Günümüzde vakit o kadar süratli akıyor ki kimi vakit saatler, hatta günler bile yetmiyor bize. O yüzden her geçen gün vakitten tasarruf ettiren, pratik eserler sürülüyor piyasaya. Bu durumdan mutfaklarımız da etkileniyor olağan olarak! Rastgele bir tarife bakarken dikkat ettiğimiz en kıymetli noktalar fazla vaktimizi almaması ve damak tadımıza uygun olması. Vaktin kısıtlı olmasının yanına bir de çat kapı gelen konuklar eklenince kurtarıcı tanımlara daha epey gereksinim duyuyoruz. Tam da bu yüzden yarım saat içerisinde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tatlıları sizin için derledik. Haydi, başlayalım!
MUHALLEBİLİ KADAYIF
MATERYALLER:
● Yarım kilo kadayıf
● 1 litre süt
● 1 su bardağı un
● 1 su bardağı şeker
● 1 yemek kaşığı tereyağı
● 1 paket vanilya
● Ortasına koymak için ceviz
HAZIRLANIŞI:
● Kadayıfı minik minik doğrayarak kavurun.
● Kavrulan kadayıfı tepsiye döküp yeterlice yayın.
● Muhallebi yapmak için 1 litre soğuk sütü derin bir tencereye alın ve üzerine un ile toz şekeri ilave edin.
● Unun topaklanmaması için daima karıştırarak pişirin.
● Kaynayınca ocağın altını kapatın ve tereyağı ile vanilyayı ekleyin. Bu evrede muhallebiyi 5-6 dakika mikser ile karıştırırsanız daha hoş bir kıvam elde edebilirsiniz.
● Muhallebiyi kadayıfın üzerine dökün ve güzelce yayın.
● bir mühlet bekledikten daha sonra uzun dilimler hâlinde kesin ve ortasına ceviz koyarak rulo hâline getirin. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.
ÇİFT RENKLİ MUHALLEBİ
MATERYALLER:
● 5 su bardağı süt
● 1 su bardağı şeker
● 3 kahve fincanı un
● 1 paket vanilya
● 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üstü için:
● 2 su bardağı süt
● 3 yemek kaşığı şeker
● 2 yemek kaşığı un
● 2 yemek kaşığı kakao
● 1 tatlı kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
● Süt, un ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teliyle karıştırın.
● Ocağa alıp orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
● Ocaktan aldığınız muhallebiye vanilya ve tereyağını ekleyip mikserle 5-10 dakika çırpın.
● Borcama döküp biraz ılımasını bekledikten daha sonra buzdolabında soğumaya bırakın.
● Üstü için birebir biçimde tereyağı hariç tüm gereçleri evvel tencerede karıştırın.
● Ocağa alıp devamlı karıştırarak pişirin.
● Ocaktan aldığınız kakaolu sosa 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
● Buzdolabında soğumaya bıraktığınız muhallebinin üzerine döküp her yerine yayın.
● Yaklaşık 4-5 saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın.
SUFLE
GEREÇLER:
● 2 yumurta
● 1 çay bardağı şeker
● 1 çay bardağı sıvı yağ
● 1 çay bardağı süt
● 2 çay bardağı un
● 1 paket kabartma tozu
● 2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI:
● Bütün materyalleri derin bir kapta bir ortaya getirerek karıştırın.
● Karışımı servis edeceğiniz ısıya sağlam tabaklara dökün. Bu sırada tabakların sırf yarısını doldurun ki kekiniz taşmasın.
● Akabinde üzerine çikolata ekleyin.
● Tabakları geniş bir tencereye dizin ve tencereye yarıya kadar kaynamış su ek edin.
● 3 dakika boyunca tencerenin kapağını açık bırakarak pişirin. sonrasındasında tencerenin kapağını kapatın ve 7 dakika daha bu türlü pişirin.
● 7 dakika daha sonra sufleleriniz servise hazır!
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
MATERYALLER:
● 1 litre süt
● 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
● 1 Türk kahvesi fincanı un
● 1 paket vanilya
● 150 gr çilek
● File Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI:
● Şeker ve unu derin bir tencereye alarak pişirmeye başlayın. Daima karıştırmaya ihtimam gösterin.
● Kaynadıktan daha sonra vanilyayı ekleyin.
● Daha hoş bir kıvam alması için mikserle yarım saat çırpın.
● Tatlıyı sunacağınız kaseleri yahut tepsiyi su ile ıslattıktan daha sonra içine tatlıyı dökün ve düzgünce yayın.
● Çilekleri güzelce yıkadıktan daha sonra blender sayesinde püre hâline getirin.
● Hazırladığınız püreyi tatlının üzerine yayın. 2-3 saat buzdolabında beklettikten daha sonra üzerini file fıstık ile süsleyerek servis edin.
KAHVELİ PUDİNG
GEREÇLER:
● 3,5 su bardağı süt
● 1 adet yumurta
● 4 yemek kaşığı toz şeker
● 2 yemek kaşığı nişasta
● 2 tatlı kaşığı granül kahve
Tabanı için:
● 2 yemek kaşığı süt
● 1 çay kaşığı toz şeker
Üzeri için:
● Toz Antep fıstığı
● Rendelenmiş bitter çikolata (isteğe gore)
HAZIRLANIŞI:
● Yumurtayı derin kaba alın ve köpürünceye kadar mikserle çırpın.
● Toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
● Öteki materyalleri de yavaş yavaş ekleyin.
● Karışımı ocağa alarak yoğunlaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
● Bir tavada şekeri karamelize edin.
