Çin mutfağının makarnası olarak bilinen ve en sevilen lezzetlerinden olan noodle’ı sade tüketmek istemeyenler için, her damak zevkine hitap edecek çeşitlilikte, üretimi sıradan, tadı çok lezzetli tariflerler bir ortaya getirdik. Bu tanımları kesinlikle denemeli ve sevdiklerinizle paylaşmalısınız!
1. Tavuklu Sebzeli Noodle
Porsiyon: 2 kişilik
Malzemeler:
1. Noodle’ı tencereye alın ve üzerini geçecek biçimde su ekleyin.
2. Noodle’ı 6-7 dakika tencerede haşlayın ve suyunu süzüp kenarda bekletin.
3. Bu esnada tavuk göğsünü kuşbaşı halinde doğrayın.
4. Tavaya zeytinyağı koyun ve tavuk etini yağda kavurun.
5. Brokoli, havuç, mantar ve biberi güzelce dilimledikten daha sonra tavukların üzerine ekleyin ve kavurmaya devam edin.
6. Akabinde soya sosu, fazlaca az tuz ve sirke ekleyerek karıştırın.
7. Haşladığınız noodle’ı tavukların üzerine ek edin. 5 dakika bir arada kavurun.
Afiyet olsun.
2. Yer Fıstığı Soslu Noodle
Porsiyon: 4 kişilik
Malzemeler:
1. Noodle makarnayı haşlayın.
2. Susam yağını tavada ısıtın.
3. Soğan, havuç, kabak, biberler, fıstık, sarımsak ve zencefili ekleyin. Yaklaşık 4 dakika sebzeler yavaşça yumuşayana dek çevirerek pişirin ve noodle makarnayı ekleyin.
5. Sosu hazırlamak için bal, fıstık ezmesi, soya sosu, sirke ve chili sosu ekleyip yeterlice karıştırın.
6. Homojen bir kıvam elde edinceye kadar 2-3 dakika pişirin. Pişen sosu sebzeli noodle makarnanın üzerine dökün. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
3. Baharatlı Deniz Ürünü Ve Çin Eriştesi (Noodle)
Porsiyon: 4 kişilik
Malzemeler:
1. Çin eriştesini derin bir tencerede bol kaynar tuzlu suda yavaşça canlı kalacak şekilde haşlayın ve suyunu süzün.
2. yine tencereye alın. İçine biraz natürel sızma zeytinyağı ekleyin ve sıcak tutmaya çalışın.
3. Kalan zeytinyağını bir wok içinde ya da kalın tabanlı kızartma tavasında ısıtın.
4. Havuçlar ile zencefili 2 dakika kadar karıştırarak soteleyin.
5. Balığı, acı biberi ve 5 baharat tozunu ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin.
6. Pişmiş erişte de dahil kalan materyalleri ek edip, 1-2 dakika daha karıştırın.
7. Ocaktan alın ve maydanozla süsleyip çabucak servis yapın.
Afiyet olsun.
4. Beyaz Lahanalı Ve Sebzeli Noodle
Porsiyon: 6 kişilik
Malzemeler:
1. Beyaz lahanayı ve başka sebzeleri ince uzun jülyen doğrayın.
2. Zencefili de ince dilimleyip jülyen kesin. Kırmızı soğanı da piyazlık doğrayın.
3. Mantarları dilimleyin, karnabaharı yarım ceviz küçüklüğünde doğrayın. Dilimlediğiniz ve doğradığınız tüm zerzevatları bir kapta harmanlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine sıvı yağ gezdirin, susam ve tuz serpin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
4. Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ek edilmiş kaynar suda en çok 8 dakika haşlayın.
5. Zerzevatları, sosları ve süzdüğünüz makarnayı bir tencerede birleştirin. Kısık ateşte ısıttıktan daha sonra en son soya filizi ile ince doğranmış taze soğanları ekleyin.
6. Harmanlayıp servis yapın.
Afiyet olsun.
5. Etli Noodle
Porsiyon: 6 kişilik
Malzemeler:
1. Erişteyi kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp sudan geçirin ve süzün.
2. Etleri şeritler halinde kesin ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyerek pişirin.
3. Biber-lerin çekirdeklerini temizleyip ince şeritler halinde doğrayın.
4. Farklı bir tavada biber ve ince dilimlenmiş mantarları kalan zeytinyağı ile yüksek ateşte soteleyin. Soya sosu, karabiber ve etleri ek edin.
5. Erişteyi ekleyip düzgünce karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine kavrulmuş susam serpiştirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
6. Brokolili Noodle
Porsiyon: 6 kişilik
Malzemeler:
1. Erişteyi kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp sudan geçirin ve süzün.
2. Havuçların kabuklarını soyup şerit halinde doğrayın ve brokoli ile bir arada buharda haşlayın.
3. Soğanın kabuğunu soyup küçük küp biçiminde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
4. Haşlanmış brokoli ile havucu, soya filizini ekleyip soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
5. Erişteyi ek edin ve harmanlayın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
7. Körili Noodle
Porsiyon: 4 kişilik
Malzemeler:
1. Noodle’ları kaynayan tuzlu suda haşlayıp süzün ve sudan geçirin.
2. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp haşlayın ve haşlama suyundan yarım çay bardağı ayırın. Havuç ve soya fasulyelerini de farklı başka haşlayın.
3. Zeytinyağı, havuç, soya fasulyesi, soya filizi, tavuk etleri, mısır turşusunu tavada yüksek ateşte 2-3 dakika soteleyin.
4. Köri, nişasta ve soya sosunu ekleyin.
5. Tavuk suyunu ek edip birkaç dakika daha soteleyin.
6. Makarnayı ekleyin ve harmanlayın. Üzerine susam serperek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
8. Biber Çeşitli Noodle
Porsiyon: 4 kişilik
Malzemeler:
1. 1 litre kaynamış suya noodle’ı ekleyerek 15 dakika pişirin.
2. Pişen noodle’ı soğuk sudan geçirerek oda sıcaklığına getirin.
3. Sos için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın.
4. Bir tavada tüm zerzevatları ayçiçek yağında soteledikten daha sonra noodle ve sosu da ekleyerek karıştırın ve ateşten alarak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
9. Parmesan Peynirli Noodle
Porsiyon: 6 kişilik
Malzemeler:
1. 3 litre suyu tencereye alıp kaynatın.
2. Tuz ek edin. Noodle’ları ek edip haşlayın. Süzgece alıp suyunu süzün ve yapışmaması için üzerine soğuk su gezdirin.
3. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Noodle’ı ek edip harmanlayın. Üzerine parmesan peynirini ekleyin. Noodle’ı bekletmeden servis yapın.
Afiyet olsun.
10. Sebzeli Noodle
Porsiyon: 4 kişilik
Malzemeler:
1. Tuz eklenmiş kaynayan suya erişteleri atarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün.
2. Tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin. Taze soğanları parmak uzunluğunda kesip ekleyin.
3. Zencefil, bezelye, ıspanak ve mısır turşularını ek edin ve yüksek ateşte 3 dakika pişirin.
4. Soya sosu ve erişteleri ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
11. Ramen
Porsiyon: 2 kişilik
Malzemeler:
1. birinci vakit içinderda bir tencerenin içerisine 2 bardak su ve tavukları ekleyin.
2. Üzerine rendelenmiş zencefil, sarımsak, tuz ve yeşil soğanı da ekleyerek yaklaşık 30 dakika haşlayın.
3. Akabinde suyun ortasından haşlanan tavukları alın ve didikleyin.
4. Suyu süzgeçten geçirerek öteki bir tencereye aktarın.
5. Suyun içerisine susam yağı ve soya yağını ek edin. Bu suyu 15 dakika boyunca kaynatın.
6. Farklı bir tencereye 2 bardak su ekleyin ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında içerisine ramenleri ve kabartma tozunu ekleyin.
