Iç açıortay nedir kısaca

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Iç Açıortay Nedir?

Iç açıortay (Internal Auditing) denetim ve gözetim faaliyetlerinin tümünü kapsayan bir süreçtir. Iç denetim, işletme veya kurumun çalışanlarının çalışma süreçlerini, prosedürlerini ve kurallarını kontrol etmek için kullanılan bir metoddur. Bu süreç, kurumun çalışanlarının ve yöneticilerinin etkinliğini, verimliliğini ve yasalara uygunluğunu değerlendirmek için kullanılır. Iç denetimin amacı, kurumların faaliyetlerinde hataların ve ihlallerin önlenmesine yardımcı olmaktır. Iç denetim süreci, kurumun çalışanlarının yerine getirmek zorunda olduğu görevleri, kaynakların verimli kullanımını ve riskleri belirlemek için kullanılır.

Iç Denetimin Amacı

Iç denetimin amacı, kurumların uzun vadeli başarısını sağlamak için çalışanlarının görevlerini başarıyla yerine getirmelerini ve kaynakların verimli kullanımını sağlamaktır. Iç denetim, kurumların faaliyetlerinde hataların veya ihlallerin önlenmesine yardımcı olmak amacıyla yürütülen bir süreçtir. Iç denetim, kurumların özellikle finansal ve operasyonel konularda işlerinin düzgün bir şekilde yürütülmesini, çalışanlarının etkinliğinin arttırılmasını, zamanın verimli kullanımını ve kurumun risklerini belirlemek için kullanılır.

Iç Denetimin Faydaları

Iç denetim, kurumların faaliyetlerinde hataları veya ihlalleri önleyebilmek için kurumun çalışanlarının görevlerini yerine getirmelerini sağlar. Iç denetim, kurumların finansal ve operasyonel süreçlerinde düzenli kontrol sağlayarak kurumun riskleri belirlemelerine yardımcı olur. Iç denetim, kurumun kaynaklarının verimli kullanımını sağlar ve kurumun çalışanlarının etkinliğini arttırır. Ayrıca, iç denetim, kurumların uzun vadeli başarısını sağlamak için gerekli kontrol mekanizmalarının oluşturulmasına yardımcı olur.