Lif Açısından Güçlü Kuru Meyvelerin Saymakla Bitiremeyeceğimiz faydalarını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Meyvelerin mevsiminde kurutularak saklanması epey eski bir gelenek. Yapılan araştırmalarda, kuru meyvelerin yaş meyvelere oranla daha faydalı olduğu kanıtlanmış. Şifa dağıtan kuru meyveler, kanserden tansiyona, şekerden kansızlığa kadar pek epey hastalığa âlâ geliyor. Gelin daima bir arada kuru meyvelerin faydalarına göz atalım.


1. Kuru İncir


Kuru incir, yüksek lifli yapısından dolayı sindirim sistemi için en ülkü besinlerden biridir. Ayrıyeten; hücre yenilenmesine yardımcı, kalp ve damar sıhhatini esirgeyici, kemik yapısını güçlendirici ve bağışıklık sisteminin direncini artırıcı özellikleri vardır.


2. Kuru Erik


Kuru eriğin faydaları içinde son derece güçlü B vitamini, A vitamini (görme yeteneğimiz için kritik kıymete sahiptir) E vitamini kaynağı olduğundan dolayı metabolizmayı hızlandırması yer alır. Ayrıyeten kuru erik bağırsakları çalıştıran hayli kuvvetli bir tesire sahip olduğu da bilinir.


3. Kuru Kayısı


Kuru kayısı en başta sindirim sıkıntılarına güzel gelir. Gerilimi ve kansızlığı önler. İçerdiği A vitamini cilt bozukluklarının tedavisinde de son derece tesirlidir. Günde 5 kuru kayısı yemekte içerisindeki potasyum yardımıyla kalp kaslarının ve sonlarının gelişimi için değerlidir.


4. Elma Kurusu


İşlenmiş şeker tüketmek yerine şeker muhtaçlığını doğal yollardan karşılamak isteyenler için bir seçenek olabilecek elma kurusu, mide yanması ve kabızlık üzere sindirim sistemine bağlı birfazlaca sorunun tahliline yardımcı olur.

Ayrıca tok tutma özelliği ile formunu korumak isteyenler için de hoş bir atıştırmalık olacaktır.


5. Hurma Kurusu


Besin pahası çok yüksek bir meyve olan hurmanın kuru formu da beden sıhhati için temel vitamin ve mineralleri içerir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu azaltmak ve karaciğeri güçlendirmek üzere faydalarının yanında düzgün bir güç kaynağı olan hurma kurusunun kalp ve damar rahatsızlıklıklar karşı esirgeyici bir bakılırsavi de vardır.


6. Cennet Hurması Kurusu


Cennet hurması kurusu bakır, potasyum, mangan ve fosfor bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir. Soğuk algınlığı, nezle, grip ve astım üzere rahatsızlıklara karşı savaşarak kalkan misyonu görür.


7. Kuru Üzüm


Kuru üzünün sayısız yararı var. Başta hafızayı güçlendirme ve kansızlığı tedbire üzere özelliklerini sayabileceğimiz kuru üzüm, iştahı düzenleme ve cilt problemlerine da güzel geliyor. Güzel bir güç kaynağı. Ayrıyeten balgam söktürücü tesiriyle bilhassa teneffüs yolu hastalarına tavsiye edilir.


8. Kuru Dut


İyi bir kan yapan ve ateş düşürücü olarak yüzsenelerdır kullanılan kuru dut vitamin deposu. Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini istikametinden güçlü. Beyaz dut ateş düşürücü ve idrar söktürücü (diüretik) tesire sahiptir. Karaduttan elde edilen şurubun ise ağız ve boğaz hastalıklarında olumlu tesire sahip olduğu biliniyor.


9. Mango Kurusu


A, C ve E vitamini içeriği yüksek olan mangonun hudutlar, cilt hoşluğu ve saçlar için hayli faydalı olduğu ve hem de kanı temizlediği, sindirimi hızlandırdığı bilinmektedir. Mango kurusu güçlü antioksidan olan besinlerden bir tanesi.


10. Çilek Kurusu


yararları saymakla bitiremeyeceğimiz çilek kurusunda hayli ölçüde fosfor ve demir mevcut. C, B ve K vitamini açısından da varlıklı. Çilek bedene kuvvet verir, kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler. Bunun yanı sıra epeyce yeterli bir antioksidan olan çilek, bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı korur. Sindirim sisteminin nizamlı çalışmasına epeyce faydalıdır. Bağırsak kurtlarını döker, idrar söktürür ve ziyanlı hususları bedenden uzaklaştırır, kanı temizler.


