Her Tadan Yemeklerinize Bayılacak! Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır Açıklıyoruz!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fesleğen


Kokusuyla insanı öbür diyarlara götüren fesleğen girdiği yemekleri de öteki bir boyuta ulaştırıyor. Pekala fesleğen hangi yemeklerde kullanılırsa performansını artırır?

1. Domatesli yemekler (çorba ve soslu yemekler)

2. Makarna sosları.

3. Tavuklu yemekler. (Sote formunda yapılan tavuk yemekleri olduğunu belirtelim.)


Defne Yaprağı


Özellikle balık yemeklerinde defne yaprağının kullanılması balığın rahatsız edici olabilen kokusunu alır gdolayır.


Taze yahut kuru kekik


Tüm yemeklerde kullanılsa da bilhassa kırmızı et yemeklerinde bir diğer oluyor. Kekik kokusu etin tadını arşa çıkartıyor. Tüm kırmızı et yemeklerinde kullanabilirsiniz.


Zerdeçal


hem de körinin de ortasında bulunan zerdeçal, tavuk yemeklerinin bir numaralı konuğudur. Çok yakışır.


Kimyon


Piyazlar, börülce salatası üzere salatalara en hoş giden baharat kimyondur. Salata sosları için kesinlikle kullanmalısınız. Köfteleri de es geçmemek gerekiyor. Kimyonsuz bir köftenin can damarlarından biri kesilmiştir.


Yeni Bahar


Et yemeklerinin yanı sıra en hayli dolma ve tatlılarda kullanılıyor. Yeni baharın yavaşça tatlı aroması lezzeti ikiye katlıyor.


Pulbiber


Köfte ve türevlerinin vazgeçilmez baharatı olan pulbiber rengiyle her yemeğe can katabiliyor. Lakin natürel en hayli köfteye yakışıyor.


Tarçın


Genellikle sütlü tatlılarda kullanılan tarçın keskin aromasıyla tatlıların duruşunu değiştiriyor.


Sofralarınızı lezzetlendirecek çeşit çeşit baharatlar semtindeki aktarda, semtindeki aktarlar GetirÇarşı’da!


Semtindeki aktarlardan sipariş vermek için tıkla!
 
Üst