Konutta Sıkılanlar İçin Dünya Mutfağını Ayağınıza Getirdik! Dünya Mutfağının En Sevilen Tatlı Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Daima birebir tatlı tanımlarını yapmaktan sıkıldınız mi? bu biçimde bu yazı tam size bakılırsa. Meskende farklı tatlı tanımları denemek istiyorsanız, sizin için dünya mutfağının en sevilen tatlı tanımlarını derledik. ???? Bu tanımları daha evvel denemediyseniz, kesinlikle denemenizi öneririz. Seyahate hazırsanız, önlüklerinizi takın, haydi başlayalım!????


1. Birinci durak İtalya! Cannoli tanımı


Gereçler



  • 1 su bardağı un


  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri


  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü


  • 2 yemek kaşığı tatlı şarap


  • 1 tane yumurta


  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Peynir dolgusu için;


  • 1 su bardağı ricotta ya da lor peyniri


  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri


  • 4 yemek kaşığı lor peyniri


  • Yarım su bardağı Antep fıstığı
Yapılışı

1.
Unu eleyip, yoğurma kabına alın. Ortasını havuz formunda olacak biçimde açın.

2. Bütün gereçleri, bu açtığınız havuzda birleştirin ve yoğurun.

3. Hamur sert bir kıvama gelince, hamuru streçleyin ve buzdolabına alın. En az 1 saat dinlendirin.

4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp, ince bir biçimde açın.

5. Bir tavada yağı güzelce kızdırın. Yuvarlak hamur kesimlerini metal çubuğa sarın. Birleşme yerlerini de güzelce bastırın. Kızgın yağa alın.

6. Rengi altın sarısı olunca ocaktan alın. Havlu kağıt üzerinde ılımaya bırakın.

7. Başka bir kapta; peyniri ve pudra şekerini çırpıp krema tüpüne doldurun.

8. Hamur soğuyunca, metal çubukları çıkarıp, hazırladığınız peynir kreması ile içini doldurun. Dilerseniz, dövülmüş fıstığa uçlarını batırıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun


2. Bir İsveç klasiği! Kanelbullar tanımı


Gereçler

Hamuru için;



  • 75 gram tereyağı


  • 300 ml süt


  • 4 su bardağı un


  • 1/4 su bardağı şeker


  • 1 paket kuru maya


  • 1 çay kaşığı kakule
İçi harcı için;


  • 2 çay kaşığı tarçın


  • 60 gram tereyağı


  • 1 çay bardağı şeker
Yapılışı

1.
Tereyağını eritin. Üzerine sütü ek edin. Sütün ılık bulunmasına itina gösterin. Büsbütün kaynamasın.

2. Hamuru için, bütün materyalleri karıştırın ve güzelce yoğurun.

3. Serin bir yerde hava almadan 1 saat kadar mayalanması için bekletin.

4. İç harcı için, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, tarçın ve şekeri karıştırın.

5. Hamur kabardığında, masaya alın ve yoğurun. Hamuru iki modüle bölerek dikdörtgen biçiminde açın.

6. Tarçın karışımını üzerine sürün ve rulo yapın. 2 santim olacak biçimde kesin.

7. Çöreklere biçimini verin ve yağlı kağıt üzerine yerleştirin. 30 dakika kadar daha üzerini kapatarak tepside mayalanması için bekletin.

8. Yumurta sarısını su ile karıştırıp, hazırladığınız çöreklerin üzerine sürün.

9. Fırının orta kısmında, 225 derecede, 8 dakika kadar pişirin.

10. Fırından çıkarınca, tel tepside üstünü örterek bir süre daha bekletin. Servise hazır!


3. Sizi artık de Fransa’ya gdolayıyoruz! Creme brule tanımı


Materyaller



  • 1 çay bardağı süt


  • 2 su bardağı krema


  • 5 tane yumurta sarısı


  • 2 ml. vanilya özütü


  • 60 gram toz şeker
Üzerisi için;

  • 40 gram toz şeker
Yapılışı

1.
Krema ve sütü karıştırın. Kaynaması için ocağa alın.

2. Bu sırada, yumurta sarısını, vanilya özütünü ve şekeri güzelce çırpın. Kaynayan karışımı, şeker ve yumurtaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Karışımı süzün.

3. Karışımı 10 dakika kadar dinlendirin. Bu noktada köpüğün büsbütün çökmesi hayli kıymetli. Köpük çökmezse bu süreyi uzatabilirsiniz. Köpük kalırsa, kaşık yardımı ile alabilirsiniz.

4. Karışımı derin olmayan, fırın kaplarına eşit bir biçimde paylaştırın.

5. Pak bir bez serilmiş derin bir tepsiye, fırın kaplarını yerleştirin.

6. Kapların yarısına gelecek kadar sıcak su koyun, 125 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirin.

7. Pişen tatlıyı evvel oda sıcaklığında soğutun. çabucak sonrasında en az 3 saat buzdolabında dinlendirmeye bırakın.

8. Dinlenen, soğuyan tatlının üzerine şeker serpin ve pürmüzle yakın.

9. Karamel katmanı sertleşinceye kadar 6 dakika kadar daha bekletin. Afiyet olsun.


4. Bu Hint tatlısına bayılacaksınız! Gulab jamun tanımı


Gereçler



  • 1 su bardağı süt tozu ( Hamur işi için olan)


  • 1 çay bardağı un


  • 2 yemek kaşığı irmik


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
Yoğurmak için:

  • 3 yemek kaşığı süt
Şerbet için:


  • 200 ml su


  • 400 ml toz şeker


  • Yarım limonun suyu
Yapılışı

1.
Şerbeti için; evvela su ve toz şekeri kaynatın.

