Nefis tadı ile Amerika ve İngiliz mutfaklarının vazgeçilmezi Mac and Cheese, son vakit içinderın en tanınan makarna tanımlarından biri haline geldi. Pekala Mac and Cheese nasıl yapılır, gereçleri nelerdir? Peynir ve makarnanın bir ortaya geldiği çok lezzetli bir tanımı sizler için derledik. İşte haberimiz.
Makarna seviyorsanız bu tanım tam size nazaran. Dünya mutfaklarının meşhur ve lezzetli yemeği Mac and Cheese nasıl yapılır gelin birlikte bakalım.
Mac and Cheese İçin Gerekli Malzemeler
1 – Makarnayı bol suda haşlayın ancak hayli da yumuşamamasında, canlı kalmasında yarar var.
2- Tencereye tereyağını alın, unu biraz yağ ile kavurun. Sütü az az ekledikten daha sonra kaynamaya bırakın, tel çırpacakla çırpın.
3 – Peynirleri ekleyin ve peynir eridikten daha sonra makarnayı ek edin ve düzgünce karıştırın.
4 – Ocağı biraz kıstıktan daha sonra tencerenin kapağını kapatın makarna peynir sosunu düzgünce içine çekince ocağı kapatın.
5 – Eğer bu yemeği ana yemek yanına yapacaksanız en son bunu hazırlamanız gerekli, zira sıcak hali hayli daha lezzetli.
6 – Mac’and cheese fırında da tercih edilebilir. Tencerede peynir ve makarnayı karıştırdıktan daha sonra borcama aktarın ve üzerine ekmek kırıntısı serpin fırına verin, 180-200 derece fırında üzeri yavaşça kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Makarna seviyorsanız bu tanım tam size nazaran. Dünya mutfaklarının meşhur ve lezzetli yemeği Mac and Cheese nasıl yapılır gelin birlikte bakalım.
Mac and Cheese İçin Gerekli Malzemeler
2 yemek kaşığı un
500 gram makarna (dirsek makarna tercih edilebilir)
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
1 su bardağı çeçil peyniri
1 su bardağı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 su bardağı cheedar peyniri (rendelenmiş)
1 su bardağı kolot peyniri (rendelenmiş)
2 adet yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
1 – Makarnayı bol suda haşlayın ancak hayli da yumuşamamasında, canlı kalmasında yarar var.
2- Tencereye tereyağını alın, unu biraz yağ ile kavurun. Sütü az az ekledikten daha sonra kaynamaya bırakın, tel çırpacakla çırpın.
3 – Peynirleri ekleyin ve peynir eridikten daha sonra makarnayı ek edin ve düzgünce karıştırın.
4 – Ocağı biraz kıstıktan daha sonra tencerenin kapağını kapatın makarna peynir sosunu düzgünce içine çekince ocağı kapatın.
5 – Eğer bu yemeği ana yemek yanına yapacaksanız en son bunu hazırlamanız gerekli, zira sıcak hali hayli daha lezzetli.
6 – Mac’and cheese fırında da tercih edilebilir. Tencerede peynir ve makarnayı karıştırdıktan daha sonra borcama aktarın ve üzerine ekmek kırıntısı serpin fırına verin, 180-200 derece fırında üzeri yavaşça kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.