Midye Dolmanın Pabucunu Dama Attıracak Bir Tanım: Midyeli İç Pilav Nasıl Yapılır?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Midye dolma sevdalısısınız lakin dışarıda yemek için fazla mı hijyeniksiniz? Merak etmeyin, kederinizi harikulade bir tarifle çözmeye geldik! Bu midyeli pilavın tiryakisi olacaksınız…????


Midyeli iç pilav tanımı


Gereçler:



  • Yarım kilo iç midye (donuk paket)


  • 2 su bardağı pirinç


  • 2 adet rendelenmiş soğan


  • Yarım çay bardağı zeytinyağı


  • Bir buçuk tatlı kaşığı karabiber


  • 2 çay kaşığı şeker


  • Yarım limon suyu


  • Tuz


  • 4 su bardağı kaynar su
Nasıl Yapılır?

1.
Tencereye yağ ve soğanı koyun ve kavurun.

2. Evvelce ıslattığınız pirinci nişastası çıkıncaya kadar yıkayın ve soğanların üstüne koyun akabinde pirinçleri kavurun.

3. Kavrulan pirinçlere midye, karabiber, tuz, şeker ve limon ek edin ve karıştırın. (karabiberi bol olmalı)

4.
Üzerlerine 4 su bardağı kaynar su ek edin ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

5. Pişen midyeli pilavı bol limonla servis edin.


Bol karabiberli bol limonlu tadıyla dışarıda midye yemeye tövbe ettirecek bir tanımın sonuna geldik. Deneyenlere afiyet olsun, öbür içeriklerimize de göz atmayı unutmayın…????
 
Üst