Her biri yarım saatten az müddette hazırlanabilecek, ekonomik ve pratik yemek tanımları arayanlara özel hepsi ayrıntılı tanımları sizlerle paylaşıyoruz. Akşama süratli bir biçimde yemek hazırlamak istiyorsanız, bu tanımlara göz atın
Bir tabağı sizi tıka basa doyuracak: Yoğurtlu Nohut Salatası Tarifi
Malzemeler:
1. Taze soğanı, dereotunu ve maydanozu yıkayıp ince ince kıyın.
2. Genişçe bir kapta yoğurdu; zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ile çırpın.
3. Kabın içerisine haşlanmış nohudu ve maydanozu ek edip uygunca karıştırın.
4. Servis tabağına alıp taze soğan ve dereotu ile süsleyerek servis edin.
Tek başına bir öğün: Meyhane Pilavı Tarifi
Malzemeler
1. Soğanları yemeklik doğrayın ve yağda kavurun.
2. Akabinde halka halka doğradığınız sivri biberi ve kırmızı biberi de ekleyip kavurun.
3. Salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyip ve birkaç dakika daha kavurun.
4. Küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip ezmeden karıştırın.
5. Akabinde, yıkanmış bulguru da ekleyip karıştırın.
6. 3 su bardağı sıcak su ekleyin, karıştırarak tencerenin kapağını kapatın.
7. Bulgurlar göz göz olana kadar evvel yüksek ateşte, daha sonrasında ise orta ateşte pişirin.
8. Suyunu çektikten daha sonra ocağı kapatıp 10 dakika bekleyin.
Hem bulaşıksız hem pratik: Tek Tencerede Mac and Cheese Tarifi
Malzemeler:
1. Derin bir tencerede sütü kaynatın.
2. Ardından makarnaları ekleyin.
3. Makarnalar sütü çekip yumuşayana kadar pişirin.
4. Makarnaların üzerine peynirleri ve tereyağını ekleyin.
5. Tuzunu ve karabiberini ekleyip güzelce karıştırın.
Kalorisiz fazlaca doyurucu: Mantar Kavurması Tarifi
Malzemeler
1. Mantarları yıkayın ve temizleyin.
2. Çok ince olmayacak biçimde dilimleyin.
3. Tavaya sıvı yağı alın.
4. Mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
5. Soğanları piyazlık, biberleri yemeklik doğrayın.
6. Soğan ve biberi mantarlara ekleyin.
7. Yumuşayana kadar ortada karıştırılarak kavurun.
8. Tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
Tavuk kanadından daha hoş: Karnabahar Kanatları Tarifi
Malzemeler
1. Karnabaharın kalın saplarını ayırıp baş parmak büyüklüğünde modüllere ayırın.
2. Un ve tüm baharatları düzgünce harmanlayın ve maden suyu ekleyerek topak kalmayacak biçimde karıştırın.
3. Karışım boza kıvamında olmalı.
4. Karnabaharları karışıma bulayın ve tek tek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
5. Üzerlerine ekmek kırıntısı serperek 180-200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.
6. Servis ederken kıyılmış soğan ve maydanoz kullanın.
Bir tabağı sizi tıka basa doyuracak: Yoğurtlu Nohut Salatası Tarifi
Malzemeler:
1 kase haşlanmış nohut
1 kase yoğurt
1 kol taze soğan
2 kısım dereotu
2 kısım maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
1. Taze soğanı, dereotunu ve maydanozu yıkayıp ince ince kıyın.
2. Genişçe bir kapta yoğurdu; zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ile çırpın.
3. Kabın içerisine haşlanmış nohudu ve maydanozu ek edip uygunca karıştırın.
4. Servis tabağına alıp taze soğan ve dereotu ile süsleyerek servis edin.
Tek başına bir öğün: Meyhane Pilavı Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
1. Soğanları yemeklik doğrayın ve yağda kavurun.
2. Akabinde halka halka doğradığınız sivri biberi ve kırmızı biberi de ekleyip kavurun.
3. Salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyip ve birkaç dakika daha kavurun.
4. Küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip ezmeden karıştırın.
5. Akabinde, yıkanmış bulguru da ekleyip karıştırın.
6. 3 su bardağı sıcak su ekleyin, karıştırarak tencerenin kapağını kapatın.
7. Bulgurlar göz göz olana kadar evvel yüksek ateşte, daha sonrasında ise orta ateşte pişirin.
8. Suyunu çektikten daha sonra ocağı kapatıp 10 dakika bekleyin.
Hem bulaşıksız hem pratik: Tek Tencerede Mac and Cheese Tarifi
Malzemeler:
1 litreden 1 bardak az süt
Yarım paket makarna
100 gr. cheddar peyniri
100 gr. kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1. Derin bir tencerede sütü kaynatın.
2. Ardından makarnaları ekleyin.
3. Makarnalar sütü çekip yumuşayana kadar pişirin.
4. Makarnaların üzerine peynirleri ve tereyağını ekleyin.
5. Tuzunu ve karabiberini ekleyip güzelce karıştırın.
Kalorisiz fazlaca doyurucu: Mantar Kavurması Tarifi
Malzemeler
1 kilo mantar
2 küçük kuru soğan
2 orta uzunluk yeşil biber
Tuz
Karabiber
Kimyon
Köri
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1. Mantarları yıkayın ve temizleyin.
2. Çok ince olmayacak biçimde dilimleyin.
3. Tavaya sıvı yağı alın.
4. Mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
5. Soğanları piyazlık, biberleri yemeklik doğrayın.
6. Soğan ve biberi mantarlara ekleyin.
7. Yumuşayana kadar ortada karıştırılarak kavurun.
8. Tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
Tavuk kanadından daha hoş: Karnabahar Kanatları Tarifi
Malzemeler
1 adet orta uzunluk karnabahar
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bir şişe maden suyu
2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
- Maydanoz ve soğan
1. Karnabaharın kalın saplarını ayırıp baş parmak büyüklüğünde modüllere ayırın.
2. Un ve tüm baharatları düzgünce harmanlayın ve maden suyu ekleyerek topak kalmayacak biçimde karıştırın.
3. Karışım boza kıvamında olmalı.
4. Karnabaharları karışıma bulayın ve tek tek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
5. Üzerlerine ekmek kırıntısı serperek 180-200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.
6. Servis ederken kıyılmış soğan ve maydanoz kullanın.