Trabzon hurması olarak da bilenen cennet hurmaları turuncu rengi ile pek ilgi alımlı bir meyvedir. Cennet hurmasının o tatlı lezzetine hayır diyebilecek yoktur. Dilediğiniz her tatlıyı cennet hurmasıyla yapabilirsiniz. Cennet hurması ile neler yapılır? Trabzon hurmasıyla hangi tatlılar yapılır? Tüm bu sorularınıza yanıt arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz. Afiyet olsun!
1. Cennet hurmalı reçel tarifi
Malzemeler
1. Hurmaları yıkayın küp küp doğrayın. Doğranan hurmaları tencereye alın ve üzerine şekeri ilave edin. Bir gece buzdolabında bu biçimde bekletin.
2. Sonraki gün suyunu salan hurmaların üzerine bir bardak sıcak su dökün ve ocağa alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. birtakım bazı karıştırın ve üzerinde oluşan köpükleri sistemli olarak alın. Reçel koyu kıvama gelince üzerine yarım limonu sıkın. Limon suyuyla da 5 dk kaynatın ve ocağı kapatın.
3. Reçelin birinci sıcaklığı çıkınca kavanozlara doldurun. Kapağı kapatın ve aykırı çevirin.
2. Cennet hurmalı kek tarifi
Malzemeler
Kek için:
1. Fırınınızı 180 derecede ısıtarak işe başlayın. Trabzon hurmalarınızın çekirdeklerini çıkarın. Çatal sayesinde ezerek ya da rondodan geçirerek püre kıvamına getirin.
2. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve zencefili farklı bir kabın ortasında güzelce karıştırın.
3. Şeker, püre haline getirdiğiniz Trabzon hurması ve sıvı yağı bir kabın içine alıp mikser ya da tel çırpıcı sayesinde çırpın.
4. Yumurtaları sıvı karışımın içine tek tek kırın ve her kırdığınız yumurtanın akabinde mikserle çırpmaya devam edin.
5. Uygunca karıştığından ve şekerin eridiğinden emin olduğunuzda çırpmayı bırakın.
6. Unlu karışımı sıvı materyallerin üzerine iki seferde ekleyin. Spatula sayesinde güzelce karıştırın.
7. Homojen bir karışım elde ettiğinizde yağlanmış baton ya da öbür bir kek kalıbın içine harcı ek edin.
8. Isıttığınız fırında içi pişene kadar yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Çıkarıp dinlenmeye bırakın.
9. Trabzon hurmasının çekirdeğini çıkarıp ince ince doğrayın.
10. Üzerine biraz toz şeker ya da pudra şekeri serpin ve 180 derecelik fırında yaklaşık 7 dakika kadar pişirin.
11. Fırından çıkardığınız kekin üzerine yerleştirin. Dilimleyip servis edin.
3. Trabzon hurmalı pancake tarifi
Malzemeler
1.Olgun cennet hurmasının içini karıştırma kabına koyun ve yumurtayı da ekleyip güzelce karıştırın akabinde süt yağ şeker ve tarçını ekleyip karıştırmaya devam edin.
2. En son un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip boza kıvamında bir hamur elde edin. Şayet un epey gelmişse epeyce az süt ek edebilirsiniz yağlı tavaya bir kaşık sayesinde koyduğunuz hamurları önlü artlı pişirin.
4. Cennet hurmalı chia puding tarifi
Malzemeler
1. Çukur bir kaba sütü chia tohumlarını ve balı ekleyip güzelce karıştırın. Bu karışımı dolaba koyun, ortada bir karıştırarak şişip jelleşene kadar dolapta bekletin. Diğer tarafta trabzon hurmasını ikiye kesin, kaşık sayesinde içini çıkarıp rondoda çekin. Pürüzsüz oluyor.
