Besin pahası pek yüksek olan bulgur ile hazırlayabileceğiniz en lezzetli tanımlardan biri de meyhane pilavıdır. Biber, soğan ve domateslerin bulgurla ahengine inanamayacaksınız. Olağanda bulgur pilavını sevmeyenleri bile baştan çıkaracak olan meyhane pilavının kokusu mutfağınıza yayıldığında yemek için sabırsızlanacaksanız. Pekala, meyhane pilavı nasıl yapılır? İşte meyhane pilavı için gerekli materyal listesi ve detaylı tarifi…
Meyhane pilavı lezzetli bir yemek olmasının yanında bütçe dostu oluşu ile de dikkat çekiyor. Et yemeklerinin yanına, çorbanın yanına ya da tek başına cacıkla birlikte doyurucu ve lezzetli bir akşam yemeği için meyhane pilavı kâfi gelecektir. Meskende lezzetli ve pratik bir meyhane pilavı tanımı biroldukça kişinin merak ettiği pilav tanımları içinde yer alıyor. Sebzelerle birlikte bulgurun lezzetinin kat kat artacağı bu pilav tanımı, yavaşça nemli yapısıyla fazlaca hoşunuza gidecek ve sık sık sofralarınızda yer alacak bir pilav tanımıdır. Meyhane pilavı nasıl mı yapılır? İşte tadına doyulmaz meyhane pilavı tarifi…
Meyhane Pilavı İçin Gerekli Materyaller
• 2 su bardağı bulgur
• 3 su bardağı sıcak su
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 tane domates
• 1 adet kuru soğan
• 2 tane sivribiber
• 1 adet kırmızı kapya biber
• 1 yamak kaşığı domates salçası
• Karabiber
• Tuz
• Kimyon
• Pulbiber
Yapılışı
• Bir adet soğanı yemeklik doğrayarak yağda kavurun.
• ondan sonrasında kapya biber ve yeşilbiberleri ek ederek kavurun.
• Kavurulan soğan ve biberin üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. Salçada kavrulduktan daha sonra kimyon, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip hafifçeçe karıştırın.
• Doğranan domatesleri ekleyin birkaç dakika domatesler piştikten daha sonra 2 su bardağı bulguru ekleyip tekrar karıştırın.
• Tencereye 3 su bardağı sıcak suyu alın ve güzelce karıştırdıktan daha sonra tencerenin kapağını kapatın.
• Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan daha sonra kısık ateşte bulgurlar pişene kadar yemeği pişirin.
• Pilav suyunu çektiğinde altını kapatabilirsiniz. Üzerine bir kağıt havlu serip kapağı yine kapatıp pilavın dinlenmesini sağlayın. 10 dakika daha sonra pilavı nazikçe karıştırarak servis tabaklarına alabilirsiniz.
Meyhane pilavı lezzetli bir yemek olmasının yanında bütçe dostu oluşu ile de dikkat çekiyor. Et yemeklerinin yanına, çorbanın yanına ya da tek başına cacıkla birlikte doyurucu ve lezzetli bir akşam yemeği için meyhane pilavı kâfi gelecektir. Meskende lezzetli ve pratik bir meyhane pilavı tanımı biroldukça kişinin merak ettiği pilav tanımları içinde yer alıyor. Sebzelerle birlikte bulgurun lezzetinin kat kat artacağı bu pilav tanımı, yavaşça nemli yapısıyla fazlaca hoşunuza gidecek ve sık sık sofralarınızda yer alacak bir pilav tanımıdır. Meyhane pilavı nasıl mı yapılır? İşte tadına doyulmaz meyhane pilavı tarifi…
Meyhane Pilavı İçin Gerekli Materyaller
• 2 su bardağı bulgur
• 3 su bardağı sıcak su
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 tane domates
• 1 adet kuru soğan
• 2 tane sivribiber
• 1 adet kırmızı kapya biber
• 1 yamak kaşığı domates salçası
• Karabiber
• Tuz
• Kimyon
• Pulbiber
Yapılışı
• Bir adet soğanı yemeklik doğrayarak yağda kavurun.
• ondan sonrasında kapya biber ve yeşilbiberleri ek ederek kavurun.
• Kavurulan soğan ve biberin üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. Salçada kavrulduktan daha sonra kimyon, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip hafifçeçe karıştırın.
• Doğranan domatesleri ekleyin birkaç dakika domatesler piştikten daha sonra 2 su bardağı bulguru ekleyip tekrar karıştırın.
• Tencereye 3 su bardağı sıcak suyu alın ve güzelce karıştırdıktan daha sonra tencerenin kapağını kapatın.
• Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan daha sonra kısık ateşte bulgurlar pişene kadar yemeği pişirin.
• Pilav suyunu çektiğinde altını kapatabilirsiniz. Üzerine bir kağıt havlu serip kapağı yine kapatıp pilavın dinlenmesini sağlayın. 10 dakika daha sonra pilavı nazikçe karıştırarak servis tabaklarına alabilirsiniz.