Köfte denince çabucak aklınıza kıyma gelmesin. Bu köftelerin içerisinde kıyma olmadığını öğrenince hayli şaşıracaksınız. Et kullanmadan yapabileceğiniz birbirinden lezzetli tam 15 bakliyat köftesi tanımını sizin için yazdık. Şimdiden afiyet olsun.
1. Kinoa köftesi tarifi
Malzemeler
1. Kinoayı haşlayıp genişçe bir kaba alın.
2. İçine kabağı ve havucu rendeleyin.
3. Dereotu ve maydanozu ince ince kıyıp ekleyin. Beyaz peyniri ve yumurtayı ekleyin.
4. Baharatları da koyup karıştırın.
5. sonrasındasında yağlı kağıt serilmiş tepsiye hal vererek dizin. Yaklaşık 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Üstü kızarınca alabilirsiniz.
2. Tarhanalı pirinç köftesi tarifi
Malzemeler
1. Pirinçleri küçük bir tencereye alın ve üstlerine çıkacak kadar su ek edin.
2. Yaklaşık 10 dakika bu türlü haşlayın ve süzün.
3. Süzdüğünüz pirinçleri derince bir kaba alın. Üstlerine yeşillikleri ek edin. Labne peynirini ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
4. Harcı güzelce karıştırıp, ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Her bir topu evvel yumurta beyazına daha sonra tarhanaya ve daha sonra tekrar yumurta beyazına bulayıp, bir tavada kızdırdığınız çokça yağın içerisine atın.
5. Her tarafı nar üzere kızardıktan daha sonra pirinç köftelerini yağdan alın ve fazla yağının süzülmesi için, kağıt havlunun üstünde dinlendirin. Ilık olarak servis edin.
3. Nohut köftesi tarifi
Malzemeler
1. Öncelikle haşlanmış nohutları robotta çekin. Akabinde kuru soğanı, maydanozu ve dereotunu da robotta çekin ve yoğurma kabınızın içerisine alın.
2. Baharatları, unu, yumurta, kabartma tozunu da ekleyip yoğurun.
3. Köftelere biçim verin.
4. Köfteleri kızgın yağda iki taraflı pembeleşinceye kadar kızartın.
4. Pirinç köftesi tarifi
Malzemeler
1. Pirinci haşlayıp süzdürün. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, rendelenen soğan, baharatlar ve rende kaşar ek edin.
2. Akabinde un ek edin. Düzgünce karıştırıldıktan daha sonra el ile biçim verin.
3. Galeta ununa bulayarak, kızgın yağ ile kızartın.
5. Kuru fasulye köftesi tarifi
Malzemeler
1. Haşlanmış fasulyeyi, soğanı ve sarımsağı robotta çekin.
2. Maydanozları ince ince doğrayın.
3. Tüm gereçleri yoğurun. Şekil verip kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.
6. Bulgur köftesi tarifi
Malzemeler
1. İnce bulgurun üzerine kaynar suyu dökün ve bulgurun şişmesi için üzerini streç sinema ile kapatıp bekleyin.
2. Yumurta akını, sıvı yağı, un ve salçayı yoğurma kabına alarak suyu çekip yumuşayan bulgurları da ekleyin. Son olarak baharat ve tuzu katıp güzelce yoğurun.
3. Yoğurma etabında elinizi suya batırarak köftenin daha kolay kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
4. Hazır olan köfteden küçük toplar oluşturarak serçe parmağınızı ile ortasına batırın. Şekillendirme basamağında da elinizi su ile ıslattığınızda epey daha rahat biçim verdiğinizi nazaranceksiniz.
5. Kaynamakta olan suya tuz koyarak köfteleri içine bırakın. Köfteler yüzeye çıktığında pişmiş demektir. Kevgir yardımı ile köfteleri ezmeden sudan alarak servis tabağına koyun.
6. Rendelenmiş domatese iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek kavurun.
7. İnce dilimlenmiş sarımsağı, tuz ve dilediğiniz baharatları da ek edin ve domates suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
8. Ocaktan aldıktan daha sonra kıyılmış maydanozu sosa ek edin ve köftelerin üzerine dökerek köfteleri ezmeden karıştırın.
7. Kuru börülce köftesi tarifi
Malzemeler
1. Kuru börülceleri haşlayın.
2. Haşlanmış kuru börülceleri robotta çekin. hemen sonrasında yeşillikleri, soğanları sarımsağı incecik kıyın ve öteki tüm gereçleri de ekleyin, hepsini karıştırıp yoğurun.
3. Elinizle iri köfteler yapın. Yağlı kağıt üzerinde 200 derecede fırında 15 -20 dakikada servise hazırdır. Afiyetler olsun!
8. Yeşil mercimek köftesi tarifi
Malzemeler
1. 1 su bardağı önce haşladığınız yeşim mercimeği kabınıza alıp ezici sayesinde pürüzsüz kıvama getirin.
2. 1 soğanı rondodan geçirip incecik kıyın.
3. 1 adet yumurtayı kırın.
4. 1 su bardağı galeta ununu ek edin.
5. Baharatları ve tuzu da ek edin. İsteğe göre baharatları arttırabilirsiniz.Yoğurmaya başlayın. Biraz cıvık kıvamlı bir hamur olacak. Unu ek edin un kıvam verip toparlayacaktır.
6. Tavaya yağı koyun ve şekillendirdiğiniz köfteleri kızartın. Afiyet olsun.
9. Bezelye köftesi tarifi
Malzemeler
1. Bezelyeyi karıştırma kabına alın ve bir çatal sayesinde ezin. Püre olacak kadar ezmenize gerek yok.
2. Bezelyenin üzerine; yumurtayı, maydanozu, galeta ununu ve baharatları ekleyip yeterlice karıştırın.
3. Karışımdan kesimler alıp şekillendirin.
4. Yapışmaz tavaya sıvıyağı alın. Köftelerin artlarını ve önlerini kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
10. Barbunya köftesi tarifi
Malzemeler
2. Yumuşamış olan barbunyaları robottan geçirerek püre haline getirin.
3. Bir kaseye püre haline gelmiş olan barbunyayı koyun. Üzerine rendelenmiş soğanı, yumurtaları, galeta ununu, kıyılmış maydanozu, kimyonu, pul biberi, tuzu ve karabiberi ek ederek yoğurun.
4. 30 dakika kadar buzdolabında beklettikten daha sonra barbunyalı harçtan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlak form verin.
5. Barbunya köftelerini galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Çırpılmış yoğurt ile birlikte sıcak olarak servis edin.
11. Taze fasulye köftesi tarifi
Malzemeler
1. Fasulyelerin kılçıklarını temizleyip, yeterlice yıkayın. Akabinde derin bir tencereye fasulyeleri koyun. Üzerine kaynar su döküp tuz ve et bulyonu ek ederek, yavaşça diriliği gidene kadar haşlayın.
2. Fasulyeler haşlandıktan daha sonra suyunu süzüp, buzlu suyun içine atıp beş dakika bekletip alın ve süzülmeye bırakın. sonrasındasında küçük kıyıp, karıştırma kabına alın.
3. Üzerine 2 adet yumurta kırıp, küçük küçük doğradığınız biberleri, dereotunu ve rendelenmiş sarımsağı cevizi ek edin.
4. Sütü, kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyip, tuzu ve baharatları ayarlayarak, kaşık ile güzelce karıştırın. Biraz koyu bir kıvam elde edeceksiniz.
5. Geniş bir tavaya sıvı yağ koyup, kızdırın. Hazırladığınız harçtan yemek kaşığı ile modüller alıp, yağın içine koyup, üzerine hafifçeçe bastırın. Gerili önlü güzelce kızartıp, kağıt havlu üzerine koyarak, yağın süzülmesini sağlayın. Pişen köfteleri servis tabağına alıp, yanında sade ya da sarımsaklı yoğurt ile sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
12. İnce bulgurlu brokoli köftesi tarifi
Malzemeler
1. Birinci evvel brokoliyi saplarından kesip yıkadıktan daha sonra haşlayın. Yumuşayan brokolinin suyunu süzgeçten geçirdikten daha sonra yeterlice ezin ve bulguru içine atıp karıştırıp sıcağı ile bir arada bulgurun şişmesi için üzerini kapatın.
