İftardan daha sonra Midenize Bir Oh Çektirecek 17 Çay

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bu sıcak yaz aylarında oruç tutmak bir epey güç. İftarda kimi vakit yemeği fazla kaçırıp sahura kadar uyuyamamak da büyük sorun. İşte bu meseleye ilaç üzere gelecek hazımsızlığınıza son verecek içecekler!

Tansiyon, kalp rahatsızlıkları, kansızlık üzere ilaç kullandığınız önemli hastalıklarınız var ise bitkileri tüketmeden hekiminize danışmalısınız.


1. Bebeklerin minnoş çayı Rezene Çayı!


Bebeklerde gaz gidermek için kullanılan rezene çayı pek fazlaca sindirim sorunununa da düzgün gelmekte. Sindirimi kolaylaştıran lifler barındıran rezene bağırsakların çalışmasında da tesirli. beraberinde bebeklerde olduğu üzere bizlerde de gaz sıkıntısını yok etmede yardımcı.

Birkaç rezene tohumunu kaşığı ardı ya da havan yardımı ile ezin ve bir bardakta sıcak su ile demleyin. Tatlandırmak için içerisine limon ya da portakal koyabilirsiniz. Biraz soğuduktan daha sonra bal ya da esmer şeker ekleyebilirsiniz.


2. Ciğerlerinizi açacak ferahlıkta Nane Çayı!


Nane mide bulantısından, mide ağrısına pek fazlaca mide problemine yeterli gelen otlarımızdan. Mide ekşimesini azaltır, sindirime yardımcı olur, mide bulantısını geçirir ve hazımsızlığı giderir.

Taze ya da kuru naneyi olağan çay üzere demleyin. İçerisine bir ölçü elma kabuğu katarak tadını değiştirebilirsiniz.


3. Her sıkıntıya deva Zencefil Çayı!


Zencefil uzun yıllardır mide tedavilerinde güzelleştirici olarak kullanılan bitkilerdendir. Yemekler daha sonra mideyi rahatlatmak, mide asidi üretimini azaltmak, şişkinliği gidermek için kullanılır.

Taze zencefili bir kaç dilime ayırıp suya atın ve demleyin. Tat katmak için içerisine tarçın, karanfil, limon yahut portakal koyabilirsiniz. Demlendikten daha sonra biraz ılımış çayın içerisine bal katarak tatlandırabilirsiniz.


4. Mis üzere kokan Melisa Çayı midenizin de dostu!


Melisa mis kokusuyla bilinen bitkilerimizden beraberinde birfazlaca rahatsızlığa da güzel gelmekte. Bu rahatsızlıklardan biri de hiç elbet mide sıkıntıları. Sindirimi kolaylaştıran bitkinin gaz giderici ve sindirime yardımcı olan tesirleri de çok yüksek.

Yarım litre kaynamış suya yaklaşık 10 gr kurumuş melisa koyarak 10 dakika kadar demleyin. İçerisine tat katması için karanfil, tarçın ya da zencefil katabilirsiniz.


5. Midenize baharı getirecek Papatya Çayı!


Biroldukça hastalığa düzgün gelmesi ile bilinen papatya çayı, siyah ve yeşil çaydan daha sonra en sık tüketilen çay olarak bilinmekte. Yemeklerden daha sonra tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırma ve hazımsızlığı giderme üzere faydaları olan çay bununla birlikte ülser ve gastrit ağrılarına ve mide kasılma ağrılarına da düzgün gelmekte.

2-3 Ç.K kurutulmuş papatyanın üzerine yaklaşık yarım litre sıcak su döküp 10 dakika demleyin. Akabinde tatlandırmak için içerisine, bal, limon, portakal kabuğu ve gibisi şeyler katabilirsiniz.


6. Kapalı kalmış bir lezzet Ceviz Yaprağı Çayı


Ceviz yağlarıyla ve lifleri ile sıhhatimize pek hayli alanda âlâ gelen besinlerden. Pekala ya yaprağı? Akla gelmeyecek faydaları olan ceviz yaprağının en büyük faydalarından biri ise sindirime yardımcı olması ve kabızlığı engellemesi.

Yarım litre sıcak suyu 1-2 kısım (körpe ve taze olanlardan) ceviz yaprağının üzerine koyun ve 10 dakika kadar demlemeye bırakın. İçerisine tarçın, zencefil, karanfil ya da zerdeçal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.


7. Maydanoz Çayını hiç duydunuz mu?


Evet her otun bir yararı var bu otlardan bir oburu da maydanoz. Tadı makus de olsa, sindirim sıkıntılarına teğe bir tesirli maydanoz yemeklerden daha sonra içildiğinde hazımsızlığı gideriyor bununla birlikte mide ağrılarınıza uygun geliyor.

Yaklaşık yarım litre su içerisine yarım 10 kol maydanoz koyup 10-15 dakika kadar kaynatın. Suyun rengi yavaşça yeşile dönüşecektir. Süzüp içerisine limon sıkarak tüketebilirsiniz.


