede 23 dakika pişirin.
4. Çeri domatesleri ikiye bölün ve sos tavasında kısık ateşte üzerine balzamik sirke, fesleğen ve defne yaprağı ekleyerek 10 dakika ısıtın. (karışımı kaynatmayın, ılık olması gerekiyor)
5. Çeri domateslerle hazırladığınız chutney sosunu kabak dolmalarının üzerine dökün ve üzerine öğütülmüş karabiber serpin. Patateslerin üzerine de deniz tuzu serpiştirin.
Afiyet olsun!
5. Güvece değişik bir soluk getirmek için… Siyah fasulyeli domatesli güveç
Hazırlama müddeti: 8 dakika
Pişirme mühleti: 20 dakika
Pişirme derecesi: 180 derece
Malzemeler
1 soğan
240 gram konserve siyah fasulye
1 dolmalık kabak
400 gram süzülmüş domates
0,5 çay kaşığı tütsülenmiş kırmızı biber
0,5 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
1 kırmızı acı biber
0,5 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
4 yemek kaşığı ekşi krema
2 dilim ekmek
2. Philips Airfryer XXL’ın pişirme aksesuarına soğan, fasulye, kabak küpleri, domates püresi, füme kırmızı biber tozu, kimyon, kırmızı biber, tuz ve karabiber ekleyip hepsini karıştırın.
3. Philips Airfryer XXL’ın pişirme aksesuarını Philips Airfryer XXL sepetine yerleştirin ve 180 derecede 20 dakika pişirin. (pişerken birkaç kere karıştırın)
4. Pişen karışımı ekmek ve ekşi krema ile servis edin.
Afiyet olsun!
6. Suşinin dana etli versiyonu… Dana Negimaki
Hazırlama müddeti: 15 dakika
Pişirme müddeti: 10 dakika
Pişirme derecesi: 200 derece
Malzemeler
2 diş sarımsak
5 gram zencefil
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı susam yağı
150 gram dana bonfile
85 gram yeşil kuşkonmaz
20 gram taze soğan
5 tutam susam
2. Tahta bir çekiçle bifteği dövün ve beş eşit dikdörtgen modüle ayırın. Üzerine hazırladığınız terbiyenin bir kısmını sürün ve bir modül kuşkonmaz ile dana etini sarın.
3. Taze soğanın yeşil kısmını kullanarak dana eti sarmasını bağlayın ve Philips Airfryer XXL’ın sepetine yerleştirin. Bağladığınız sarmaların üzerine de terbiyeden sürün.
4. Philips Airfryer XXL’da 200 derece 5 dakika olacak biçimde pişirin. Sarmaları çevirin ve üzerine kalan terbiyeden yine sürün. 200 derecede 5 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun!
7. Balık severler için… Somon fileto
Hazırlama mühleti: 15 dakika
Pişirme müddeti: 16 dakika
Pişirme derecesi: 160 derece
Malzemeler
2 litre su
40 gram tuz
650 gram somon fileto
2 çay kaşığı kanola yağı/ayçiçeği yağı
150 gram süzme yoğurt
150 gram ekşi krema
2 yemek kaşığı taze dereotu
1 tutam tuz
2. Somon filetoyu bu salamura suyuna batırın ve marine olması için 1 saat buzdolabında bekletin.
3. Marine süreci bittikten daha sonra somonu salamuradan çıkarın ve fırça sayesinde üzerine kanola yağı sürün.
4.Philips Airfryer XXL sepetine yerleştirin ve 160 derecede 16 dakika pişirin. Karıştırma kabına süzme yoğurt, ekşi krema, doğranmış taze dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırın.
(Dereotunun bir kısmını süsleme için ayırabilirsiniz.)
5. Somonları Philips Airfryer XXL’dan çıkarın ve üzerine deniz tuzu ve doğranmış dereotu serpiştirin. Yanında hazırladığınız yoğurtlu sos ile servis edin.
Afiyet olsun!
