Merhabalar. Türk kahvesinin ya da filtre kahvenin yanına yaptığınız tatlıların yerine kahveden tatlı yapmayı hiç denediniz mi? Bu yazıda size Türk kahvesinden ya da filtre kahveden yapabileceğiniz lezzetli 15 tatlı tanımını bir ortaya getirdim. Hepsi de denemeye değer!
Şimdiden afiyet olsun!
1. Filtre Kahveli Fındık Pare
Malzemeler:
1. Tüm materyalleri yoğurup homojen bir hamur elde edin.
2. Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirdikten daha sonra ceviz büyüklüğünde kesimlere bölüp yuvarlak biçimde aralıklı olarak tepsiye dizin.
3. Üzerlerine birer adet fındık bastırın.
4. 180 derecede güzelce kızarana dek yaklaşık 45 dakika pişirin.
5. Şerbeti hazırlamak için su, şeker ve filtre kahveyi 10 dakika kaynatın.
6. Fırından çıkan tatlıların üzerine sıcak şerbet gezdirin ve 2 saat kadar mühlet şerbeti çekmesini bekleyin.
7.Buzdolabında soğutup servis edin.
2. Türk Kahveli Mereng
Malzemeler:
Mereng için:
1. Mereng için bir kapta toz şekeri, rendelenmiş kakuleyi, bir tutam tuzu ve pudra şekerini harmanlayın.
2. Yumurta aklarını bir kaba aktarın. Yumurta akları ile evvelde harmanladığınız şekerli karışımı mikserin en yüksek suratında çırpın.
3. Mereng karışımı pütürsüz ve parlak kıvam alana kadar 5-8 dakika kadar çırpın.
4. Fırın kağıdı üzerine 22 cm çapında bir yuvarlak çizin ve mereng karışımını bir kaşık yardımı ile taç oluşturacak biçimde yayın.
5. Evvelce ısıtılmış 130 dereceye ayarlı fırında 2 saat pişirin. Fırının kapağını açıp fırının ortasında soğumaya bırakın.
6. Kreması için şekeri, nişastayı, tuzu ve unu eleyip harmanlayın.
7. Sütü, suyu, yumurtaları, kahveyi ve nişastalı karışımı sos tenceresinde muhallebi kıvamında pişirin.
8. En son tereyağını ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Farklı bir kapta kremayı köpük olana kadar çırpın ve ılınan kahveli karışıma ek edin.
9. Alttan üste yanlışsız havalandırarak spatula ile karıştırın. Sosu merengle bir arada servis yapın.
3. Kahveli Pasta
Malzemeler:
1. Kek için; yumurta ve şekeri bir kapta mikser sayesinde karıştırın.
2. Karışım köpürmeye başladığında üzerine sıvı yağ, kakao, süt, vanilya, kabartma tozu ve un ekleyerek karıştırın.
3. Kahve çekirdeklerini toz haline getirin ve harcın içine ekleyin.
4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız kek harcını tepsiye dökün.
5. Evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırında ortalama 15-20 dakika kadar pişirin.
6. Krema için tereyağı ve çikolata haricindeki tüm krema gereçlerini tencereye alın ve ocakta pişirmeye başlayın.
7. Daima karıştırın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayıp yoğunlaştığında ocağın altını kapatın.
8. İçerisine çikolata ve tereyağını ekleyerek eriyene kadar çırpın.
9. Kek piştiğinde fırından çıkartın ve ılıklaşması için bekletin.
10. Akabinde servis tabağına alın. Keki yatay bir biçimde keserek iki modüle ayırın.
11. Bir modülün üzerine krema sürün ve her tarafına yayın. Üzerine başka keki ekleyin.
12. yine krema ekleyerek her köşesine yayın. çabucak sonrasında robottan çektiğiniz bisküvi modüllerini serpiştirin.
13. Buzdolabında dinlendirdikten daha sonra kahve çekirdekleri ekleyerek servis edin.
4. Türk Kahveli Tart
Malzemeler:
1. Yumurta, yağ, şeker ve unu yoğurun.
2. Merdane sayesinde yarım santim kalınlığında açın ve tart kalıbına yerleştirin.
3. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
4. Türk kahvesi ve kremayı küçük bir sos tenceresinde ısıtıp ocaktan alın ve çikolataları ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız kremayı tart hamuruna dökerek buzdolabında bekletin.
5. Üzerine Türk kahvesi ve Antep fıstığı serpip servis yapın.
5. Tarçınlı ve Kahveli Brownie
Malzemeler:
1. Margarin ve çikolatayı benmari yolu eritelim. Şekeri ilave edip mikserle çırpalım.
2. Yumurtalarımızı ek edip çırparak yeterlice karıştıralım. Kahve, kakao, tarçını da üzerine ek edelim.
3. Cevizi ve unu kek karışımına ekleyip hafifçeçe karıştıralım.
4. İçi yağlanmış uygun ölçüdeki kalıba dökerek evvelinde ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirelim ve dilimleyip servis yapalım.
6. Çikolata Kesimli Kahveli Blondie
Malzemeler:
1. Tereyağını eriterek şekerle bir arada çırpın.
2. Üzerine yumurtaları ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin.
3. Başka bir kapta un, vanilya, kabartma tozu ve kahveyi güzelce karıştırın.
4. Unlu karışımı teyereğı-şeker-yumurta karışımına ek ederek en düşük zamanda çırpın.
5. Damla çikolatayı da ekleyerek güzelce karıştırın.
6. 20×20 cm’lik pişirme kabına pişirme kağıdı sererek hazırladığınız karışımı dökün.
7. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında denetimli olarak 25 dakika pişirin.
7. Türk Kahveli Raw Brownie
Malzemeler:
1. Cevizleri ve bademleri, doğrayıcı sayesinde küçük kesimlere ayırın.
2. Kase içine hurmaları koyun. Üzerine sıcak su ekleyerek beklemeye bırakın.
3. Çekirdeklerini ayıkladığınız hurmaları, toz kakao ve Türk kahvesi ile birlikte doğrayıcıdan geçirin.
4. Doğrayıcıdaki gereçleri hazırlama kabına aktarın.
5. Cevizleri ve bademleri de kaba ekleyerek karıştırın.
6. Karışımı, yağlı kağıt serili kek kalıbına yerleştirin ve denetimli bir biçimde pişirin.
8. Türk Kahveli Cheesecake
Malzemeler:
1. Tereyağını, toz fındığı ve 1 çay kaşığı Türk kahvesini ekleyerek bir kapta karıştırın. Bisküvileri rondodan geçirerek karışıma ekleyin. 20 cm’lik kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt serin. Karışımı, uygunca bastırarak kabın içerisine yaydırın. Kalıbı buzdolabında soğutun.
2. Başka yandan labne peynirini, toz şekeri, kremayı ve yumurtaları tek tek ilave edecek biçimde karıştırın ve çırpın. Nişasta ve Türk kahvesini de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3. Buzdolabında beklettiğiniz kalıbı çıkartın ve üzerine karışımı ek edin. Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
4. Soğuyana kadar oda sıcaklığında beklettikten daha sonra buzdolabına koyun ve birkaç saat kadar buzdolabında bekleyin.
5. Kahve şurubu için gerekli olan gereçleri bir sos tenceresine alın. Sos, kıvam alana kadar ocakta karıştırmaya devam edin. Oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletin.
6. Cheesecake’i buzdolabından çıkarın ve kahve şurubunu üzerine dökerek yaydırın. Dilerseniz beyaz çikolata rendesiyle süsleyerek servis edebilirsiniz.
9. Türk Kahveli Bademli Kurabiye
Malzemeler:
1. Süt, vanilya, Türk kahvesi ve pudra şekerini geniş bir kasede karıştırın.
2. Tereyağı, yumurta sarıları, un ve kabartma tozunu ek edip pürüzsüz bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini streç sinemaya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
3. Yumurta aklarını bir kaseye alın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartın. Elinizle yuvarlayarak şekil verip evvel yumurta akına daha sonra toz bademe bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
10. Türk Kahveli Muhallebi
Malzemeler:
1. Süt, şeker ve Türk kahvesini derin bir tencereye, ocağın üzerine alın.
2. bazı birtakım spatula ile karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
3. Bir karıştırma kabında pirinç unu, nişasta ve soğuk suyu karıştırın.
4. Bu karışıma kaynayan sütten bir kepçe ekleyip çözünmesini sağlayın ve ocaktaki tencerenize ek edin.
5. Muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
6. çabucak sonrasında kaselere paylaştırın ve üzerini dilediğiniz biçimde süsleyin.
