Kış Mevsiminin En Sevileni ve Şifa Deposu Narı Kullanarak Yapabileceğiniz Birbirinden Lezzetli Tarifler

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bereketin ve bolluğun sembolü olan nar, sofraları renklendiriyor. Sayısız yararı bulunan narla birbirinden lezzetli tatlılar hazırlayabilirsiniz. Nar hem görsel açıdan birebir vakitte lezzet açısından tatlıların ve tuzluların en sevilen meyvelerindendir. Nar kullanarak hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tam 15 tanımı sizin için yazdık, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.


1. Narlı panna cotta tarifi


Malzemeler



  • 1,5 su bardağı krema


  • Yarım su bardağı süt


  • 4 yemek kaşığı şeker


  • Yarım adet çubuk vanilya


  • 2 yaprak jelatin


  • 1 adet nar


  • 1 yemek kaşığı şeker
Narlı panna cotta nasıl yapılır?

1. Jelatin yapraklarını soğuk suda bekletin. Vanilyayı ortadan ikiye bölün ve bıçağın karşıtıyla tüm taneleri sıyırın.

2. Krema, süt ve şekeri bir sos tenceresine alın. Vanilya tanelerini süt ve kremayla karıştırın. Ocakta yavaşça kaynatın.

3. Jelatinin suyunu yalnızca 1 tatlı kaşığı kalacak biçimde süzün. 1 tatlı kaşığı suyla yavaşça ısıtın ve jelatini eritin. Erimiş jelatini ocakta bir taşım kaynayan krema ve sütlü karışıma yedirin.

4. Kalıplara doldurun ve oda sıcaklığında soğuttuktan daha sonra buzdolabında 7-8 saat dinlendirin.

5. Narı ortadan ikiye kesin ve ayıklayın. Fazla suyunu süzün ve şekerle hafifçeçe çektirerek pişirin.

6. Dinlenen panna cotta kaplarını sıcak suya batırıp kolaylıkla çıkması için servis yapacağınız tabağa karşıt çevirin. Hazırladığınız nar sosla süsleyerek servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!


2. Narlı cheescake tarifi


Malzemeler

Tabanı için;



  • 2 paket burçak bisküvi


  • 7 yemek kaşığı tereyağı
İlk kat için;


  • 1 litre süt


  • Tepeleme 3 yemek kaşığı nişasta


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 3.5 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 paket krem şanti
Üst kısmı için;


  • 3 su bardağı su


  • 2 yemek kaşığı nişasta


  • 1 çay bardağı şeker


  • 1 tatlı kaşığı besin boyası ya da vişne suyu kullanabilirsiniz


  • 1 büyük kase nar
Narlı cheescake nasıl yapılı?

1. Tabanı için bisküviler rondodan geçirin, un haline getirin, tereyağını eritin un haline gelen bisküvilere dökün ve uygunca karıştırın.

2. Kelepçeli kek kalıbının alt kısmına bir bardak sayesinde basın. sonrasındasında bir tencereye süt ,nişasta, şeker konur ve kaynayana kadar karıştırın. Piştikten daha sonra şeker ve tereyağı ek edin.

3. Eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın ılıdıktan daha sonra toz krem şanti ekleyin mikser sayesinde çırpın ve taban kısmının üzerine dökün ve düzeltin. hemen sonrasında en üst kısmı için tencereye su ,nişasta ,şeker, besin boyası koyun kaynayana kadar karıştırın.

4. Piştikten ve birinci sıcağı gittikten daha sonra kalıba dökün ve en üst kısmına narlar dökün. ondan sonrasında 2 saat dolapta dinlendirin.


3. Nar reçeli tarifi


Malzemeler



  • 2 dolu su bardağı ayıklanmış nar


  • 1.5 su bardağı şeker


  • 1.5 su bardağı su


  • 1 tutam limon tuzu
Nar reçeli nasıl yapılır?