8. Köftesiz yapamayanlar için… Domatesli ve zeytinli köfte!
Hazırlama mühleti: 20 dakika
Pişirme müddeti: 20 dakika
Pişirme derecesi: 180 derece
Malzemeler
30 gram ekmek rulosu
150 gram kıyma
1 yumurta
1 çay kaşığı hardal
1 arpacık soğanı
1 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
0,5 çay kaşığı taze mercanköşkü
0,5 çay kaşığı taze kekik
0,5 taze soğan
1 arpacık soğanı
100 gram çeri domates
1 tutam kırmızı biber tozu
80 mililitre süzülmüş domates
80 mililitre zerzevat bulyon
5 adet çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
0,5 çay kaşığı taze kekik otu
2. Sarımsakları küçük küpler şeklinde doğrayıp karışıma ekleyin ve yoğurun. Üzerine tuz, karabiber, doğranmış mercanköşkü ve kekik ekleyin.
3. Hazırladığınız karışımdan eşit büyüklükte olacak biçimde köfteler yapın ve Philips Airfryer XXL’da 180 derecede 5 dakika pişirin.
4. Taze soğanları ve arpacık soğanlarını soyup ince halkalar halinde doğrayın. Köftelere çeri domatesleri, toz biberi, süzülmüş domatesleri, zerzevat suyunu, taze soğanı, zeytinleri ve arpacık soğanı ekleyin.
4. Philips Airfryer XXL’da 180 derecede 15 dakika hepsini bir arada pişirin ve son olarak köfte, domates ve zeytinleri tuz, biber ve doğranmış kekik otu ile tatlandırın.
Afiyet olsun!
9. Klasik bir Meksika yemeği… Etli Taco
Hazırlama mühleti: 15 dakika
Pişirme müddeti: 16 dakika
Pişirme derecesi: 200 derece
Malzemeler
500 gram dana bonfile
60 mililitre taze sıkılmış misket limon suyu
0,5 çay kaşığı taze öğütülmüş biber
1 çay kaşığı tuz
3 beyaz tortilla
1 kırmızı soğan
100 gram çeri domates
5 gram taze kişniş
50 gram marul
1 avokado
0,5 çay kaşığı pul biber
100 gram rendelenmiş çedar peyniri
2. Philips Airfryer XXL sepetine marine edilen dana etini koyun ve 200 derecede 12 dakika pişirin.
3. Bu sırada 12 adet taco ekmeği oluşturmak için yuvarlak bir kesici (yaklaşık 9 cm çapında) kullanarak her tortillayı 4 daire formunda kesin.
4. Şekillendirdiğiniz tacoları Philips Airfryer XXL sepetinde yan yana olacak biçimde sıralayın ve dana etini ince şeritler halinde kesin.
5. Her bir tako ekmeğine eti birkaç şerit olacak biçimde ekleyin ve Philips Airfryer XXL’da 180 derecede 4 dakika pişirin.
6. Domatesle soğanı doğrayıp, marulu yıkayın ve küçük şeritler halinde kesin. Avokadoyu ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın.
7. Guacamole sosu için avokadoyu kaşık sayesinde küçük bir kaseye çıkarın. Misket limon suyu ve pul biberi de kaseye ekleyip tüm materyalleri bir çatal sayesinde ezin.
8. Her bir tacoya marul, guacamole, doğranmış domates ve soğanları koyun. Üzerine biraz çedar peyniri rendeleyin ve sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun!
10. Türk mutfağının vazgeçilmezi… Adana kebap
Hazırlama müddeti: 10 dakika
Pişirme mühleti: 12 dakika
Pişirme derecesi: 180 derece
Malzemeler
500 gram kuzu kıyması
1 ufak soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
1 çay kaşığı sumak
0,25 çay kaşığı pul biber
1 tutam taze öğütülmüş karabiber
0,5 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı soğuk su
2. Karışım kenarlarında ince bir katman bırakmaya başlayana ve yapışkan hale gelene kadar elinizle yoğurun. Üzerini örtüp buzdolabında 30 dakika soğumaya bırakın.
3. Buzdolabından çıkardığınız kuzu karışımının dörtte birini alıp top haline getirin ve daha sonra da uzun, düz bir kebap oluşturmak için bir şişin etrafına sarıp hal verin.
4. Toplamda dört adet kebap elde etmek için kalan et karışımı için de tıpkı süreci yinelayın.
5. Yağladığınız Philips Airfryer XXL sepetine kebapları yerleştirin ve 180 derecede 12 dakika pişirin.
(Kebapları ince pide ekmeğinin üzerinde sarımsaklı yoğurt ve kırmızı soğanlı maydanoz salatasıyla servis edebilirsiniz.)
Afiyet olsun!