11. Kahve Soslu Islak Kek
Malzemeler:
1. Yumurtaları ve şekeri bir kapta düzgünce köpürene kadar çırpın. Üzerine sıvıyağı, sütü ve kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
2. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek karışıma yavaş yavaş ek edin. Dikdörtgen bir fırın tepsisini ya da borcamı yağlayın ve karışımı içerisine dökün.
3. Keki evvelde ısıtılmış 180 derecelik bir fırında içini çekene kadar pişirin.
4. Sosu için; bir tencereye bütün materyalleri koyun ve kaynayana kadar daima karıştırarak pişirin. Karışım kaynadıktan daha sonra altını çabucak kapatıp soğumaya bırakın.
5. Pişirdiğiniz kekiniz ılındıktan daha sonra dilimleyerek sosu eşit biçimde üzerine gezdirin.
12. Kahveli Krep
Malzemeler:
1. Bir kap içerisinde yumurta ve sütü köpürünceye kadar çırpın.
2. Çırptığınız yumurta ve sütün üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
3. Farklı bir kap içerisinde un, şeker, kabartma tozu ve Türk kahvesini karıştırın.
4. Katı gereçleri sıvı materyaller ile karıştırın ve kıvam alana kadar çırpın.
5. yavaşça yağladığınız tavanızı ısıtın ve kreplerinizi ince katmanlar halinde gerili önlü pişirin.
13. Kahveli Kurabiye
Malzemeler:
1. Bir ölçü unla oda sıcaklığında margarini yoğurun.
2. Sıvıyağ ve şekerle biraz yoğurduktan daha sonra kakao, kahve, vanilya ve kabartma tozunu da ek edin.
3. Kulak göğsü kıvamı elde edince hamurlara halini verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
4. Kahve çekirdeğine benzemesi için üzerlerine kürdanla çizikler yapın ve fırında denetimli bir biçimde pişirin.
14. Kahveli Waffle Tarifi
Malzemeler:
1. Un, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı büyük bir kapta karıştırın.
2. Orta uzunluk bir kase içerisinde süt, yağ, yumurta ve kahveyi çırpın.
3. Güzelce çırpılan sıvı materyalleri katı gereçler ile büyük bir kapta karıştırın. Waffle hamurunuzu kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
4. Hazırladığınız karışımı önce ısıttığınız waffle makinesine ya da düz bir tavaya 2-3 kaşık olarak dökün ve pişmesini bekleyin. Şayet tavada pişiriyorsanız waffle hamurunuzun her iki yüzünü de çevirerek pişirmeniz gerekmektedir. Bu süreci tüm hamur bitene kadar uygulayın.
5. Pişen waffle’larınızın üzerine dondurma, çikolata, meyve vb. ekleyerek servis edebilirsiniz.
15. Kahveli Biscotti
Malzemeler:
1. Öncelikle yumurta, tereyağı ve kahvenin oda sıcaklığında bulunmasına itina gösterin.
2. Derin bir kaseye yumurta, şeker, tereyağı ve kahveyi koyup elinizle yoğurun. Gereçler birleşmeye başlayınca unu azar azar ek edip fazla bastırmadan yoğurun. Un ekleme sürecinin ortasında kabartma tozu ve vanilini de ekleyin. Hamur pürüzsüz olana kadar un eklemeye devam edin.
3. Hamur toparlanınca badem ve fındıkları ekleyip hamura karıştırın. Hamuru hafifçeçe unlanmış tezgaha alın, toparlayın ve üçe bölün.
4. Böldüğünüz kesimlere silindir hali verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Hamurları hafifçeçe bastırın, kenarlarını düzleyin ve 170 derecede evvelinde ısıtılmış fanlı fırında 30 dakika pişirin.
5. Pişen hamuru tepsinin içerisinde oda sıcaklığına gelene kadar yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
6. Soğuyan kurabiyeleri tırtıklı bir bıçakla bir santimetre kalınlığında dilimleyin. Dilimleri dik olarak ortalarında boşluk kalacak biçimde tekrar tepsiye dizin.
7. Biscottileri yine 170 derecelik fanlı fırında 30 dakika pişirin. Eşit kızarması için pişirmenin on beşinci dakikasında tepsiyi 180 derece karşıt çevirin.
8. Pişen biscottileri oda sıcaklığına geldikten daha sonra ağzı kapalı bir kavanozda saklayıp dilediğiniz vakit yiyebilirsiniz.
Sizin en çok sevdiğiniz kahveli tatlı ne? Yorumlarınızı bekliyorum.
Şimdiden afiyet olsun!
1. Filtre Kahveli Fındık Pare
Malzemeler:
500 gram un
125 gram pudra şekeri
125 gram tereyağı
32 gram irmik
125 gram toz fındık
37 gram kabartma tozu
125 gram yumurta
50 gram yumurta sarısı
10 gram portakal kabuğu rendesi
- 100 gram bütün fındık
400 mililitre su
600 mililitre filtre kahve
1 kilogram şeker
1. Tüm materyalleri yoğurup homojen bir hamur elde edin.
2. Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirdikten daha sonra ceviz büyüklüğünde kesimlere bölüp yuvarlak biçimde aralıklı olarak tepsiye dizin.
3. Üzerlerine birer adet fındık bastırın.
4. 180 derecede güzelce kızarana dek yaklaşık 45 dakika pişirin.
5. Şerbeti hazırlamak için su, şeker ve filtre kahveyi 10 dakika kaynatın.
6. Fırından çıkan tatlıların üzerine sıcak şerbet gezdirin ve 2 saat kadar mühlet şerbeti çekmesini bekleyin.
7.Buzdolabında soğutup servis edin.
2. Türk Kahveli Mereng
Malzemeler:
Mereng için:
6 yumurta akı
150 gr pudra şekeri
3 tane yeşil kakule
150 gr toz şeker
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Bir tutam tuz
500 ml süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı Türk kahvesi (tepeleme)
100 gr toz şeker
40 gr mısır nişastası
200 ml krema
100 gr tereyağı
275 gr un
1 çay kaşığı tuz
150 ml su
1 portakalın doğranmış kabuğu
Toz şeker
1. Mereng için bir kapta toz şekeri, rendelenmiş kakuleyi, bir tutam tuzu ve pudra şekerini harmanlayın.
2. Yumurta aklarını bir kaba aktarın. Yumurta akları ile evvelde harmanladığınız şekerli karışımı mikserin en yüksek suratında çırpın.
3. Mereng karışımı pütürsüz ve parlak kıvam alana kadar 5-8 dakika kadar çırpın.
4. Fırın kağıdı üzerine 22 cm çapında bir yuvarlak çizin ve mereng karışımını bir kaşık yardımı ile taç oluşturacak biçimde yayın.
5. Evvelce ısıtılmış 130 dereceye ayarlı fırında 2 saat pişirin. Fırının kapağını açıp fırının ortasında soğumaya bırakın.
6. Kreması için şekeri, nişastayı, tuzu ve unu eleyip harmanlayın.
7. Sütü, suyu, yumurtaları, kahveyi ve nişastalı karışımı sos tenceresinde muhallebi kıvamında pişirin.
8. En son tereyağını ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Farklı bir kapta kremayı köpük olana kadar çırpın ve ılınan kahveli karışıma ek edin.
9. Alttan üste yanlışsız havalandırarak spatula ile karıştırın. Sosu merengle bir arada servis yapın.
3. Kahveli Pasta
Malzemeler:
1.5 su bardağı un
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı süt
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Kahve çekirdekleri
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
3.5 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı toz şeker
25 gram tereyağı
80 gram çikolata
1/2 paket bisküvi parçaları
3-4 adet kahve çekirdeği
1. Kek için; yumurta ve şekeri bir kapta mikser sayesinde karıştırın.
2. Karışım köpürmeye başladığında üzerine sıvı yağ, kakao, süt, vanilya, kabartma tozu ve un ekleyerek karıştırın.
3. Kahve çekirdeklerini toz haline getirin ve harcın içine ekleyin.
4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız kek harcını tepsiye dökün.
5. Evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırında ortalama 15-20 dakika kadar pişirin.
6. Krema için tereyağı ve çikolata haricindeki tüm krema gereçlerini tencereye alın ve ocakta pişirmeye başlayın.
7. Daima karıştırın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayıp yoğunlaştığında ocağın altını kapatın.
8. İçerisine çikolata ve tereyağını ekleyerek eriyene kadar çırpın.
9. Kek piştiğinde fırından çıkartın ve ılıklaşması için bekletin.
10. Akabinde servis tabağına alın. Keki yatay bir biçimde keserek iki modüle ayırın.
11. Bir modülün üzerine krema sürün ve her tarafına yayın. Üzerine başka keki ekleyin.
12. yine krema ekleyerek her köşesine yayın. çabucak sonrasında robottan çektiğiniz bisküvi modüllerini serpiştirin.
13. Buzdolabında dinlendirdikten daha sonra kahve çekirdekleri ekleyerek servis edin.
4. Türk Kahveli Tart
Malzemeler:
1 yumurta beyazı
75 g tereyağı
25 g şeker
125 g un
200 g krema
100 g bitter çikolata
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Toz Antep fıstığı
Türk kahvesi
1. Yumurta, yağ, şeker ve unu yoğurun.
2. Merdane sayesinde yarım santim kalınlığında açın ve tart kalıbına yerleştirin.
3. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
4. Türk kahvesi ve kremayı küçük bir sos tenceresinde ısıtıp ocaktan alın ve çikolataları ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız kremayı tart hamuruna dökerek buzdolabında bekletin.
5. Üzerine Türk kahvesi ve Antep fıstığı serpip servis yapın.
5. Tarçınlı ve Kahveli Brownie
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kakao
1.5 paket bitter çikolata
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı ceviz içi
1 yemek kaşığı filtre kahve
2 yemek kaşığı margarin
1. Margarin ve çikolatayı benmari yolu eritelim. Şekeri ilave edip mikserle çırpalım.
2. Yumurtalarımızı ek edip çırparak yeterlice karıştıralım. Kahve, kakao, tarçını da üzerine ek edelim.
3. Cevizi ve unu kek karışımına ekleyip hafifçeçe karıştıralım.
4. İçi yağlanmış uygun ölçüdeki kalıba dökerek evvelinde ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirelim ve dilimleyip servis yapalım.
6. Çikolata Kesimli Kahveli Blondie
Malzemeler:
100 gram tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı filtre kahve
1 su bardağı damla çikolata (sütlü ya da beyaz)
1. Tereyağını eriterek şekerle bir arada çırpın.
2. Üzerine yumurtaları ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin.
3. Başka bir kapta un, vanilya, kabartma tozu ve kahveyi güzelce karıştırın.
4. Unlu karışımı teyereğı-şeker-yumurta karışımına ek ederek en düşük zamanda çırpın.
5. Damla çikolatayı da ekleyerek güzelce karıştırın.
6. 20×20 cm’lik pişirme kabına pişirme kağıdı sererek hazırladığınız karışımı dökün.
7. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında denetimli olarak 25 dakika pişirin.
7. Türk Kahveli Raw Brownie
Malzemeler:
1 bardak ceviz
1 bardak dilimlenmiş (file) badem
1 çay kaşığı Türk kahvesi
4 çorba kaşığı toz kakao
2 bardak hurma
1. Cevizleri ve bademleri, doğrayıcı sayesinde küçük kesimlere ayırın.
2. Kase içine hurmaları koyun. Üzerine sıcak su ekleyerek beklemeye bırakın.
3. Çekirdeklerini ayıkladığınız hurmaları, toz kakao ve Türk kahvesi ile birlikte doğrayıcıdan geçirin.
4. Doğrayıcıdaki gereçleri hazırlama kabına aktarın.
5. Cevizleri ve bademleri de kaba ekleyerek karıştırın.
6. Karışımı, yağlı kağıt serili kek kalıbına yerleştirin ve denetimli bir biçimde pişirin.
8. Türk Kahveli Cheesecake
Malzemeler:
600 g labne peyniri
3 yumurta
1 paket krema
3 yemek kaşığı mısır nişastası
5 çay kaşığı Türk kahvesi
1 çay fincanı şeker
2 paket yulaflı bisküvi
60 gr tereyağı
3 yemek kaşığı toz fındık içi
1/2 kahve fincanı kahve
1/4 kahve fincanı kakao
1/2 kahve fincanı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
- Beyaz çikolata rendesi
1. Tereyağını, toz fındığı ve 1 çay kaşığı Türk kahvesini ekleyerek bir kapta karıştırın. Bisküvileri rondodan geçirerek karışıma ekleyin. 20 cm’lik kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt serin. Karışımı, uygunca bastırarak kabın içerisine yaydırın. Kalıbı buzdolabında soğutun.
2. Başka yandan labne peynirini, toz şekeri, kremayı ve yumurtaları tek tek ilave edecek biçimde karıştırın ve çırpın. Nişasta ve Türk kahvesini de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3. Buzdolabında beklettiğiniz kalıbı çıkartın ve üzerine karışımı ek edin. Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
4. Soğuyana kadar oda sıcaklığında beklettikten daha sonra buzdolabına koyun ve birkaç saat kadar buzdolabında bekleyin.
5. Kahve şurubu için gerekli olan gereçleri bir sos tenceresine alın. Sos, kıvam alana kadar ocakta karıştırmaya devam edin. Oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletin.
6. Cheesecake’i buzdolabından çıkarın ve kahve şurubunu üzerine dökerek yaydırın. Dilerseniz beyaz çikolata rendesiyle süsleyerek servis edebilirsiniz.
9. Türk Kahveli Bademli Kurabiye
Malzemeler:
3 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı Türk kahvesi
4 yemek kaşığı pudra şekeri
125 g tereyağı
2 yumurta sarısı
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yumurta akı
1 su bardağı toz badem
1. Süt, vanilya, Türk kahvesi ve pudra şekerini geniş bir kasede karıştırın.
2. Tereyağı, yumurta sarıları, un ve kabartma tozunu ek edip pürüzsüz bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini streç sinemaya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
3. Yumurta aklarını bir kaseye alın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartın. Elinizle yuvarlayarak şekil verip evvel yumurta akına daha sonra toz bademe bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
10. Türk Kahveli Muhallebi
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı soğuk su
1. Süt, şeker ve Türk kahvesini derin bir tencereye, ocağın üzerine alın.
2. bazı birtakım spatula ile karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
3. Bir karıştırma kabında pirinç unu, nişasta ve soğuk suyu karıştırın.
4. Bu karışıma kaynayan sütten bir kepçe ekleyip çözünmesini sağlayın ve ocaktaki tencerenize ek edin.
5. Muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
6. çabucak sonrasında kaselere paylaştırın ve üzerini dilediğiniz biçimde süsleyin.
11. Kahve Soslu Islak Kek
Malzemeler:
4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
2 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı ince çekilmiş filtre kahve
1 tatlı kaşığı tereyağı
1. Yumurtaları ve şekeri bir kapta düzgünce köpürene kadar çırpın. Üzerine sıvıyağı, sütü ve kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
2. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek karışıma yavaş yavaş ek edin. Dikdörtgen bir fırın tepsisini ya da borcamı yağlayın ve karışımı içerisine dökün.
3. Keki evvelde ısıtılmış 180 derecelik bir fırında içini çekene kadar pişirin.
4. Sosu için; bir tencereye bütün materyalleri koyun ve kaynayana kadar daima karıştırarak pişirin. Karışım kaynadıktan daha sonra altını çabucak kapatıp soğumaya bırakın.
5. Pişirdiğiniz kekiniz ılındıktan daha sonra dilimleyerek sosu eşit biçimde üzerine gezdirin.
12. Kahveli Krep
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1. Bir kap içerisinde yumurta ve sütü köpürünceye kadar çırpın.
