Kolay Suşi Topları Nasıl Yapılır? Yalnızca Birkaç Gereçle Meskende Çok Lezzetli Suşiler Yapın

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Uzakdoğu mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri olan suşiyi bugün konutta yapıyoruz! Çiğ balık sevmeyenler, suşiye kanı ısınmayanların bile bayılacağı bu tanım için materyaller her konutta var!


Kolay suşi topları için gerekli olan materyaller:


  • 1 su bardağı pirinç


  • 2,5 su bardağı su


  • 1 tutam tuz


  • Yarım tavuk göğsü yahut konserve ton balığı
Üzeri için:


  • Mayonez


  • Çörek otu


  • Susam
Suşi topları nasıl yapılır?


1.
Öncelikle 1 su bardağı pirinci tuz ek ettikten daha sonra, suyla birlikte düzgünce haşlayıp lapa haline getirin.

2. İçine tavuk göğsü koymak istiyorsanız tavuk göğsünü de güzelce haşlayıp minik minik doğrayın.

3. Ilıkken, bir tatlı kaşığı sayesinde elinizle top top yapıp, birebir içli köfte üzere içini oyup, tavuk göğsünü koyun.

4. Eğer tavuk göğsü yerine ton balığı koymak isterseni bir konserve ton balığı açıp minik modüller halinde tıpkı biçimde pirinç lapasının içine koyun.

5. Topları güzelce yuvarladıktan daha sonra, tabağa dizin.

6. Tabağa dizdikten daha sonra; üzerlerine istediğiniz ölçüde mayonez, susam, çörek otu dökün.


Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst