Yufka gerçek ustaların elinde şahesere dönüşen bir malzeme! Yufkayla yapabileceğiniz birbirinden güzel tarifler arıyorsanız sizi aşağıya alalım! ????
1. Islama
Malzemeler: 500 gram kuru yufka, 1,5 litre tavuk suyu, 200 gram eritilmiş tereyağı, 600 gram haşlanmış tavuk, 70 gram çekilmiş ceviz içi
Tarif: Bütün tavuğu haşlayın, suyunu bir kaba alın ve pişen tavuğu didikleyin. Yuvarlak bir tepsiye kaba aldığınız tavuk suyundan bir kepçe dökün akabinde üzerine irili ufaklı parçaladığınız yufkayı bir kat olacak biçimde dizin. Yufkaları dizerken tepsinin ortasında boşluk olacak biçimde dizin (didilen tavuklar o boşluğa konulacak). Tepsinizdeki bir katman olan yufkanızın üzerine bir kepçe daha tavuk suyu gezdirin ve didiklediğiniz tavukların bir kısmını ve toz cevizi yufkalarınızın üzerine yerleştirin. Bunu üç defa yineladıktan daha sonra tepsinizin ortadaki boşluğuna didilen tavuğu koyun. Tepsinizin üzerine çekilmiş cevizleri koyun. Yüz seksen dereye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin.
2. Siron / Ziron
Malzemeler: 3 adet yufka
3. Sosyete mantısı
Malzemeler: 3 adet yufka
4. Fındık lahmacun
Malzemeler: 4 adet yufka
5. Baklava
Malzemeler: Baklava Yufkası, ceviz içi
Yufkaya sürülecek karışım: 4 yumurta, 3/4 su bardağı sıvı yağ,1 su bardağından biraz az şeker, 1 paket kabartma tozu, un
Şerbet: 2 su bardağı şeker 3 su bardağı su
Tarif: ‘Yufkaya sürülecek karışım’ için olan bütün gereçleri birbirine geçene kadar karıştırın. Çalışacağınız tabana yufkayı serin ve hazırladığınız karışımı yufkanızın üzerine sürün. Yufkanın kenarına uçtan uca ceviz içini serpiştirin ve yufkanızı rulo yapın. Akabinde bütün yufkalarınıza bu süreci yaparak sardığınız yufkaları tepsinize dizin. Yufkanın içine kullandığınız karışımın geri kalanını sürün ve tepsiyi yüz yetmiş dereceye ayarlanmış olan fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için toz şeker ile suyu bir tencere alarak kaynatın. Kaynayan şerbete birkaç damla kadar limon suyu ekleyin bir beş dakika kadar daha kaynattıktan daha sonra şerbeti ocaktan alın ve beş dakikaya yakın dinlendirin. Akabinde dinlenen şerbetinizi soğuk olan baklavanızın üzerine gezdirin.
6. Beyti kebabı
Malzemeler: 1 yufka, yoğurt
400 gr yağlı kıyma,1 kuru soğan, 5 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik,
Sos: 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası
Tarif: Rendelediğiniz soğan ve sarımsağı, baharatları bir kaba aldığınız kıymanın içine ekleyin ve malzemeleri yoğurun. Ortadan ikiye kestiğiniz yufkaların uzun kenarlarına kıymalı harcınızı koyun ve yufkaları rulo haline getirin. Rulo haline getirdiğiniz yufkaları verev bir biçimde iki üç parmak kalınlığında kesin ve fırın tepsisine yerleştirin. İki yüz dereceye ayarlanmış fırına tepsiyi yerleştirin ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sos için gerekli bütün gereçleri bir tavada kavurun ve pişen Beytilerinizin üzerine koyduğunuz yoğurdun üstüne bu sosu gezdirin.
7. Bişi / pişi
Malzemeler: 2 adet yufka, 2 adet yumurta, sıvı yağ, yufkaları ıslatmak için bir kase içme suyu
Tarif: Bir yumurtayı güzelce çırpın ve çalışacağınız yere serdiğiniz yufkanın üzerine bu yumurtayı eşit bir biçimde sürün. Yufkayı yaklaşık üç parmak kalınlığında, rulo halinde sarın. Bu süreci başka yufka için de yapın. Akabinde da iki parmak genişliğinde (yaklaşık 3-4 cm) kesin ve bir kaba içme suyu dökerek yufkalarınızı bu suya batırıp çıkarın. Islanmış yufkalarınızı bir süzgeç üzerinde birkaç dakika sularının akmasını bekleyip tavada kızdırdığınız yağın üzerine bu yufkaları atarak yufkalarınızı kızartın.
8. Boyoz
Malzemeler: 6 adet yufka
9. Pizza
Malzemeler: 2 adet yufka,1 çay bardağı süt, 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, 2-3 yemek kaşığı domates salçası,2 diş sarımsak, nane, kekik, fesleğen, zeytin, yeşil biber, kırmızı biber
Tarif: Yuvarlak fırın tepsinizi yağlayın, yufkanın ilkinitepsiye yayın. Kenarlarının olduğu kısımlara kaşar rendeleyin ve içine doğrubiraz yüksek katlayın. Süt ve yağı karıştırıp fırça sayesinde sürün. Üzerineikinci yufkayı koyun ve bir daha süt ve yağ ile yağlayın. Salçayı su ile yavaşça açınve içine sarımsak ezin. Baharatlarını da ekleyip yufkanın üzerine sürün. En sonpizza gereçlerini koyun ve 200 derecede fırınlayın.
