Kahvaltı günün vazgeçilmez öğünlerinden biri bulunmasına karşın birçoğumuz biraz daha fazla uyuyabilmek için kahvaltı yapmıyoruz. Pazar kahvaltıları şayet olmazsa olmazlarınız içinde ancak okula yahut işe gitmek için erken saatlerde uyanıp birde kahvaltıyla uğraşmak istemiyor musunuz? bu biçimde çabucak not almaya başlayın zira sizi uğraştıracak tarifler yerine daha pratik bir biçimde yapabileceğiniz kahvaltılık tanımları sizin için yazdık.
1. Kahvaltı tatlısız olmaz diyorsanız bu tanım tam size göre: Fransız tostu
Malzemeler
1. Yumurtaları genişe bir kase içerisine kırın.
2. Üzerine süt, toz şeker ve vanilini ek edin ve bir çırpıcı sayesinde güzelce karıştırın.
3. Tereyağını kısık ateşte eritin.
4. Ekmekleri, altı ve üstü kaplanacak biçimde karışıma bandırın.
5. Daha evvelinde eritmiş olduğunuz tereyağlı tavanın içerisine ekmekleri bırakın. Ekmeklerin iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
6. Pişen ekmeklerinizin üzerine evvel bal daha sonrasında meyveleri ek edin. (Dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz) Son pudra şekerini serpin. Afiyet olsun.
2. Pratik kahvaltılık tanımları listesine eklenecek en sağlıklı lezzetlerden: Bowl
Malzemeler
1. Yoğurdu bir kaseye koyun ve meyveleri üzerine kestikten daha sonra yoğurdun üzerine koyun.
2. Granola, bal, tarçın ve bademi de ekleyin.
3. En son üzerine hindistan cevizi ek edin. Afiyet olsun.
3. İki vitamin deposu besin bu tarifle güçlerini birleştiriyor: Muzlu avokado tost
Malzemeler
1. Tam buğday ekmeğinizi tost makinesinde ya da tavada kızartın. (Yağ kullanmayın)
2. Avokadoyu ezin ve püre haline getirin içerisine 1 çay kaşığı kakao ekleyin.
3. Kızarmış ekmeğinizin üzerine avokado karışımını güzelce sürün.
4. Muzu ince ince dilimleyin. Dilerseniz muzu püre haline getirip avokado ile birleştirebilirsiniz.
5. sonrasındasında dilimlediğiniz muzları ekmeğinizin üzerine dikkatlice dizin
6. Son olarak üzerine bir tatlı bal ya da fıstık ezmesini gezdirin.
4. Hem lezzetli hem pratik sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi: Sigara böreği
Malzemeler
1. Yufkaları dört eşit modüle bölün. Böldüğünüz modüllerin her birini üçgen biçimde 2 eşit parçayı bölün.
2. Maydanozları ayıklayın ve küçük küçük kıyın peynir ile güzelce karıştırın.
3. Yufkanın sağ sol kenar kısımlarını güzelce içe katlayın. Yufkayı rulo biçiminde gevşek olmayacak biçimde sıkıca sarın. Şayet sıkıca sarmazsanız sigara böreğinin iç harcı kızartma yaparken tavaya dökülür.
4. Küçük bir kabın içerisine su koyun ve sardığınız sigara böreğinin uç kısmını suya batırın, yufkaya yapışmasını sağlayın.
5. Geniş bir tavanın içerisine sıvı yağı ekleyin ve yağ yeterlice ısındıktan daha sonra sigara böreklerini yağın içerisine atın, her iki tarafı da eşit biçimde kızarmasına dikkat edin.
