İftara Ne Pişirsem Diye Düşünüyorsanız, Bu Pratik ve İmali Çok Kolay Olan Yemek Tanımlarına Bakabilirsiniz

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem, akşama ne yemek yapsam?’ Diye düşünenlere özel fazlaca pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Ekşili lohusa çorbası, lavaştan pratik pizza, sumaklı soğan salatası ve sütlaç…


Ekşili Lohusa Çorbası Tanımı


Gereçler:



  • 1 litre et suyu


  • 1 adet limonun suyu


  • 3 yemek kaşığı un


  • 2 yumurta


  • 2-2.5 su bardağı su


  • 350 gr. ince çekilmiş kıyma (kuzu kıyması)


  • tuz, karabiber, tatlı toz biber, reyhan (ya da kuru maydonoz)


  • 4 yemek kaşığı tereyağı


  • 2 çay kaşığı domates salçası
Nasıl Yapılır?

1. Et suyunu tencerede kaynatmaya başlayın.

2. Bir kapta limon suyunu, yumurtalar ve unla çırpın.

3. Bu terbiyeye kaynayan et suyundan 1 kepçe döküp karıştırın.

4. Yavaş döküp süratli karıştırarak et suyuna terbiyeyi dökün.

5. Kıymayı bir kapta tuz ve biber ile yoğurun ve iri fındık kıvamında yuvarlayın.

6. Yaptığınız köfteleri unlayın.

7. Bir tavada tereyağında köfteleri kızartın.

8. Kızaran köftelerle birlikte yağı da çorbanın içine atın.

9. bir daha birebir tavada tereyağı, kırmızı biber ve salçayı kavurun. Çorbanın üzerine servis ederken dökün. Reyhan ya da kuru naneyi en üstüne koyun.


Lavaş Lahmacun Tanımı


Gereçler: (6 adet lavaş için)



  • 400 gram yağlı kıyma


  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan


  • 3 adet orta uzunluk domates


  • 2-3 diş sarımsak


  • 1 yahut 1,5 çorba kaşığı biber salçası


  • 7-8 kısım maydanoz


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 1 çay kaşığı kimyon


  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır?

1. Kıymayı karıştırma kabına alın.

2. Domates, maydanoz ve soğanı başka ayrı robottan geçirin.

3. Robottan geçirdiğiniz gereçleri kıyma kabına alalın.

4. Tuz, baharatları ve salçayı da ekleyip, bir hoş yoğurun.

5. Lavaşları fırın tepsilerine yerleştirin.

6. Üzerlerine hazırladığınız karışımdan paylaştırıp bir hoş yayın.

7. Evvelden ısıtılmış 200 derecede, üzeri kızarana kadar pişirin.


Sumaklı Soğan Salatası Tanımı


Gereçler



  • 4 adet orta uzunluk soğan


  • Bir tutam maydanoz


  • 2 yemek kaşığı sumak


  • 1 çay kaşığı pul biber


  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ


  • Yarım limon suyu


  • 1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?

1. Soğanları ikiye bölüp halka halka doğrayıp uygun bir kase içerisine alın.

2. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek 5 dakika kadar elinizle ovalayın.

3. çabucak sonrasında soğanların suyunu süzgeç sayesinde süzün.

5. 5 dakika kadar suyunun süzülmesini bekleyin.

6. Suyu süzülen soğanları kaba alın.

7. Maydanozları doğrayıp soğanın üzerine ekleyin.

8. Yarım limonu sıkın ve zeytinyağıyla başka baharatları ekleyip karıştırın.


Sütlaç Tanımı


Materyaller:



  • 1 litre süt


  • 1 litre su


  • 2 çay bardağı pirinç


  • 3 yemek kaşığı nişasta


  • 1,5 su bardağı toz şeker


  • 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?

1. birinci vakit içinderda pirinçleri kaynatın. Akabinde üzerine soğuk sütü ekleyin ve kaynamasını bekleyin.

2. Diğer bir kasede de 1 su bardağı süt ile nişastayı ezin.

3. Tencerede kaynayan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin.

4. daha sonrasında kaseyi tencereye boşaltın.

5. 10 dakika boyunca pişirin. Son olarak toz şekeri de ek edin ve kaynatın.

6. Sıcak sıcak kaselere paylaştırın. İsteğe nazaran tarçınla servis edin.


‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öteki menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
 
Üst