10. Yufkalı kadayıf tatlısı
Malzemeler: 4 adet hazır yufka, yarım kilo taze tel kadayıf, 250 gram tereyağı, 4 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı ceviz içi
Şerbet: 4. 5 su bardağı toz şeker, 4. 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı limon suyu
Tarif: Şerbeti için toz şeker ile suyu bir tencere alarak kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyin birkaç dakika kadar daha kaynattıktan daha sonra şerbeti ocaktan alın. Tereyağını eritin ve ılıyınca didiklediğiniz kadayıfın üzerine gezdirin, kadayıf yağını düzgünce harmanlayın. Tereyağlı kadayıfınızın üzerine iri kıyılmış cevizi ekleyin ve yenidendan harmanlayın. Çalışacağınız yere bir yufkanızı alın ve kenarlarını yufkayı dört kenarlı bir hale sahip olacak biçimde katlayın. Yufkanızın bir kenarına kadayıfınızdan bir ölçü koyun ve yufkayı rulo halinde sarın. Bu süreci öbür üç yufkaya da uygulayın. Yufkalarınızı yaklaşık iki parmak genişliğinde keserek tepsiye yerleştirin ve yüz seken beş dereceye ayarlanmış fırında yufkalar yavaşça pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen yufkalarınızı fırından çıkardıktan daha sonra biraz dinlendirin ve üzerine soğuk olan şerbetinizi gezdirin. Tatlınızı bir saat civarı dinlendirdikten daha sonra üzerini dilediğiniz biçimde süsleyip servis edebilirisiniz.
Her şeye doyulur, hamur işine doyulmaz! Semtindeki yufkacılar GetirÇarşı’da!
Semtindeki yufkacılardan sipariş vermek için tıkla!
1. Islama
Malzemeler: 500 gram kuru yufka, 1,5 litre tavuk suyu, 200 gram eritilmiş tereyağı, 600 gram haşlanmış tavuk, 70 gram çekilmiş ceviz içi
Tarif: Bütün tavuğu haşlayın, suyunu bir kaba alın ve pişen tavuğu didikleyin. Yuvarlak bir tepsiye kaba aldığınız tavuk suyundan bir kepçe dökün akabinde üzerine irili ufaklı parçaladığınız yufkayı bir kat olacak biçimde dizin. Yufkaları dizerken tepsinin ortasında boşluk olacak biçimde dizin (didilen tavuklar o boşluğa konulacak). Tepsinizdeki bir katman olan yufkanızın üzerine bir kepçe daha tavuk suyu gezdirin ve didiklediğiniz tavukların bir kısmını ve toz cevizi yufkalarınızın üzerine yerleştirin. Bunu üç defa yineladıktan daha sonra tepsinizin ortadaki boşluğuna didilen tavuğu koyun. Tepsinizin üzerine çekilmiş cevizleri koyun. Yüz seksen dereye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin.
2. Siron / Ziron
Malzemeler: 3 adet yufka
Kıyma harcı: 1 yemek kaşığı tereyağı, 150 gram dana kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber
Yoğurtlu karışım: 2 su bardağı süzme yoğurt, 2 diş sarımsak, 1,5 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz
Tereyağlı sos: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
3. Sosyete mantısı
Malzemeler: 3 adet yufka
İç harcı: 300g kıyma, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı salça, yarım çay bardağı sıvı yağ, karabiber pul biber tuz, maydanoz
Yufkaları ıslatmak için: Yarım su bardağı su, 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt
Sosu için: 2 yemek kaşığı tereyağı, nane, pul biber
4. Fındık lahmacun
Malzemeler: 4 adet yufka
Kıymalı harç: 300 gram kıyma, 1 adet kapya biber, 1 adet sivri biber, 1 adet kuru soğan, 2 domates, 2 diş sarımsak, 1 tutam maydanoz, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, pul biber, toz biber
Ara katı harcı: 3 yemek kaşığı su 2 yemek kaşığı sıvı yağ
5. Baklava
Malzemeler: Baklava Yufkası, ceviz içi
Yufkaya sürülecek karışım: 4 yumurta, 3/4 su bardağı sıvı yağ,1 su bardağından biraz az şeker, 1 paket kabartma tozu, un
Şerbet: 2 su bardağı şeker 3 su bardağı su
Tarif: ‘Yufkaya sürülecek karışım’ için olan bütün gereçleri birbirine geçene kadar karıştırın. Çalışacağınız tabana yufkayı serin ve hazırladığınız karışımı yufkanızın üzerine sürün. Yufkanın kenarına uçtan uca ceviz içini serpiştirin ve yufkanızı rulo yapın. Akabinde bütün yufkalarınıza bu süreci yaparak sardığınız yufkaları tepsinize dizin. Yufkanın içine kullandığınız karışımın geri kalanını sürün ve tepsiyi yüz yetmiş dereceye ayarlanmış olan fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için toz şeker ile suyu bir tencere alarak kaynatın. Kaynayan şerbete birkaç damla kadar limon suyu ekleyin bir beş dakika kadar daha kaynattıktan daha sonra şerbeti ocaktan alın ve beş dakikaya yakın dinlendirin. Akabinde dinlenen şerbetinizi soğuk olan baklavanızın üzerine gezdirin.
6. Beyti kebabı
Malzemeler: 1 yufka, yoğurt
400 gr yağlı kıyma,1 kuru soğan, 5 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik,
Sos: 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası
Tarif: Rendelediğiniz soğan ve sarımsağı, baharatları bir kaba aldığınız kıymanın içine ekleyin ve malzemeleri yoğurun. Ortadan ikiye kestiğiniz yufkaların uzun kenarlarına kıymalı harcınızı koyun ve yufkaları rulo haline getirin. Rulo haline getirdiğiniz yufkaları verev bir biçimde iki üç parmak kalınlığında kesin ve fırın tepsisine yerleştirin. İki yüz dereceye ayarlanmış fırına tepsiyi yerleştirin ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sos için gerekli bütün gereçleri bir tavada kavurun ve pişen Beytilerinizin üzerine koyduğunuz yoğurdun üstüne bu sosu gezdirin.
7. Bişi / pişi
Malzemeler: 2 adet yufka, 2 adet yumurta, sıvı yağ, yufkaları ıslatmak için bir kase içme suyu
Tarif: Bir yumurtayı güzelce çırpın ve çalışacağınız yere serdiğiniz yufkanın üzerine bu yumurtayı eşit bir biçimde sürün. Yufkayı yaklaşık üç parmak kalınlığında, rulo halinde sarın. Bu süreci başka yufka için de yapın. Akabinde da iki parmak genişliğinde (yaklaşık 3-4 cm) kesin ve bir kaba içme suyu dökerek yufkalarınızı bu suya batırıp çıkarın. Islanmış yufkalarınızı bir süzgeç üzerinde birkaç dakika sularının akmasını bekleyip tavada kızdırdığınız yağın üzerine bu yufkaları atarak yufkalarınızı kızartın.
8. Boyoz
Malzemeler: 6 adet yufka
Yufkaları ıslatma: 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su
İç harcı: Beyaz peynir
Bekletileceği sos: 1 şişe maden suyu ( 200ml ) Yarım su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı su
Üzerine: Yumurta sarısı
9. Pizza
Malzemeler: 2 adet yufka,1 çay bardağı süt, 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, 2-3 yemek kaşığı domates salçası,2 diş sarımsak, nane, kekik, fesleğen, zeytin, yeşil biber, kırmızı biber
Tarif: Yuvarlak fırın tepsinizi yağlayın, yufkanın ilkinitepsiye yayın. Kenarlarının olduğu kısımlara kaşar rendeleyin ve içine doğrubiraz yüksek katlayın. Süt ve yağı karıştırıp fırça sayesinde sürün. Üzerineikinci yufkayı koyun ve bir daha süt ve yağ ile yağlayın. Salçayı su ile yavaşça açınve içine sarımsak ezin. Baharatlarını da ekleyip yufkanın üzerine sürün. En sonpizza gereçlerini koyun ve 200 derecede fırınlayın.
10. Yufkalı kadayıf tatlısı
Malzemeler: 4 adet hazır yufka, yarım kilo taze tel kadayıf, 250 gram tereyağı, 4 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı ceviz içi
Şerbet: 4. 5 su bardağı toz şeker, 4. 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı limon suyu
Tarif: Şerbeti için toz şeker ile suyu bir tencere alarak kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyin birkaç dakika kadar daha kaynattıktan daha sonra şerbeti ocaktan alın. Tereyağını eritin ve ılıyınca didiklediğiniz kadayıfın üzerine gezdirin, kadayıf yağını düzgünce harmanlayın. Tereyağlı kadayıfınızın üzerine iri kıyılmış cevizi ekleyin ve yenidendan harmanlayın. Çalışacağınız yere bir yufkanızı alın ve kenarlarını yufkayı dört kenarlı bir hale sahip olacak biçimde katlayın. Yufkanızın bir kenarına kadayıfınızdan bir ölçü koyun ve yufkayı rulo halinde sarın. Bu süreci öbür üç yufkaya da uygulayın. Yufkalarınızı yaklaşık iki parmak genişliğinde keserek tepsiye yerleştirin ve yüz seken beş dereceye ayarlanmış fırında yufkalar yavaşça pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen yufkalarınızı fırından çıkardıktan daha sonra biraz dinlendirin ve üzerine soğuk olan şerbetinizi gezdirin. Tatlınızı bir saat civarı dinlendirdikten daha sonra üzerini dilediğiniz biçimde süsleyip servis edebilirisiniz.
Her şeye doyulur, hamur işine doyulmaz! Semtindeki yufkacılar GetirÇarşı’da!
Semtindeki yufkacılardan sipariş vermek için tıkla!