5. Ben kahvaltıya kahvaltı demem kahvaltıda peynir olmadıkça diyorsanız bu tanım tam size nazaran: Milföy poğaça
Malzemeler
1. Susamları bir tavada orta ateşte kavurun.
2. Beyaz peyniri ve ince ince kestiğiniz maydanozu geniş bir kapta karıştırın.
3. Milföy yapraklarını 2 adet kare elde edecek biçimde yarıya bölün. Toplam da 10 adet kare milföy elde edin.
4. Hazırladığınız harcı milföy hamurlarının içerisine eşit bir biçimde dağıtın.
5. Milföy hamurunun her bir kenarından ortaya toplayarak mantı formunda kapatın. Birleştirdiğiniz kısmı alta gelecek biçimde tezgah üzerinde denetimli bir biçimde bastırarak yuvarlak halini verin.
6. Pekmez ve suyu bir kasede karıştırın. Her bir milföy poğaçayı evvel pekmezli suya akabinde kavurmuş olduğunuz susama batırın.
7. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine milföy poğaçaları yerleştirin. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında alt rafa yerleştirerek 15 dakika, akabinde üst rafa alarak 10-12 dakika daha pişirin.
8. Fırından çıkarınca birkaç dakika dinlendirin, akabinde servis edin. Afiyet olsun!
6. Ekmeksiz tost olur mu demeyin yaptık oldu: Patates tostu
Malzemeler
1. Rendelediğiniz ve suyunu sıktığınız patatesleri geniş bir kaseye aktarın.
2. Üzerine yumurta, tuz, karabiber, sıvı yağ ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve güzelce karıştırın.
3. Tost makinenizi evvelde ısıtın pişirme kağıdını da tost makinesine nazaran katlayın ve içine hazırladığınız harcı serin.
4. Uygunca ısınmış tost makinesinde patates tostunuzu düzgünce kızarana kadar pişirin. Orta ara denetim etmeyi ihmal etmeyin.
7. Hem konuttaki bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz tıpkı vakitte pratik bir biçimde hazırlayabileceğiniz bir tanım: Bayat ekmek böreği
Malzemeler
1. Yumurta, süt, sıvı yağ ve baharatları bir kaseye alın. İnce ince doğradığınız maydanozu da ekleyerek güzelce karıştırın.
2. Ekmek dilimlerinin her iki tarafına da azar azar tereyağı yahut margarin sürün. Evvelce yağlamış olduğunuz yuvarlak kek kalıbına ekmek dilimlerini aralıklı olarak yerleştirin.
3. Domatesleri yuvarlak halde dilimleyin. Sivri biber ve kapya biberi de ikiye bölerek dilimleyin. Tohumlarını ve sapını atın. Jambon dilimlerini de ortadan ikiye bölün.
4. Akabinde her ekmek dilimi ortasına 1 dilim domates, 1 dilim sivri biber, 1 dilim kapya biber ve 1 yarım dilim jambon olacak biçimde dizin. Akabinde rendelenmiş kaşar peynirini de dilimlerin ortalarına sıkıştırarak eşit bir biçimde dağıtın.
5. Evvelden hazırlamış olduğunuz yumurta ve sütlü karışımı bir kepçe ile kek kalıbındaki dizmiş olduğunuz materyallerin üzerinde gezdirin. Her tarafına döktüğünüzden emin olun.
6. Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin ve sıcak tüketin, afiyet olsun.
8. Erken uyanmaktan nefret ediyorum ancak kahvaltısız da yapamam diyorsanız bu tanım tam size bakılırsa: Fincan omlet
Malzemeler
1. Geniş bir kase içerisine yumurtaları kırın ve çırpın.
2. Üzerine süt, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip çırpın. Akabinde zeytinyağını ekleyin.
3. Doğranmış yeşil biber, kapya biber ve maydanozu ekleyin.
4. Hazırladığınız karışımı, fincanların yarısına gelecek biçimde hisse edin ve geniş bir tencereye yerleştirin. Fincanların yarısına gelecek kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
5. Yumurtalar üst yanlışsız çıkıp şişmeye başladığında omletleriniz hazır demektir.
9. Kahvaltı için yalnızca 10 dakikanız var ise işte karşınızda 10 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz lezzet: Krep tarifi
Malzemeler
1. Geniş bir kase içerisine yumurtaları kırın ve güzelce çırpın.
2. Yumurtaların üzerine süt, su ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın.
3. Karışımın üzerine tuzu ekledikten daha sonra unu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
4. Tavayı evvelde ısıtın ve üzerine sıvı yağ dökün. Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün ve sağa sola eğerek eşit biçimde yayın. Her iki tarafını çevirerek yavaşça kızarana kadar pişirin.
