Yaz sonu sonbahar başı kısa bir dönemde hasat edilen yeşil domates, hayli lezzetli domates çeşitlerinden biridir. Yeşil domatesi kullanarak birbirinden lezzetli tanımları sizin için yazdık. Çabucak not almaya başlayın!
1. Sağlıklı beslenmek isteyenler buraya: Fırınlanmış yeşil domates salatası tarifi
Malzemeler
1. Domatesleri yıkayın ve enine 2 modüle bölün. Soğanı soyun ve uzunluğuna 4-6 kesime bölün.
2. Sarımsağı bıçak ile ezerek çatlatın ve tüm malzemeyi fırın kabına alın.
3. Materyallerin üstüne zeytinyağı gezdirin ve tuz serperek ızgarasını açtığınız fırına verin.
4. Domatesler kızarıncaya kadar fırınlayın.
5. Pişen gereçleri bıçak sayesinde dilimleyin ve karıştırın.
7. İsteğe göre lor peynirinden küçük toplar hazırlayıp susama bulayın ve salatayla servis edin. Afiyet olsun.
2. Ne tarhana ne mercimek en hoşu: Yeşil domates çorbası tarifi
Malzemeler
1. Domatesleri iri kesimler halinde doğrayıp yarım su bardağı su ile 10 dk. pişirin.
2. Süzgeçten geçirip tencereye yağ ve un koyup kavurun. Su ek edip kaynatın.
3. Domatesleri ek edin. Tuzu, karabiberi ve fesleğeni koyun. 10 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.
3. niye daha evvel hiç kızarmış yeşil domates yapmadığınızı merak edeceksiniz?: Kızarmış yeşil domates tarifi
Malzemeler
1. Unu, dövülmüş yumurtaları ve mısır unu, domates dilimlerine sığacak kadar büyük üç farklı kaseye yerleştirin.
2. Domates dilimleri tuz ve karabiber ile karıştırılır. Unları hafifçeçe un ile toz haline getirin, sonrasındasında daralan yumurtanın içine daldırın, fazla damlamayı bırakın. Mısır unu ile yeterlice kaplayın.
3. Derin kenarlı bir tavayı önce ısıtın. İçerisine 1 su bardağı sıvı yağ ekleyin. Her iki tarafını da güzelce pişirin. Afiyet olsun.
4. Yoğurt sevenler buraya : Yoğurtlu yeşil domates salatası tarifi
Malzemeler
1. Öncelikle domatesleri güzelce yıkayın. Yıkanan domatesleri küçük ise dörde bölün.
2. Zeytinyağında soğanı yavaşça öldürüp domatesleri ek edin.
3. Domatesler aldığı suyu çekince ocaktan alın. Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt koyup servis yapın. Afiyet olsun.
5. Eksiksiz ahenk: Bulgurlu yeşil domates yemeği tarifi
Malzemeler
1. Soğanı yemeklik incecik, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın. Domatesleri yıkayıp süzün ve iri kuşbaşı et formunda dilimleyin. Soğan, sarımsak ve sıvıyağı orta uzunluk bir tencereye koyun. Daima karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
2. Domatesleri de çabucak ekleyin ve karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun. Tuz, pul biber ve yıkayıp süzdüğünüz bulguru ek edip sıcak suyu da aktarın. Ortada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
3. Kaynayınca ocağın altını kısın ve domatesleri yumuşayıncaya kadar pişirin. İsterseniz servise sunmadan evvel bol pul biber ekleyip sarmısaklı yoğurt gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.
6. Kışlıkları hazırlayın: Yeşil domates turşusu tarifi
Malzemeler
1. Bol suda yıkadığınız yeşil domatesleri, büyüklüklerine nazaran dört eşit kesime bölün.
2. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız acı kırmızı biberleri iri kesimler halinde kesin. Maydanozu incecik kıyın.
