Hindistan'ın imalat sektörü büyümesi Nisan ayında 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Beykozlu

New member
Yeni Delhi:

Hint imalat sektöründeki büyüme ivmesi Nisan ayında iyileşti ve üretim, Haziran 2024'ten bu yana, sipariş kitaplarında başka bir güçlü genişlemenin arkasında en hızlı hızla arttı.

Mevsimsel olarak ayarlanan HSBC Hindistan Üretim Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Mart ayında 58.1'den Nisan ayında 58.2'ye yükseldi ve bu da on ay boyunca sektörün sağlığındaki en güçlü iyileşmeyi gösterdi.

PMI PMI parlantında, 50'nin üzerindeki bir baskı genişleme anlamına gelirken, 50'nin altındaki bir puan daralma anlamına gelir.

Çıktı büyümesindeki en son iyileşmeye katkıda bulunan önemli bir faktör, yeni işlerde keskin bir artış oldu. Üretim sektörünün genişleme oranı daha iyi yerel ve uluslararası talep ile desteklenmiştir.

Ankete göre, toplam satışlar uluslararası düzende keskin bir artışla desteklendi.

Abra-Read'den yeni işlerin 2025-26 mali yılının başında 14 yıldan fazla bir sürede en büyük dereceye ulaştığını ve bu talebin Afrika, Asya, Avrupa, Orta Doğu tarafından yönetildiğini ve anket katılımcıları tarafından yönlendirildiğini söyledi.

HSBC Baş Ekonomisti Pranjul Bhandari, “Nisan ayında yeni ihracat emirlerinde önemli tütsü, işletmeler gelişen ticaret manzarasına ve ABD tarife duyurularına uyum sağladıkça, üretimde potansiyel bir değişim gösteriyor.” Dedi.

Bu olumlu eğilim, istihdam ve satın alma faaliyetinde önemli artışlar.

Anket, “Üretici, artan çıktı gereksinimlerini karşılamak için Nisan ayında personel seviyelerini artırmaya devam etti. Anket katılımcılarının tam yüzde 9'u ekstra işçiler aldı ve kalıcı ve geçici sözleşmelerin bir kombinasyonu sunuldu.” Dedi.

Satın alma etkinliği, yeni iş büyümesi ve girdi satın alımındaki en son keskin genişleme, stok oluşturma girişimlerine kısmen atıfta bulundu.

Bhandari, “Üretim çıktı büyümesi, sağlam siparişlerde on ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Girdi fiyatları biraz daha hızlı arttı, ancak marjlar üzerindeki etki, endeksi en yüksek seviyeye sıçrayan çıktı fiyatlarındaki çok daha hızlı artışla dengelenebilir.”

Fiyatlar cephesinde, Hint mallarına yönelik sağlam talep, Ekim 2013'ten bu yana en büyük dereceye kadar satış ücretleri ile firmaların fiyatlandırma gücünü artırdı. Bu, girdi maliyetlerinde mütevazı bir artışa rağmen.

Önümüzdeki yıl çıktı beklentileri ile ilgili güçlü iyimserlik, Talep Gücü beklentilerinden kaynaklanan Nisan verilerinde belirgindi. Pazarlama çabaları, verimlilik kazanımları ve yeni müşteri sorguları olumlu tahminleri destekledi.

HSBC India imalat PMI, S&P Global tarafından yaklaşık 400 üretici panelinde satın alma yöneticilerine gönderilen anketlere verilen yanıtlardan derlenmiştir.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve sendikasyonlu bir beslemeden otomatik olarak üretilmiştir.)