Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman Sürdürülebilir Büyüme İçin “4 Ben”den Bahsediyor

Beykozlu

New member
Nirmala Sitharaman, yatırımı hızlandırmak için özel sektörü dahil etmeye ihtiyaç olduğunu söyledi. (Dosyalar)


Incheon:

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman Çarşamba günü, uzun vadede sürdürülebilir büyüme elde etmek için altyapı, yatırım, yenilikçilik ve kapsayıcılık olmak üzere dört unsura odaklanma gereğinin altını çizdi.

Küresel ekonominin son birkaç yılda denemeler ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını söyleyen yetkili, ülkelerin daha yüksek devlet borçlanması pahasına toplumun savunmasız kesimini korumak için çaba sarf ettiğini de sözlerine ekledi.

Asya Kalkınma Bankası (ADB) Başkanının ‘Asya’nın Toparlanmasını Destekleyecek Politikalar’ konulu seminerinde konuşan Sitharaman, yatırım ve yeniliği hızlandırmak için özel sektörü de dahil etmeye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Dört İş’i detaylandıran Bakan, istihdam yaratma potansiyeline sahip altyapı gelişimini teşvik etmek için yatırımın şart olduğunu söyledi.

Üçüncü I inovasyon için, ülkelerin karşı karşıya olduğu sorunlarla başa çıkmak için girişimlerden yenilikçi çözümler eklemenin gerekli olduğunu söyledi.

Yerel sorunlarınızı ele alacak yenilikçi düşünceleriniz yoksa ve yerel gençliğinizi çözüm üretmeye teşvik etmediğiniz sürece, doğru olmayabilecek çözümler için daha fazla para harcamak zorunda kalırsınız, dedi.

“Dördüncü ben kapsayıcılıktan yana” diyen kadın, kalkınma sürecine tüm insanlar dahil edilmediği takdirde toplumda çatışma çıkabileceğini de sözlerine ekledi.

“Yani 4I’ler uzun vadeli ve sadece kamu sektörü yatırımının değil, özel sektörün de dahil olduğu (gerekli) içindir. Hindistan son 3-4 yılda altyapı geliştirme için trilyonlar harcadı” dedi.

Bakan ayrıca emek yoğun sektörlere odaklanılması ve beceri gelişiminin sağlanması gerektiğini söyledi.

“Endüstriler kendilerini Web 3.0 çağında yeniden kuruyor. Hükümetler, endüstri ile birlikte, teknoloji odaklı bir toplum için gerekli beceri setlerini getirmek zorunda kalacak” dedi.

Nirmala Sitharaman, gelir harcamalarından sermaye harcamalarına geçmek için bilinçli bir çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi. Sermaye harcamaları varlıkların yaratılmasına yardımcı olur ve ekonomide çarpan etkisi yaratır. Emek ve yarı vasıflı işçilere fayda sağlar.

Bayan Sithraman, “Küresel koordinasyon için satış konuşması,” dedi, “dünya birbirinden kopuk değil, bu nedenle herhangi bir yerde olan herhangi bir şey her ülkeyi etkiliyor.”

G20 Başkanlığı altında Hindistan’ın dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm bulmak için ulusların bir araya gelmesi için her ülkeyle konuşmaya çalıştığını söyledi.

()
 
Üst