Milföyden Profiterol Nasıl Yapılır? Kolay ve Pratik Profiterol Tarifi…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Profiterol yemesi son derece keyifli bir tatlıdır. Ama hamurunu hazırlaması, içini krema ile doldurması derken oldukça uğraştırıcıdır. her neyse ki milföyden profiterol tanımı ile artık dakikalar ortasında enfes bir profiterol hazırlamak mümkün. pek kolay ve pratik bu tarifimizle canınız her çektiğine gerçeğini aratmayan bir profiterol hazırlayarak çikolata krizlerinizi sonlandırabilirsiniz. Pekala, milföyden profiterol nasıl yapılır? Kolay ve pratik profiterol tanımının tüm bilgilerinı sizler için hazırladık…


Profiterol bilhassa çikolatalı tatlı severlerin beğenilen tatlıları içinde yer alıyor. Lakin imal evresi biraz zahmetli olduğu için genelde hazır olarak tüketiliyor. Biz de konutunuzda kolay bir profiterol hazırlamanız için milföyden profiterol tanımını hazırladık. Bu tarifle kısa müddette tatlı krizlerinizi sonlandırabileceksiniz. bu biçimde kolay ve pratik profiterol tanımı için gereken gereçler nelermiş gelin daima bir arada göz atalım.


Milföyden Profiterol Materyalleri


• 1 paket milföy hamuru

Muhallebisi İçin Gerekenler

• 2 çorba kaşığı un

• 1 yumurta sarısı

• 2 çorba kaşığı nişasta

• 1 çay bardağı toz şeker

• 2,5 su bardağı süt

• 1 palet vanilya

• 1 çorba kaşığı tereyağı

Sosu İçin Gerekenler

• Yarım su bardağı sıvıyağ

• Yarım su bardağı toz şeker

• 3 çorba kaşığı kakao

• Yarım paket çikolata (sütlü)

• 1 su bardağı süt


Milföyden Profiterol Nasıl Yapılır?


1. Hamurun kreması için vanilya ve tereyağı haricinde tüm materyalleri orta ateşte pişirin. Krema kaynadığında tereyağını ve vanilyayı ekleyip düzgünce karıştırın.

2. Milföy hamuru tezgahın üzerinde 4 modüle bölün. Hamurun birini alarak evvela ortasından akabinde yandan keserek 4 kesime ayırın. Süreci hamurların hepsinde yine ettirin.

3. Hamurları yağlı kâğıt serili tepsiye yerleştirdikten daha sonra 180 derecede pişirin. Fırından aldıktan daha sonra orta kısmından kesip soğuması için kenarda bekletin.

4. Bir tencerenin ortasında çikolata sosu koyu kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alan sosa çikolatayı ekleyip karıştırın.

5. Sıkma torbasının içine kremayı alıp milföy hamurun ortasına sıkıp üstünü kapatın. Hamurlar bitene kadar bu sürece devam edin.

6. En son çikolata sosu milföyün üzerine döküp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
 
Üst