Michelin İstanbul için özel olarak düzenlediği pek fazlaca restoranın rehberine dahil olduğu Michelin Rehberi’ni deklare etti. Bu rehber listesi içerisinde en yüksek yeme-içme standartlarına sahip restoranlar yer alıyor. Şiddetli Sahne Sanatları Merkezi’nde 11 Ekim 2022 tarihinde bir merasim sırasında açıklanan seçime 53 restoran katıldı. Bu restoranlardan, 1 tanesi 2 Michelin yıldızı, 1 restoran Michelin Green Star, 10 restoran Bib Gourmand mükafatı ve 38 restoran “tavsiye edilen restoranlar” unvanı aldı. Michelin Rehberi’ne tavsiye edilen Beyti restoranın menüsünü, en epeyce tercih edilen yemeklerini ve Beyti’nin öyküsünü gelin bir arada inceleyelim
Bir yemeğe ismini vermiş!
Güler ailesi 1934 yılında Kırım’dan göç etmiştir. Bakkal ve fırıncı olan babası Abdülmuttalip Güller, 1945’te işleri istediği üzere gitmeyince 4 masalı 20 kişilik bir lokanta açtı. Başlangıçta kuru fasulye ve pilav satarken köfte ve ızgara et yapmaya başlamışlar. Günde 2 kilo et işleniyordu. Restoranın birinci kuralı, müşterilere güler yüzle hizmet yapmak ve temiz vermekti. Vakit geçtikçe işler büyüdü ve kasapların olduğu meydanda daha büyük bir dükkana taşındılar. Bölgede yaklaşık 30 kasap vardı. Beyti Güler eti bu kasaplardan öğrenmiş ve 1950’lerde epeyce meşhur olmuştur. Beyti’nin tanınmasında devrin ünlü gazetecilerinin de hissesi varmış: Burhan Felek ve Ahmet Emin Yalman, Beyti üzerine yazan birinci iki gazeteci olmuşlardır. Beyti, Celal Bayar’ın cumhurbaşkanı olduğu devirde Florya Köşkü’nde misyon yaptı. İsmet İnönü’yü de restoranlarında ağırladılar.
Beyti, dünya çapında mükafatlar aldı.
1965’te New York Herald Tribune, Beyti Güler’in hayatı ve Beyti’nin ticari sırları ve hobileri hakkında bir makale yayınladı. İstanbul’da seçkin aileler için kaliteli, harika yerler, uygun yemek denilince akla birinci gelenlerden biri Beyti’dir. Dünya çapında biroldukça firmadan ve ulusal ve memleketler arası biroldukca medya kuruluşundan mükafatlar aldılar. Arthur Miller, Danny Kaye, Jimmy Carter, Sylvie Vartan, Richard Nixon, Jacques Chirac, Johnny Hallyday, Süleyman Demirel ve Mihail Gorbaçov Beyti’nin değerli müşterilerinden yalnızca birkaçı. Bugün Beyti Et Lokantası, 2’si özel olmak üzere 11 salon, 3 teras ve 5 mutfaktan oluşmakta ve tıpkı anda 450 kişiyi ağırlayabilmektedir. Florya da, 3000 metrekare taban alanına sahip üç katlı bir binada yer almaktadır. Fuaye alanındaki küçük bir müzede , dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin armağanlarını sergiliyor. Her salonun duvarları, burada yemek yiyen siyasetçilerin ve sanatkarların fotoğraflarıyla süslenmiştir.
Beyti de hijyen ve tazelik çok önemli!