7. Ramen yumuşayıncaya kadar pişirin. Ramenleri süzdükten daha sonra bir kabın içerisine alın.
8. Susam yağıyla bir arada kaynayan sudan bir kepçe alın ve ramenin üzerine dökün.
9. Ramenlerin üzerine haşlanmış yumurta, haşlanmış tavuk kesimleri, soya filizi ve taze soğan ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
12. Veginoodle
Porsiyon: 2 kişilik
Malzemeler:
1. Tavayı düzgünce ısıtın. Ayçiçek yağını tavaya alın.
2. Doğranmış havuç, kırmızıbiber, sarı biber, lahana ve ince kıyılmış taze soğanı tavaya alıp soteleyin.
3. Noodle’ı az suda haşlayıp sebzelere ek edin.
4. Thai sos ile soya sosu tavada fazlaca az ayçiçek yağı ılındırın.
5. Sotelenen zerzevatları ek edin. çabucak sonrasında haşlanmış noodle’ı ekleyin.
Afiyet olsun.
13. Zencefilli Ve Susam Soslu Soba Noodle
Porsiyon: 6 kişilik
Malzemeler:
1. Makarnayı haşlayıp suyunu süzün.
2. Sosu için taze zencefil, bebek havuçlar, ince doğradığınız turp ve taze soğanı zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin. Soya sosu ve haşlanmış bezelyeyi ek edip kaynatın ve ocaktan alın.
3. Üzeri için susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada rengi dönünceye kadar kavurun.
4. Suyunu süzdüğünüz makarnayı soya soslu harcın üzerine ek edip karıştırın.
5. Kavrulmuş susam ve taze reyhan ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
14. Chow Mein
Porsiyon: 4 kişilik
Malzemeler:
1. Sos için mısır unu ve soya sosunu bir kapta karıştırın. Akabinde kalan gereçleri ekleyin.
2. Noodle paketindeki talimatlara bakılırsa haşlayın ve kenara koyun.
3. Yağı wok tavada ısıtın, içerisine sarımsak ekleyin akabinde tavukları ekleyerek pişirin.
4. Lahana, havuç ve soğan eklenerek renk alana kadar karıştırın.
5. Haşlanan noodle ve sosları ekleyin ve kızartın.
6. Kalan gereçlerini tava da çevirin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
15. Karidesli Pad Thai
Porsiyon: 4 kişilik
Malzemeler:
1. Rice noodle’ı derin bir kasenin içerisine alın. Üzerine kaynar su dökün ve yumuşaması için bekleyin.
2. Tamarini geniş bir kasede çatal sayesinde ezin.
3. Tamarinin üzerine balık sosu, soya sosu ve esmer şekeri ekleyerek karıştırın.
4. Taze soğanın beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Tıpkı biçimde sarımsakları da kıyın.
5. Büyük bir tavayı ocağa alarak içerisine yağ ekleyin.
6. Yağ kızmaya başladığında sarımsakları ve taze soğanın beyaz kısımlarını ekleyerek 2 dakika soteleyin.
7. Akabinde yer fıstığı ekleyerek 1 dakika daha soteleyin.
8. Karidesleri tavaya yerleştirin ve üzerine tuz serpin. bu türlü 4 dakika kavurun.
9. 4 dakikanın akabinde soya filizini ekleyerek özdeşleşene kadar karıştırın.
10. ondan sonrasında önce hazırladığınız soyalı sos karışımı ek edin.
11. Tavanın bir köşesinde boşluk bırakın. Bu kısımda yumurtayı kırın ve pişirin.
12. Yumurta piştiğinde tavadaki öteki materyallerle karıştırın. Hazırladığınız karışımı servis tabaklarına alarak sıcak bir biçimde servis edin.
Afiyet olsun.
16. Dardanel Tonlu Noodle
Porsiyon: 1 kişilik
Malzemeler:
1. Soğanı ve sarımsağı zeytinyağında kavurmaya başlayın. Soğan ve sarımsak kavrulurken sıcak hazır olan sıcak suda noodle haşlamaya bırakın.
2. Soğanların içerisine ince ince kestiğiniz domatesleri ve biberiyeyi de ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üzerine Dardanel Acılı tonu ek edin ve bir süre daha pişirin.
3. 4-5 dakika haşlanan noodle da tencereden alıp tavada pişen mamüllerin içine ekleyin. Son olarak tuz ve karabiberini ekleyip servis tabağınıza koyun.
4. Üzerine susam ve ince kıyılmış taze soğan ile servis edin.
Afiyet olsun.
17. Kıyma Soslu Noodle
Porsiyon: 2 kişilik
Malzemeler:
1. 495 gram dana kıymayı yapışmaz tavada kendi bıraktığı suyu çekene ve rengi değişene kadar yüksek ateşte soteleyin. Pişen kıymayı bir tabağa alın ve bekletin.
2. Küçük bir tabak alın ve bir bardağın yarısından fazla et suyunu ve 4 tatlı kaşığı mısır nişastasını karıştırın. Hazırladığınız karışımı da bir kenara alın.
3. 2 tatlı kaşığı susam yağını tavaya alın ve ısıtın. Yağ ısındığında 2 tane orta uzunluk küp küp doğranmış soğan, 1 yemek kaşığı sarımsak (ince kıyılmış), 1,5 tatlı kaşığı ince kıyılmış zencefil, yarım yemek kaşığı kırmızı pul biberi ek edin ve yaklaşık olarak 4-5 dakika boyunca orta ateşte soteleyin.
4. Mısır nişastalı kenara aldığımız karışımı çeyrek su bardağı hoisin sos ve 4 tatlı kaşığı soya sosunu tavaya dökün. Daima karıştırıp 1 dakika boyunca kaynatın. Son olarak 495 gram kıymayı ek edip yaklaşık 1-2 dakika boyunca karıştırıp ocağın altını kapatın.
5. Hazırladığınız kıymalı sosu pişirdiğiniz noodle ile karıştırın. Yarım su bardağı yeşil soğanı (ince kıyılmış) serpiştirin. Servise hazır.
Afiyet olsun.
1. Tavuklu Sebzeli Noodle
Porsiyon: 2 kişilik
Malzemeler:
4 paket noodle
4 adet brokoli
2 adet tavuk göğsü
1 adet kapya biber
1 adet havuç
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı mantar (isteğe gore)
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1. Noodle’ı tencereye alın ve üzerini geçecek biçimde su ekleyin.
2. Noodle’ı 6-7 dakika tencerede haşlayın ve suyunu süzüp kenarda bekletin.
3. Bu esnada tavuk göğsünü kuşbaşı halinde doğrayın.
4. Tavaya zeytinyağı koyun ve tavuk etini yağda kavurun.
5. Brokoli, havuç, mantar ve biberi güzelce dilimledikten daha sonra tavukların üzerine ekleyin ve kavurmaya devam edin.
6. Akabinde soya sosu, fazlaca az tuz ve sirke ekleyerek karıştırın.
7. Haşladığınız noodle’ı tavukların üzerine ek edin. 5 dakika bir arada kavurun.
Afiyet olsun.
2. Yer Fıstığı Soslu Noodle
Porsiyon: 4 kişilik
Malzemeler:
1 paket noodle
1 yeşil biber
4 yemek kaşığı susam yağı
Yarım çay bardağı kıyılmış yeşil soğan
1 çay bardağı kabuksuz fıstık
1 havuç
1 kabak
1 kırmızı biber
3~4 adet sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı taze zencefil (rendelenmiş) ya da ½ yemek kaşığı toz zencefil
¼ çay bardağı bal
¼ çay bardağı yerfıstığı ezmesi
¼ çay bardağı soya sosu
3 yemek kaşığı pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı chili sos
1. Noodle makarnayı haşlayın.
2. Susam yağını tavada ısıtın.
3. Soğan, havuç, kabak, biberler, fıstık, sarımsak ve zencefili ekleyin. Yaklaşık 4 dakika sebzeler yavaşça yumuşayana dek çevirerek pişirin ve noodle makarnayı ekleyin.