1. Narı ayıklayın, şeker ve su tencereye alın, karıştırın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.

2. Kaynamaya başlayınca düzgünce karıştırın ve altını yavaşça kısıp orta ara denetim ederek 20 dakika pişirin. Kıvamına bakın.

3. 1 fiske limon tuzu ekleyip karıştırın. 1 dolu tatlı kaşığı limon suyu da ekleyebilirsiniz. O biçimde 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın.

4. Suyunu fazla çekmesini beklemeyin durdukça reçellerin suyu yoğunlaşıyor. Büsbütün soğuduktan daha sonra bir kavanoza aktarın. Yaza saklayacaksanız sıcakken kavanoza koyup vakumlama yapabilirsiniz


4. Narlı rulo pasta tarifi


Malzemeler

Rulo pastası için:



  • 3 adet yumurta


  • 1 su bardağı şeker


  • 1 paket vanilya


  • Yarım paket kabartma tozu


  • 1 su bardağı un
Narlı peltesi için:


  • 1 su bardağı nar suyu


  • Yarım su bardağı su


  • Yarım su bardağı şeker


  • 1 yemek kaşığı nişasta
Pastanın kreması için:


  • 2 su bardağı süt


  • 1.5 yemek kaşığı nişasta


  • 1 paket vanilya
Narlı rulo pasta nasıl yapılır?

1. 3 yumurta ve şeker mikserde köpürünceye kadar çırpın. Sırayla unu vanilyası kabartma tozu ek edin.

2. Kare fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdını serip harcı tepsi halinde incecik yayıp fırına verin. Piştikten daha sonra ılıyınca yağlı kağıt ile birlikte rulo biçiminde sarıp biraz dinlendirin.

3. Krema ve pelteyi hazırlayın. .Pişen krema ve pelte ılıyınca ruloyu artık açıp kremayı üzerine döküp isterseniz içine nar taneleri de koyabilirsiniz. Pastaya rulo halinde sarıp üzerine de peltesini döküp narlarla süsleyip. Servis yapın. Afiyet olsun.


5. Narlı tartolet tarifi


MalzemelerHamur için:



  • 1 su bardağı un


  • 2 çorba kaşığı toz badem


  • 8.5 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 çorba kaşığı toz şeker


  • 1-2 çorba kaşığı soğuk su


  • 1 tutam tuz
Krema için:


  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri


  • 4 çorba kaşığı süzme yoğurt


  • 3 çorba kaşığı krema
Üzeri için:

  • 1 adet nar
Narlı tartolet nasıl yapılır?

1. Tartolet hamuru için un ve toz bademi bir kaba alın. Toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ufak ufak doğrayıp ekleyin. Karıştırdığınızda ekmek kırıntısı üzere bir karışım elde edin. Suyu yavaş yavaş ekleyip hamurun özleşmesini sağlayın. Hamuru düz bir yerde merdaneyle açın.

2. Küçük tartolet kalıplarını yağlayın. Hamuru kalıplar büyüklüğünde kesip kalıplara yerleştirin. Hamurların kabarmaması için çatalla birkaç yerinden delin. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin.

3. Krema için pudra şekeri, süzme yoğurt ve kremayı bir kapta güzelce karıştırın. Kremayı tartoletlerin içine paylaştırın. Tartoletlerin üzerini, nar ile süsleyin.


6. Narlı turta tarifi


Malzemeler

Hamuru için:



  • 1 adet yumurta


  • 9 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu


  • 1 çay bardağı toz şeker


  • 2.5 su bardağı un


  • 1 paket kabartma tozu
Narlı iç harcı için:


  • 3 adet büyük uzunluk nar


  • 1 yemek kaşığı nişasta


  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Servisi için:

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Narlı turta nasıl yapılır?

1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve yumurtayı karıştırma kabına alın. Toz şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu katıp karıştırın.

2. Son olarak elenmiş un ve kabartma tozu katıp tüm malzemeyi toparlanana kadar yoğurun.

3. Kıvam alıp özleşen hamuru başka bir kaba alıp üzerini streç sinemayla kapladıktan daha sonra kıvam alması için buzdolabında 25-30 dakika kadar bekletin.

4. Turtanın iç harcı için; bol suda yıkadığınız narları ortadan ikiye kesin. Bir kaşığın karşıtıyla vurup tanelerini çıkartın. Beyaz kısımlarını elinizle dikkatli bir biçimde temizleyin.

5. Ayıklanmış nar tanelerinin yarısının suyunu sıkın. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için taze sıkılmış nar suyunu tel süzgeçten geçirin. Elde ettiğiniz nar suyunu küçük bir sos tenceresine alın. Toz şeker ve nişasta ilavesiyle daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

6. Pişirme sürecinin sonuna gerçek bir kenara ayırdığınız ayıklanmış nar tanelerini ekleyip ocaktan alın.

7. Isıya güçlü, ortalama 24-26 cm’lik tart kalıbını tereyağıyla yağladıktan daha sonra buzdolabında dinlenen hamurun yarısından bir ölçü daha azıyla kaplayın.

8. Hamurun, kalıbın kenar kısımlarından üste yanlışsız çıkmasını ve kalıbın tırtıklı biçimini almasını sağlayın. Hamur tabanında yırtıklar oluşmamasına dikkat edin. Hazırladığınız narlı iç harcı, turtanın orta kısmını kaplayacak biçimde yayın. Kalan hamuru mutfak tezgahı üzerinde açıp şeritler halinde kesin. Narlı iç harcın üzerine kafes görünümünü alacak biçimde yerleştirin.

9. Hazırladığınız narlı turtayı, önce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak turtayı, oda ısısında kısa bir süre beklettikten daha sonra pudra şekeri ilavesiyle dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.


7. Narlı krem brüle tarifi


Malzemeler



  • 1 adet nar


  • 4 yumurta sarısı


  • 1 çay kaşığı şekerli vanilin


  • Yarım su bardağı toz şeker


  • 150 gram krema


  • 1 çay bardağı süt
Narlı krem brüle nasıl yapılır?

1. Narı açıp, tanelerini ayıklayın. Yumurta sarılarını şekerli vanilin ve şeker ile çırpın. Krema ve sütü de ekleyip karıştırın. 4 adet fırına güçlü, hacmindeki kalıplara nar tanelerini paylaştırın.

2. Üzerlerini yumurtalı karışım ile doldurun. Kalıpları fırına koyun ve 100° C ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.

3. Soğumaya bırakın ve daha sonra 4 saat buzdolabında bekletin. Soğumuş kremaların üzerine kalan şekeri eşit biçimde yayın. Kalıpları ortasında soğuk su olan bir tepsiye yerleştirin evvelinde ısıtılmış ızgarada şekerler kahverengi oluncaya kadar tutun. Sıcak servis yapın.


8. Narlı puding tarifi


Malzemeler



  • 3 su bardağı süt


  • 2 tepeleme yemek kaşığı un


  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker


  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 paket vanilya
Narlı pelte için;


  • 2 su bardağı nar suyu


  • 1 paket vanilyalı puding
Narlı puding nasıl yapılır?

1. Tencereye puding ve nar suyunu koyun çırpıcı ile karıştırarak pişirin, koyu kıvam alınca ocaktan alın slikon kalıplara dökün.

2. Soğuması için bekleyin unu, toz şekeri, nişastayı ve sütü çırpıcı ile karıştırın ve pişirin koyu kıvam almaya yakın tereyağı ve vanilyayı ekleyin.

3. Kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın. Soğuyan narlı peltenin üzerine döküp yayın. Soğuyunca buzdolabında 4-6 saat bekletelim


9. Narlı ıslak kek tarifi


Malzemeler

Keki için;



  • 5 adet yumurta


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 1 su bardağı süt


  • Yarım su bardağı sıvı yağ


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 paket vanilya


  • 3 yemek kaşığı kakao


  • 2,5 su bardağı un


  • 3 yemek kaşığı nar tanesi
Üzerine dökmek için;

  • 1 su bardağı nar suyu
Sosu için;


  • 2 su bardağı süt


  • 2 yemek kaşığı şeker


  • 2 yemek kaşığı kakao


  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için;

  • Nar taneleri
Narlı ıslak kek nasıl yapılır?

