Kışın bilhassa bakliyat yemekleriyle birlikte yenilen turşu, içerisindeki sodyum niçiniyle ölçülü tüketilmesi gereken bir lezzet. Probiyotik kaynağı konut turşusunun ise yararı saymakla bitmiyor. Mesken turşusunun faydaları nelerdir? Turşu suyunun faydaları nelerdir? İşte ayrıntılar…
Turşu, doğal bir ağrı kesici besindir. Bedenin su kaybını gideren turşu, atletlerde oluşan kas ve kemik ağrılarını dindirir.
Ev turşusu, kabızlığın ilacıdır. İçerdiği probiyotikler yardımıyla metabolizmayı hızlandırır ve bağırsakları çalıştırır.
Kış mevsiminde tüketilen turşu bağışıklık sistemini korur. Turşu bağışıklık sistemini kuvvetlendiren birfazlaca vitamin, mineral ve antioksidanları içeriyor bu biçimdelikle kış günlerinde tükettiğiniz turşular yardımıyla soğuk algınlığına karşı kalkan oluşturabilirsiniz.
Turşu tüketen şahıslar, bedenine antioksidan unsurlar aldığı için kansere yakalanma ihtimali de fazlaca düşüktür.
Turşu yüksek ölçüde lif içerdiğinden bilhassa yemekle birlikte yenildiğinde öğünün mideyi terk etme mühleti yavaşlıyor, insülin salınımı dengeleniyor ve daha denetimli bir kan şekeri elde ediliyor.
Tansiyon düşüklüğü yaşayan şahıslar için tansiyonlarının dengelenmesinde değerli bir misyonu vardır. Lakin yüksek tansiyonu olan şahıslar tarafınca dikkatli tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Turşu; grip, soğuk algınlığı, nezle üzere gribal enfeksiyonlara yeterli gelmektedir. Ayrıyeten sistemli bir biçimde kilo vermeyi sağlar ve kilo denetimine yardımcı olur.
Turşunun ziyanları nelerdir?
Mideyi dengeleyen, sindirime yardımcı olan turşuyu bilhassa ağır yemeklerin, bakliyatların yanında tercih edebilirsiniz. Turşu sindirimi kolaylaştırır ve dinçlik verir. Alışılmış ne kadar tükettiğiniz burada kilit nokta. Tuzlu olan turşuyu fazla tüketmeden az ölçüde tüketebilirsiniz.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
Turşu, doğal bir ağrı kesici besindir. Bedenin su kaybını gideren turşu, atletlerde oluşan kas ve kemik ağrılarını dindirir.
Ev turşusu, kabızlığın ilacıdır. İçerdiği probiyotikler yardımıyla metabolizmayı hızlandırır ve bağırsakları çalıştırır.
Kış mevsiminde tüketilen turşu bağışıklık sistemini korur. Turşu bağışıklık sistemini kuvvetlendiren birfazlaca vitamin, mineral ve antioksidanları içeriyor bu biçimdelikle kış günlerinde tükettiğiniz turşular yardımıyla soğuk algınlığına karşı kalkan oluşturabilirsiniz.
Turşu tüketen şahıslar, bedenine antioksidan unsurlar aldığı için kansere yakalanma ihtimali de fazlaca düşüktür.
Turşu yüksek ölçüde lif içerdiğinden bilhassa yemekle birlikte yenildiğinde öğünün mideyi terk etme mühleti yavaşlıyor, insülin salınımı dengeleniyor ve daha denetimli bir kan şekeri elde ediliyor.
Tansiyon düşüklüğü yaşayan şahıslar için tansiyonlarının dengelenmesinde değerli bir misyonu vardır. Lakin yüksek tansiyonu olan şahıslar tarafınca dikkatli tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Turşu; grip, soğuk algınlığı, nezle üzere gribal enfeksiyonlara yeterli gelmektedir. Ayrıyeten sistemli bir biçimde kilo vermeyi sağlar ve kilo denetimine yardımcı olur.
Turşunun ziyanları nelerdir?
Gereğinden çok turşu tüketimi aşikâr bir süre daha sonra böbreklerde taş oluşumuna niye olabilmektedir.
Yüksek tansiyon sorunu olan şahısların turşu tüketmesi önerilmez. Zira turşunun ortasında yer alan tuz ölçüsünden dolayı bu şahısların tansiyonu yükselebilmektedir.
Fazla turşu tüketilmesi durumunda ülser, gastrit üzere mide rahatsızlığı sorunu yaşayan şahısların rahatsızlıklarını tetikleyebilmektedir.
Mide bulantısına âlâ gelir.
Turşu suyunu hem içerek birebir vakitte cildinize sürerek tahriş olan dokuları yenileyebilirsiniz.
Turşu suyu güç verir.
Ağrı kesici tesiri gösterir.
Turşu için tercih edilecek tuzun cinsi kaya tuzu olmalıdır.
Turşuyu kurduktan daha sonra ortalama 25 gün bekletmelisiniz.
Turşuyu saklayacağınız kabın inançlı kapaklı olması gereklidir.
Turşu yaparken kavanozun içerisine nohut atmayı ihmal etmeyin.
Turşu kavanozuna pancar eklemeyi unutmayın bu biçimdelikle daha renkli bir görünüm elde edebilirsiniz.
Mideyi dengeleyen, sindirime yardımcı olan turşuyu bilhassa ağır yemeklerin, bakliyatların yanında tercih edebilirsiniz. Turşu sindirimi kolaylaştırır ve dinçlik verir. Alışılmış ne kadar tükettiğiniz burada kilit nokta. Tuzlu olan turşuyu fazla tüketmeden az ölçüde tüketebilirsiniz.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir: