Gastronomi dünyasının en kıymetli değerlendirmesi sayılan, dünyanın en itibarlı restoran incelemesi sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, biliyorsunuz ki artık İstanbul’da yer alan restoranları da içeriyor. Restoranları değerlendirirken ayrıyeten Bib Gourmand, yani düşük fiyatlarla yemek hizmeti sunan lakin yüksek lezzet düzebir daha sahip restoranlar da bedellendiriliyor. Biz de sizler için Bib Gourmand kategorisindeki Alaf Restoran’ı tüm bilgileriyla mercek altına aldık. Gelin daima bir arada bu lezzet dolu restoranı inceleyelim.
Alaf ne vakit açıldı?
Şef Murat Deniz Temel, 2018’in son aylarında Kuruçeşme’de evvel Alaf Sokak’ı akabinde da Alaf Restoran’ı açarak kendi mutfağını yaratmaya girişmiş. “Köklerinden beslenen bir göçebe hikayesi” olarak tanımladığı Alaf’ta tüm tecrübelerini derleyerek, yörük geçmişini alıp en öne çıkartmış.
Alaf yörük şivesinde közlü alev demek. Murat Deniz Temel Alaf’ı bir göçebe lokantası, bu topraklardan geçmiş, göç etmiş yahut gelmiş insanların bıraktığı kültürlerden ve öykülerden beslenen bir lokanta’ olarak tanımlıyor.
Alaf’a ulaşmak için:
Adres: Kuru Çeşme Caddesi Kuruçeşme Mahallesi No.19 Beşiktaş / İSTANBUL
Telefon: 532-015-9419
Alaf instagram hesabı
Michelin Rehberinde Alaf için şu yorum yapılmış:
axwwgrkdco.cloudimg.io
Alaf, çatı kısmında olağanüstü bir kokteyl barı bulunan hareketli bir restoran. Temel Şef’in yemeklerinde çeşitli tesirleri görmek mümkün; kimi vakit Yörük, kimi vakit Anadolu yemeklerinden ve daha fazlasından ilham alıyor. Odun fırını ile özgünlüğü, çağdaş tekniklerle bir ortaya getiriyor. Damağınızı çeşitlilik barındıran bir keşif seyahatine çıkarın. (1)
Menüsünde ise yemekler meze başı, pide başı, sna yemek, satlı, sakatat başı ve Alaf sokak başı olmak üzere 6 kısma ayrılmış. Kırmızı sakatatlı kokoreç ise bunlar biri!
Yörük dürümü: Çomaç
Menünün vazgeçilmezlerinden: Sultani bezelye
Trabzon kolot peyniri, Karaman küflü peyniri & yumurta ile: Yaban mantarlı pide
Tire canbazlı karadut & çikolata: Denizli kale biberi
Konya küflü peynir, keçi ayran tereyağı & ahududu sos ile: Konya yağ somunu
Baklavanın en yavaşça hali: Alaf baklava
2 adet tadım menüsü, 450 ve 600 TL fiyatlarla sunuluyor. (Güncelleme 20.01.2022)
mudavim.net
Alaf ne vakit açıldı?
Şef Murat Deniz Temel, 2018’in son aylarında Kuruçeşme’de evvel Alaf Sokak’ı akabinde da Alaf Restoran’ı açarak kendi mutfağını yaratmaya girişmiş. “Köklerinden beslenen bir göçebe hikayesi” olarak tanımladığı Alaf’ta tüm tecrübelerini derleyerek, yörük geçmişini alıp en öne çıkartmış.
Alaf yörük şivesinde közlü alev demek. Murat Deniz Temel Alaf’ı bir göçebe lokantası, bu topraklardan geçmiş, göç etmiş yahut gelmiş insanların bıraktığı kültürlerden ve öykülerden beslenen bir lokanta’ olarak tanımlıyor.
Alaf’a ulaşmak için:
Adres: Kuru Çeşme Caddesi Kuruçeşme Mahallesi No.19 Beşiktaş / İSTANBUL
Telefon: 532-015-9419
Alaf instagram hesabı
Michelin Rehberinde Alaf için şu yorum yapılmış:
axwwgrkdco.cloudimg.io
Alaf, çatı kısmında olağanüstü bir kokteyl barı bulunan hareketli bir restoran. Temel Şef’in yemeklerinde çeşitli tesirleri görmek mümkün; kimi vakit Yörük, kimi vakit Anadolu yemeklerinden ve daha fazlasından ilham alıyor. Odun fırını ile özgünlüğü, çağdaş tekniklerle bir ortaya getiriyor. Damağınızı çeşitlilik barındıran bir keşif seyahatine çıkarın. (1)
Menüsünde ise yemekler meze başı, pide başı, sna yemek, satlı, sakatat başı ve Alaf sokak başı olmak üzere 6 kısma ayrılmış. Kırmızı sakatatlı kokoreç ise bunlar biri!
Yörük dürümü: Çomaç
Menünün vazgeçilmezlerinden: Sultani bezelye
Trabzon kolot peyniri, Karaman küflü peyniri & yumurta ile: Yaban mantarlı pide
Tire canbazlı karadut & çikolata: Denizli kale biberi
Konya küflü peynir, keçi ayran tereyağı & ahududu sos ile: Konya yağ somunu
Baklavanın en yavaşça hali: Alaf baklava
2 adet tadım menüsü, 450 ve 600 TL fiyatlarla sunuluyor. (Güncelleme 20.01.2022)
mudavim.net