Katar ile Ermenistan içinde 7 muahede imzalandı

Beykozlu

New member
Katar Buyruğu Pir Temim bin Hamed Al Sani, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı Buyrukluk Divanı’ndaki ofisinde kabul etti.

Katar resmi ajansı QNA’da yer alan habere bakılırsa, İki ülke içindeki iş birliği bağlantıları ile bu bağların geliştirilmesi ve güçlendirilmesi beklentilerinin ele alındığı toplantıda ortak ehemmiyete sahip bölgesel ve milletlerarası öne çıkan problemler masaya yatırıldı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Doha ziyareti kapsamında ayrıyeten Katarlı mevkidaşı Pir Halid bin Halife bin Abdulaziz Al Sani ile bir ortaya geldi.

Şeyh Halid ile Paşinyan, iktisat, ticaret, sıhhat, eğitim, besin güvenliği başta olmak üzere iki ülke içindeki münasebetlerin güçlendirilmesinin yanı sıra karşılıklı çıkarlara dayalı bölgesel ve memleketler arası gelişmeleri ele aldı.

Görüşmelerin akabinde taraflar içinde ortak ehemmiyete sahip problemler hakkında siyasi istişareler yapılmasına ait mutabakat zaptı, QNA ile Ermenistan resmi ajansı Armenpress içinde haber alışverişi ve iş birliği mutabakatı, turizm ve çalışma faaliyetleri alanında iş birliği mutabakatı imzalandı.

Taraflar içinde ayrıyeten Doha ile Erivan belediyeleri içinde kardeş belediye mutabakatı, sıhhat alanında ortak iş birliği mutabakatı, eğitim, yüksek öğretim ve bilimsel araştırma alanında iş birliği muahedesinin yanı sıra Katar Üniversitesi ile Erivan Üniversitesi içinde mutabakat imzalandı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın Doha ziyaretinin müddetine ait açıklama yapılmadı.