8. Tek gereksiniminiz biraz limon biraz karbonat: Karbonat Kürü


Karbonat temizlikten hastalığa hayatımızın her anında bize yardımcı olan hususlardan biri. Bilhassa hazımsızlığa ve şişkinliğe düzgün gelen karbonatı yemeklerden daha sonra tüketmelisiniz.

Bir bardak su içerisine iki çay kaşığı karbonat biraz limon suyu ve şeker katın.


9. Midenize yazı getirecek Ahududu Çayı.


Tatlı kokusu, canlı rengi ile ahududu da midenizi rahatlatacak bitkilerden biri. Hazımsızlığınızı giderici bitkinin bir öbür yararı da kan şekerinizi düzenlemesi.

4 bardak sıcak su içerisine 50 gr ahududu çiçeği koyun ve 10 dakika demlenmeye bırakın. İçerisine tarçın,esmer şeker ya da bal katarak tatlandırabilirsiniz.


10. Hiç duyulmamış bir mucize: Acıağaç Çayı


Çok fazlaca az ölçüde tüketilmesi önerilen çay hazımsızlığın baş düşmanı olarak biliniyor. İsminden de anlaşıldığı üzere çok acı olan bitkiyi dikkatli tüketmelisiniz.

4 bardak sıcak suya 5gr acıağaç konur ve 10 dakika demlenir. Yemekten daha sonra bir çorba kaşığı içilmelidir.


11. Meyan Kökü Kürü ile midenizi rahatlatın.


Meyan kökü de öbür bitkiler üzere hazımsızlığa yeterli geliyor. Bunun yanı sıra ülser ağrılarına da yeterli geldiği biliniyor.

Bir bardak sıcak suya bir ölçü rezene bir ölçü ıhlamur ve bir tutam meyan kökü atıp demleyin. İçerisine tatlandırmak için tarçın, zencefil ya da bal ekleyebilirsiniz.


12. Kuru ya da taze elmanın her hali mide dostu: Elma Kürü


Elma midedeki asidi azaltır bununla birlikte sindirim meselelerine yardımcı olur. Hem kuru hem taze olarak tüketebileceğiniz ve içeceğini hazırlayabileceğiniz elma, sizi iftar daha sonrası hazımsızlığınızdan kurtaracak.

Yarım elmayı dilimleyip 5 dakika sıcak suda bekletin. Akabinde içerisine 3 adet kakule atıp 3 dakika demlenmeye bırakın. Yemekten daha sonra isteğinize göre içerisine bal katarak tüketebilirsiniz.

4 bardak su içerisine 1 çay kaşığı kurutulmuş elma kabuğu koyun ve 15 dakika kaynatın. Soğuttuktan daha sonra içerisine şeker ya da bal katarak tüketebilirsiniz.


13. Hem size hem midenize sakinlik: Yasemin Çayı


Yasemin hem midenizi tıpkı vakitte sonlarınızı yatıştıran mucize bitkilerden biri. Tertipli tüketildiğinde mide bulantısı ve yanmasına düzgün geldiği görülmüş.

Bir bardak sıcak su içerisine bir ölçü yasemin çayı bir ölçü yeşil çay ve 1 adet kök zencefil koyarak demleyin. İçerisine bal koyarak tüketin.


14. Ramazan ayında gönül rahatlığıyla içebileceğiniz tek anason: Anason Çayı


Anason hem hazımsızlık hem gaz problemlerinize tek başına tahlil olacak. İftardan daha sonra bir bardak içmeniz kâfi.

250 ml kaynamış su içerisine 1-2 çay kaşığı anason koyarak demleyin. İçerisine bir ölçü bal koyarak tüketebilirsiniz.


15. Mutfağa uzak midenize dost olacak Karahindiba Çayı.


Mutfakta fazla kullanmadığımız bitkilerden karahindiba pek epeyce hastalığa âlâ gelmekte. Bunlardan birisi de sindirim meseleleri. Sindirimin yanı sıra mide yatıştırıcı tesiri olan karahindibanın kökü çaylarda kullanılmakta.

Karahindiba kökünü demleyin içerisine biraz portakal ve tarçın katarak tatlandırabilirsiniz.


16. Her türlü mide meselesine en doğal tahlil: Kekik Çayı


Genel olarak mide meselelerinde tesirli olan kekik suyunun hayli daha rahat içilebilir hali kekik çayı.. İftar menüsünü biraz fazla kaçırdıysanız işte vazgeçilmeyecek bir rahatlatıcı.

Yarım litre su içerisine 5-10 kol kekik koyup demleyin. İçerisine limon koyarak içebilirsiniz.


17. Bir yemek daha sonrası klasiği Maden suyu!


Türk insanı olarak yemeye fazlaca meraklıyız hatta kimi vakit ipin ucunu kaçırmamız an problemi olabiliyor. İftarda da dayanamayıp midenize bir anda yüklendiyseniz. En sıradaninden yemekten bir süre daha sonra soğuk bir maden suyu içmeniz. İçerisine istediğiniz meyvelerin pürelerini ya da sularını ekleyerek doğal yollardan midenizi rahatlatabilirsiniz.
 
Üst