Çalışanlar, vakti olmayanlar, öğrenciler yani sizler bizler… Vaktin su üzere aktığı bu günlerde yemek yapmaya üşenenler için hayli pratik, her biri 15 dakikada hazırlanacak doyurucu ve ucuz yemek tanımlarını derledik! Sürat kesmeden üşengeç yemeklerinin ikincisine devam ediyoruz!
Nohut dürüm yalnızca Antep’te yenir diyenlere inat: Nohut dürüm tanımı
Materyaller:
1. Hazır nohutları yıkayın ve süzün.
2. Soğanları ve başka gereçleri doğrayıp bir salata yapın.
3. İçine nohutları ve baharatları atıp yeterlice karıştırın.
4. Lavaşın içine koyup dürüm yapın.
Hem epeyce pratik hem epeyce güzel: Kaşarlı mantar tanımı
Gereçler:
1. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
2. Mantarları temizleyip kabuklarını soyun.
3. Fırın kabına dizin.
4. Üzerlerine tuz serpin ve 1 çay kaşığı tereyağı içlerine koyun.
5. 10-15 dakika tereyağlar eriyince çıkarın ve üzerine kaşar peynirleri koyun.
6. Kaşarlar eriyene kadar kızartın.
Tek başına ana öğün: Salçalı patates kavurması tanımı
Materyaller:
1. Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayın.
2. Tavaya sıvı yağ koyun ve ve doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberi kavurun.
3. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
4. Patatesleri ve baharatları ek edip kavurun.
5. Kavururken biraz ezebilirsiniz.
Sandviçlerin şahı: Kolay kulüp sandviç tanımı
Materyaller:
1. Tost makinesinde ya da tavada ekmekleri kızartın.
2. Sandviçin omletini hazırlamak için; yumurtayı küçük bir kapta çırpın ve incecik bir omlet olacak biçimde pişirin.
3. Küçük bir kapta mayonez ve süzme yoğurdu karıştırın.
4. Domatesi yuvarlakça kesin.
5. Bir dilim ekmeğin üzerine sırasıyla sos, marul, peynir, omleti koyun.
6. Üstüne 2. dilimi yerleştirin ve sos, salam marul, domates ve jambon dilimlerini koyun.
7. Son olarak iç kısmına mayonezli karışımı sürün ve yine kalan gereçleri yerleştirin.
8. Bu üç katlı sandviçi, ortadan X işaretiyle 4 kesime bölün.
9. Servis yapın.
Tez ediyoruz kötü doyacaksınız: Çıtır ekmek üstü yumurta salatası
Gereçler:
Salata için:
1. Yumurtaları pişirin ve soğutun. Soğuduktan daha sonra yumurtaları soyun ve doğrayın ve bir salata kasesine koyun.
2. İnce kıyılmış kırmızı soğan, dereotu, maydonoz ve yeşil soğanı ekleyin.
3. Başka bir kapta sos için gerekli materyalleri karıştırın.
4. Salataya ekleyin ve kızarttığınız ekmeklerin üzerinde servis yapın.
Üşengeçler için başlatmış olduğumız üşengeç yemekleri serisinin ikinci yemeklerinin sonuna geldik! Başka üşengeç yemeklerinde görüşmek üzere. Başka içeriklerimiz için sizi aşağıya alalım…????
Nohut dürüm yalnızca Antep’te yenir diyenlere inat: Nohut dürüm tanımı
Materyaller:
1.5 su bardağı nohut
Yarım kuru soğan
3 dal taze soğan
Biraz maydanoz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Biraz zeytinyağı
2 adet lavaş
1. Hazır nohutları yıkayın ve süzün.
2. Soğanları ve başka gereçleri doğrayıp bir salata yapın.
3. İçine nohutları ve baharatları atıp yeterlice karıştırın.
4. Lavaşın içine koyup dürüm yapın.
Hem epeyce pratik hem epeyce güzel: Kaşarlı mantar tanımı
Gereçler:
1 paket mantar
Tereyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
1. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
2. Mantarları temizleyip kabuklarını soyun.
3. Fırın kabına dizin.
4. Üzerlerine tuz serpin ve 1 çay kaşığı tereyağı içlerine koyun.
5. 10-15 dakika tereyağlar eriyince çıkarın ve üzerine kaşar peynirleri koyun.
6. Kaşarlar eriyene kadar kızartın.
Tek başına ana öğün: Salçalı patates kavurması tanımı
Materyaller:
3-4 adet patates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
Tuz
1. Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayın.
2. Tavaya sıvı yağ koyun ve ve doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberi kavurun.
3. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
4. Patatesleri ve baharatları ek edip kavurun.
5. Kavururken biraz ezebilirsiniz.
Sandviçlerin şahı: Kolay kulüp sandviç tanımı
Materyaller:
2 dilim salam (normal, macar)
2 dilim hindi füme
3 dilim tost ekmeği
1 adet orta uzunluk domates
2 dilim kaşar peyniri
4 adet kıvırcık marul yaprağı
1 adet yumurta
Orta katlara sürmek için:
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı mayonez
1. Tost makinesinde ya da tavada ekmekleri kızartın.
2. Sandviçin omletini hazırlamak için; yumurtayı küçük bir kapta çırpın ve incecik bir omlet olacak biçimde pişirin.
3. Küçük bir kapta mayonez ve süzme yoğurdu karıştırın.
4. Domatesi yuvarlakça kesin.
5. Bir dilim ekmeğin üzerine sırasıyla sos, marul, peynir, omleti koyun.
6. Üstüne 2. dilimi yerleştirin ve sos, salam marul, domates ve jambon dilimlerini koyun.
7. Son olarak iç kısmına mayonezli karışımı sürün ve yine kalan gereçleri yerleştirin.
8. Bu üç katlı sandviçi, ortadan X işaretiyle 4 kesime bölün.
9. Servis yapın.
Tez ediyoruz kötü doyacaksınız: Çıtır ekmek üstü yumurta salatası
Gereçler:
Salata için:
4 haşlanmış yumurta
1 küçük kırmızı soğan
Çeyrek demet dereotu, maydonoz ve yeşil soğan
2 kaşık mayonez
2 çay kaşığı limon suyu
2 tatlı hardal
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak, kıyılmış
1. Yumurtaları pişirin ve soğutun. Soğuduktan daha sonra yumurtaları soyun ve doğrayın ve bir salata kasesine koyun.
2. İnce kıyılmış kırmızı soğan, dereotu, maydonoz ve yeşil soğanı ekleyin.
3. Başka bir kapta sos için gerekli materyalleri karıştırın.
4. Salataya ekleyin ve kızarttığınız ekmeklerin üzerinde servis yapın.
Üşengeçler için başlatmış olduğumız üşengeç yemekleri serisinin ikinci yemeklerinin sonuna geldik! Başka üşengeç yemeklerinde görüşmek üzere. Başka içeriklerimiz için sizi aşağıya alalım…????