1. Fırını 150 derecede ısıtmaya başlayın. Dikdörtgen borcamı yağlayıp, unlayın. Yumurtaları mikserde köpürene kadar çırpın.

2. Şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar yeniden çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip, düşük süratte çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve çırpın.

3. Kek harcını borcama dökün ve üzerine nar tanelerini serpiştirin.

4. 150 derece ısınmış fırında, 30-35 dk pişirin. Pişince fırını kapatın.

5. Fırından alır almaz, 1 su bardağı nar suyunu üzerinde gezdirin. Ilık fırının içine tekrar koyun.

6. Kek içini çekerken sosu hazırlayın. Tüm sos gerecini, ocakta kaynayana kadar pişirin. Keki karelere dilimleyin ve sıcak sosu üzerine dökün.

7. En az 1-2 saat dinlendirip, üzerini nar taneleriyle süsleyerek servis edin. İsteğe göre ılık da servis edebilirsiniz.


10. Narlı lokum tarifi


Malzemeler



  • 2 adet nar (suyu sıkılıp 2 su bardağı nar suyu elde edilecek)


  • 5 yemek kaşığı nişasta


  • 1 çay bardağı toz şeker


  • 1 tatlı kaşığı margarin


  • 1 paket vanilya
Üzerine;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
Narlı lokum nasıl yapılır?

1. Narlar tanelerine ayırın. Blender ile güzelce ezilerek suyu çıkarın.

2. Çekirdekleri bir süzgeç sayesinde süzün.

3. Nar suyunu tencereye alıp üzerine nişasta ve toz şeker ilave edin.

3. Ocağa alıp kaynatıp yoğunlaşana kadar pişirin.

4. Kaynadıktan daha sonra ocaktan alıp 1 tatlı kaşığı margarin ekleyip karıştırın. 1 paket vanilyayı da ekleyip tekrar karıştırın.

5. Küçük bir borcam su ile ıslatın, fazla suyu süzdürün. Islak borcama sıcak tatlıyı boşaltın. Üzerini düzeltin ve biraz ılıtıp üzeri streç sinema ile kapatın.

6. 2-3 saat yahut 1 gece buz dolabında dinlendirip uygunca soğuyan tatlıyı zıt çevrilerek borcamdan çıkartın.

7. Küçük küçük kareler olacak biçimde dilimleyin ve dilimleri hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.


11. Narlı chia pudingi tarifi


Malzemeler



  • 2 yemek kaşığı chia tohumu


  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt


  • 1 yemek kaşığı bal


  • 1 su bardağı süt
Servisi için:

  • 3 yemek kaşığı nar tanesi
Narlı chia pudingi nasıl yapılır?

1. Bir kasede yoğurt ve balı karıştırın. Sütü ekleyerek pürüzsüz bir kıvama getirin.

2. Sütlü karışımı pudingi servis edeceğiniz kavanoz yahut cam kaseye alın, içine chia tohumu ekleyip karıştırın. Servis kabını üzerini kapak yahut streç sinemayla kapatarak buzdolabına koyun.

3. Chia tohumlarının topaklanmaması için bir saat daha sonra pudingi bir defa daha karıştırın. Kabın ağzını bir daha kapatarak üç saat kadar (ya da bir gece) buzdolabında saklayın.

4. Pudingin, üzerine nar tanelerini ekleyerek servis yapın.


12. Narlı kısır tarifi


Malzemeler



  • 2 su bardağı ince bulgur


  • 1,5 su bardağı ılık su


  • 2 yemek kaşığı biber salçası


  • 2 yemek kaşığı domates salçası


  • 1 yemek kaşığı kuru fesleğen


  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi


  • 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı


  • 1 demet maydanoz


  • 10 adet taze soğan


  • Yarım demet nane(kıyılmış)


  • 1 çay kaşığı tuz


  • Yarım adet ayıklanmış nar
Narlı kısır nasıl yapılır?