5. Sosu hazırlamak için bal, fıstık ezmesi, soya sosu, sirke ve chili sosu ekleyip yeterlice karıştırın.
6. Homojen bir kıvam elde edinceye kadar 2-3 dakika pişirin. Pişen sosu sebzeli noodle makarnanın üzerine dökün. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
3. Baharatlı Deniz Ürünü Ve Çin Eriştesi (Noodle)
Porsiyon: 4 kişilik
Malzemeler:
125 g Çin eriştesi
2 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
2 adet havuç (Soyulup ince dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı taze kök zencefil
300 g mezgit fileto
1+ 1/2 çay kaşığı acı biber (Chilli)
1/2 çay kaşığı 5 baharat tozu (Bu Çin baharatını oluşturan tatlar; acı-tatlı-ekşi-tuzlu-mayhoş)
75 g ince fasulye (Börülce fasulyesi ya da Fransız)
175 g soyulmuş jumbo karides
8 adet taze soğan (İnce kıyılmış)
1 damla soya sosu
Baharatlı deniz ürünü ve Çin eriştesi (Noodle)
- Birkaç kısım taze maydanoz
1. Çin eriştesini derin bir tencerede bol kaynar tuzlu suda yavaşça canlı kalacak şekilde haşlayın ve suyunu süzün.
2. yine tencereye alın. İçine biraz natürel sızma zeytinyağı ekleyin ve sıcak tutmaya çalışın.
3. Kalan zeytinyağını bir wok içinde ya da kalın tabanlı kızartma tavasında ısıtın.
4. Havuçlar ile zencefili 2 dakika kadar karıştırarak soteleyin.
5. Balığı, acı biberi ve 5 baharat tozunu ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin.
6. Pişmiş erişte de dahil kalan materyalleri ek edip, 1-2 dakika daha karıştırın.
7. Ocaktan alın ve maydanozla süsleyip çabucak servis yapın.
Afiyet olsun.
4. Beyaz Lahanalı Ve Sebzeli Noodle
Porsiyon: 6 kişilik
Malzemeler:
1 paket noodle
200 gr beyaz lahana
1 havuç
1 kabak
1 dolmalık sarı biber
1 kapya biber
1 kesim taze zencefil (yarım ceviz küçüklüğünde)
10-12 mantar
200 g karnabahar
1 adet büyük uzunluk kırmızı soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı susam
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı teriyaki sosu
3 kol taze soğan
1 küçük kase soya filizi
1. Beyaz lahanayı ve başka sebzeleri ince uzun jülyen doğrayın.
2. Zencefili de ince dilimleyip jülyen kesin. Kırmızı soğanı da piyazlık doğrayın.
3. Mantarları dilimleyin, karnabaharı yarım ceviz küçüklüğünde doğrayın. Dilimlediğiniz ve doğradığınız tüm zerzevatları bir kapta harmanlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine sıvı yağ gezdirin, susam ve tuz serpin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
4. Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ek edilmiş kaynar suda en çok 8 dakika haşlayın.
5. Zerzevatları, sosları ve süzdüğünüz makarnayı bir tencerede birleştirin. Kısık ateşte ısıttıktan daha sonra en son soya filizi ile ince doğranmış taze soğanları ekleyin.
6. Harmanlayıp servis yapın.
Afiyet olsun.
5. Etli Noodle
Porsiyon: 6 kişilik
Malzemeler:
1 paket yumurtalı noodle/erişte
6 yemek kaşığı zeytinyağı
6 yemek kaşığı soya sosu
3 kesim antrikot
300 gr mantar
1 kırmızıbiber
1 sarı biber
1 sivri biber
Karabiber
1 yemek kaşığı susam
1. Erişteyi kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp sudan geçirin ve süzün.
2. Etleri şeritler halinde kesin ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyerek pişirin.
3. Biber-lerin çekirdeklerini temizleyip ince şeritler halinde doğrayın.
4. Farklı bir tavada biber ve ince dilimlenmiş mantarları kalan zeytinyağı ile yüksek ateşte soteleyin. Soya sosu, karabiber ve etleri ek edin.
5. Erişteyi ekleyip düzgünce karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine kavrulmuş susam serpiştirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
6. Brokolili Noodle
Porsiyon: 6 kişilik
Malzemeler:
1 paket kepekli soba noodle/erişte
1 soğan
2 havuç
400 gr brokoli
1 su bardağı soya filizi
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1. Erişteyi kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp sudan geçirin ve süzün.
2. Havuçların kabuklarını soyup şerit halinde doğrayın ve brokoli ile bir arada buharda haşlayın.
3. Soğanın kabuğunu soyup küçük küp biçiminde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
4. Haşlanmış brokoli ile havucu, soya filizini ekleyip soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
5. Erişteyi ek edin ve harmanlayın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
7. Körili Noodle
Porsiyon: 4 kişilik
Malzemeler:
250 gr tavuk göğüs eti
1 paket noodle
2 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gr misket havuç
Yarım su bardağı soya fasulyesi
2 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı köri
10 mısır turşusu
Susam
1 su bardağı soya filizi
1. Noodle’ları kaynayan tuzlu suda haşlayıp süzün ve sudan geçirin.
2. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp haşlayın ve haşlama suyundan yarım çay bardağı ayırın. Havuç ve soya fasulyelerini de farklı başka haşlayın.
3. Zeytinyağı, havuç, soya fasulyesi, soya filizi, tavuk etleri, mısır turşusunu tavada yüksek ateşte 2-3 dakika soteleyin.
4. Köri, nişasta ve soya sosunu ekleyin.
5. Tavuk suyunu ek edip birkaç dakika daha soteleyin.
6. Makarnayı ekleyin ve harmanlayın. Üzerine susam serperek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
8. Biber Çeşitli Noodle
Porsiyon: 4 kişilik
Malzemeler:
1 paket noodle
1/4 beyaz lahana
1/4 kuru soğan
20 g kapya biber
30 g havuç
30 g yeşil dolmalık biber
15 g sarı biber
30 ml ayçiçek yağı
1 g tuz
1 g karabiber
3 g toz zerzevat bulyon
6 g soya sosu
1 ml balık sos
1 ml susam yağı
1. 1 litre kaynamış suya noodle’ı ekleyerek 15 dakika pişirin.
2. Pişen noodle’ı soğuk sudan geçirerek oda sıcaklığına getirin.
3. Sos için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın.
4. Bir tavada tüm zerzevatları ayçiçek yağında soteledikten daha sonra noodle ve sosu da ekleyerek karıştırın ve ateşten alarak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
9. Parmesan Peynirli Noodle
Porsiyon: 6 kişilik
Malzemeler:
Yarım paket noodle
100 gr toz parmesan peyniri
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1. 3 litre suyu tencereye alıp kaynatın.
2. Tuz ek edin. Noodle’ları ek edip haşlayın. Süzgece alıp suyunu süzün ve yapışmaması için üzerine soğuk su gezdirin.
3. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Noodle’ı ek edip harmanlayın. Üzerine parmesan peynirini ekleyin. Noodle’ı bekletmeden servis yapın.
Afiyet olsun.
10. Sebzeli Noodle
Porsiyon: 4 kişilik
Malzemeler:
350 gr noddle (Çin eriştesi)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 taze soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı doğranmış taze zencefil
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
8 mısır turşusu
300 gr ıspanak
2 yemek kaşığı soya sosu
1. Tuz eklenmiş kaynayan suya erişteleri atarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün.
2. Tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin. Taze soğanları parmak uzunluğunda kesip ekleyin.
3. Zencefil, bezelye, ıspanak ve mısır turşularını ek edin ve yüksek ateşte 3 dakika pişirin.
4. Soya sosu ve erişteleri ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
11. Ramen
Porsiyon: 2 kişilik
Malzemeler:
400 gram tavuk
2 yemek kaşığı soya sosu
1 paket ramen (noodle da kullanabilirsiniz.)
2 diş sarımsak
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zencefil (rendelenmiş)
4-5 kol taze soğan
1 yemek kaşığı susam yağı
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
100 gram soya filizi
3-4 kısım taze soğan (yalnızca yeşil kısımları)
1. birinci vakit içinderda bir tencerenin içerisine 2 bardak su ve tavukları ekleyin.
2. Üzerine rendelenmiş zencefil, sarımsak, tuz ve yeşil soğanı da ekleyerek yaklaşık 30 dakika haşlayın.
3. Akabinde suyun ortasından haşlanan tavukları alın ve didikleyin.
4. Suyu süzgeçten geçirerek öteki bir tencereye aktarın.
5. Suyun içerisine susam yağı ve soya yağını ek edin. Bu suyu 15 dakika boyunca kaynatın.
6. Farklı bir tencereye 2 bardak su ekleyin ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında içerisine ramenleri ve kabartma tozunu ekleyin.
7. Ramen yumuşayıncaya kadar pişirin. Ramenleri süzdükten daha sonra bir kabın içerisine alın.
8. Susam yağıyla bir arada kaynayan sudan bir kepçe alın ve ramenin üzerine dökün.
9. Ramenlerin üzerine haşlanmış yumurta, haşlanmış tavuk kesimleri, soya filizi ve taze soğan ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
12. Veginoodle
Porsiyon: 2 kişilik
Malzemeler:
250 gr noodle
1 havuç
1 kırmızıbiber
1 sarı biber
20 gr jülyen doğranmış beyaz lahana
10 gr soya filizi
10 gr taze soğan
Thai sos
Soya sos
Ayçiçek yağı
1. Tavayı düzgünce ısıtın. Ayçiçek yağını tavaya alın.
2. Doğranmış havuç, kırmızıbiber, sarı biber, lahana ve ince kıyılmış taze soğanı tavaya alıp soteleyin.
3. Noodle’ı az suda haşlayıp sebzelere ek edin.
4. Thai sos ile soya sosu tavada fazlaca az ayçiçek yağı ılındırın.
5. Sotelenen zerzevatları ek edin. çabucak sonrasında haşlanmış noodle’ı ekleyin.
Afiyet olsun.
13. Zencefilli Ve Susam Soslu Soba Noodle
Porsiyon: 6 kişilik
Malzemeler:
- 1 paket soba spagetti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
4~5 kısım taze soğan
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
3 fındık turp
5 bebek havuç
2 yemek kaşığı susam
Taze reyhan
1. Makarnayı haşlayıp suyunu süzün.
2. Sosu için taze zencefil, bebek havuçlar, ince doğradığınız turp ve taze soğanı zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin. Soya sosu ve haşlanmış bezelyeyi ek edip kaynatın ve ocaktan alın.
3. Üzeri için susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada rengi dönünceye kadar kavurun.
4. Suyunu süzdüğünüz makarnayı soya soslu harcın üzerine ek edip karıştırın.
5. Kavrulmuş susam ve taze reyhan ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
14. Chow Mein
Porsiyon: 4 kişilik
Malzemeler:
200 gr tavuk göğsü, julyen doğranmış
2 su bardağı ince doğranmış lahana
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak, ezilmiş
200 gr noodle
1 adet havuç, julyen doğranmış
3 adet yeşil soğan, doğranmış
65 ml su
2 çay kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı soya sos
1 yemek kaşığı oyster sos
2 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı susam yağı
Tuz
Karabiber
1. Sos için mısır unu ve soya sosunu bir kapta karıştırın. Akabinde kalan gereçleri ekleyin.
2. Noodle paketindeki talimatlara bakılırsa haşlayın ve kenara koyun.
3. Yağı wok tavada ısıtın, içerisine sarımsak ekleyin akabinde tavukları ekleyerek pişirin.
4. Lahana, havuç ve soğan eklenerek renk alana kadar karıştırın.
5. Haşlanan noodle ve sosları ekleyin ve kızartın.
6. Kalan gereçlerini tava da çevirin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
15. Karidesli Pad Thai
Porsiyon: 4 kişilik
Malzemeler:
6 adet orta uzunluk karides
200 gram rice noodle
20 gram yer fıstığı
50 gram soya filizi
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı esmer şeker
2 kısım taze soğan
Karabiber
Tuz
30 ml soya sosu
5 ml balık sosu
1 adet misket limon
1 ufak tamarin
1. Rice noodle’ı derin bir kasenin içerisine alın. Üzerine kaynar su dökün ve yumuşaması için bekleyin.
2. Tamarini geniş bir kasede çatal sayesinde ezin.
3. Tamarinin üzerine balık sosu, soya sosu ve esmer şekeri ekleyerek karıştırın.
4. Taze soğanın beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Tıpkı biçimde sarımsakları da kıyın.
5. Büyük bir tavayı ocağa alarak içerisine yağ ekleyin.
6. Yağ kızmaya başladığında sarımsakları ve taze soğanın beyaz kısımlarını ekleyerek 2 dakika soteleyin.
7. Akabinde yer fıstığı ekleyerek 1 dakika daha soteleyin.
8. Karidesleri tavaya yerleştirin ve üzerine tuz serpin. bu türlü 4 dakika kavurun.
9. 4 dakikanın akabinde soya filizini ekleyerek özdeşleşene kadar karıştırın.
10. ondan sonrasında önce hazırladığınız soyalı sos karışımı ek edin.
11. Tavanın bir köşesinde boşluk bırakın. Bu kısımda yumurtayı kırın ve pişirin.
12. Yumurta piştiğinde tavadaki öteki materyallerle karıştırın. Hazırladığınız karışımı servis tabaklarına alarak sıcak bir biçimde servis edin.
Afiyet olsun.
16. Dardanel Tonlu Noodle
Porsiyon: 1 kişilik
Malzemeler:
1 Paket Dardanel Ton Acılı
1 Paket Hazır Noodle
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Adet Kuru Soğan
1 Diş Sarımsak
3-4 Adet Çeri Domates
1 Kısım Biberiye
Tuz/Karabiber
Taza Soğan
Susam
1. Soğanı ve sarımsağı zeytinyağında kavurmaya başlayın. Soğan ve sarımsak kavrulurken sıcak hazır olan sıcak suda noodle haşlamaya bırakın.
2. Soğanların içerisine ince ince kestiğiniz domatesleri ve biberiyeyi de ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üzerine Dardanel Acılı tonu ek edin ve bir süre daha pişirin.
3. 4-5 dakika haşlanan noodle da tencereden alıp tavada pişen mamüllerin içine ekleyin. Son olarak tuz ve karabiberini ekleyip servis tabağınıza koyun.
4. Üzerine susam ve ince kıyılmış taze soğan ile servis edin.
Afiyet olsun.
17. Kıyma Soslu Noodle
Porsiyon: 2 kişilik
Malzemeler:
495 gram dana kıyma
2 tane orta uzunluk soğan (küp küp)
Bir yemek kaşığı sarımsak (ince kıyılmış)
1.5 tatlı kaşığı zencefil (ince kıyılmış)
Yarım yemek kaşığı kırmızı pul biber
İki tatlı kaşığı susam yağı
Bir bardağın yarısından fazla su yahut et suyu
Dört tatlı kaşığı mısır nişastası
Çeyrek su bardağı hoisin sosu
Dört tatlı kaşığı soya sosu
235 gram çin tarzı noodle (pişirilmiş)
Yarım su bardağı yeşil soğan (ince kıyılmış)
1. 495 gram dana kıymayı yapışmaz tavada kendi bıraktığı suyu çekene ve rengi değişene kadar yüksek ateşte soteleyin. Pişen kıymayı bir tabağa alın ve bekletin.
2. Küçük bir tabak alın ve bir bardağın yarısından fazla et suyunu ve 4 tatlı kaşığı mısır nişastasını karıştırın. Hazırladığınız karışımı da bir kenara alın.
3. 2 tatlı kaşığı susam yağını tavaya alın ve ısıtın. Yağ ısındığında 2 tane orta uzunluk küp küp doğranmış soğan, 1 yemek kaşığı sarımsak (ince kıyılmış), 1,5 tatlı kaşığı ince kıyılmış zencefil, yarım yemek kaşığı kırmızı pul biberi ek edin ve yaklaşık olarak 4-5 dakika boyunca orta ateşte soteleyin.
4. Mısır nişastalı kenara aldığımız karışımı çeyrek su bardağı hoisin sos ve 4 tatlı kaşığı soya sosunu tavaya dökün. Daima karıştırıp 1 dakika boyunca kaynatın. Son olarak 495 gram kıymayı ek edip yaklaşık 1-2 dakika boyunca karıştırıp ocağın altını kapatın.
5. Hazırladığınız kıymalı sosu pişirdiğiniz noodle ile karıştırın. Yarım su bardağı yeşil soğanı (ince kıyılmış) serpiştirin. Servise hazır.
Afiyet olsun.