2. Hurmaya biraz tarçın ekleyip karıştırın. Chialı karışım hazır olunca kaplara paylaştırın, üstüne hurmalardan 1-2 yemek kaşığı koyun Üstünü fındıklarla süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
5. Cennet hurmalı muffin tarifi
Malzemeler
1. Muffin tepsisine 6 adet muffin kağıdını yerleştirip kenarda bekletin. Bir kaba un, kabartma tozu, karbonat, tuz, tarçın, zencefil ve vanilyayı eleyin.
2. Farklı bir yerde ceviz hariç kalan materyalleri balon telle karışana kadar çırpın, unlu karışımı iki seferde yalnızca karışana kadar çırparak ekleyin.
3. En son cevizi ek edin ve son kere karıştırıp muffin kağıtlarına paylaştırın. Evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında, kürdan batırdığınızda pak çıkana kadar pişirin.
6. Cennet hurmalı kurabiye tarifi
Malzemeler
1. Bütün materyalleri mutfak robotunda toparlanana kadar çekin. Hamuru streç sinemayla sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
2. Bu esnada harç gereçlerini bir tavada yoğunlaşana kadar pişirip soğutun. Hamuru iki pişirme kağıdı içinde 5 mm kalınlığında açın ve istediğiniz kalıplarla kesin, yarısına harçtan paylaştırıp öbür yarısını üzerlerine kapatın. Kenar kısımlarını çatalın ucu ile bastırıp birleştirin.
3. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerlerine bıçakla çarpı işareti yapın. Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında, altın rengini alana kadar pişirin.
7. Cennet hurmalı magnolia tarifi
Malzemeler
1. Bisküvi ve cevizleri rondoda un halini alacak biçimde çekin. Muhallebi için; şanti ve labne haricindeki tüm materyalleri çırpın, ocağa alın kıvam alana kadar pişirin.
2. Ilıyınca içerisine toz kremşanti ve labne ekleyin. Mikser yardımı ile bir kaç dakika süratli evrede çırpın.
3. Sunum kasesinin altına bisküvileri hisse edin üzerine muhallebi ekleyin. Soğuması için buzdolabına kaldırın.
4. Cennet hurmalarının içleri bir kaşık sayesinde çıkarın blenderdan geçirin. Soğuyan muhallebinin üzerine hisse edin.
8. Cennet hurmalı smoothie tarifi
Malzemeler
1. Hurmanın çekirdeklerini çıkarın.
2. Tüm gereçleri blendırda boza kıvamına gelene kadar çekin. Bardaklara servis edin.
9. Cennet hurmalı bowl tarifi
Malzemeler
1. Küçük bir tencereye yulaf ezmesini alın. Üzerine süt yada su süt karışımını alıp orta ara karıştırarak yavaşça sütlü kalana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
2. Trabzon hurmasının içini ister çatalla isterseniz blenderla ezin. 1 çay kaşığı silme tarçın ile karıştırın.
3. Tarçını yulaf içine de katabilirsiniz. Servis kasesine soğuyan yulafı ,ondan sonrasında üstüne ezilmiş hurmayı ekleyin.
4. Üzerine ceviz içi koyup afiyetle tüketin.
10. Cennet hurmalı cheescake tarifi
Malzemeler
Taban malzemeleri
1. Taban gereçlerini robottan geçirin ve muffin kalıplarına bastırarak sıkıştırın. Buzlukta 5 dakika bekletin.
2. Peynirleri, şekeri ve vanilyayı çırpın.
3. Yarım limon suyunu da ek edip çırpmaya devam edin. Yumurtaları her biri uygunca karışınca teker teker ekleyin.
4. Çırpmaya devam edin. Bu karışımın 1/3’ünü ayırın.
5. Ayrı bir kapta kakao, hurma, limon kabuğu ve kremayı çırpın. Ayırdığınız karışımla birlikte karıştırın.
6. Muffin kalıplarına beyaz olan karışımı paylaştırın. Üzerine kakaolu karışımı paylaştırın. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında salladığınızda yavaşça sallanana kadar pişirin.
7. Fırından aldıktan daha sonra 2 saat buzdolabında dinlendirin. Dilerseniz üzerine hurma püresi ve kakao ile servis edebilirsiniz.
11. Fırınlanmış cennet hurması tarifi
Malzemeler
1. Trabzon hurmalarını ortadan ikiye bölerek içleri tavana bakacak biçimde borcama yerleştirin. Üzerlerine, balı ve limonu gezdirdikten daha sonra önce ısıtılmış 200 derecedeki fırında 7 dakika kadar bekletin.
2. Trabzon hurmaları kızardıktan daha sonra fırından alarak üzerine tarçın serpip servis edin.
12. Trabzon hurmalı revani tarifi
Malzemeler
1. Evvel revaniyi pişireceğiniz fırın kabını yumuşak margarinle yağlayın. ondan sonrasında içine mor haşhaşı döküp, kalıbın ortasında çevirip fazlalıklarını karşıt çevirerek alın. Haşhaş mantosu yapılan kalıp hazır hale geliyor.
2. Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine esmer şekeri yahut beyaz şekeri alıp mikserle çırparak köpürtün. Akabinde unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı üzerine ekleyerek yavaş yavaş karıştırın. Haşhaş mantolu kalıbın içine bu karışımı döküp evvelinde ısıtılmış 175 derecelik fırında kapağını açmadan pişirin. Tatlının hazırlığına geçmeden şerbeti kaynatıp soğutun.
3. Fırından aldığınız tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra soğumuş şerbeti kaşıkla üzerine gezdirin. Şerbetini büsbütün çektikten daha sonra servis edeceğiniz tabağı üzerine kapatıp zıt çevirerek kalıbından ayırın. bu biçimdelikle haşhaşlı kısım ortaya çıkmış olur. Sosu için güzelce olgunlaşıp yumuşamış olan hurmaların kabuklarını soyup şekerle birlikte parçalayıcıda püre hâline getirin. Tatlının ortasına sosu döküp yayın. Hindistan ceviziyle süsleyip dilim dilim keserek servis edin.
13. Trabzon hurması püresi tarifi
Malzemeler
1. Hurmanın kabuğu soyun, çatalla ezin. Üzerine 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz ekleyin.
14. Trabzon hurması marmelat tarifi
Malzemeler
1. Hurmaları kabuklarından ayırıp tencereye doğrayarak aktarın üzerine şeker su ve tarçını aktarıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
2. 15 dakika daha sonra limon suyunu koyup 55 dakika daha kaynatın, sıcakken kaba aktarın soğuduktan daha sonra servise hazır hale gelir.
15. Tahinli cevizli cennet hurması tarifi
Malzemeler
1. Cennet hurmasını ortadan iki kesime bölün, tarçın serpin.
2. Üstüne tahin gezdirip, ceviz serperek servis yapın.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
1. Cennet hurmalı reçel tarifi
Malzemeler
1 kg cennet hurması
2,5 su bardağı toz şeker
1 bardak sıcak su
Yarım limon suyu
1. Hurmaları yıkayın küp küp doğrayın. Doğranan hurmaları tencereye alın ve üzerine şekeri ilave edin. Bir gece buzdolabında bu biçimde bekletin.
2. Sonraki gün suyunu salan hurmaların üzerine bir bardak sıcak su dökün ve ocağa alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. birtakım bazı karıştırın ve üzerinde oluşan köpükleri sistemli olarak alın. Reçel koyu kıvama gelince üzerine yarım limonu sıkın. Limon suyuyla da 5 dk kaynatın ve ocağı kapatın.
3. Reçelin birinci sıcaklığı çıkınca kavanozlara doldurun. Kapağı kapatın ve aykırı çevirin.
2. Cennet hurmalı kek tarifi
Malzemeler
Kek için:
4 adet orta boy Trabzon hurması
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 adet büyük boy Trabzon hurması
2 yemek kaşığı toz şeker
1. Fırınınızı 180 derecede ısıtarak işe başlayın. Trabzon hurmalarınızın çekirdeklerini çıkarın. Çatal sayesinde ezerek ya da rondodan geçirerek püre kıvamına getirin.
2. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve zencefili farklı bir kabın ortasında güzelce karıştırın.
3. Şeker, püre haline getirdiğiniz Trabzon hurması ve sıvı yağı bir kabın içine alıp mikser ya da tel çırpıcı sayesinde çırpın.
4. Yumurtaları sıvı karışımın içine tek tek kırın ve her kırdığınız yumurtanın akabinde mikserle çırpmaya devam edin.
5. Uygunca karıştığından ve şekerin eridiğinden emin olduğunuzda çırpmayı bırakın.
6. Unlu karışımı sıvı materyallerin üzerine iki seferde ekleyin. Spatula sayesinde güzelce karıştırın.
7. Homojen bir karışım elde ettiğinizde yağlanmış baton ya da öbür bir kek kalıbın içine harcı ek edin.
8. Isıttığınız fırında içi pişene kadar yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Çıkarıp dinlenmeye bırakın.
9. Trabzon hurmasının çekirdeğini çıkarıp ince ince doğrayın.
10. Üzerine biraz toz şeker ya da pudra şekeri serpin ve 180 derecelik fırında yaklaşık 7 dakika kadar pişirin.
11. Fırından çıkardığınız kekin üzerine yerleştirin. Dilimleyip servis edin.
3. Trabzon hurmalı pancake tarifi
Malzemeler
1 adet olgun cennet hurması
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tarçın
2 su bardağından 1 parmak eksik un
1.Olgun cennet hurmasının içini karıştırma kabına koyun ve yumurtayı da ekleyip güzelce karıştırın akabinde süt yağ şeker ve tarçını ekleyip karıştırmaya devam edin.
2. En son un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip boza kıvamında bir hamur elde edin. Şayet un epey gelmişse epeyce az süt ek edebilirsiniz yağlı tavaya bir kaşık sayesinde koyduğunuz hamurları önlü artlı pişirin.
4. Cennet hurmalı chia puding tarifi
Malzemeler
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı chia
2 tatlı kaşığı bal
2 adet uygunca olgunlaşmış trabzon hurması
1 çay kaşığı tarçın
Süslemek için fındık
1. Çukur bir kaba sütü chia tohumlarını ve balı ekleyip güzelce karıştırın. Bu karışımı dolaba koyun, ortada bir karıştırarak şişip jelleşene kadar dolapta bekletin. Diğer tarafta trabzon hurmasını ikiye kesin, kaşık sayesinde içini çıkarıp rondoda çekin. Pürüzsüz oluyor.
2. Hurmaya biraz tarçın ekleyip karıştırın. Chialı karışım hazır olunca kaplara paylaştırın, üstüne hurmalardan 1-2 yemek kaşığı koyun Üstünü fındıklarla süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
5. Cennet hurmalı muffin tarifi
Malzemeler
1 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 Çay kaşığı toz zencefil
Yarım paket vanilya
Yarım su bardağı doğranmış ceviz
Yarım su bardağı rendelenmiş taze cennet hurması
Yarım su bardağı rendelenmiş havuç
1 adet oda sıcaklığında yumurta
Çeyrek su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Çeyrekten biraz fazla su bardağı fındık yağı
1. Muffin tepsisine 6 adet muffin kağıdını yerleştirip kenarda bekletin. Bir kaba un, kabartma tozu, karbonat, tuz, tarçın, zencefil ve vanilyayı eleyin.
2. Farklı bir yerde ceviz hariç kalan materyalleri balon telle karışana kadar çırpın, unlu karışımı iki seferde yalnızca karışana kadar çırparak ekleyin.
3. En son cevizi ek edin ve son kere karıştırıp muffin kağıtlarına paylaştırın. Evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında, kürdan batırdığınızda pak çıkana kadar pişirin.
6. Cennet hurmalı kurabiye tarifi
Malzemeler
2.5 su bardağı un
1 su bardağı tam buğday unu
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı şeker
1 adet yumurta
120 gram buz üzere küp küp doğranmış tereyağı
4 adet rendelenmiş taze cennet hurması
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı limon suyu
1. Bütün materyalleri mutfak robotunda toparlanana kadar çekin. Hamuru streç sinemayla sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
2. Bu esnada harç gereçlerini bir tavada yoğunlaşana kadar pişirip soğutun. Hamuru iki pişirme kağıdı içinde 5 mm kalınlığında açın ve istediğiniz kalıplarla kesin, yarısına harçtan paylaştırıp öbür yarısını üzerlerine kapatın. Kenar kısımlarını çatalın ucu ile bastırıp birleştirin.
3. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerlerine bıçakla çarpı işareti yapın. Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında, altın rengini alana kadar pişirin.
7. Cennet hurmalı magnolia tarifi
Malzemeler
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
5-6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
Yarım paket yulaflı bisküvi
1 avuç fındık ya da ceviz
2 adet cennet hurması
Yarım paket toz krem şanti
3 yemek kaşığı labne
1. Bisküvi ve cevizleri rondoda un halini alacak biçimde çekin. Muhallebi için; şanti ve labne haricindeki tüm materyalleri çırpın, ocağa alın kıvam alana kadar pişirin.
2. Ilıyınca içerisine toz kremşanti ve labne ekleyin. Mikser yardımı ile bir kaç dakika süratli evrede çırpın.
3. Sunum kasesinin altına bisküvileri hisse edin üzerine muhallebi ekleyin. Soğuması için buzdolabına kaldırın.
4. Cennet hurmalarının içleri bir kaşık sayesinde çıkarın blenderdan geçirin. Soğuyan muhallebinin üzerine hisse edin.
8. Cennet hurmalı smoothie tarifi
Malzemeler
2 adet trabzon hurması
2 su bardağı süt
1 avuç ceviz
2 çorba kaşığı goji berry
1. Hurmanın çekirdeklerini çıkarın.
2. Tüm gereçleri blendırda boza kıvamına gelene kadar çekin. Bardaklara servis edin.
9. Cennet hurmalı bowl tarifi
Malzemeler
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 su bardağı yağsız süt
1 çay kaşığı tarçın
1 adet orta uzunluk olgun Trabzon hurması
Ceviz içi
1. Küçük bir tencereye yulaf ezmesini alın. Üzerine süt yada su süt karışımını alıp orta ara karıştırarak yavaşça sütlü kalana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
2. Trabzon hurmasının içini ister çatalla isterseniz blenderla ezin. 1 çay kaşığı silme tarçın ile karıştırın.
3. Tarçını yulaf içine de katabilirsiniz. Servis kasesine soğuyan yulafı ,ondan sonrasında üstüne ezilmiş hurmayı ekleyin.
4. Üzerine ceviz içi koyup afiyetle tüketin.
10. Cennet hurmalı cheescake tarifi
Malzemeler
Taban malzemeleri
100 gram yulaflı bisküvi
50 gram eritilmiş tereyağı
Çeyrekten biraz fazla su bardağı toz badem
200 gram labne peyniri
200 gram krem peynir
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım adet limon
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı toz kakao
Çeyrekten biraz fazla su bardağı rendelenmiş cennet hurması
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım paket krema
Arzu edilen kadar püre halinde cennet hurması
Yeteri kadar toz kakao
1. Taban gereçlerini robottan geçirin ve muffin kalıplarına bastırarak sıkıştırın. Buzlukta 5 dakika bekletin.
2. Peynirleri, şekeri ve vanilyayı çırpın.
3. Yarım limon suyunu da ek edip çırpmaya devam edin. Yumurtaları her biri uygunca karışınca teker teker ekleyin.
4. Çırpmaya devam edin. Bu karışımın 1/3’ünü ayırın.