3. Sarımsakların kabuklarını ayıklayın. Kaya tuzu, sirke ve içme suyunu bir çırpıcı sayesinde karıştırın.
4. Doğradığınız yeşil domatesleri, pak cam bir kavanoza sıkı sıkıya doldurun. Ortalara kırmızı biber modülleri, sarımsak ve tane karabiber serpiştirin.
5. Dileğe nazaran maydanozları kıyılmış ya da bütün olarak turşu kavanozlarına yerleştirin. Hazırladığınız salamura karışımı ile kavanozları ağzına kadar doldurun.
6. Hazırladığınız tuzlu ve sirkeli su kâfi gelmediyse bir daha hazırlayarak kavanozları boşluk kalmayacak biçimde doldurun.
7. Kavanozların kapaklarını 2 saat kadar açık bırakın, azalan tuzlu su ölçüsünü tekrar tamamladıktan daha sonra kapakları sıkıca kapatın. Güneş görmeyen, serin bir yerde en az 15 gün koruma edin.
7. Yeşil ketçap denemek isteyenler buraya: Yeşil ketçap tarifi
Malzemeler
1. Soğanı ve sarımsağı doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
2. İri doğranmış domatesleri, biberi ve baharatları ek edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
3. daha sonrasında şekeri ve sirkeyi döküp 12-13 dakika pişirin.
4. Mühletin sonunda karışımı mutfak robotunda çekin.
5. Dezenfekte ettiğiniz şişelere döküp serin bir yerde koruma edin.
8. Ekşili tatları sevenler buraya: Zeytinyağlı yeşil domates yemeği tarifi
Malzemeler
1. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağıyla birlikte yemeği pişireceğiniz tencereye aktarın.
2. Yeşil ve sert domatesleri, evvela halka olarak dilimleyin. Akabinde küçük küpler halinde doğrayın.
3. Doğradığınız kuru soğanı, yavaşça bir biçimde renk alana kadar zeytinyağında kavurun. Domates salçasını da ekledikten daha sonra kavurma sürecini sürdürün.
4. Küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri tencereye alın, orta ateşte fazla karıştırmadan domatesler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
5. Yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pilavlık bulguru domateslerin üzerine ekleyin. Limon suyu ve sıcak suyu ek edin. Tüm malzemeyi bir kere karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın.
6. Orta ateşte, bulgur pişene ve yemek suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika daha pişirin.
7. Ocağı kapattıktan daha sonra damak tadınıza bakılırsa tuzunu ayarlayın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
9. Bu reçel değişik: Yeşil domates reçeli tarifi
Malzemeler
1. Domatesleri küp küp doğruyoruz ne büyük ne küçük.
2. daha sonrasında derin bir tencereye koyuyoruz ve üzerine şeker koyuyoruz. Birde bir bardak su ekleyip bir gece bekletiyoruz.
3. Sabah olduğunda ocağa koyup kaynatıyoruz. 20 dk kaynayıp limon tozu yahut limon suyu ekleyip kaynatmaya bırakıyoruz.
Not: Reçel köpük olmasın diye bir çay kaşığı tereyağ koyuyoruz. Bide kısık ateşte pişiriyoruz. 1 saat daha sonra ocağı kapatıyoruz.
10. Biber dolmasından sıkılanlara: Zeytinyağlı yeşil domatesli dolma tarifi
Malzemeler
1. İnce doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip kavurun. Su ek edin.
2. Kıyılmış kayısı ve inciri ekleyin. Dolmalık fıstık, kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, kimyon, yenibahar ve karabiber ek edip karıştırın.
3. Domateslerin üstlerinden kapak kesip içlerini çıkarın. Hazırladığınız pirinçli harcı içlerine paylaştırın.
4. Kapaklarını kapatıp, fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında 20 dakika pişirip servis yapın. Afiyet olsun.