2. bir süre daha sonra içine yumurta, ince kıyılmış soğan, kimyon, karabiber, pul biber, tuz, maydanoz ve en son un koyup elinizle yoğurun köfte formunu alıyorsa tamamdır.
3. Şayet fazlaca cıvıksa biraz daha un koyabilirsiniz. daha sonra küçük kesimler alıp evvel yuvarlayıp daha sonra biçim vererek köftelerinizi yapın bu türlü köfteleriniz biraz dinlendikten daha sonra sıvı yağda kızartın.
13. Falafel köftesi tarifi
Malzemeler
1. Falafel için gerekli gereçleri mutfak robotundan geçirin.
2. Üzerine unu ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında yarım saat bekletin. daha sonrasında hal verin ve kızgın yağda kızartın.
3. Sos için gerekli gereçleri karıştırın. Lavaşla birlikte nohut köftelerini servis edin.
14. İrmik köftesi tarifi
Malzemeler
2. daha sonrasında üzerine irmiği ekleyip düzgünce yoğurun. 1 saat kadar buzdolabında bekletin daha sonrasında iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
15. Soya fasulyesi köftesi tarifi
Malzemeler
1. Tüm materyalleri düzgünce yoğurun. Yuvarlak biçim verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
2. Biçim verin ve fırında 200 derecede 15 dakika pişirin.
1. Kinoa köftesi tarifi
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış kinoa
3-4 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
2 adet yumurta
1 adet kabak
1 adet havuç
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1. Kinoayı haşlayıp genişçe bir kaba alın.
2. İçine kabağı ve havucu rendeleyin.
3. Dereotu ve maydanozu ince ince kıyıp ekleyin. Beyaz peyniri ve yumurtayı ekleyin.
4. Baharatları da koyup karıştırın.
5. sonrasındasında yağlı kağıt serilmiş tepsiye hal vererek dizin. Yaklaşık 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Üstü kızarınca alabilirsiniz.
2. Tarhanalı pirinç köftesi tarifi
Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
1 tutam ince doğranmış maydanoz
1 tutam ince doğranmış dereotu
1 tutam ince doğranmış taze nane
3 yemek kaşığı labne peyniri
1 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
1 su bardağı tarhana
2 adet yumurta beyazı
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1. Pirinçleri küçük bir tencereye alın ve üstlerine çıkacak kadar su ek edin.
2. Yaklaşık 10 dakika bu türlü haşlayın ve süzün.
3. Süzdüğünüz pirinçleri derince bir kaba alın. Üstlerine yeşillikleri ek edin. Labne peynirini ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
4. Harcı güzelce karıştırıp, ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Her bir topu evvel yumurta beyazına daha sonra tarhanaya ve daha sonra tekrar yumurta beyazına bulayıp, bir tavada kızdırdığınız çokça yağın içerisine atın.
5. Her tarafı nar üzere kızardıktan daha sonra pirinç köftelerini yağdan alın ve fazla yağının süzülmesi için, kağıt havlunun üstünde dinlendirin. Ilık olarak servis edin.
3. Nohut köftesi tarifi
Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
10 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı tuz
1. Öncelikle haşlanmış nohutları robotta çekin. Akabinde kuru soğanı, maydanozu ve dereotunu da robotta çekin ve yoğurma kabınızın içerisine alın.
2. Baharatları, unu, yumurta, kabartma tozunu da ekleyip yoğurun.
3. Köftelere biçim verin.
4. Köfteleri kızgın yağda iki taraflı pembeleşinceye kadar kızartın.
4. Pirinç köftesi tarifi
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3-4 yemek kaşığı galeta unu
1. Pirinci haşlayıp süzdürün. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, rendelenen soğan, baharatlar ve rende kaşar ek edin.
2. Akabinde un ek edin. Düzgünce karıştırıldıktan daha sonra el ile biçim verin.
3. Galeta ununa bulayarak, kızgın yağ ile kızartın.
5. Kuru fasulye köftesi tarifi
Malzemeler
2 bardak haşlanmış kuru fasulye
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1. Haşlanmış fasulyeyi, soğanı ve sarımsağı robotta çekin.