Beyti de hijyen ve tazelik pek kıymetli. Bunu firmanın şu uygulamasından da anlayabilirsiniz: Çalışanlar her gün giymiş oldukları giysileri çıkarıp kirliye atıyor, sonraki gün ise temizini giyiyorlar. Bütün sofra grupları akşam toplanıyor, tüm bunlar yıkanmaya gidiyor. Müşteri oturmadı, kirlenmedi yok. Beyti Güler bu paklık alışkanlığını annesinden almış. Annesi gömleğini o koşullarda bile günde iki defa yıkarmış. Beyti’nin kendi ismini taşıyan Beyti kebabı kuzu kontrfilesi içine, kuzu bonfile konarak yapılıyor. Bu kebabı ülkenin biroldukca lokantasında bu isimle ancak değişik formatlarda görmek mümkün. Beyti Güler’in oğlanları Cüneyt ve Ahmet Beyefendiler de babalarının yanında bu işi idame ettirmek suretiyle bu gösterimi öğreniyorlar.
Beyti, “Etin en düzgün piştiği yer!”
“Etin En Güzel Piştiği Yer..” kelamı Beyti için söylenmiş, Türk ve Dünya basınında oldukçaça konuşulmuş gurur duyduğumuz bir et restoranı olmuştur. Beyti restoranı tarafınca ünlenen ve marka pahası olarak tescillenen Beyti Kebap, yaklaşık 70 yıldır İstanbul’un simgelerinden biri. Beyti Güler, Beyti’nin isim babasıdır. Bu kebap çeşidi Güneydoğu Anadolu bölgesinde Türk mutfağında yaygın olarak yapılmakta ve sevilmektedir.
Beyti Restorana ulaşmak isteyenler için:
Adres: Şenlikköy Mahallesi, Orman Sokak No:6-8, Florya/Bakırköy, İstanbul
Telefon: 0 212 663 29 90
Beyti’nin Instagram adresi
Michelin Rehberinde ise Beyti için şu yorum yapılmış:
‘__Beyti Güler, İstanbul’da yaşayan bir efsane. 1980’lerden bu yana İstanbullular, nostaljik Türk büyüsünün kusursuz bir örneği olan bu şık binaya akşam yemeğine geliyor. Mutfağın merkezinde kömür ızgara var; bu ızgara ile tecrübeli şef her tipten eti harika düzeyde pişiriyor. Klasik kebaplar, tam da olması gerektiği üzere.’ (1)
Beyti’nin menüsünde birbirinden lezzetli yemekler bulunuyor.
Beyti’de döner lezzeti.
Beyti’de lezzetli tatlı tabağı.
Zeytinyağlı sevenler için, enginar.
Beyti’de süt kuzusu ciğeri.
www.instagram.com
Beyti’de gerçek beyti kebap.
www.instagram.com
İki kişi için ortalama 700-1000 TL değişken fiyata sahip.
Bir yemeğe ismini vermiş!
Güler ailesi 1934 yılında Kırım’dan göç etmiştir. Bakkal ve fırıncı olan babası Abdülmuttalip Güller, 1945’te işleri istediği üzere gitmeyince 4 masalı 20 kişilik bir lokanta açtı. Başlangıçta kuru fasulye ve pilav satarken köfte ve ızgara et yapmaya başlamışlar. Günde 2 kilo et işleniyordu. Restoranın birinci kuralı, müşterilere güler yüzle hizmet yapmak ve temiz vermekti. Vakit geçtikçe işler büyüdü ve kasapların olduğu meydanda daha büyük bir dükkana taşındılar. Bölgede yaklaşık 30 kasap vardı. Beyti Güler eti bu kasaplardan öğrenmiş ve 1950’lerde epeyce meşhur olmuştur. Beyti’nin tanınmasında devrin ünlü gazetecilerinin de hissesi varmış: Burhan Felek ve Ahmet Emin Yalman, Beyti üzerine yazan birinci iki gazeteci olmuşlardır. Beyti, Celal Bayar’ın cumhurbaşkanı olduğu devirde Florya Köşkü’nde misyon yaptı. İsmet İnönü’yü de restoranlarında ağırladılar.
Beyti, dünya çapında mükafatlar aldı.
1965’te New York Herald Tribune, Beyti Güler’in hayatı ve Beyti’nin ticari sırları ve hobileri hakkında bir makale yayınladı. İstanbul’da seçkin aileler için kaliteli, harika yerler, uygun yemek denilince akla birinci gelenlerden biri Beyti’dir. Dünya çapında biroldukça firmadan ve ulusal ve memleketler arası biroldukca medya kuruluşundan mükafatlar aldılar. Arthur Miller, Danny Kaye, Jimmy Carter, Sylvie Vartan, Richard Nixon, Jacques Chirac, Johnny Hallyday, Süleyman Demirel ve Mihail Gorbaçov Beyti’nin değerli müşterilerinden yalnızca birkaçı. Bugün Beyti Et Lokantası, 2’si özel olmak üzere 11 salon, 3 teras ve 5 mutfaktan oluşmakta ve tıpkı anda 450 kişiyi ağırlayabilmektedir. Florya da, 3000 metrekare taban alanına sahip üç katlı bir binada yer almaktadır. Fuaye alanındaki küçük bir müzede , dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin armağanlarını sergiliyor. Her salonun duvarları, burada yemek yiyen siyasetçilerin ve sanatkarların fotoğraflarıyla süslenmiştir.
Beyti de hijyen ve tazelik çok önemli!
Beyti de hijyen ve tazelik pek kıymetli. Bunu firmanın şu uygulamasından da anlayabilirsiniz: Çalışanlar her gün giymiş oldukları giysileri çıkarıp kirliye atıyor, sonraki gün ise temizini giyiyorlar. Bütün sofra grupları akşam toplanıyor, tüm bunlar yıkanmaya gidiyor. Müşteri oturmadı, kirlenmedi yok. Beyti Güler bu paklık alışkanlığını annesinden almış. Annesi gömleğini o koşullarda bile günde iki defa yıkarmış. Beyti’nin kendi ismini taşıyan Beyti kebabı kuzu kontrfilesi içine, kuzu bonfile konarak yapılıyor. Bu kebabı ülkenin biroldukca lokantasında bu isimle ancak değişik formatlarda görmek mümkün. Beyti Güler’in oğlanları Cüneyt ve Ahmet Beyefendiler de babalarının yanında bu işi idame ettirmek suretiyle bu gösterimi öğreniyorlar.
Beyti, “Etin en düzgün piştiği yer!”
“Etin En Güzel Piştiği Yer..” kelamı Beyti için söylenmiş, Türk ve Dünya basınında oldukçaça konuşulmuş gurur duyduğumuz bir et restoranı olmuştur. Beyti restoranı tarafınca ünlenen ve marka pahası olarak tescillenen Beyti Kebap, yaklaşık 70 yıldır İstanbul’un simgelerinden biri. Beyti Güler, Beyti’nin isim babasıdır. Bu kebap çeşidi Güneydoğu Anadolu bölgesinde Türk mutfağında yaygın olarak yapılmakta ve sevilmektedir.
Beyti Restorana ulaşmak isteyenler için:
Adres: Şenlikköy Mahallesi, Orman Sokak No:6-8, Florya/Bakırköy, İstanbul
Telefon: 0 212 663 29 90
Beyti’nin Instagram adresi
Michelin Rehberinde ise Beyti için şu yorum yapılmış:
‘__Beyti Güler, İstanbul’da yaşayan bir efsane. 1980’lerden bu yana İstanbullular, nostaljik Türk büyüsünün kusursuz bir örneği olan bu şık binaya akşam yemeğine geliyor. Mutfağın merkezinde kömür ızgara var; bu ızgara ile tecrübeli şef her tipten eti harika düzeyde pişiriyor. Klasik kebaplar, tam da olması gerektiği üzere.’ (1)
Beyti’nin menüsünde birbirinden lezzetli yemekler bulunuyor.
Beyti’de döner lezzeti.
Beyti’de lezzetli tatlı tabağı.
Zeytinyağlı sevenler için, enginar.
Beyti’de süt kuzusu ciğeri.
www.instagram.com
Beyti’de gerçek beyti kebap.
www.instagram.com
İki kişi için ortalama 700-1000 TL değişken fiyata sahip.