2. Şerbet kaynayınca, limon suyunu ek edin. Koyu kıvam alınca, soğumaya bırakın.

3. Hamuru hazırlamak için; bir kaba, süt tozunu ekleyin.

4. Üzerine, karbonatı, irmiği, tereyağını ekleyin.

5. Yavaşça sütü ek edin ve karıştırın. Oda sıcaklığında 15-20 dakika kadar bekletin.

6. çabucak sonrasında, unu ekleyip hamuru hazırlayın. Hamurdan ceviz kadar modüller koparın. Elinizi ıslatın ve yuvarlak form verin.

7. Derin bir tavada sıvı yağı kızdırın. Yağ kızınca, hamurları içerisine atarak kızartın. Kevgir sayesinde, hamurların her tarafının kızarmasını sağlayın.

8. Kızaran hamurları, soğuk şerbetin içerisine alın ve şerbeti güzelce çekmesi için bekletin.

9. Tatlıyı ortadan ikiye keserek, içerisine dondurma, kaymak ya da mascarpone peyniri ile servis edebilirsiniz.


5. Çay saatleriniz için şahane bir tatlı, Avustralya’dan pavlova tanımı


Gereçler



  • 1,5 su bardağı şeker


  • 6 yumurta akı


  • 2 çay kaşığı mısır nişastası


  • Yarım yemek kaşığı vanilya özü


  • Yarım yemek kaşığı taze limon suyu


  • 1,5 su bardağı krem şanti


  • 15 adet yaprak nane


  • 1 su bardağı çilek


  • 1 su bardağı ahududu


  • 1 su bardağı yaban mersini
Yapılışı

1.
6 adet yumurta akını çırpın. Azar azar şekeri ekleyin. Pürüzsüz olana kadar çırpın.

2. Akabinde; vanilya özütünü, limonu ekleyin. çabucak sonrasında, mısır nişastasını da ekleyerek yeterlice karıştırın.

3. Hazırladığınız hamuru, parşömen kağıdına 7-8 santim genişliğinde yayın. Orta kısmına kremayı koymak için, girinti oluşturun.

4. Evvelce ısıtılmış 150 derece fırında, 1 saat 15 dakika kadar pişirin. Piştikten daha sonra, fırını kapatıp, bir 30 dakika kadar daha kendi sıcağında bekletin.

5. Üzerini süslemek için, soğuk çırpılmış kremayı şekerle karıştırın. Pavlova kekinin üzerine kremayı dökün ve meyvelerle süsleyin. Çay saatlerinizin kurtarıcısı pavlova hazır.


6. Moldova ve Romen klasiklerinden! Papanaşi tatlısı


Gereçler



  • 2 adet yumurta


  • 1 yemek kaşığı bal


  • 150 gram un


  • 250 gram peynir


  • 1 tatlı kaşığı irmik


  • 1 paket vanilya


  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı

1.
Şekeri, kabartma tozunu ve peyniri bir kabın içerisinde karıştırın.

2. Vanilya, un, irmik ve yumurtayı ekleyerek, mikserle karıştırın.

3. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince, streç sinemaya sarıp, 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.

4. Hamurdan küçük kesimler koparıp, yuvarlak form verin.

5. Hamurları hazırladıktan daha sonra, tavaya yağ döküp, kızartın.

6. Tatlıyı, ekşi krema, vişne sosu ve yaban mersini ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


7. Klasik Hollanda ve Belçika tatlısı Oliebollen tanımı


Materyaller



  • 2,5 su bardağı un


  • 1 paket instant maya


  • 1 su bardağı süt


  • 2 tane yumurta


  • Yarım su bardağı şeker


  • 1 su bardağı kuru üzüm


  • Yarım elma


  • Kızartmak için sıvı yağ,


  • Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı

1.
Süt, şeker ve mayayı çırpın. Yumurtaları ekleyin.

2. Unu yavaş yavaş ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edin.

3. Kuru üzümü ve elmaları ekleyip karıştırın.

4. Hamuru 1-2 saat kadar mayalanmaya bırakın.

5. Hamur kabardıktan daha sonra tekrar karıştırıp, bir sos tenceresinde sıvı yağ kızdırın.

6. Hamurdan bir modül alarak yağın içine atıp, çevirerek pişirin.

7. Süzgeç sayesinde yağdan alın. Tatlı hazır. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.


8. Son durağımız İngiltere’den ! Trifle tanımı


Materyaller



  • 1 su bardağı çilek reçeli


  • 1 paket kedidili bisküvi


  • 1/4 su bardağı çilek suyu


  • 1 paket vanilyalı puding


  • 1 paket çilekli jöle


  • 2 su bardağı krema


  • Yarım su bardağı pudra şekeri
Süslemek için:

  • Çilek
Yapılışı

1.
Çilekli joleyi pakette açıklandıği üzere hazırlayarak, kıvam almasını bekleyin.

2. Kedidili bisküvileri ikiye ayırın.

3. Bisküvilerin düz kısımlarına, reçel sürerek birbirine yapıştırın.

4. Servis edeceğiniz, cam kasenin taban kısmına ve etrafına bisküvileri yerleştirip, üzerine çilek suyu ekleyin.

5. Jöle kıvam aldıktan daha sonra mikserle çırparak, köpük haline gelmesini sağlayın.

6. Jöleyi sandviçlerin üzerine dökün.

7. Pudingi paketteki talimatlara nazaran hazırlayın, soğutun.

8. Soğumuş pudingi köpüğün üzerine ek edin.

9. Pudra şekeri ve kremayı kıvam alana kadar mikser yardımı ile çırpın.

10. Kremayı da puding üzerine dökün.

11. Çilek ile süsleyip servis edebilirsiniz.


Bu Tarifler de İlginizi Çekebilir:
 
Üst