5. Tüm harcınız bitene kadar bu sürece devam edin.
10. her insanın bayıldığı bir lezzet: Sahanda peynirli yumurta tarifi
Malzemeler
1. Tavanın (sahan) içerisine tereyağını koyup eritin. Püf nokta: Yağın içine az ölçü da tuz ekleseniz yağınızın yanmasını tuz maniler.
2. Yumurtaları tavanın içerisine yavaşça kırın. Az ölçü tuz ekleyin.
3. Kaşar peynirini rendeleyin ve tavanın içerisine ekleyin.
4. Tavanın kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.
5. Pişen yumurtanınız üzerine pul biber, kekik yahut karabiber ek ederek servis edebilirsiniz.
11. İster tuzlu biçimde isterseniz de tatlı biçimde tüketebileceğiniz tam ölçülü: Pankek tarifi
Malzemeler
1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
2. Süt, vanilya, kabartma tozu ve unu şeker ve yumurtanın üzerine ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edin.
3. Tavanızı ısıtın ocağınızın orta kısık ateşte bulunmasına dikkat edin.
4. Birinci hamuru dökmedilk evvel tavanızı epey az yağlayın. (İlk pişirmede hamur yapışabilir daha sonrasında hiç yağ kullanmanıza gerek yok)
5. Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya aralıklı olarak dökün. Çok yakın dökerseniz çevirirken birbirlerine yapışabilirler.
6. Delik delik olan pankeklerinizi öteki tarafa çevirin.
7. Tüm hamuru bu türlü pişirdikten daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
12. Bu sefer tost ekmeği yerine lavaş kullanıyoruz ve ortaya bakın nasıl çıtır bir sonuç çıkıyor: Lavaş tost tarifi
Malzemeler
1. Sucukları yağsız tavada pişirin.
2. Tavanızı yağlayın ve birinci lavaşınızı tavanıza atın üstüne kaşar peyniri ve sucuk ekleyin. Sucukların üzerine yeniden kaşar peyniri ek edin.
3. Altı kızaran lavaşları aykırı çevirin ve üstüne yağ sürün.
4. Her iki tarafta piştiğine göre tabağa alabilirsiniz.
13. Hem pratik birebir vakitte düşük maliyetli bir tanım: Yufka böreği
Malzemeler
1. Geniş bir kase içerisinde yumurta, su ve tuzu çırpın.
2. Yufkayı kase içerisine koyun yufkanın büsbütün karışımı emmesi için 10 dakika bekleyin.
3. Tavayı evvelinde orta ateşte ısıtın. Tavanın içerisine zeytinyağı koyun ve karışımı tavaya alıp spatula ile bastırarak şekillendirin. Böreği orta ara alt üst ederek 10 dakika pişirin.
4. Pişen böreğinizin üzerine dilerseniz kekik ve pul biber dökebilirsiniz.
14. Kahvaltınızı akşamdan hazırlayıp sabah pratik bir biçimde tüketmek mi istiyorsunuz işte bu tanım tam size nazaran: Muzlu yulaf lapası
Malzemeler
1. Sütü uygun bir tavanın içerisine dökün. (Süt yerine su da tercih edebilirsiniz)
2. Sütün içerisine 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini ve tarçını ekleyin. Yaklaşık 8 dakika boyunca orta ateşte pişirin.
3. Pişirdiğiniz yulaf lapasının içerisine muz ve balı da ek edin ve güzelce karıştırın.
4. Yulaf lapasını uygun bir kavanoza alın ve üzerine hindistan cevizi ve bademi ekleyin.
15. Her öğün keyifle yiyebileceğiniz bir lezzet: Menemen tarifi
Malzemeler
1. Zeytinyağını tavanın içerisine dökün.
2. Soğanları küp küp doğrayın dilerseniz soğansız da yapabilirsiniz.
3. Doğradığınız soğanları tavada güzelce pişirin.
4. Biberleri güzelce yıkayın ve akabinde ince ince doğrayın kavrulan soğanın içerisine biberleri ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
5. Doğradığınız domatesleri biberlerin üzerine ek edin. Tuz ve karabiberi de ekledikten daha sonra yaklaşık 10 dakika pişirin.
6. Başka bir kabın içerisine kırdığınız yumurtaları domateslerin üzerine ekleyin ve orta ara karıştırarak yaklaşık 7 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
16. Ayrılmaz ikili: Yumurtalı patates tarifi
Malzemeler
1. Patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
2. Sıvı yağı geniş bir tavanın içerisine alın ve evvelinde ısıtın.
3.Patatesleri fazlaca karıştırmadan, kızartın.
4. Yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve üzerine tuz, pul biber ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. En son kaşar peynirini de ek edin ve güzelce karıştırın.
5. Kızaran patatesleri başka bir tavanın içerisine alın üzerine yumurtalı karışımı ek edin ve yaklaşık 4 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
17. Büyük küçük her insanın seveceği bir lezzet: Peynirli patates topları
Malzemeler
1. Patatesleri yıkayın ve haşlayın.
2. Haşlanan patatesleri çatalla ezin. Ezdiğiniz patatesleri yoğurun.
3. Patatesleri top formunda elinize alın ve ortasına kaşar peyniri koyun ve kapatın.
4. Üç farklı tabağa un, yumurta ve galeta ununu koyun.
5. Hazırladığını patates toplarını evvel yumurtaya daha sonra galeta ununa ve son olarak una bulayın ve kızgın yağda kızartın.
18. Kahvaltının göz bebeği: Gözleme tarifi
Malzemeler
1.Lor peynirini ve ince kıyılmış maydanozu geniş bir kap içerisinde karıştırın.
2. Yufkanın bir adedini tezgaha serin ve üzerine sıvı yağ sürün
3. Orta kısmına peynirli karışımı koyarak yayın.
4. Yufkayı ikiye katlayın üzerine yağ sürün.
5. Tavanızı ısıtın ve ve dikdörtgen biçimi elde ettiğiniz gözleminizi kısık ateşte 10 dakika pişirin. Afiyet olsun
19. Öğlen yemeğine kadar sizi tok tutacak bir lezzet: Krem peynirli sandviç
Malzemeler
1.Ekmekleri enlemesine ikiye bölün.
2. Zerzevatları yıkayın ve kabuklarını soyun.
3. Krem peynirini zeytinyağı ile karıştırın ve sandviç ekmeğinin ortasına sürün.
4. Havuç domates ve salatalığı ince ince dilimleyin ve ekmeğin ortasına yerleştirin. Afiyet olsun.
20. En tatlı kahvaltı tanımı: Fıstık ezmeli ve muzlu ekmek
Malzemeler
1. Tost ekmeğinizi kızartın.
2. Kızarttığınız ekmeğinizin üzerine fıstık ezmesini sürün.
3. Muzu dilimleyin ve fıstık ezmeli ekmeğin üzerine yerleştirin.
4. Cevizleri 2 dakika tavada kavurun ve üzerine ekleyin. Bal ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.
1. Kahvaltı tatlısız olmaz diyorsanız bu tanım tam size göre: Fransız tostu
Malzemeler
4 dilim tost ekmeği
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı bal
5 adet çilek
5 adet yaban mersini
1 tatlı pudra şekeri
1. Yumurtaları genişe bir kase içerisine kırın.
2. Üzerine süt, toz şeker ve vanilini ek edin ve bir çırpıcı sayesinde güzelce karıştırın.
3. Tereyağını kısık ateşte eritin.
4. Ekmekleri, altı ve üstü kaplanacak biçimde karışıma bandırın.
5. Daha evvelinde eritmiş olduğunuz tereyağlı tavanın içerisine ekmekleri bırakın. Ekmeklerin iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
6. Pişen ekmeklerinizin üzerine evvel bal daha sonrasında meyveleri ek edin. (Dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz) Son pudra şekerini serpin. Afiyet olsun.
2. Pratik kahvaltılık tanımları listesine eklenecek en sağlıklı lezzetlerden: Bowl
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
5 adet çilek
1 adet muz
2 yemek kaşığı granola
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
4 adet badem
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
1. Yoğurdu bir kaseye koyun ve meyveleri üzerine kestikten daha sonra yoğurdun üzerine koyun.
2. Granola, bal, tarçın ve bademi de ekleyin.
3. En son üzerine hindistan cevizi ek edin. Afiyet olsun.
3. İki vitamin deposu besin bu tarifle güçlerini birleştiriyor: Muzlu avokado tost
Malzemeler
1 dilim tam buğday ekmeği
Yarım avokado
Yarım muz
1 çay kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı bal dilerseniz fıstık ezmesi de kullanabilirsiniz
1. Tam buğday ekmeğinizi tost makinesinde ya da tavada kızartın. (Yağ kullanmayın)
2. Avokadoyu ezin ve püre haline getirin içerisine 1 çay kaşığı kakao ekleyin.
3. Kızarmış ekmeğinizin üzerine avokado karışımını güzelce sürün.
4. Muzu ince ince dilimleyin. Dilerseniz muzu püre haline getirip avokado ile birleştirebilirsiniz.
5. sonrasındasında dilimlediğiniz muzları ekmeğinizin üzerine dikkatlice dizin
6. Son olarak üzerine bir tatlı bal ya da fıstık ezmesini gezdirin.
4. Hem lezzetli hem pratik sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi: Sigara böreği
Malzemeler
Yarım kilo hazır yufka
Yarım kalıp beyaz peynir dilerseniz lor peynirde tercih edebilirsiniz
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
1. Yufkaları dört eşit modüle bölün. Böldüğünüz modüllerin her birini üçgen biçimde 2 eşit parçayı bölün.
2. Maydanozları ayıklayın ve küçük küçük kıyın peynir ile güzelce karıştırın.
3. Yufkanın sağ sol kenar kısımlarını güzelce içe katlayın. Yufkayı rulo biçiminde gevşek olmayacak biçimde sıkıca sarın. Şayet sıkıca sarmazsanız sigara böreğinin iç harcı kızartma yaparken tavaya dökülür.
4. Küçük bir kabın içerisine su koyun ve sardığınız sigara böreğinin uç kısmını suya batırın, yufkaya yapışmasını sağlayın.
5. Geniş bir tavanın içerisine sıvı yağı ekleyin ve yağ yeterlice ısındıktan daha sonra sigara böreklerini yağın içerisine atın, her iki tarafı da eşit biçimde kızarmasına dikkat edin.
5. Ben kahvaltıya kahvaltı demem kahvaltıda peynir olmadıkça diyorsanız bu tanım tam size nazaran: Milföy poğaça
Malzemeler
4 dilim beyaz peynir
5 adet milföy yaprağı
1 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
5 kol maydanoz
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı susam
1. Susamları bir tavada orta ateşte kavurun.
2. Beyaz peyniri ve ince ince kestiğiniz maydanozu geniş bir kapta karıştırın.
3. Milföy yapraklarını 2 adet kare elde edecek biçimde yarıya bölün. Toplam da 10 adet kare milföy elde edin.
4. Hazırladığınız harcı milföy hamurlarının içerisine eşit bir biçimde dağıtın.
5. Milföy hamurunun her bir kenarından ortaya toplayarak mantı formunda kapatın. Birleştirdiğiniz kısmı alta gelecek biçimde tezgah üzerinde denetimli bir biçimde bastırarak yuvarlak halini verin.
6. Pekmez ve suyu bir kasede karıştırın. Her bir milföy poğaçayı evvel pekmezli suya akabinde kavurmuş olduğunuz susama batırın.
7. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine milföy poğaçaları yerleştirin. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında alt rafa yerleştirerek 15 dakika, akabinde üst rafa alarak 10-12 dakika daha pişirin.
8. Fırından çıkarınca birkaç dakika dinlendirin, akabinde servis edin. Afiyet olsun!
6. Ekmeksiz tost olur mu demeyin yaptık oldu: Patates tostu
Malzemeler
2 adet patates
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay karabiber
2 yemek sıvı yağ
Yarım su bardağı kaşar
1. Rendelediğiniz ve suyunu sıktığınız patatesleri geniş bir kaseye aktarın.
2. Üzerine yumurta, tuz, karabiber, sıvı yağ ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve güzelce karıştırın.
3. Tost makinenizi evvelde ısıtın pişirme kağıdını da tost makinesine nazaran katlayın ve içine hazırladığınız harcı serin.
4. Uygunca ısınmış tost makinesinde patates tostunuzu düzgünce kızarana kadar pişirin. Orta ara denetim etmeyi ihmal etmeyin.
7. Hem konuttaki bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz tıpkı vakitte pratik bir biçimde hazırlayabileceğiniz bir tanım: Bayat ekmek böreği
Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
Yarım adet bayat ekmek
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet kapya biber
3 dilim jambon (hindi yahut dana tercih edebilirsiniz)
Yarım su bardağı kaşar peyniri
1. Yumurta, süt, sıvı yağ ve baharatları bir kaseye alın. İnce ince doğradığınız maydanozu da ekleyerek güzelce karıştırın.
2. Ekmek dilimlerinin her iki tarafına da azar azar tereyağı yahut margarin sürün. Evvelce yağlamış olduğunuz yuvarlak kek kalıbına ekmek dilimlerini aralıklı olarak yerleştirin.
3. Domatesleri yuvarlak halde dilimleyin. Sivri biber ve kapya biberi de ikiye bölerek dilimleyin. Tohumlarını ve sapını atın. Jambon dilimlerini de ortadan ikiye bölün.
4. Akabinde her ekmek dilimi ortasına 1 dilim domates, 1 dilim sivri biber, 1 dilim kapya biber ve 1 yarım dilim jambon olacak biçimde dizin. Akabinde rendelenmiş kaşar peynirini de dilimlerin ortalarına sıkıştırarak eşit bir biçimde dağıtın.
5. Evvelden hazırlamış olduğunuz yumurta ve sütlü karışımı bir kepçe ile kek kalıbındaki dizmiş olduğunuz materyallerin üzerinde gezdirin. Her tarafına döktüğünüzden emin olun.
6. Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin ve sıcak tüketin, afiyet olsun.
8. Erken uyanmaktan nefret ediyorum ancak kahvaltısız da yapamam diyorsanız bu tanım tam size bakılırsa: Fincan omlet
Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım bardağı süt
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 tutam maydanoz
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
1. Geniş bir kase içerisine yumurtaları kırın ve çırpın.
2. Üzerine süt, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip çırpın. Akabinde zeytinyağını ekleyin.
3. Doğranmış yeşil biber, kapya biber ve maydanozu ekleyin.
4. Hazırladığınız karışımı, fincanların yarısına gelecek biçimde hisse edin ve geniş bir tencereye yerleştirin. Fincanların yarısına gelecek kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
5. Yumurtalar üst yanlışsız çıkıp şişmeye başladığında omletleriniz hazır demektir.
9. Kahvaltı için yalnızca 10 dakikanız var ise işte karşınızda 10 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz lezzet: Krep tarifi
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çay kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için)
1. Geniş bir kase içerisine yumurtaları kırın ve güzelce çırpın.
2. Yumurtaların üzerine süt, su ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın.
3. Karışımın üzerine tuzu ekledikten daha sonra unu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
4. Tavayı evvelde ısıtın ve üzerine sıvı yağ dökün. Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün ve sağa sola eğerek eşit biçimde yayın. Her iki tarafını çevirerek yavaşça kızarana kadar pişirin.
5. Tüm harcınız bitene kadar bu sürece devam edin.
10. her insanın bayıldığı bir lezzet: Sahanda peynirli yumurta tarifi
Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 çimdik tuz
Yarım su bardağı kaşar peyniri dilerseniz beyaz peynir de kullanabilirsiniz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1. Tavanın (sahan) içerisine tereyağını koyup eritin. Püf nokta: Yağın içine az ölçü da tuz ekleseniz yağınızın yanmasını tuz maniler.
2. Yumurtaları tavanın içerisine yavaşça kırın. Az ölçü tuz ekleyin.
3. Kaşar peynirini rendeleyin ve tavanın içerisine ekleyin.
4. Tavanın kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.
5. Pişen yumurtanınız üzerine pul biber, kekik yahut karabiber ek ederek servis edebilirsiniz.
11. İster tuzlu biçimde isterseniz de tatlı biçimde tüketebileceğiniz tam ölçülü: Pankek tarifi
Malzemeler
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
2. Süt, vanilya, kabartma tozu ve unu şeker ve yumurtanın üzerine ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edin.
3. Tavanızı ısıtın ocağınızın orta kısık ateşte bulunmasına dikkat edin.
4. Birinci hamuru dökmedilk evvel tavanızı epey az yağlayın. (İlk pişirmede hamur yapışabilir daha sonrasında hiç yağ kullanmanıza gerek yok)
5. Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya aralıklı olarak dökün. Çok yakın dökerseniz çevirirken birbirlerine yapışabilirler.
6. Delik delik olan pankeklerinizi öteki tarafa çevirin.
7. Tüm hamuru bu türlü pişirdikten daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
12. Bu sefer tost ekmeği yerine lavaş kullanıyoruz ve ortaya bakın nasıl çıtır bir sonuç çıkıyor: Lavaş tost tarifi
Malzemeler
2 adet lavaş
1 kase kaşar peyniri
8 dilim sucuk
1 tatlı kaşığı tereyağı
1. Sucukları yağsız tavada pişirin.
2. Tavanızı yağlayın ve birinci lavaşınızı tavanıza atın üstüne kaşar peyniri ve sucuk ekleyin. Sucukların üzerine yeniden kaşar peyniri ek edin.
3. Altı kızaran lavaşları aykırı çevirin ve üstüne yağ sürün.
4. Her iki tarafta piştiğine göre tabağa alabilirsiniz.
13. Hem pratik birebir vakitte düşük maliyetli bir tanım: Yufka böreği
Malzemeler
1 adet yufka
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1. Geniş bir kase içerisinde yumurta, su ve tuzu çırpın.
2. Yufkayı kase içerisine koyun yufkanın büsbütün karışımı emmesi için 10 dakika bekleyin.
3. Tavayı evvelinde orta ateşte ısıtın. Tavanın içerisine zeytinyağı koyun ve karışımı tavaya alıp spatula ile bastırarak şekillendirin. Böreği orta ara alt üst ederek 10 dakika pişirin.
4. Pişen böreğinizin üzerine dilerseniz kekik ve pul biber dökebilirsiniz.
14. Kahvaltınızı akşamdan hazırlayıp sabah pratik bir biçimde tüketmek mi istiyorsunuz işte bu tanım tam size nazaran: Muzlu yulaf lapası
Malzemeler
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı yulaf
Yarım çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı bal
3 adet badem
Yarım muz
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1. Sütü uygun bir tavanın içerisine dökün. (Süt yerine su da tercih edebilirsiniz)
2. Sütün içerisine 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini ve tarçını ekleyin. Yaklaşık 8 dakika boyunca orta ateşte pişirin.
3. Pişirdiğiniz yulaf lapasının içerisine muz ve balı da ek edin ve güzelce karıştırın.
4. Yulaf lapasını uygun bir kavanoza alın ve üzerine hindistan cevizi ve bademi ekleyin.
15. Her öğün keyifle yiyebileceğiniz bir lezzet: Menemen tarifi
Malzemeler
4 adet domates
4 adet sivri biber
1 adet kapya biber
Yarım soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1. Zeytinyağını tavanın içerisine dökün.
2. Soğanları küp küp doğrayın dilerseniz soğansız da yapabilirsiniz.
3. Doğradığınız soğanları tavada güzelce pişirin.
4. Biberleri güzelce yıkayın ve akabinde ince ince doğrayın kavrulan soğanın içerisine biberleri ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
5. Doğradığınız domatesleri biberlerin üzerine ek edin. Tuz ve karabiberi de ekledikten daha sonra yaklaşık 10 dakika pişirin.
6. Başka bir kabın içerisine kırdığınız yumurtaları domateslerin üzerine ekleyin ve orta ara karıştırarak yaklaşık 7 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
16. Ayrılmaz ikili: Yumurtalı patates tarifi
Malzemeler
3 adet orta uzunluk patates
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı kaşar peyniri
Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
1. Patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
2. Sıvı yağı geniş bir tavanın içerisine alın ve evvelinde ısıtın.
3.Patatesleri fazlaca karıştırmadan, kızartın.
4. Yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve üzerine tuz, pul biber ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. En son kaşar peynirini de ek edin ve güzelce karıştırın.
5. Kızaran patatesleri başka bir tavanın içerisine alın üzerine yumurtalı karışımı ek edin ve yaklaşık 4 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
17. Büyük küçük her insanın seveceği bir lezzet: Peynirli patates topları
Malzemeler
3 adet orta uzunluk patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı un
Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
1. Patatesleri yıkayın ve haşlayın.
2. Haşlanan patatesleri çatalla ezin. Ezdiğiniz patatesleri yoğurun.
3. Patatesleri top formunda elinize alın ve ortasına kaşar peyniri koyun ve kapatın.
4. Üç farklı tabağa un, yumurta ve galeta ununu koyun.
5. Hazırladığını patates toplarını evvel yumurtaya daha sonra galeta ununa ve son olarak una bulayın ve kızgın yağda kızartın.
18. Kahvaltının göz bebeği: Gözleme tarifi
Malzemeler
3 adet hazır yufka
7 yemek kaşığı lor peyniri
4 demet maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ (her yufka için başka ayrı)
1.Lor peynirini ve ince kıyılmış maydanozu geniş bir kap içerisinde karıştırın.
2. Yufkanın bir adedini tezgaha serin ve üzerine sıvı yağ sürün
3. Orta kısmına peynirli karışımı koyarak yayın.
4. Yufkayı ikiye katlayın üzerine yağ sürün.
5. Tavanızı ısıtın ve ve dikdörtgen biçimi elde ettiğiniz gözleminizi kısık ateşte 10 dakika pişirin. Afiyet olsun
19. Öğlen yemeğine kadar sizi tok tutacak bir lezzet: Krem peynirli sandviç
Malzemeler
1 adet sandviç ekmeği
Yarım adet domates
Yarım adet salatalık
3 yemek kaşığı krem peynir
Yarım adet havuç
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1.Ekmekleri enlemesine ikiye bölün.
2. Zerzevatları yıkayın ve kabuklarını soyun.
3. Krem peynirini zeytinyağı ile karıştırın ve sandviç ekmeğinin ortasına sürün.
4. Havuç domates ve salatalığı ince ince dilimleyin ve ekmeğin ortasına yerleştirin. Afiyet olsun.
20. En tatlı kahvaltı tanımı: Fıstık ezmeli ve muzlu ekmek
Malzemeler
1 adet tost ekmeği
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
Yarım muz
2 adet ceviz
1 çay kaşığı bal
1. Tost ekmeğinizi kızartın.
2. Kızarttığınız ekmeğinizin üzerine fıstık ezmesini sürün.
3. Muzu dilimleyin ve fıstık ezmeli ekmeğin üzerine yerleştirin.
4. Cevizleri 2 dakika tavada kavurun ve üzerine ekleyin. Bal ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.