11. Ekşi tat arayanlar buraya: Yeşil domatesli menemen tarifi
Malzemeler
1. Soğanlar ay halinde doğrayın, az biraz yağ ile tavada soteleyin.
2. Soğanların üzerine küp küp doğradığınız sivri biber ve kapya biberi ekleyin sotelemeye devam edin.
3. Domatesleri küp küp doğrayın ve ek edin.
4. Yumurtayı farklı bir kabın içerisine kırın ve güzelce çırpın. Tuzu eklemeyi unutmayın.
5. Domatesli karışımın üzerine yumurtayı ek edin ve kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
12. En yeterli domates yemeklerinden: Yeşil domates kavurması tarifi
Malzemeler
1. Soğanları kavurun.
2. Pembeleşince biberleri ek edin. Biber salçası ile bir arada bir kaç dakika kavurun.
3. Üzerine domatesler ek edilip 15 dakika kavurun. Sarımsak ve nar ekşisini unutmayın. Bir kaç dakika daha sonra ocağı kapatın.
13. Pilav sevenleri buraya alalım: Pastırmalı yeşil domates pilav tarifi
Malzemeler
1. Orta bir tencerede, pastırmayı gevrek olana kadar orta ateşte pişirin. Fazla yağı çekmek için kağıt havlulu kullanın.
2. Yeşil soğanları dilimleyin ve yeşil domatesleri soyun ve doğrayın.
3. 1 çorba kaşığı yeşil soğan ekleyin ve 1 dakika soteleyin.
4. Yeşil domatesleri ekleyin ve 1 dakika daha bekletin.
5. Sarımsak ekleyin ve 30 saniye daha kavurun.
6. Tavuk suyu, pirinç, kekik ve biber ekleyin. Bir kaynamaya getirin.
7. Karıştırın, ısıyı en aza indirin, örtün ve 20 ila 25 dakika pişirin.
8. Pişirilmiş pastırma ile serpin. Afiyet olsun.
14. Kahvaltılık için hoş bir tanım arayanlar buraya: Yeşil domatesli zeytinli dilim ekmek tarifi
Malzemeler
1. Zeytin, maydanoz, dolmalık fıstık, tuz ve karabiberi bir kaseye alarak karıştırın.
2. Kızarmış ekmeklerin üzerine zeytinyağı ve domates püresi sürün. Domatesleri ince dilimleyip ekmeklerin üzerine yerleştirin.
3. Hazırladığınız zeytinli karışımı da üzerine ek edin.
4. Taze kekik ile süsleyerek servis yapın
15. Yeşil domatesi bir de bu biçimde deneyin: Yeşil domatesli musakka tarifi
Malzemeler
1. Bir tencereye kıymayı alın üzerine yağ bırakın ve yavaş yavaş kavurmaya başlayın.
2. Öbür yandan ince kıyılmış biberleri ve kuru soğanı üzerine ekleyin, birliktece kavurun. Tuzu ve pul biberi ekleyin.
3. Bunlar kavrulurken domatesler güzelce yıkayın. İster elinizde incecik doğrayın isterse robotta irice çekin ve kavrulan kıymanın üzerine bırakın. birliktece pişmeye bırakın pişmeye yakın bir bardak soğuk su ekleyin.
4. Yemek biraz daha kaynayınca altını kapatın. Üzerine domates püresi ve karabiber ek ederek servis edin.
1. Sağlıklı beslenmek isteyenler buraya: Fırınlanmış yeşil domates salatası tarifi
Malzemeler
500 gr yeşil domates
2 diş sarımsak
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay tuz
5-6 adet tam ceviz
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı susam
1. Domatesleri yıkayın ve enine 2 modüle bölün. Soğanı soyun ve uzunluğuna 4-6 kesime bölün.
2. Sarımsağı bıçak ile ezerek çatlatın ve tüm malzemeyi fırın kabına alın.
3. Materyallerin üstüne zeytinyağı gezdirin ve tuz serperek ızgarasını açtığınız fırına verin.
4. Domatesler kızarıncaya kadar fırınlayın.
5. Pişen gereçleri bıçak sayesinde dilimleyin ve karıştırın.
7. İsteğe göre lor peynirinden küçük toplar hazırlayıp susama bulayın ve salatayla servis edin. Afiyet olsun.
2. Ne tarhana ne mercimek en hoşu: Yeşil domates çorbası tarifi
Malzemeler
1 kilo yeşil domates
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı su
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı fesleğen
1. Domatesleri iri kesimler halinde doğrayıp yarım su bardağı su ile 10 dk. pişirin.
2. Süzgeçten geçirip tencereye yağ ve un koyup kavurun. Su ek edip kaynatın.
3. Domatesleri ek edin. Tuzu, karabiberi ve fesleğeni koyun. 10 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.
3. niye daha evvel hiç kızarmış yeşil domates yapmadığınızı merak edeceksiniz?: Kızarmış yeşil domates tarifi
Malzemeler
1 çay bardağı un
2 yumurta
Yarım su bardağı mısır unu yahut ekmek kırıntıları
Dilimlenmiş 6 yeşil domates
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartma için: 1 su bardağı yağ
1. Unu, dövülmüş yumurtaları ve mısır unu, domates dilimlerine sığacak kadar büyük üç farklı kaseye yerleştirin.
2. Domates dilimleri tuz ve karabiber ile karıştırılır. Unları hafifçeçe un ile toz haline getirin, sonrasındasında daralan yumurtanın içine daldırın, fazla damlamayı bırakın. Mısır unu ile yeterlice kaplayın.
3. Derin kenarlı bir tavayı önce ısıtın. İçerisine 1 su bardağı sıvı yağ ekleyin. Her iki tarafını da güzelce pişirin. Afiyet olsun.
4. Yoğurt sevenler buraya : Yoğurtlu yeşil domates salatası tarifi
Malzemeler
1 kilo yeşil domates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı pul biber
1. Öncelikle domatesleri güzelce yıkayın. Yıkanan domatesleri küçük ise dörde bölün.
2. Zeytinyağında soğanı yavaşça öldürüp domatesleri ek edin.
3. Domatesler aldığı suyu çekince ocaktan alın. Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt koyup servis yapın. Afiyet olsun.
5. Eksiksiz ahenk: Bulgurlu yeşil domates yemeği tarifi
Malzemeler
1 kg yeşil domates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet küçük uzunluk kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
1 çay bardağı kalın bulgur
1. Soğanı yemeklik incecik, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın. Domatesleri yıkayıp süzün ve iri kuşbaşı et formunda dilimleyin. Soğan, sarımsak ve sıvıyağı orta uzunluk bir tencereye koyun. Daima karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
2. Domatesleri de çabucak ekleyin ve karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun. Tuz, pul biber ve yıkayıp süzdüğünüz bulguru ek edip sıcak suyu da aktarın. Ortada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
3. Kaynayınca ocağın altını kısın ve domatesleri yumuşayıncaya kadar pişirin. İsterseniz servise sunmadan evvel bol pul biber ekleyip sarmısaklı yoğurt gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.
6. Kışlıkları hazırlayın: Yeşil domates turşusu tarifi
Malzemeler
1,5 kilogram orta uzunluk yeşil domates
2 adet orta uzunluk kırmızı acı biber
1 demet maydanoz
10 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı renkli tane karabiber
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 litre içme suyu
1. Bol suda yıkadığınız yeşil domatesleri, büyüklüklerine nazaran dört eşit kesime bölün.
2. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız acı kırmızı biberleri iri kesimler halinde kesin. Maydanozu incecik kıyın.
3. Sarımsakların kabuklarını ayıklayın. Kaya tuzu, sirke ve içme suyunu bir çırpıcı sayesinde karıştırın.
4. Doğradığınız yeşil domatesleri, pak cam bir kavanoza sıkı sıkıya doldurun. Ortalara kırmızı biber modülleri, sarımsak ve tane karabiber serpiştirin.
5. Dileğe nazaran maydanozları kıyılmış ya da bütün olarak turşu kavanozlarına yerleştirin. Hazırladığınız salamura karışımı ile kavanozları ağzına kadar doldurun.
6. Hazırladığınız tuzlu ve sirkeli su kâfi gelmediyse bir daha hazırlayarak kavanozları boşluk kalmayacak biçimde doldurun.
