İftara Ne Pişirsem Diye Düşünüyorsanız, Sizin İçin Oluşturduğumuz Pratik Yemek Tanımlarına Bakabilirsiniz

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem, akşama ne yemek yapsam?’ Diye düşünenlere özel epeyce pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Ezogelin çorbası, nohut yemeği, tane tane pirinç pilavı ve Hamsiköy fırın sütlacı…????


Ezogelin çorbası tanımı


Materyaller;


  • 1 soğan


  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek


  • 1/2 su bardağı büyük taneli pirinç


  • 1/4 su bardağı bulgur


  • 1 adet çorba kaşığı un


  • 4 yemek kaşığı tereyağı


  • 2 yemek kaşığı salça


  • 8 su bardağı su


  • 2 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı pul biber


  • 1 çay kaşığı kuru nane


  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?

1. 3 yemek kaşığı tereyağını büyük bir tencerede eritin.

2. Soğanı ekleyin ve kavurun. daha sonra unu ekleyin ve kabarcıklı hale gelene kadar karıştırın.

3. Unun kızarmasına yahut yanmasına müsaade vermeyin.

4. Üzerine salçayı ve çabucak sonrasında da suyu karıştırarak yavaş yavaş ekleyin.

5. Kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru bir süzgeç sayesinde yıkayın. Süzüp tencereye ekleyin.

6. Tuzu ekleyin, akabinde kaynamaya bırakın.

7. Kaynamaya başladıktan daha sonra altını kısın ve materyaller yumuşayana kadar pişirin.

8. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin.

9. Pul biber ve nane ekleyin. Nanenin kokusu çıkana kadar pişirin.

10. Akabinde, tereyağını çorba ile birleştirin, birkaç dakika daha pişirin.


Nohut yemeği tanımı:


Materyaller:



  • 250g kuşbaşı et


  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1 adet soğan


  • 2 adet yeşil biber


  • 1 adet kırmızı biber


  • 1 yemek kaşığı domates salçası


  • 1 yemek kaşığı biber salçası


  • 2 su bardağı nohut


  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber


  • Yarım çay kaşığı karabiber


  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. birinci vakit içinderda eti bir tencereye alın, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ek ederek yaklaşık 20-25 dakika kaynamaya bırakın. Etler haşlanırken üzerinde biriken kahve rengi köpükleri kaşık yardımı ile alın.

2. Müddetin sonunda etleri denetim edin ve kevgir yardımı ile etleri alarak suyu bir kenarda bekletin.

3. Başka bir tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı alarak soğanlar pembeleşene kadar 1-2 dakika kavuralım.

4. sonrasındasında yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyerek kavurmaya devam edin.

5. Yemeğe salçayı da ek edip 1-2 dakika daha kavrulduktan daha sonra haşlanmış nohutları ekleyin.

6. Akabinde etleri tencereye ekleyelim ve karıştıralım.

7. Kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ek edip son olarak 4-5 dakika karıştırın ve yemeğin suyunu ekleyin.

8. Yemeği şöyleki bir karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. (Eğer yemeği etsiz yapmak isterseniz eti ekleme kısmını atlayarak öbür etapları uygulayabilirsiniz.)

9. Nohut yemeği servise hazır
 
Üst