1. Geniş bir tepsi içine bulgur, biber salçası ve domates salçasını ekleyin. Sıcak suyu da üzerine gezdirerek ekleyip elle karıştırın. Kuru fesleğeni de katın.

2. Tepsinin üzerini bir kapak ile kapatıp dinlendirelim. Dinlenmiş ve sıcak suda yumuşamış bulguru elinizle karıştırarak, yoğurun.

3. Nar ekşisini katıp yoğurmaya devam edin ve tuzu ek edin. Dilerseniz daha farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Yeşillikleri de katıp yeniden karıştırın.

4. Son olarak da narları serpin ve servis tabağına alın. Afiyet olsun.


13. Narlı smoothie tarifi


Malzemeler



  • 2 adet nar


  • 2 adet muz


  • 2 adet mandalina


  • 3 yemek kaşığı yoğurt


  • 1 su bardağı süt


  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Narlı smoothie nasıl yapılır?

1. Narları yıkayın ve kabuklarından kurtulup içlerini blender haznesine dökün. Nar tanelerinin suyunu elde etmek için 2 dakika blenderı çalıştırın2. Narları süzgeçten geçirerek minik çekirdeklerinden kurtulun. Blender haznesine mandalinaları soyun ve 2 dakika çalıştırınNarlar üzere mandalinayı da süzgeçten geçirip suyunu nar suyunun üzerine ekleyin.

3. Blender haznesine muzları, şekeri, sütü ve yoğurdu ekleyip 1 dakika çalıştırın.

4. Üzerine narlı mandalinalı karışımı ekleyip tekrar çalıştırın ve tadına bakarak istediğiniz eklemeleri yapabilirsiniz.

5. Hazır olan narlı smoothienin içine 2 adet buz koyarak yada daha koyu kıvama getirerek servis edebilirsiniz.


14. Narlı bulgur pilavı tarifi


Malzemeler



  • 1 su bardağı pilavlık bulgur


  • 2 çay bardağı tel şehriye


  • Yarım su bardağı nohut


  • 1 adet kuru soğan


  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı


  • 2 çorba kaşığı tereyağı


  • 1 çay bardağı badem içi


  • 1’er çay kaşığı tuz, karabiber
Üzerine:

  • Yarım adet nar
Narlı bulgur pilavı nasıl yapılır?

1. Nohudu bir gece öncedenden ıslatın, sonraki gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Pilav tencerenizde küp doğranmış kuru soğanı, zeytinyağı ve tereyağı karışımında şeffaflaşana kadar kavurun.

2. Tel şehriye ve bademi ekleyin, altın rengini alıncaya kadar kavurun. Bulguru ek edip 6 – 7 dakika kavurmaya devam edin.

3. Üzerini İki parmak geçinceye kadar su ve nohutlarını koyup kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.

4. Baharat ve nar serperek servis yapın.


15. Narlı kurabiye tarifi


Malzemeler



  • 8.5 yemek kaşığı tereyağı


  • 2 çay bardağı şeker


  • 1 adet yumurta


  • 2 su bardağı un


  • 1 çay kaşığı kabartma tozu


  • 1 paket vanilya


  • 1 çay bardağı nar


  • 1 çay bardağı damla çikolata
Narlı kurabiye nasıl yapılır?

1. Tereyağı, şeker ve yumurtayı güzelce yoğurun.

2. Vanilya, kabartma tozu ve un ekleyerek karıştırın. Un ölçüsü kafidir. Biraz ele yapışan bir hamur olacak.

3. Son olarak nar ve damla çikolata da ekleyerek, şeker kaşıkları sayesinde tepsiye dizin. 180 derecede, 15 dakika kâfi olacaktır.


Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
 
Üst