2. Çırptığınız yumurta ve sütün üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
3. Farklı bir kap içerisinde un, şeker, kabartma tozu ve Türk kahvesini karıştırın.
4. Katı gereçleri sıvı materyaller ile karıştırın ve kıvam alana kadar çırpın.
5. yavaşça yağladığınız tavanızı ısıtın ve kreplerinizi ince katmanlar halinde gerili önlü pişirin.
13. Kahveli Kurabiye
Malzemeler:
150 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 bardak pudra şekeri
1 bardak buğday nişastası
1 yumurta
2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un
2 kaşık kakao
1. Bir ölçü unla oda sıcaklığında margarini yoğurun.
2. Sıvıyağ ve şekerle biraz yoğurduktan daha sonra kakao, kahve, vanilya ve kabartma tozunu da ek edin.
3. Kulak göğsü kıvamı elde edince hamurlara halini verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
4. Kahve çekirdeğine benzemesi için üzerlerine kürdanla çizikler yapın ve fırında denetimli bir biçimde pişirin.
14. Kahveli Waffle Tarifi
Malzemeler:
2 bardak un
1/4 bardak şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
1 buçuk bardak süt
1/4 bardak sıvı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı filtre kahve
1. Un, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı büyük bir kapta karıştırın.
2. Orta uzunluk bir kase içerisinde süt, yağ, yumurta ve kahveyi çırpın.
3. Güzelce çırpılan sıvı materyalleri katı gereçler ile büyük bir kapta karıştırın. Waffle hamurunuzu kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
4. Hazırladığınız karışımı önce ısıttığınız waffle makinesine ya da düz bir tavaya 2-3 kaşık olarak dökün ve pişmesini bekleyin. Şayet tavada pişiriyorsanız waffle hamurunuzun her iki yüzünü de çevirerek pişirmeniz gerekmektedir. Bu süreci tüm hamur bitene kadar uygulayın.
5. Pişen waffle’larınızın üzerine dondurma, çikolata, meyve vb. ekleyerek servis edebilirsiniz.
15. Kahveli Biscotti
Malzemeler:
2 adet yumurta
2,5 çay bardağı toz şeker (200 gram)
5 yemek kaşığı tereyağı (110 gram)
1/3 su bardağı filtre kahve (65 ml)
4 su bardağı un (450 gram)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı fındık
1 su bardağı badem
1. Öncelikle yumurta, tereyağı ve kahvenin oda sıcaklığında bulunmasına itina gösterin.
2. Derin bir kaseye yumurta, şeker, tereyağı ve kahveyi koyup elinizle yoğurun. Gereçler birleşmeye başlayınca unu azar azar ek edip fazla bastırmadan yoğurun. Un ekleme sürecinin ortasında kabartma tozu ve vanilini de ekleyin. Hamur pürüzsüz olana kadar un eklemeye devam edin.
3. Hamur toparlanınca badem ve fındıkları ekleyip hamura karıştırın. Hamuru hafifçeçe unlanmış tezgaha alın, toparlayın ve üçe bölün.
4. Böldüğünüz kesimlere silindir hali verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Hamurları hafifçeçe bastırın, kenarlarını düzleyin ve 170 derecede evvelinde ısıtılmış fanlı fırında 30 dakika pişirin.
5. Pişen hamuru tepsinin içerisinde oda sıcaklığına gelene kadar yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
6. Soğuyan kurabiyeleri tırtıklı bir bıçakla bir santimetre kalınlığında dilimleyin. Dilimleri dik olarak ortalarında boşluk kalacak biçimde tekrar tepsiye dizin.
7. Biscottileri yine 170 derecelik fanlı fırında 30 dakika pişirin. Eşit kızarması için pişirmenin on beşinci dakikasında tepsiyi 180 derece karşıt çevirin.
8. Pişen biscottileri oda sıcaklığına geldikten daha sonra ağzı kapalı bir kavanozda saklayıp dilediğiniz vakit yiyebilirsiniz.
Sizin en çok sevdiğiniz kahveli tatlı ne? Yorumlarınızı bekliyorum.