Kalamar Tava Nasıl Yapılır? İşte Soslu Kalamar Tava Tarifi…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Restoranlarda sık sık karşımıza çıkan kalamar tava tanımını konutta denemeye ne dersiniz? Deniz eserleri içinde en hayli tercih edilenlerden biri olan kalamar tava, lezzeti ve besleyici özelliği ile kendine hayran bırakıyor. Kalamar tava hazırlaması çok kolay bir tanım. Kalamar tavayı ister konuklarınız isterseniz kendiniz için yapın; yanında tarator sosu ile bu lezzete karşı koymak mümkün olmayacak. Sosu ile bütünleşerek lezzeti artan kalamar tava, püf noktalarına dikkat ederek hazırlandığında ve konutunuzun vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak. Pekala, kalamar tava nasıl yapılır? İşte soslu kalamar tava tarifi…


Mezelerin şayet olmazsa olmazı olan kalamar, harika tadı ile bir fazlaca kişi tarafınca tüketilen bir besin. Kalamar içeriğinde yüksek oranda protein, vitamin, mineral barındırıyor. Ayrıyeten içerdiği A, E, B2, B12 vitaminleri ile bedene güç ve direnç sağlıyor. Etli bir balık olan kalamar, Türkiye’de kızartma, ızgara ve dolma üzere farklı biçimlerde pişiriliyor. Pekala, kalamar tava nasıl yapılır? İşte kalamar tava yapılışına dair tüm bilinmesi gerekenler bu yazıda…


Materyaller


• Kalamar

• 1 tatlı kaşığı toz şeker

• 1 adet soda

• Bir tutam tuz

• Yarım çay kaşığı karbonat


Hazırlanışı


1. Kalamarları marina etmek için evvel tuz, şeker ve karbonatla köpük köpük olana kadar uygunca ovun.

2. Yumuşayan kalamarlara sodayı da ekleyerek 2 saat dinlenmek üzere buzdolabına kaldırın.

3. Kalamarları 2 saat daha sonra süzdürün.

4. Kızartma süreci için evvel kalamarları una bulayın akabinde kızgın yağda kızartın.

5. Servis tabağına aldıktan daha sonra tüketebilirsiniz.


Tarator Sosu İçin Gereken Gereçler


• 2 diş sarımsak

• 1 adet limon

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

• Ceviz içi

• 3 dilim ekmek içi

• 1 çorba kaşığı mayonez

• 2 çorba kaşığı süzme yoğurt

• 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı


1. Ekmek dilimlerinin bayat bulunmasına itina gösterin. Bir kabın içine ekmekleri ufalayın.

2. Bir avuç kadar ceviz ve öteki gereçlerin tümünü robotta parçalayın.

3. Karışımı bir sos tabağına alın.

4. Kıvam alması için bir müddet buzdolabına kaldırın.

5. Kalamarları bu sosa batırarak tüketin. Afiyet olsun.
 
Üst