2. Maydanozları ince ince doğrayın.
3. Tüm gereçleri yoğurun. Şekil verip kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.
6. Bulgur köftesi tarifi
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
4 adet domates
3 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam maydanoz
1. İnce bulgurun üzerine kaynar suyu dökün ve bulgurun şişmesi için üzerini streç sinema ile kapatıp bekleyin.
2. Yumurta akını, sıvı yağı, un ve salçayı yoğurma kabına alarak suyu çekip yumuşayan bulgurları da ekleyin. Son olarak baharat ve tuzu katıp güzelce yoğurun.
3. Yoğurma etabında elinizi suya batırarak köftenin daha kolay kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
4. Hazır olan köfteden küçük toplar oluşturarak serçe parmağınızı ile ortasına batırın. Şekillendirme basamağında da elinizi su ile ıslattığınızda epey daha rahat biçim verdiğinizi nazaranceksiniz.
5. Kaynamakta olan suya tuz koyarak köfteleri içine bırakın. Köfteler yüzeye çıktığında pişmiş demektir. Kevgir yardımı ile köfteleri ezmeden sudan alarak servis tabağına koyun.
6. Rendelenmiş domatese iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek kavurun.
7. İnce dilimlenmiş sarımsağı, tuz ve dilediğiniz baharatları da ek edin ve domates suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
8. Ocaktan aldıktan daha sonra kıyılmış maydanozu sosa ek edin ve köftelerin üzerine dökerek köfteleri ezmeden karıştırın.
7. Kuru börülce köftesi tarifi
Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış kuru börülce
2 adet yumurta
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
100 gram lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
1 adet yeşil soğan
1. Kuru börülceleri haşlayın.
2. Haşlanmış kuru börülceleri robotta çekin. hemen sonrasında yeşillikleri, soğanları sarımsağı incecik kıyın ve öteki tüm gereçleri de ekleyin, hepsini karıştırıp yoğurun.
3. Elinizle iri köfteler yapın. Yağlı kağıt üzerinde 200 derecede fırında 15 -20 dakikada servise hazırdır. Afiyetler olsun!
8. Yeşil mercimek köftesi tarifi
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 tutam karabiber
1 tutam kimyon
1 tutam nane
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
1. 1 su bardağı önce haşladığınız yeşim mercimeği kabınıza alıp ezici sayesinde pürüzsüz kıvama getirin.
2. 1 soğanı rondodan geçirip incecik kıyın.
3. 1 adet yumurtayı kırın.
4. 1 su bardağı galeta ununu ek edin.
5. Baharatları ve tuzu da ek edin. İsteğe göre baharatları arttırabilirsiniz.Yoğurmaya başlayın. Biraz cıvık kıvamlı bir hamur olacak. Unu ek edin un kıvam verip toparlayacaktır.
6. Tavaya yağı koyun ve şekillendirdiğiniz köfteleri kızartın. Afiyet olsun.
9. Bezelye köftesi tarifi
Malzemeler
500 gram haşlanmış bezelye
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı galeta unu
1 avuç maydanoz
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1. Bezelyeyi karıştırma kabına alın ve bir çatal sayesinde ezin. Püre olacak kadar ezmenize gerek yok.
2. Bezelyenin üzerine; yumurtayı, maydanozu, galeta ununu ve baharatları ekleyip yeterlice karıştırın.
3. Karışımdan kesimler alıp şekillendirin.
4. Yapışmaz tavaya sıvıyağı alın. Köftelerin artlarını ve önlerini kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
10. Barbunya köftesi tarifi
Malzemeler
300 gram barbunya(haşlanmış)
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 avuç maydanoz(doğranmış)
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı çırpılmış yoğurt
2. Yumuşamış olan barbunyaları robottan geçirerek püre haline getirin.
3. Bir kaseye püre haline gelmiş olan barbunyayı koyun. Üzerine rendelenmiş soğanı, yumurtaları, galeta ununu, kıyılmış maydanozu, kimyonu, pul biberi, tuzu ve karabiberi ek ederek yoğurun.