● Şekerin rengi kahverengiye dönüşünce sütü ekleyerek süratlice karıştırın.
● Şekerli karışımı kaselere paylaştırın ve üzerine hazırladığınız pudingden dökün.
● Tatlıyı bir gece buzdolabında dinlendirdikten daha sonra kaseleri aykırı çevirin.
● Üzerini Antep fıstığı ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin.
MUHALLEBİLİ KADAYIF
MATERYALLER:
● Yarım kilo kadayıf
● 1 litre süt
● 1 su bardağı un
● 1 su bardağı şeker
● 1 yemek kaşığı tereyağı
● 1 paket vanilya
● Ortasına koymak için ceviz
HAZIRLANIŞI:
● Kadayıfı minik minik doğrayarak kavurun.
● Kavrulan kadayıfı tepsiye döküp yeterlice yayın.
● Muhallebi yapmak için 1 litre soğuk sütü derin bir tencereye alın ve üzerine un ile toz şekeri ilave edin.
● Unun topaklanmaması için daima karıştırarak pişirin.
● Kaynayınca ocağın altını kapatın ve tereyağı ile vanilyayı ekleyin. Bu evrede muhallebiyi 5-6 dakika mikser ile karıştırırsanız daha hoş bir kıvam elde edebilirsiniz.
● Muhallebiyi kadayıfın üzerine dökün ve güzelce yayın.
● bir mühlet bekledikten daha sonra uzun dilimler hâlinde kesin ve ortasına ceviz koyarak rulo hâline getirin. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.
ÇİFT RENKLİ MUHALLEBİ
MATERYALLER:
● 5 su bardağı süt
● 1 su bardağı şeker
● 3 kahve fincanı un
● 1 paket vanilya
● 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üstü için:
● 2 su bardağı süt
● 3 yemek kaşığı şeker
● 2 yemek kaşığı un
● 2 yemek kaşığı kakao
● 1 tatlı kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
● Süt, un ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teliyle karıştırın.
● Ocağa alıp orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
● Ocaktan aldığınız muhallebiye vanilya ve tereyağını ekleyip mikserle 5-10 dakika çırpın.
● Borcama döküp biraz ılımasını bekledikten daha sonra buzdolabında soğumaya bırakın.
● Üstü için birebir biçimde tereyağı hariç tüm gereçleri evvel tencerede karıştırın.
● Ocağa alıp devamlı karıştırarak pişirin.
● Ocaktan aldığınız kakaolu sosa 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
● Buzdolabında soğumaya bıraktığınız muhallebinin üzerine döküp her yerine yayın.
● Yaklaşık 4-5 saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın.
SUFLE
GEREÇLER:
● 2 yumurta
● 1 çay bardağı şeker
● 1 çay bardağı sıvı yağ
● 1 çay bardağı süt
● 2 çay bardağı un
● 1 paket kabartma tozu
● 2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI:
● Bütün materyalleri derin bir kapta bir ortaya getirerek karıştırın.
● Karışımı servis edeceğiniz ısıya sağlam tabaklara dökün. Bu sırada tabakların sırf yarısını doldurun ki kekiniz taşmasın.
● Akabinde üzerine çikolata ekleyin.
● Tabakları geniş bir tencereye dizin ve tencereye yarıya kadar kaynamış su ek edin.
● 3 dakika boyunca tencerenin kapağını açık bırakarak pişirin. sonrasındasında tencerenin kapağını kapatın ve 7 dakika daha bu türlü pişirin.
● 7 dakika daha sonra sufleleriniz servise hazır!
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
MATERYALLER:
● 1 litre süt
● 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
● 1 Türk kahvesi fincanı un
● 1 paket vanilya
● 150 gr çilek
● File Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI:
● Şeker ve unu derin bir tencereye alarak pişirmeye başlayın. Daima karıştırmaya ihtimam gösterin.
● Kaynadıktan daha sonra vanilyayı ekleyin.
● Daha hoş bir kıvam alması için mikserle yarım saat çırpın.
● Tatlıyı sunacağınız kaseleri yahut tepsiyi su ile ıslattıktan daha sonra içine tatlıyı dökün ve düzgünce yayın.
● Çilekleri güzelce yıkadıktan daha sonra blender sayesinde püre hâline getirin.
● Hazırladığınız püreyi tatlının üzerine yayın. 2-3 saat buzdolabında beklettikten daha sonra üzerini file fıstık ile süsleyerek servis edin.
KAHVELİ PUDİNG
GEREÇLER:
● 3,5 su bardağı süt
● 1 adet yumurta
● 4 yemek kaşığı toz şeker
● 2 yemek kaşığı nişasta
● 2 tatlı kaşığı granül kahve
Tabanı için:
● 2 yemek kaşığı süt
● 1 çay kaşığı toz şeker
Üzeri için:
● Toz Antep fıstığı
● Rendelenmiş bitter çikolata (isteğe gore)
HAZIRLANIŞI:
● Yumurtayı derin kaba alın ve köpürünceye kadar mikserle çırpın.
● Toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
● Öteki materyalleri de yavaş yavaş ekleyin.
● Karışımı ocağa alarak yoğunlaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
● Bir tavada şekeri karamelize edin.
● Şekerin rengi kahverengiye dönüşünce sütü ekleyerek süratlice karıştırın.
● Şekerli karışımı kaselere paylaştırın ve üzerine hazırladığınız pudingden dökün.
● Tatlıyı bir gece buzdolabında dinlendirdikten daha sonra kaseleri aykırı çevirin.
● Üzerini Antep fıstığı ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin.