Mutfakta Kullandığınız Paradan ve Vakitten Tasarruf Etmenize Yardımcı Olacak Küçük Mutfak Sırları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Merhabalar. Yemek yapmak günün en değerli anlarından biri. Haliyle mutfakta da hayli vakit geçirdiğimiz vakit içinder oluyor. Bu içerikte mutfakta size paradan ve vakitten kazandıracak günü kurtaran ayrıntıları bir ortaya topladım.

İyi okumalar dilerim.


Kaynak: https://www.bristolfarms.com/blog/202…

1. Market alışverişinizi en üst seviyeye çıkarın. Daha az market gezisi yapmak, yanlışsız planlama ister. Yiyeceklerinizi ziyan etmemek için mümkün olduğunca az alın.


2. Yiyecekleri daha uzun mühlet taze tutun. Ekmeği daha uzun mühlet taze kalması için bir kese kağıdına koyun yahut ekmek kutusu kullanın. Ekmek aslında buzdolabında oda sıcaklığında olduğundan daha süratli bayatlar, bu yüzden buzdolabından uzak tutun.


3. Et ve balıklarınızı, raf ömrünü uzatmak için buzdolabının en soğuk yeri olan orta kısmında saklayın.


4. Marulu daha uzun mühlet taze tutmak için alüminyum folyoya sarın. Plastik bir saklama kabı yahut başı nemli bir kağıt havluya sarmak da yardımcı olacaktır. Kağıt havluyla sararsanız yeşillikler daha uzun müddet taze kalır.


5. Alışveriştilk evvel buzdolabına ve dolaplara bakın ve neye gereksiniminiz olduğunu yazın. Listenizden sapmayın.


6. Son kullanma tarihleri için hep ambalaja bakın. bu biçimdelikle israfı azaltabilirsiniz.


7. Yemek planı yapın. Mutfak materyallerinizi denetim ederek yemek yapabilirsiniz. bu biçimdece mutfakta paradan ve vakitten tasarruf edebilirsiniz.


8. Gerekli pişirme materyallerini bulundurmak ve baharatları saklamak için raf oluşturun. Bu kısımda temel materyalleri bulundurmaya çalışın. Zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, pul biber için şahane yer olacaktır.


9. Tıpkı ölçüm kabını kullanın. Pişirme için son derece hassas ölçümlere muhtaçlık duymadığınız sürece, tüm ölçüm kaplarını çıkarmaya gerek yoktur. Yalnızca 1 fincanlık ölçüm kabınızı kullanın ve her malzemeyi buna bakılırsa ölçün.


10. Cam kaplar, uzun mühlet dayanacak ve ziyanlı kimyasallardan arınmış olacak biçimde üretilmiştir. Hazırladığınız materyalleri sistemli bir biçimde saklayabilirsiniz.


11. Yemek pişirirken tezgah üstü “çöplük” kullanın. Çöpünüzü birkaç dakikada bir açmak yerine, soğan kabuklarını, ambalajları, yumurta kabuklarını ve atılması gereken öteki her şeyi daima olarak atabileceğiniz bir çöp kabından yararlanın.



migrostv.migros.com.tr

12. Makul materyalleri farklı aralıklarla ekleyebileceğiniz yemekler yapın. Tek tencere yemeğine benzeri biçimde, bir sac tava hem pişirme tıpkı vakitte paklık gerilimini azaltabilir.


13. Zerzevatları ve meyveleri buzdolabına kaldırmadan evvel yıkayın. Bu fazlaca sıradan lakin vakit kazandıran bir mutfak tüyosudur.


14. Mutfak lavabolarında oluşan kokuları önlemek için lavabo giderinize lavanta yağı yahut limon yağı damlatabilir ve makûs kokuları yok edebilirsiniz.


15. Fırın tepsilerinin kirlenmesini istemediğinizde kolay kullanımlı yağlı kağıtları tercih edebilirsiniz.


Siz mutfağınızda hangilerini yapıyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Üst