7. Kavanozların kapaklarını 2 saat kadar açık bırakın, azalan tuzlu su ölçüsünü tekrar tamamladıktan daha sonra kapakları sıkıca kapatın. Güneş görmeyen, serin bir yerde en az 15 gün koruma edin.
7. Yeşil ketçap denemek isteyenler buraya: Yeşil ketçap tarifi
Malzemeler
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kg yeşil domates
2 adet yeşil köy biberi
1 çay kaşığı kişniş
1/2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1. Soğanı ve sarımsağı doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
2. İri doğranmış domatesleri, biberi ve baharatları ek edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
3. daha sonrasında şekeri ve sirkeyi döküp 12-13 dakika pişirin.
4. Mühletin sonunda karışımı mutfak robotunda çekin.
5. Dezenfekte ettiğiniz şişelere döküp serin bir yerde koruma edin.
8. Ekşili tatları sevenler buraya: Zeytinyağlı yeşil domates yemeği tarifi
Malzemeler
6 adet yeşil domates
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
3 silme yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 adet limon
Yarım su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağıyla birlikte yemeği pişireceğiniz tencereye aktarın.
2. Yeşil ve sert domatesleri, evvela halka olarak dilimleyin. Akabinde küçük küpler halinde doğrayın.
3. Doğradığınız kuru soğanı, yavaşça bir biçimde renk alana kadar zeytinyağında kavurun. Domates salçasını da ekledikten daha sonra kavurma sürecini sürdürün.
4. Küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri tencereye alın, orta ateşte fazla karıştırmadan domatesler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
5. Yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pilavlık bulguru domateslerin üzerine ekleyin. Limon suyu ve sıcak suyu ek edin. Tüm malzemeyi bir kere karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın.
6. Orta ateşte, bulgur pişene ve yemek suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika daha pişirin.
7. Ocağı kapattıktan daha sonra damak tadınıza bakılırsa tuzunu ayarlayın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
9. Bu reçel değişik: Yeşil domates reçeli tarifi
Malzemeler
1 kilogram yeşil domates
1 kilogram toz şeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı limon tozu yahut limon suyu
1. Domatesleri küp küp doğruyoruz ne büyük ne küçük.
2. daha sonrasında derin bir tencereye koyuyoruz ve üzerine şeker koyuyoruz. Birde bir bardak su ekleyip bir gece bekletiyoruz.
3. Sabah olduğunda ocağa koyup kaynatıyoruz. 20 dk kaynayıp limon tozu yahut limon suyu ekleyip kaynatmaya bırakıyoruz.
Not: Reçel köpük olmasın diye bir çay kaşığı tereyağ koyuyoruz. Bide kısık ateşte pişiriyoruz. 1 saat daha sonra ocağı kapatıyoruz.
10. Biber dolmasından sıkılanlara: Zeytinyağlı yeşil domatesli dolma tarifi
Malzemeler
4 yeşil domates
1 soğan
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
2 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı su
4 kuru kayısı
2 kuru incir
4 kol dereotu
4 kısım maydonoz
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı yenibahar
1. İnce doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip kavurun. Su ek edin.
2. Kıyılmış kayısı ve inciri ekleyin. Dolmalık fıstık, kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, kimyon, yenibahar ve karabiber ek edip karıştırın.
3. Domateslerin üstlerinden kapak kesip içlerini çıkarın. Hazırladığınız pirinçli harcı içlerine paylaştırın.
4. Kapaklarını kapatıp, fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında 20 dakika pişirip servis yapın. Afiyet olsun.
11. Ekşi tat arayanlar buraya: Yeşil domatesli menemen tarifi
Malzemeler
1 adet kuru soğan
5 adet yeşil domates
3 adet sivri biber
1 adet kapya biber
3 adet yumurta
1 cimdik tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1. Soğanlar ay halinde doğrayın, az biraz yağ ile tavada soteleyin.
2. Soğanların üzerine küp küp doğradığınız sivri biber ve kapya biberi ekleyin sotelemeye devam edin.
3. Domatesleri küp küp doğrayın ve ek edin.
4. Yumurtayı farklı bir kabın içerisine kırın ve güzelce çırpın. Tuzu eklemeyi unutmayın.
5. Domatesli karışımın üzerine yumurtayı ek edin ve kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
12. En yeterli domates yemeklerinden: Yeşil domates kavurması tarifi
Malzemeler
2 adet orta uzunluk soğan
4 diş sarımsak
5-6 adet orta uzunluk yeşil domates
2 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası (acı-tatlı)
1 tatlı kaşığı renk biberi
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 fincan zeytinyağı
1. Soğanları kavurun.
2. Pembeleşince biberleri ek edin. Biber salçası ile bir arada bir kaç dakika kavurun.
3. Üzerine domatesler ek edilip 15 dakika kavurun. Sarımsak ve nar ekşisini unutmayın. Bir kaç dakika daha sonra ocağı kapatın.
13. Pilav sevenleri buraya alalım: Pastırmalı yeşil domates pilav tarifi
Malzemeler
4 dilim pastırma
8 demet yeşil soğan
Soyulmuş ve doğranmış 4 yeşil domates
1 diş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
1 bardak uzun taneli pirinç
1 çay kaşığı kekik
1 cimdik tuz
1 çay kaşığı karabiber
1. Orta bir tencerede, pastırmayı gevrek olana kadar orta ateşte pişirin. Fazla yağı çekmek için kağıt havlulu kullanın.
2. Yeşil soğanları dilimleyin ve yeşil domatesleri soyun ve doğrayın.
3. 1 çorba kaşığı yeşil soğan ekleyin ve 1 dakika soteleyin.
4. Yeşil domatesleri ekleyin ve 1 dakika daha bekletin.
5. Sarımsak ekleyin ve 30 saniye daha kavurun.
6. Tavuk suyu, pirinç, kekik ve biber ekleyin. Bir kaynamaya getirin.
7. Karıştırın, ısıyı en aza indirin, örtün ve 20 ila 25 dakika pişirin.
8. Pişirilmiş pastırma ile serpin. Afiyet olsun.
14. Kahvaltılık için hoş bir tanım arayanlar buraya: Yeşil domatesli zeytinli dilim ekmek tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin
2 adet yeşil domates
1 adet sarı domates
2 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
4 dilim kızarmış ekmek
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım demet maydanoz
1 cimdik tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için: taze kekik
1. Zeytin, maydanoz, dolmalık fıstık, tuz ve karabiberi bir kaseye alarak karıştırın.
2. Kızarmış ekmeklerin üzerine zeytinyağı ve domates püresi sürün. Domatesleri ince dilimleyip ekmeklerin üzerine yerleştirin.
3. Hazırladığınız zeytinli karışımı da üzerine ek edin.
4. Taze kekik ile süsleyerek servis yapın
15. Yeşil domatesi bir de bu biçimde deneyin: Yeşil domatesli musakka tarifi
Malzemeler
1 kase kıyma
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
2 kuru soğan
Yarım su bardağı domates püresi
En az 5-6 tane yeşil domates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak soğuk su
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı pul biber
Üzeri için yarım çay kaşığı karabiber
1. Bir tencereye kıymayı alın üzerine yağ bırakın ve yavaş yavaş kavurmaya başlayın.
2. Öbür yandan ince kıyılmış biberleri ve kuru soğanı üzerine ekleyin, birliktece kavurun. Tuzu ve pul biberi ekleyin.
3. Bunlar kavrulurken domatesler güzelce yıkayın. İster elinizde incecik doğrayın isterse robotta irice çekin ve kavrulan kıymanın üzerine bırakın. birliktece pişmeye bırakın pişmeye yakın bir bardak soğuk su ekleyin.
4. Yemek biraz daha kaynayınca altını kapatın. Üzerine domates püresi ve karabiber ek ederek servis edin.