5. Ayrı bir kapta kakao, hurma, limon kabuğu ve kremayı çırpın. Ayırdığınız karışımla birlikte karıştırın.
6. Muffin kalıplarına beyaz olan karışımı paylaştırın. Üzerine kakaolu karışımı paylaştırın. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında salladığınızda yavaşça sallanana kadar pişirin.
7. Fırından aldıktan daha sonra 2 saat buzdolabında dinlendirin. Dilerseniz üzerine hurma püresi ve kakao ile servis edebilirsiniz.
11. Fırınlanmış cennet hurması tarifi
Malzemeler
2 yemek kaşığı bal
2 olgun Trabzon hurması
Yarım limon
4 çay kaşığı tarçın
1. Trabzon hurmalarını ortadan ikiye bölerek içleri tavana bakacak biçimde borcama yerleştirin. Üzerlerine, balı ve limonu gezdirdikten daha sonra önce ısıtılmış 200 derecedeki fırında 7 dakika kadar bekletin.
2. Trabzon hurmaları kızardıktan daha sonra fırından alarak üzerine tarçın serpip servis edin.
12. Trabzon hurmalı revani tarifi
Malzemeler
1.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 adet yumurta
Haşhaş
1 dilim limon
2.5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Sosu için:
2 çorba kaşığı toz şeker
4 adet trabzon hurması
- Hindistan cevizi
1. Evvel revaniyi pişireceğiniz fırın kabını yumuşak margarinle yağlayın. ondan sonrasında içine mor haşhaşı döküp, kalıbın ortasında çevirip fazlalıklarını karşıt çevirerek alın. Haşhaş mantosu yapılan kalıp hazır hale geliyor.
2. Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine esmer şekeri yahut beyaz şekeri alıp mikserle çırparak köpürtün. Akabinde unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı üzerine ekleyerek yavaş yavaş karıştırın. Haşhaş mantolu kalıbın içine bu karışımı döküp evvelinde ısıtılmış 175 derecelik fırında kapağını açmadan pişirin. Tatlının hazırlığına geçmeden şerbeti kaynatıp soğutun.
3. Fırından aldığınız tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra soğumuş şerbeti kaşıkla üzerine gezdirin. Şerbetini büsbütün çektikten daha sonra servis edeceğiniz tabağı üzerine kapatıp zıt çevirerek kalıbından ayırın. bu biçimdelikle haşhaşlı kısım ortaya çıkmış olur. Sosu için güzelce olgunlaşıp yumuşamış olan hurmaların kabuklarını soyup şekerle birlikte parçalayıcıda püre hâline getirin. Tatlının ortasına sosu döküp yayın. Hindistan ceviziyle süsleyip dilim dilim keserek servis edin.
13. Trabzon hurması püresi tarifi
Malzemeler
1 olgun cennet hurması
1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz
1. Hurmanın kabuğu soyun, çatalla ezin. Üzerine 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz ekleyin.
14. Trabzon hurması marmelat tarifi
Malzemeler
3 adet olgun cennet hurması
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çubuk tarçın
Yarım su bardağı su
1. Hurmaları kabuklarından ayırıp tencereye doğrayarak aktarın üzerine şeker su ve tarçını aktarıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
2. 15 dakika daha sonra limon suyunu koyup 55 dakika daha kaynatın, sıcakken kaba aktarın soğuduktan daha sonra servise hazır hale gelir.
15. Tahinli cevizli cennet hurması tarifi
Malzemeler
1 adet olgun cennet hurması
2-3 yemek kaşığı tahin
2-3 adet ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1. Cennet hurmasını ortadan iki kesime bölün, tarçın serpin.
2. Üstüne tahin gezdirip, ceviz serperek servis yapın.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir: