Kahvaltı Sofralarının Vazgeçilmezi Haşlanmış Yumurtanın Kabuğu En Kolay Nasıl Soyulur?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kahvaltı sofranızın vazgeçilmezi yumurtayı haşlarken kimi vakit yumurta kabuğunu istediğiniz üzere soyamazsanız. Yumurtanın kabuğu sıkıntı soyulduğu için de kimi vakit yumurta haşlarken içine tuz atarız. Yumurta haşlarken, kimi vakit yumurta da kırılabilir. Yumurta kabuğunun zarını soymakta birtakım bazı sıkıntı ve azaplı bir hale gelebilir. Sizler için haşlanmış yumurta kabuğunun en kolay biçimde nasıl soyulabileceğinizi araştırdık. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.


Yumurta haşlanırken kabuğu niye kırılır?


Yumurta haşlanırken bir anda çatlaması kararında kabuktan içeri su girer ve bu biçimdelikle yumurta lezzetini kaybeder. Kıvamı da istediğiniz üzere tutmaz. Yumurtanın haşlanırken çatlamasının en değerli niçini buzdolabında koruma ettiğimiz yumurtaları haşlamadan hemilk evvel buzdolabından çıkartmamızdır. Buzdolabından çıkarır çıkarmaz haşlamaya başladığınızda, yumurtaların kabuğu ani ısınmayı kaldıramaz ve çatlar. Bu durumu önlemek için yumurtalarınızı bir gece önce buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Şayet gece buzdolabından çıkartmayı unutursanız haşlamadan evvel ılık su içerisinde 10 dakika bekletebilirsiniz. Unutmayın; yumurtayı haşlama kabının içerisine bir anda bırakırsanız yumurta çarpma şiddetiyle çarpar ve çatlar. Yumurtaları haşlarken harlı ateşte pişirmeyin. Yüksek ateşte hareket eden yumurtalar birbirine çarparak kırılabilir.


Haşlanmış yumurta niye kolay soyulmaz?


Taze yumurta haşlandığı vakit kolay soyulmaz. Taze yumurtalardaki küçük hava boşlukları ve yumurta kabuğunu saran ince zar niçiniyle kolay soyulmaz. Yumurta beklediğinde ise su kaybı oluşur ve yumurta etrafındaki kabuktan daha kolay ayrılarak süratlice soyulur.


Haşlanmış yumurtayı kolay soymak için
👇



Yumurtayı kaynatmadan evvel suya bir çay kaşığı kabartma tozu ekleyin.


Suya sirke eklerseniz de bir daha tıpkı kararı alırsınız.


Yumurtayı pak bir tabanda avuç içinizde hafifçeçe bastırarak gezdirin.


Bir öbür kolay yol ise, yumurtayı pak bir tabanda avuç içinizde hafifçeçe bastırarak gezdirin. böyle kabuklar baştan sona parçalanacaktır. bu biçimdece kabuk soyma kederinden kurtulmuş olacaksınız.


Kaşık sayesinde yumurta kabuğunu da çarçabuk soyabilirsiniz.


Yumurtanın sivri olmayan ucunu bir kaşık sayesinde kırın. Açılan boşluktan kaşığı içeriğe sokarak yumurtayı 20 saniyede soyun.


Diğer bir formül üfleyerek yumurta kabuğunu soymak.


Yumurtanın sivri olmayan kısmını soyduktan daha sonra sivri kısmını biraz soyun, yumurtayı avucunuzun içine alıp ağzınıza gdolayın ve gücünüz yettiğince üfleyin. Tabii ki, diğerlerinin yediği yumurtaların üflenmesinden kaynaklanabilecek sıhhat riskleri göz önüne alındığında, bu yöntemi kendi kendinize yapmanız daha yanlışsız.


Yumurta haşlarken suyun içerisine tuz ekleyin.


Suyun içine tuz ekleyin. Bu sayede yumurtanın beyazı daha çabuk haşlanacak. Olur da yumurta çatlarsa, beyazı yumurtadan çıkmayacaktır


Haşlanmış yumurtayı su bardağı içerisine koyun.


Su bardağının içerisine haşlanmış yumurta koyun. Akabinde elinizle bardağın ağzını kapatın. Yaklaşık 1 dakika sallayın. Yumurtayı sert bir biçimde sallayın yumurtanın kabuğunun büsbütün soyulduğunu nazaranceksiniz.


Taze yumurtaları kek ve poğaçalarda kullanın.


Taze yumurtalarınızı kek, poğaça ve kurabiyelerinizde kullanın. Bayat yumurtaları haşlayın zira bayat yumurtaların kabukları daha kolay soyulur.


Haşlanmış yumurtayı buzlu su içerisinde tutun.


Haşlanmış yumurtaları buzlu suya da koyabilirsiniz. Yumurtayı buzlu suda bir süre beklettikten daha sonra çıkarırsanız yumurtanın kabuğu tabiatıyla soyulacaktır.
 
Üst