Diğer ismi halk lisanında ekşi portakal olarak bilinen yüksek oranda C vitamini içeren limon ekşi tadıyla yemeklere ve salatalara lezzet verir. Limonun bir hayli hastalığa yararı vardır. Limon üzere limon kabuğu da pek faydalıdır. Limon kabuğunun faydaları nelerdir? Limon kabuğu nasıl tüketilir? üzere sorulara karşılık arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.
Limon kabuğu, karaciğerde yağlanmayı ve kolesterol düzeyini azaltır.
Limon kabuğu, kanser riskini değerli ölçüde azaltıyor.
Avustralya’da yapılan bir çalışma ağız, boğaz ve mide kanserini riskini limon kabuğu %40-50 oranında azalttığını ortaya koyuyor.
Limon kabuğu, diş eti sıhhati konusunda epeyce tesirlidir. İçerisinde çok fazla bulunan C vitamini yardımıyla bu vitaminin eksikliğine bağlı olarak meydana gelebilecek kanamalı diş eti hastalıklarının oluşumunu pürüzler.
Limon kabuğu, bağırsakları korur. İçinde bulunan lif bağırsak sıhhatini korurken, limon kabuğunun içerdiği pektin ise hazımsızlığı önler.
Limon kabuğu, damar sertleşmesini önler ve kalp ile damar sıhhatini hami bir tesir oluşturur.
Limon kabuğu, kemik sıhhatini korur.
Limon kabuğu, kanı temizler ve kan basıncını istikrarlar. Kanın pıhtılaşmasını sağlayan unsurlar içerir ve salgılar.
Limon kabuğu bilhassa cilt bakımı için kullanılmaktadır. Ayrıyeten oda spreyi ve paklık materyali olarak da kullanılabilir.
Limon kabuğunu nasıl kullanabilirsiniz?
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
Limon kabuğu, karaciğerde yağlanmayı ve kolesterol düzeyini azaltır.
Limon kabuğu, kanser riskini değerli ölçüde azaltıyor.
Avustralya’da yapılan bir çalışma ağız, boğaz ve mide kanserini riskini limon kabuğu %40-50 oranında azalttığını ortaya koyuyor.
Limon kabuğu, diş eti sıhhati konusunda epeyce tesirlidir. İçerisinde çok fazla bulunan C vitamini yardımıyla bu vitaminin eksikliğine bağlı olarak meydana gelebilecek kanamalı diş eti hastalıklarının oluşumunu pürüzler.
Limon kabuğu, bağırsakları korur. İçinde bulunan lif bağırsak sıhhatini korurken, limon kabuğunun içerdiği pektin ise hazımsızlığı önler.
Limon kabuğu, damar sertleşmesini önler ve kalp ile damar sıhhatini hami bir tesir oluşturur.
Limon kabuğu, kemik sıhhatini korur.
Limon kabuğu, kanı temizler ve kan basıncını istikrarlar. Kanın pıhtılaşmasını sağlayan unsurlar içerir ve salgılar.
Limon kabuğu bilhassa cilt bakımı için kullanılmaktadır. Ayrıyeten oda spreyi ve paklık materyali olarak da kullanılabilir.
Limon kabuğunu nasıl kullanabilirsiniz?
Limon kabuğunu yemeklerde ve tatlılarda kullanabilirsiniz. Limon kabuğunu rendeleyerek hem lezzetli tıpkı vakitte sağlıklı yiyecekler elde edebilirsiniz.
Limon kabuğunu çayınızın içine koyabilirsiniz. Bunun yanı sıra limon kabuğunu kaynar su içine atarak limon kabuğu çayı da elde edebilirsiniz.
Limon kabuğunu eklem ağrıları için kullanabilirsiniz. Bunun için zeytin yağı ve farklı şifalı bitkiler ile hazırladığınız kürleri ağrılı bölgelere sürerek yararını bakılırsabilirsiniz.
Her 100 gram limon kabuğu 134 miligram kalsiyum içerir.
100 gram limon kabuğu 160 mg potasyum içerir.
100 gram limon kabuğu 129 mg C vitamini içerir
100 gram limon kabuğu 10.6 gram lif içerir.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir: