Kripto paralara dayalı yatırım fonlarında son durum

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Investing.com – Kripto paralara dayalı fonlar, hareketsiz kalmaya devam ediyor. Geçen hafta en yüksek çıkışlar Bitcoin satışına yönelik fonlarda gerçekleşirken kripto varlık yatırım mamüllerinden toplamda 5 milyon dolarlık fon çıkışı görüldü.

Coinshares tarafınca paylaşılan bilgilere göre kripto varlık yatırım mamüllerine ilgi, Eylül ayından bu yana düşük kalmaya devam ediyor. Piyasadan net çıkış, 5 milyon dolar olarak kaydedilirken Short Bitcoin eserinden 7,1 milyon dolarlık haftalık çıkış, görünümün negatife dönmesine yol açtı. Bu eserden çıkışlar göz arkası edildiğinde geçen hafta prestijiyle kripto fon piyasasına ufak çaplı girişlerden kelam edilebilir.

Sonuç olarak short Bitcoin eserinden çıkışlar, BTC’nin düşmeyeceğine yönelik görüşe sahip kurumsal yatırımcıların bu fonlardan çıkışını temsil ediyor. tıpkı vakitte geçen hafta Bitcoin’e dayalı fonlara 4,6 milyon dolarlık bir giriş dikkat çekiyor. Sayı düşük olsa da Bitcoin’in son 6 haftadır girişler görmesi Bitcoin fiyatının mevcut düzeylerde taban oluşturduğuna dair bir izlenim sunuyor.


Ethereum fonlarından çıkışlar devam ediyor

Diğer yandan kurumsal yatırımcılar, Ethereum tabanlı yatırım eserleri yükünü bu haftada azaltmaya devam etti. Short Bitcoin eserinin akabinde 2,5 milyon dolarla en epeyce çıkışın görüldüğü Ethereum yatırım eserleri, bu biçimdece Ekim ayında 8,7 milyon dolar ve yılbaşından bu yana 371,2 milyon dolarlık çıkış gördü.

Bunun yanında XRP ve Solana eserleri, sırasıyala 800 bin dolar ve 400 bin dolarlık düşük ölçülü girişler kaydetti. XRP’ye dayalı yatırım mamüllerine farklı bir parantez açmak gerekirse Ripple’ın SEC ile davası başladığından bu yana en büyük giriş ölçülerinden biri görülmesi dikkate kıymet bir gelişme oldu.

Ülke bazında bakıldığında İsveç, fon çıkışlarında 4,5 milyon dolarla öndeyken bu ülkeyi 1,9 milyon dolar ile ABD ve 1,2 milyon dolarlık çıkışlarla Kanada izledi. Almanya ise 1,6 milyon dolarlık fon girişleriyle bu hafta kripto yatırım mamüllerine en çok ilgi gösterilen ülke oldu.

Yazar: Günay Caymaz

Okumaya devam et...
 
Üst