4. 30 dakika kadar buzdolabında beklettikten daha sonra barbunyalı harçtan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlak form verin.
5. Barbunya köftelerini galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Çırpılmış yoğurt ile birlikte sıcak olarak servis edin.
11. Taze fasulye köftesi tarifi
Malzemeler
500 gram taze fasulye
1 adet kırmızı kapya biber
1 çay bardağı süt ya da su
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay bardağı ince kıyılmış ceviz
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
1 adet hazır et bulyon
1’er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Kızartmak için
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
1. Fasulyelerin kılçıklarını temizleyip, yeterlice yıkayın. Akabinde derin bir tencereye fasulyeleri koyun. Üzerine kaynar su döküp tuz ve et bulyonu ek ederek, yavaşça diriliği gidene kadar haşlayın.
2. Fasulyeler haşlandıktan daha sonra suyunu süzüp, buzlu suyun içine atıp beş dakika bekletip alın ve süzülmeye bırakın. sonrasındasında küçük kıyıp, karıştırma kabına alın.
3. Üzerine 2 adet yumurta kırıp, küçük küçük doğradığınız biberleri, dereotunu ve rendelenmiş sarımsağı cevizi ek edin.
4. Sütü, kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyip, tuzu ve baharatları ayarlayarak, kaşık ile güzelce karıştırın. Biraz koyu bir kıvam elde edeceksiniz.
5. Geniş bir tavaya sıvı yağ koyup, kızdırın. Hazırladığınız harçtan yemek kaşığı ile modüller alıp, yağın içine koyup, üzerine hafifçeçe bastırın. Gerili önlü güzelce kızartıp, kağıt havlu üzerine koyarak, yağın süzülmesini sağlayın. Pişen köfteleri servis tabağına alıp, yanında sade ya da sarımsaklı yoğurt ile sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
12. İnce bulgurlu brokoli köftesi tarifi
Malzemeler
500 gr brokoli
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 tutam kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığından az tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
1. Birinci evvel brokoliyi saplarından kesip yıkadıktan daha sonra haşlayın. Yumuşayan brokolinin suyunu süzgeçten geçirdikten daha sonra yeterlice ezin ve bulguru içine atıp karıştırıp sıcağı ile bir arada bulgurun şişmesi için üzerini kapatın.
2. bir süre daha sonra içine yumurta, ince kıyılmış soğan, kimyon, karabiber, pul biber, tuz, maydanoz ve en son un koyup elinizle yoğurun köfte formunu alıyorsa tamamdır.
3. Şayet fazlaca cıvıksa biraz daha un koyabilirsiniz. daha sonra küçük kesimler alıp evvel yuvarlayıp daha sonra biçim vererek köftelerinizi yapın bu türlü köfteleriniz biraz dinlendikten daha sonra sıvı yağda kızartın.
13. Falafel köftesi tarifi
Malzemeler
1,5 su bardağı nohut
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı toz biber
Yarım tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı kişniş
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı karbonat
2 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
Yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı tahin
1 diş sarımsak püresi
1. Falafel için gerekli gereçleri mutfak robotundan geçirin.
2. Üzerine unu ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında yarım saat bekletin. daha sonrasında hal verin ve kızgın yağda kızartın.
3. Sos için gerekli gereçleri karıştırın. Lavaşla birlikte nohut köftelerini servis edin.
14. İrmik köftesi tarifi
Malzemeler
1 su bardağı irmik
2,5 su bardağı süt
3-4 yemek kaşığı tereyağı
1 adet haşlanmış patates
2 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı keçi peyniri
Yarım su bardağı kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
2 yemek kaşığı maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2. daha sonrasında üzerine irmiği ekleyip düzgünce yoğurun. 1 saat kadar buzdolabında bekletin daha sonrasında iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
15. Soya fasulyesi köftesi tarifi
Malzemeler
2 su bardağı soya fasulyesi posası
2 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı su
1 havuç rendesi
1 kabak rendesi
Yarım su bardağı mısır unu
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1. Tüm materyalleri düzgünce yoğurun. Yuvarlak biçim verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
2. Biçim verin ve fırında 200 derecede 15 dakika pişirin.