Karalahana Yemeği Nasıl Yapılır? Karalahana Yemeği Tarifi…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karalahana yemeği nasıl yapılır? Yöresel lezzetlerden vazgeçemeyenlerin araştırdığı bir sorudur. Kısık ateşte ağır ağır pişer ve epey lezzetli olur. İşte karalahana yemeği tam da bu biçimde sevilesi bir yemek. Akşam yemeği için ne pişirsem diye düşünüyorsanız aradığınız bu tanım katiyetle size göre. Yeşil yapraklarının içerdiği bol vitamin ve mineral bir epeyce sıhhat faydası sağlıyor. Ayrıyeten lezzeti ile de ağızda unutulmaz bir tat bırakıyor. Pekala, karalahana yemeği nasıl yapılır? İşte karalahana yemeğinin gereçleri ve detaylı tarifi…


Karalahana bedendeki ziyanlı toksinlerin atılmasına yardımcı olan harika sağlıklı yeşillikler içindedır. Karalahana turpgiller ailesine mensuptur. İri ve kalın yapraklarında sayısız vitamin ve mineral barındırır. Yemeği fazlaca lezzetli olup, Karadeniz’de konuk sofralarında ve akşam yemeklerinde sıkça tercih edilir. Tam bir C vitamini deposu olan karalahana yemeği tanımı besleyiciliği ve dayanılmaz tadıyla hoş bir sulu yemektir. Pekala, karalahana yemeği nasıl yapılır? İşte karalahana yemeği tarifi…


Materyaller


– 1 su bardağı barbunya (haşlanmış)

– Yarım su bardağı konserve mısır

– 1 adet soğan

– 2 yemek kaşığı pirinç

– 1 demek karalahana

– 1-2 diş sarımsak

– 1 yemek kaşığı salça

– 4 yemek kaşığı sıvı yağ

– 1 yemek kaşığı mısır unu

– Yarım su bardağı sıcak su

– 6 su bardağı su

– 4 su bardağı et suyu

– 1 tatlı kaşığı tuz

– Karabiber

– Pul biber


Karalahana Yemeği Tanımı


1. Karalahana yapraklarını suyun altında elinizle ovuşturarak yeterlice yıkayın.

2. Yemeklik biçimde doğranan karalahanan üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 15 dakika haşlayın.

3. Kesme tahtasında soğan ve sarımsakları yemeklik kıyın.

4. Tencereye sıvı yağı aldıktan daha sonra soğan ve sarımsağı sırasıyla kavurun. Salçayı da ekleyip kavurun.

5. Haşlanan karalahananın suyunu yeterlice süzerek tencerenin içine ek edin.

6. Barbunya, pirinç ve mısırları da ekleyin.

7. Et suyu ve 6 su bardağı suyu da ekleyerek karalahanalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

8. Küçük bir kasede mısır ununu, yarım su bardağı su ile açarak tencerenin içine boşaltın.

9. Yemek 8-10 dakika daha kaynadıktan daha sonra ocaktan alın.

10. Karalahana yemeği hazır.

Afiyet olsun.
 
Üst