11. Kivi Kurusu


A ve C vitaminleriyle potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum acısından fazlaca zengindir. Besleyici bedeli de devasa yüksekliktetir. Yüksek lif içeriği bağırsak çalışmasında olumlu tesir yaratarak sindirimi kolaylaştırır. Bu durumda kabızlığı önler. Kan basıncını istikrarlar, tansiyon ve kolesterolü düşürür. Bağışıklık sistemini güçlendirir, nezle ve soğuk algınlığına, kansızlık ve mide rahatsızlıklarına da uygun gelir. Ayrıyeten cildi de güzelleştirir.


12. Armut Kurusu


Armut kurusu vitamin bakımından epeyce varlıklı. Böbreklerin sistemli çalışmasını sağlar. İdrarı bollaştırır. Böbrekteki kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder. Yüksek tansiyonu düşürür. Kanı temizler bütün salgı bezlerinin olağan çalışmasını sağlar. Hamilelerin kusmalarını azaltır. Hazımsızlığı giderir.


13. Vişne Kurusu


Kurutulmuş vişne tam bir anti ageing özelliktedir ve yaşlanma tersidir. Bağışıklık sisteminizi dinç ve kuvvetli tutmaya yardımcı olur. Çok uygun bir A ve C vitamini deposudur. İçerisinde kalsiyum, demir, fosfor bulunur. Uykusuzluk sorununa birebirdir. Uyku sistemi sağlar.


14. Kavun Kurusu


Kuru kavunun faydaları içinde kuru cildi nemlendirmesi, bedenin bağışıklık sisteminin güçlendirmesi, enfeksiyonlara karşı bedeni muhafazası, yer almaktadır. Karaciğer hastalarına tüketilmesi tavsiye edilir. Ayrıyeten, kavun Kurusu, hemoroid rahatsızlığına yarar sağlar. Hücreleri yeniler.


15. Muz Kurusu


Mideye fazlaca faydalıdır. Bedenin ve beynin yorgunluğunu alır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı hamidir. Kemik gelişmenini dayanaklar. Öksürüğe ve göğüs ağrılarına güzel gelir. Gerilimi azaltır ve tansiyonu düşürür. Böbrek iltihabının giderilmesine yardımcı olur.


16. Ayva Kurusu


A, B, C vitamini ve potasyum bakımından güçlü yapısıyla kanserden bağırsak rahatsızlıklarına, eklem ağrılarından öksürüklere kadar biroldukça hastalığa karşı gözetici ve iyileştiricidir. Ayvanın ortasında bulundurduğu bileşikler, antioksidan bileşikler, diyet lifi, vitamin ve mineral açısından sıhhat kaynağıdır


17. Portakal Kurusu


Vücut direncini arttırır, kan sirkülasyonunu hızlandırır ve damar tıkanıklığını pürüzler. Enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Sindirim sitemi sıhhatini korur ve başta bağırsaklar olmak üzere sindirim siteminin temizlenmesinde kıymetli rol oynar.


18. Mandalina Kurusu


Mandalinanın içerisinde flavanoid bulunur. Bu unsur makûs kolesterolün dengelenmesine yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarına karşı bireyleri korur. Soğuk algınlığı, enfeksiyon üzere birfazlaca hastalıklara karşı bağışıklık kazanılmasını sağlar. Mandalina kurusu A ve C vitamini açısından çok zengindir. Cildin sağlıklı görünmesini ve güneşin ziyanlı ışınlara karşı korunmasını sağlar.


19. Karpuz Kurusu


Karpuz kurusu İçerdiği yüksek ölçüdeki A ve C vitaminleri yardımıyla cilt ve saç sıhhatinizi korumanıza dayanak olur. Saçlarınızın güçlenmesini ve daha parlak görünmesini sağlar. Cilt hücrelerinin yenilenmesini ve onarılmasını sağlar. En değerli özelliklerinden biri de tertipli tüketildiğinde kalp sıhhatinizi korur.


20. Kurutulmuş Şeftalı


Sindirim sistemi üzerinde çok tesirlidir. Bağırsakların süratli çalışmasını düzenleyerek hazmı kolaylaştırır. İdrar yolları enfeksiyonunun kısa müddette doğal yollardan tedavi edilmesine yarar sağlar ve idrar yollarını temizler. Kanda biriken toksin unsurların bedenden atılmasını sağlayarak kanı temizler.
 
Üst